Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

widziałyscie co fajnego w biedronce jest? roznego rodzaju szarpaki i dysk frisbee, szarpaki sa fajne - z pilkami z guma i z przytulankami - i wszystkie po 6 zł :) kupiłam ince 2 bo te jej pluszaki jakies takie ... nadjedzone :eviltong:

Posted

Mam bardzo dużo czasu przed pracą. Tak dużo, że nie wiem co z tym czasem robić... Tym bardziej, że Pepsi płacze w nocy, drapie się, cuduje i daje mi się cudnie wyspać. Jestem wypoczęta, zwarta i gotowa . A teraz gotuję obiad po spacerze po podwórku bo Pepsi NIE chciała sama wyjść. Jeszcze muszę TZtowi coś wykonać na kompie, sprać plamy na dywanie z dwóch cieczkujących i wybawić Zdzore. A o 11:30 już muszę głowę myć bo przed 13-tą wychodzę z domu. Normalnie czasu mam....

Posted

Obie mają cieczke i obie się wąchają co chwile. Pozytyw jest taki, że przynajmniej zostanie wystarylizowana na pewniaka że jest taka potrzeba ;)
Z drugiej strony nawet nie mogę z nią iść zobaczyć jak reaguje na ruch uliczny bo zaraz stado burków się zbiegnie. Zira nie pachnie wcale dla nas, ale Pepsi czuć.

Posted

[quote name='Pysia']

I co to "mysi zapach" ? Sprecyzuj o co chodzi ;)[/QUOTE]
Gdy pies ma świerzb czuć od niego myszami. Jak się wchodzi do starej stodoły czasami można poczuć. Bardzo charakterystyczny zapach ale nie umiem go opisać. Qpa od psa z parwowirozą też ma bardzo charakterystyczny zapach. Jak pies śmierdzi myszami to na 99% ma świerzba, w drugą stronę to nie działa tzn jak nie czuć myszami tzn że świerzba nie ma. Chyba trochę to zagmatwałam :p

Szaman ma się nieźle. Niestety przez imię (jak to Szaman) zaczął troszkę śpiewać i zawodzić, mam nadzieję, że się nie rozkręci. Do psów super, za mną zaczął łazić ale nie jest wylewny. Jak mu wyciągałam wenflon i odklejałam plaster z łapy, bez kagańca jedynie troszeczkę skomlał jakby prosił żeby mu krzywdy nie robić, (już widzę jak po przeczytaniu tego o skomleniu, Monika w ekstazie krzyczy, kocham, kocham tego psa:lol:) Ma obszerną budę przed nią olbrzymie legowisko, na którym leży i się wygrzewa w słoneczku. Sam się nie oddala od kojca. Apetyt dopisuje. Myślę też, że nie jest taki bardzo stary, oczy ma bardzo żywe, troszkę kuleje i sztywno chodzi, ale do karmy potrafi stanąć na dwóch łapach żeby się do niej dobrać.

Posted

[quote name='ania0112']jak czuć glonem to znazy ze mokry jest :P od brokata śmierdzi właśnie szuwarkami... bo wróciliśmy z nad jeziora :)[/QUOTE]

nie nie idefix ewidentnie glonem takim znad morza wali jak jest mokry :lol: nie mokrym psem tylko glonem :)

Posted

[quote name='ania0112']pewne w wodzie glony i jakies inne rosliny były i dlatego, nie przejmowałabym się specjalnie :)[/QUOTE]

w wodzie z kranu?

W deszczu?

:lol:

Posted

Glonem to nie wiem, ale mysi zapach jest charakterystyczny dla świerzba. Malawaszka była u mnie dzisiaj zrobić foty nowemu i nie rozumiem dlaczego jeszcze ich tutaj nie ma.

Posted

[quote name='ULKA12']Glonem to nie wiem, ale mysi zapach jest charakterystyczny dla świerzba. Malawaszka była u mnie dzisiaj zrobić foty nowemu i nie rozumiem dlaczego jeszcze ich tutaj nie ma.[/QUOTE]

Siedzi , ogląda i się sama nimi zachwyca:mad: