Livka Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 (edited) Z bazarku ciuszkowego na konto Buby wpłynęło 68,25 zł Jota67 bardzo dziękujemy za super fanty :Rose: Z bazarku książkowego na konto Bubuni wpłynęło 109,50 zł Za super książki dziękujemy sylwiji :Rose: Edited September 25, 2012 by Livka Quote
bela51 Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Czy są jakies wiadomosci z nowego domu slicznej Buby ? Quote
sylwija Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 na fb też nie ma świeżych info, trzeba się do any pe podobijać, wyślę jej zapytanie Quote
sylwija Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 cytat: "są zdecydowani na nią na 200% i na pewno jej nie oddadzą rozmawiałam z panią Małgosią w sobotę i nie mają z Bubą najmniejszych problemów. Martwią się, że np. nie chce nocowac w budzie czy wchodzi na werandę, ale to drobiazgi. Są przekonani, że Buba była im pisana poważnie - dokładnie to usłyszałam. Mama zbiera wyznania od syna, że kocha on Bubę najmocniej na świecie, najmocniej ze wszystkich. Sielanka " "poza tym ta rodzina naprawde kocha psy i o nie dba. Może Buba nie wyleguje sie na kanapach, bo podobno w domu jest alergia, ale ja jakoś nie mam wątpliwości, że sunia będzie kochana i zaopiekowana. To taka typowa psiara rozmawiałam z Nią kilka razy i jak to zwykle bywa o psach może nawijac godzinami, jak my wszyscy " Quote
bela51 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 A mnie jest smutno, ze Buba nie moze wchodzic do domu. Wyglada na to, ze buda jej sie nie podoba. Quote
MALWA Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Juz wcześniej pytałam o to czy Buba mieszka w domu czy w kojcu. I tu caly problem: pewnie cięzko psince się przestawić. Wcześniej, jeszcze przed schroniskiem mieszkała w domku na kanapie, a teraz w budzie. Pewnie nie do końca jej się to podoba, ze została podwórkowym psem, takim do budy............. Quote
bela51 Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 [quote name='MALWA']Juz wcześniej pytałam o to czy Buba mieszka w domu czy w kojcu. I tu caly problem: pewnie cięzko psince się przestawić. Wcześniej, jeszcze przed schroniskiem mieszkała w domku na kanapie, a teraz w budzie. Pewnie nie do końca jej się to podoba, ze została podwórkowym psem, takim do budy.............[/QUOTE] Nic nie poradzimy, ja w kazdym razie szukałabym jej była innego domu. Trudno, stało sie, bedzie musiała sie przyzwyczaic. Choc żal, taka wspaniała sunia , mogła trafic lepiej. Quote
Cantadorra Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 A na jesieni, jak będzie padało, to dzieci nie poszaleją z Bubą na dworzu :( Bo mokro, zimno, wietrznie :( I ten energiczny psiak będzie siedział tak w budzie?? Słabo :( Quote
MALWA Posted October 3, 2012 Posted October 3, 2012 Możemy tylko liczyć na to, ze Państwo sami dojdą do tego, ze Buba nie nadaje się do kojca, budy, i wezmą ją do domku. Quote
sylwija Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 o ile pamiętam, to na chłody jest dla niej miejsce w domku i ona chyba nie jest nawet w kojcu, tylko ma podwórku do biegania i towarzystwo ludzi ale więcej to ana pe by musiała napisać, szczególnie, że się wybiera w odwiedziny do Buby - wiec na pewno da znać, jak to dokładnie wygląda i czy Buba szczęśliwa bardzo bym chciała, żeby jej się jak najlepiej ułożyło, swoje już przeszła.. Quote
Cantadorra Posted October 5, 2012 Posted October 5, 2012 Wszyscy sylwija życzymy Bubince dużo dobrego. Czekamy od ana pe na wiadomości. Słuchajcie, jak coś nie tak, to będziemy szukać dalej. Oczywiście bardzo bym chciała, żeby było jak najlepiej w tym domku gdzie jest, jeśli jest szczęśliwa. Quote
Livka Posted October 14, 2012 Author Posted October 14, 2012 [quote name='ana pe']Kochane więc tak, wszystko, co zostało zebrane na dogo (wpłaty, deklaracje, przyszłe wpływy z bazarku) zostaje na dogo i jest do Waszej dyspozyzji. Jamor wystawi fakturę na Fundację Azylu pod Psim Aniołem i stamtąd pokryjemy te 420zł (w sumie to nawet 320, bo na początku zostało wpłacone 100zł ''na wszelki wypadek'' ;) Tak, więc nic już Bubci nie potrzeba. Tak szybko sie od nas zabrała, że jeszcze innym pomoże ;) Kochani nadszedł czas żeby się rozliczyć na wątku Buby :lol: Wszystko co zostało zebrane na dogo możemy podzielić. Moja propozycja jest następująca - podzielmy pieniążki po Bubie pomiędzy tymczasy sylwiji czyli dla Aqsy, Teodora, Ninki i kociaków. Jeśli macie inne propozycje to napiszcie ... :cool3: Quote
MALWA Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Zaglądam................co u Buby? Teraz jest juz chłodniej, czy psinka nadal na dworze? Jeśli jest tak jak pisała wcześniej Sylwija, i pies miał trafić w chłody do domku, to wątpię, by po zimie chciała wrócić z powrotem na dwór. Może byc tak, ze stanie pod drzwiami i będzie wyła.......... Quote
sylwija Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 (edited) mam nadzieję, że nie.. moje osobiste psiaki owczarkowe trochę czasu spędzają w domu, trochę na dworze.. zależy od pogody, no i jak widzę, ze chłodno, a głupole nie wchodzą do bud, a potem któryś zaczyna kuśtykać, to czasem na siłę muszę zbierać do domu :D Wszystko zależy chyba od charakteru psa. mam nadzieję, ze ana pe wejdzie i coś nam napisze, jak się miewa Buba i czy rodzina wciąż coraz bardziej w niej zakochana - też jestem mocno ciekawa :) edit: zapytałam na FB: [h=5]jak się Bubie układa w nowy domku?[/h] Maja Zaworowska Wspaniale. Na stronie schroniska w jej albumie są zdjęcia z domu. Edited October 19, 2012 by sylwija Quote
bela51 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 A moze wrzucisz te zdjecia na dogo ? Nie wszyscy sa na fb, a niektorzy byli i sie wypisali...:lol: Quote
MALWA Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 bela51 napisał(a):A moze wrzucisz te zdjecia na dogo ? Nie wszyscy sa na fb, a niektorzy byli i sie wypisali...:lol: Ja też chętnie zobaczyłabym zdjęcia Buby. Nie mam konta na FB, i nigdy nie miałam, to i wejść tam nie mogę. Quote
egradska Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Dołączam się do powyższej prośby. też mam alergię na fb.:p Quote
Cantadorra Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Widzę, że nie jestem odosobniona z nastawieniem do FB. Także przyłączam się do prośby o fotki na dogo :) Quote
sylwija Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 (edited) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=403934399661574&set=a.383032358418445.97293.113956451992705&type=3&theater to jest link do zdjęć, album jest ustawiony na publiczne, wiec chyba można oglądać.. mam nadzieję.. tam chyba są wszelkie jej zdjęcia.. nie obejrzałam całego.. edit: powyższe na pewno jest z nowych, a poniżej: i jeszcze są na profilu p. Małgosi - właścicielki, ale tam trzeba być jej znajomym, a ja nie jestem, Anie mi przesłała z 15 października Edited October 20, 2012 by sylwija Quote
SleepingSun Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 w tym albumie są 2 zdjęcia Buby z nowego domu, oba chyba co więcej były na wątku. Czy ktoś się wybiera na wizytę do Buby? Quote
Recommended Posts