malawaszka Posted August 9, 2016 Author Posted August 9, 2016 noo ja też zakupiłam olej kokosowy i będą go jadły psy bo ja jednak nie przekonam się do tego - nie cierpię smaku kokosu - nigdy nie jadam ciast z wiórkami itp... niestety zrobiłam kilka potraw a oleju kokosowym i nie pojadłam - wybija się smak kokosu ponad wszystkie inne :p Quote
Saththa Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 Szczęscliwe psiaki :D Ja uwielbiam kokos w kazdej postaci :D Quote
AnkaG Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 Kurde to ja mam jakiś inny odbiór - olej kokosowy jest dla mnie bez smaku i zapachu ha ha. Mi za to większość oliwy z oliwek nie pasi jak ma mocny zapach - zwłaszcza ta z Biedrony. Ale ja znowu oliwek nie lubię :) Quote
malawaszka Posted August 9, 2016 Author Posted August 9, 2016 no ja własnie tak bardzo nie lubię kokosu, ze wyczuwam na odległość :V pewnie dlatego tak mi nie pasi Quote
WATACHA Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 Moje też wcinają ostatnio, ale wiórki. Ja sobie robię mleczko, a one dostają to co zostaje :). A jak im smakują :) Quote
Saththa Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 Jak kupowałam kokosa w całości to jak jadłam póxniej to miałam obstawę :P Mi oliwa z oliwek nie robi różnicy. Tez nie lubię oliwek ale ostatnio jadłam takie dobre ze się nie mogłam opanować :D Quote
Poker Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 Można ugotować surowy tłusty boczek, zawiera mało białka i sporo tłuszczu co dla chorych nerek jest korzystne. Quote
malawaszka Posted August 9, 2016 Author Posted August 9, 2016 oo widzisz Poker dzięki za pomysł - spróbujemy Quote
AnkaG Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 A teraz zostaje w brzuszku to niewiele co zje? A jak reszta psiaków bo kilka masz pod opieką? Quote
malawaszka Posted August 9, 2016 Author Posted August 9, 2016 tak zostaje w brzuszku - Kredka dostaje leki przeciwwymiotne - wczoraj dostała cerenię - poprzednia działała przez tydzień, mam nadzieję, że teraz też będzie ok co najmniej tyle; dzisiaj pojadła nieźle jak na nią - trochę mięsa z ipakitiną, trochę wafelków, trochę chleba ze smalcem - dieta przerąbana, ale nie mam wyjścia :/ podtykam jej psie puszki dla nerkowców to od razu ucieka od tego; Reszta psiaków dobrze, jutro dzwonię do Krakowa do okulisty umówić się z Amisiem - Amiś jest kochany, taki dzieciak skrzywdzony (nie wiem ile ma lat, ale jak się rozbawi to jak dzieciak jest), kupiłam mu obrożę antystresową - może mu pomaga, zaczął się poruszać po domu, szukać kontaktu, bo wcześniej miał wybrane dwa legowiska i tylko pomiędzy nimi się poruszał, teraz łazikuje czasem za mną, sprzątałam w psich lekach dziś to mi towarzyszył w kuchni, zaczepiał; łapka już nie boli więc i pies weselszy; Nero jak to Nero - ostatnio ma nowe hobby - prawie całymi dniami poluje na koniki polne na wybiegu, szczeka na burze jak grzmi, no i nikt go nie chce Tiga - biedna jest, ale nic sobie z tego nie robi; martwię się nią bardzo, ale jakoś musimy dać radę - jest naprawdę fajnym psem, tylko mega energia - jak to średniak, do tego kotów nie bardzo :/ a jesienią już będę musiała ją wziąć do domu bo nie chcę żeby była w chłodzie - pomału ją będę do kotów przyzwyczajać :/ Quote
AnkaG Posted August 10, 2016 Posted August 10, 2016 Fajnie, że Amiś się "otwiera" . Wzorce ma dobre bo widzi jak reszta stada jest niuniana :) U mnie Sisi na baki tak polowała. Quote
malawaszka Posted August 10, 2016 Author Posted August 10, 2016 stado to mu nie pomaga raczej - są zbyt energiczni, szczekający - Amisiowi przydałby się spokojny domek - u nas niestety tak spokojnie to nie jest, ale mimo tego ogarnia się chłopak i naprawdę nie mogę zrozumieć, że ta babka go nie chciała :/ ona od pierwszych dni jakoś się do niego uprzedziła i nie przekonał jej - nas przekonał, od razu, jest kochanym psiakiem, potrzebuje człowieka przewodnika; od czasu do czasu się ożywia i chodzi po domu tropiąc koty :p a jak pada deszcz to nie wyjdzie na dwór - usiadł przed drzwiami i ani kroku dalej :) Quote
malawaszka Posted August 10, 2016 Author Posted August 10, 2016 Nasz nowy podopieczny - Maniek - ponoć miał isć na odstrzał - wyhodowany przez myśliwych, ale drań nie nadawał się, polować nie chciał - więc co? darmozjada trzymać... kulka w łeb... Od wczoraj jest u Ulki, dziś wykastrowany - foto zrobiłam po zabiegu więc taki przydżumiony jeszcze, ale fajny i młody pies z niego, 26 kg, mix sznaucerowo-wyżłowaty, ogon długości dziwnej - wyżłowej :/ Quote
Saththa Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 Z pychola sznup na mnie paczy :P i jaki ma duzy nochal <3 Quote
AnkaG Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 Maniek - pyszczor sznupi, uszy wyżełkowate - reszty nie widać :) Amiś ma rację -futro zamoknie i zimno mu będzie :) Quote
AnkaG Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Kredeczka lepiej się czuje? Bo Neruś to widać, nawet bardzo dobrze :) Quote
malawaszka Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 Kredka tak sobie, wolałabym żeby chętniej jadła, a jest byle jak, no ale przy takim stanie nerek to już chyba lepiej nie będzie. Bardzo mnie cieszy jak na dworze sobie kawałek potruchta - to taki słodki widok jest - ona jest maleńka myszka taka. No a Neruś to tak - w formie jak widać - dziś próbował uciec mojej siostrze Quote
AnkaG Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Przyjechała do mnie siostra z psem - adoptowany Koffik wygląda jak mini owczarek belgijski. Sisi omijana jest łukiem bo on jest delikatny chłopak a ona czort już dwa razy skoczyła do niego z zębami... a zazdrosna... Quote
malawaszka Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 Sisi łobuzica pilnuje swoich skarbów :D Kredeńka tak uwielbia leżeć na tarasie w słonku, ale do domu zagląda :D zające :p Quote
malawaszka Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 Amisiek - nie zrozumiem nigdy tej kobiety, ze go nie pokochała Quote
AnkaG Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 Pięękne zajączki :) Maniuś taka mieszanka ... Quote
Margi Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 Maniuś faktycznie trochę taki wyżłowaty,ale wydaje się być fajnym psiakiem. Coś cie mu zostawily taki pędzel na interesie że tak powiem. 1 Quote
ania0112 Posted August 15, 2016 Posted August 15, 2016 a ja mam pytanie dot. zbiorczego zdjecia zajęcy - kim jest ostatni sznup? Widzę oczywiście dropsa, kredke i amisia, jeden z szarych to koka a drugi? :) Rudą ofc też widzę :P za to nie ma furci :( Quote
Recommended Posts