Guest Elżbieta481 Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 (edited) W poście nr.1146 podawałam pewne namiary.Czy ktoś się z tym Panem kontaktował? Jeszcze raz sprawdzałam w wyszukiwarce-tylko to nazwisko jest wymieniane przy polskich hodowcach. A w końcu-tyle się czyta na dogomanii o współpracy z niemieckimi organizacjami,tak pomagają,tak współpracują.Tak się starają. To poszukajcie hodowli w Niemczech,a Donald jest rasowy... A wogóle w jakim mieście obecnie jest Donald?Może przez ZK poszukać hodowców,chociąz wg googla w Polsce jest tylko ten 1 człowiek. Elżbieta Edited November 30, 2013 by waldi481 Quote
mdk8 Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 [quote name='Rinuś']Ja nada podtrzymuję swoje zdanie - pies powinien zostać uśpiony, bo dom się dla niego nie znajdzie. Czy któraś z Was by go wzięła do siebie? Oczywiście, że nie bo byście się bały o swoje życie i swojej rodziny! Więc dla mnie wniosek jest jeden, skoro ja bym go nie wzięła do siebie nawet gdybym nie miała innego zwierzaka tzn że nikt nie powinien tego psa adoptować. Doskonale wiecie, że ten pies nie znajdzie DS bo nie ma takiej osoby, która by sobie z nim poradziła, dla mnie to trzymacie tego psa na siłę w hotelu i tyle. Rozsądne było wyjście, że pies ma czas do stycznia a potem witamina M, a skoro szkoleniowiec nie zgadza się na morbital to czemu sam go nie adoptuje? edit, możecie mnie zjechać, każdy ma swoje zdanie i będzie je wyrażał ,, jak kiedyś dojdzie do tragedii to po prostu Wy będziecie winne i tyle.[/QUOTE] przeczytaj ze zrozumieniem to co napisała wyżej ocelot i przestań wypisywać głupoty. Na szczęście nie do Ciebie należy decyzja więc lepiej nic nie pisz jak nie masz nic mądrego do powiedzenie. Quote
:: FiGa :: Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 Rinuś, proszę Cię o to o co prosiłam wczoraj. doczytaj.... Quote
Rudzia-Bianca Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 [quote name='Anja2201']Cudownie , z deklaracji na pewno starczy na karmę :) Aniu może bazarek na FB ? Ja ma kilka fajnych rzeczy :)[/QUOTE] Cudowne wieści , rozmawiałam dziś z panem z hoteliku , spotkaliśmy się w gabinecie i właśnie mi powiedział jaka jest decyzja :) Ogromnie się cieszę :) CO do bazarku na fb - to fajnie ludzie organizują , zakładają wydarzenie i każdy może dorzucić fant od siebie i zająć się jego wysyłką . Quote
monika083 Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 [quote name='Rudzia-Bianca']Cudowne wieści , rozmawiałam dziś z panem z hoteliku , spotkaliśmy się w gabinecie i właśnie mi powiedział jaka jest decyzja :) Ogromnie się cieszę :) CO do bazarku na fb - to fajnie ludzie organizują , zakładają wydarzenie i każdy może dorzucić fant od siebie i zająć się jego wysyłką .[/QUOTE] tylko wtedy nie jest wspolna wysylka? Tez licytuje na takim bazarku na fb kilka rzeczy, ale chyba wszystko od innych osob ,wiev na wysylki troche jednak trzeba dolozyc. Quote
rozi Posted November 30, 2013 Posted November 30, 2013 Z ogromnym zainteresowaniem przeczytałam wątek. Nie jestem specjalistą, ale przez jakiś czas miałam pod opieką psa, który zachowywał się identycznie, choć był to seter gordon. W dodatku też miał taki wzrok. Moim zdaniem nie było najmniejszej szansy na doprowadzenie Donalda do stanu, pozwalającego na adopcję, a jednak wygrał życie (: Quote
Tymonka Posted December 1, 2013 Author Posted December 1, 2013 Nie jestem w stanie zrozumieć dyskusji na FB , tym bardziej , że za uśpieniem Donalda są ludzie którzy w żaden sposób mu nie pomogli , a próbują decydować o jego dalszym losie . Owszem byłam za uśpieniem Donalda , bo zdawałam sobie sprawę , że lepsze to niż jego powrót do schronu , ale w tej sytuacji do głowy by mi nie przyszło upierać się przy eutanazji . Quote
ocelot Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Odpowiedź jest prosta dlaczego go nie uśpimy. Życie = się koszt kojca. Jak dla mnie nie ma tu dyskusji. po prostu. Zostaje u osób, które go znają, znają jego numery i zachowanie. Quote
agucha007 Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 o cholercia! ale wieści!!!! :) super! moja deklaracja oczywiscie może zostać :) Quote
bela51 Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Czy wiecie juz o jaką kwote musimy walczyc ? Tzn. ile wyniesie koszt kojca i budy ? Quote
monika083 Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 [quote name='Anja2201']Nie jestem w stanie zrozumieć dyskusji na FB , tym bardziej , że za uśpieniem Donalda są ludzie którzy w żaden sposób mu nie pomogli , a próbują decydować o jego dalszym losie . Owszem byłam za uśpieniem Donalda , bo zdawałam sobie sprawę , że lepsze to niż jego powrót do schronu , ale w tej sytuacji do głowy by mi nie przyszło upierać się przy eutanazji .[/QUOTE] ech nie moglam wytrzymac i tez tam napisalam, nie ma sensu w ogole juz tam sie odzywac.Najwazniejsze, ze juz nic mu nie grozi. Quote
ocelot Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 [quote name='bela51']Czy wiecie juz o jaką kwote musimy walczyc ? Tzn. ile wyniesie koszt kojca i budy ?[/QUOTE] Koszt kojca poda Pani Marta na dniach. Za chwilę będe placić hotel Donalda za listopad - 450 zł. Musimy zapłacić za grudzień 465 zł. Plus kojec i buda. Nie jest t mało, ale damy radę chyba? Quote
wilczy zew Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 [quote name='Anja2201']Nie jestem w stanie zrozumieć dyskusji na FB , tym bardziej , że za uśpieniem Donalda są ludzie którzy w żaden sposób mu nie pomogli , a próbują decydować o jego dalszym losie . Owszem byłam za uśpieniem Donalda , bo zdawałam sobie sprawę , że lepsze to niż jego powrót do schronu , ale w tej sytuacji do głowy by mi nie przyszło upierać się przy eutanazji .[/QUOTE] Jak to są za uśpieniem mimo ze pies moze zostać w hotelu?? W głowie się nie mieści! Quote
baster i lusi Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 [quote name='Anja2201']Nie jestem w stanie zrozumieć dyskusji na FB , tym bardziej , że za uśpieniem Donalda są ludzie którzy w żaden sposób mu nie pomogli , a próbują decydować o jego dalszym losie . Owszem byłam za uśpieniem Donalda , bo zdawałam sobie sprawę , że lepsze to niż jego powrót do schronu , ale w tej sytuacji do głowy by mi nie przyszło upierać się przy eutanazji .[/QUOTE] ano właśnie decydować chcą Ci co nic dla niego nie zrobili. Quote
ocelot Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Bazareczek dla Donalda https://www.facebook.com/events/203099569873913/?context=create&ref_dashboard_filter=upcoming Quote
Amadorka Posted December 1, 2013 Posted December 1, 2013 Od początku mam stałą deklaracje na Donalda,bardzo sie cieszę,ze tak sprawa moze być załatwiona,ze psiak może życ w miejscu które zapewni mu bezpieczny pobyt. Oczywiście oprócz stałej, dołoże się do pozytywnego zakończenia jego historii. Quote
rozi Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Zobaczcie, całkiem mnie zatkało http://tablica.pl/oferta/ca-de-bestiar-pies-w-typie-owczarka-z-majorki-IDVswF.html#2bcc4e8534 Tylko Donald ma białą pręgę na klacie. Quote
bela51 Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 [quote name='rozi']Zobaczcie, całkiem mnie zatkało http://tablica.pl/oferta/ca-de-bestiar-pies-w-typie-owczarka-z-majorki-IDVswF.html#2bcc4e8534 Tylko Donald ma białą pręgę na klacie. Niesamowite ! Wiec jednak psy tej rasy potrafią byc łagodne. Donald musiał zostac bardzo skrzywdzony przez człowieka. Quote
rozi Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Niekoniecznie. Ten gordon, o którym pisałam, nie był skrzywdzony - coś miał w organizmie, po prostu taki był. Quote
nektarynka Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 Zapłaciłam 20 zł - deklarację za grudzień i styczeń, moja ostatnia raczej. Na dodatek poszła na konto Anny K. , bo miałam ją w zdefiniowanych, potem się obudziłam, ze przecież była zmiana , przepraszam. Cieszę się, że Donald będzie żył. Quote
ocelot Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 [FONT=monospace]witam,tak wstępnie budowa wybiegu/kojca dla Donalda wyglądała by tak:1. 40 m siatki ogrodzeniowej ( gr 3,5 )cena 19 zł mb x 40m = 760 zł2. 10 szt słupków ogrodzeniowych po 25 zł = 250 zł3. drut naciągowy i naciągi ok100 zł4. podmurówka ok400 zł 5. stal na bramkę,zawiasy,zasuwka,farba,usługa spawania ok 300 zł6. koszty poboczne -np transport, wzmocnienie dolne, ok 200 zł 7. buda ok 500 zł razem 2510 złto jest wstępna wycena i może się wahać w dół lub w górę alemyślę że więcej nie wyjdzie. niestety wychodzi sporo ale wybieg jest też nie mały - powierzchnia ok 50m2, rozejrzę się za tańszą budą używaną ale duża dobrze ocieplana zprzedsionkiem też za pół darmo nikt nie sprzeda, ale poszukam, zapytam ustolarza który kiedyś dla nas wykonywał budy pod nasze wymagania ale tamniestety nie będzie rachunku wiec nie wiem czy dacie rady to rozliczyć? patrzyłam poglądowo na allegro ale tam duże i dobrze ocieplone zprzedsionkami to koszt większy niż 500 zł pozdrawiam[/FONT][FONT=monospace] [/FONT] Quote
Tymonka Posted December 2, 2013 Author Posted December 2, 2013 [quote name='mdk8']na które konto wpłacać? Ani czy fundacji?[/QUOTE] Fundacji :) Quote
baster i lusi Posted December 2, 2013 Posted December 2, 2013 (edited) Jeśli mogę wtrącić swoje trzy grosze to czy nie lepiej kupić kojec mniejszy ale zadaszony i choć dwie ściany pełne by ochronić przed wiatrem.Coś w tym stylu http://allegro.pl/kojec-dla-psa-kojce-dla-groznych-psow-4x2-tanio-i3731048701.html i tu fajna buda http://allegro.pl/buda-dla-psa-z-przedsionkiem-ocieplana-xl-i3696937246.html Edited December 2, 2013 by baster i lusi Quote
Recommended Posts