Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

noo ja też zakupiłam olej kokosowy i będą go jadły psy bo ja jednak nie przekonam się do tego - nie cierpię smaku kokosu - nigdy nie jadam ciast z wiórkami itp... niestety zrobiłam kilka potraw a oleju kokosowym i nie pojadłam - wybija się smak kokosu ponad wszystkie inne :p 

Posted

Kurde to ja mam jakiś inny odbiór - olej kokosowy jest dla mnie bez smaku i zapachu ha ha.

Mi za to większość oliwy z oliwek nie pasi jak ma mocny zapach - zwłaszcza ta z Biedrony. Ale ja znowu oliwek nie lubię :)

Posted

Jak kupowałam kokosa w całości to jak jadłam póxniej to miałam obstawę :P

Mi oliwa z oliwek nie robi różnicy. Tez nie lubię oliwek ale ostatnio jadłam takie dobre ze się nie mogłam opanować :D

Posted

tak zostaje w brzuszku - Kredka dostaje leki przeciwwymiotne - wczoraj dostała cerenię - poprzednia działała przez tydzień, mam nadzieję, że teraz też będzie ok co najmniej tyle; dzisiaj pojadła nieźle jak na nią - trochę mięsa z ipakitiną, trochę wafelków, trochę chleba ze smalcem - dieta przerąbana, ale nie mam wyjścia :/ podtykam jej psie puszki dla nerkowców to od razu ucieka od tego;

Reszta psiaków dobrze, jutro dzwonię do Krakowa do okulisty umówić się z Amisiem - Amiś jest kochany, taki dzieciak skrzywdzony (nie wiem ile ma lat, ale jak się rozbawi to jak dzieciak jest), kupiłam mu obrożę antystresową - może mu pomaga, zaczął się poruszać po domu, szukać kontaktu, bo wcześniej miał wybrane dwa legowiska i tylko pomiędzy nimi się poruszał, teraz łazikuje czasem za mną, sprzątałam w psich lekach dziś to mi towarzyszył w kuchni, zaczepiał; łapka już nie boli więc i pies weselszy;

Nero jak to Nero - ostatnio ma nowe hobby - prawie całymi dniami poluje na koniki polne na wybiegu, szczeka na burze jak grzmi, no i nikt go nie chce

Tiga - biedna jest, ale nic sobie z tego nie robi; martwię się nią bardzo, ale jakoś musimy dać radę - jest naprawdę fajnym psem, tylko mega energia - jak to średniak, do tego kotów nie bardzo :/ a jesienią już będę musiała ją wziąć do domu bo nie chcę żeby była w chłodzie - pomału ją będę do kotów przyzwyczajać :/ 

Posted

stado to mu nie pomaga raczej - są zbyt energiczni, szczekający - Amisiowi przydałby się spokojny domek - u nas niestety tak spokojnie to nie jest, ale mimo tego ogarnia się chłopak i naprawdę nie mogę zrozumieć, że ta babka go nie chciała :/ ona od pierwszych dni jakoś się do niego uprzedziła i nie przekonał jej - nas przekonał, od razu, jest kochanym psiakiem, potrzebuje człowieka przewodnika; od czasu do czasu się ożywia i chodzi po domu tropiąc koty :p 

a jak pada deszcz to nie wyjdzie na dwór - usiadł przed drzwiami i ani kroku dalej :) 

13901369_1255057324527406_23709421417458653_n.jpg

Posted

Nasz nowy podopieczny - Maniek - ponoć miał isć na odstrzał - wyhodowany przez myśliwych, ale drań nie nadawał się, polować nie chciał - więc co? darmozjada trzymać... kulka w łeb... Od wczoraj jest u Ulki, dziś wykastrowany - foto zrobiłam po zabiegu więc taki przydżumiony jeszcze, ale fajny i młody pies z niego, 26 kg, mix sznaucerowo-wyżłowaty, ogon długości dziwnej - wyżłowej :/

13903168_1255125804520558_6155310543794336247_n.jpg 

Posted

Kredka tak sobie, wolałabym żeby chętniej jadła, a jest byle jak, no ale przy takim stanie nerek to już chyba lepiej nie będzie. Bardzo mnie cieszy jak na dworze sobie kawałek potruchta - to taki słodki widok jest - ona jest maleńka myszka taka.

No a Neruś to tak - w formie jak widać - dziś próbował uciec mojej siostrze

Posted

Przyjechała do mnie siostra z psem - adoptowany Koffik wygląda jak mini owczarek belgijski.

Sisi omijana jest  łukiem bo on jest delikatny chłopak a ona czort już dwa razy skoczyła do niego z zębami... a zazdrosna...

Posted
  • Maniuś faktycznie trochę taki wyżłowaty,ale wydaje się być fajnym psiakiem.

Coś cie mu zostawily taki pędzel na interesie że tak powiem.

• Upvote 1
Posted

a ja mam pytanie dot. zbiorczego zdjecia zajęcy - kim jest ostatni sznup?

Widzę oczywiście dropsa, kredke i amisia, jeden z szarych to koka a drugi? :)

Rudą ofc też widzę :P za to nie ma furci :(