malawaszka Posted May 19, 2014 Author Posted May 19, 2014 [quote name='wilczy zew']Objaśnij,bo dla mnie to nowość.[/QUOTE] rozepchane Quote
ania0112 Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 widziałyscie co fajnego w biedronce jest? roznego rodzaju szarpaki i dysk frisbee, szarpaki sa fajne - z pilkami z guma i z przytulankami - i wszystkie po 6 zł :) kupiłam ince 2 bo te jej pluszaki jakies takie ... nadjedzone :eviltong: Quote
wilczy zew Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 [quote name='malawaszka']rozepchane[/QUOTE] a tak dokładnie,jak rozróżnić czy to nie budowa Quote
Pysia Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Tą nową czyli Pepsi? Tzn Szure wcześniej? I co to "mysi zapach" ? Sprecyzuj o co chodzi ;) Quote
ania0112 Posted May 19, 2014 Posted May 19, 2014 Pysia ty tu oczu nie mydl tylko foty dawaj! przed pracą masz czas i POGODE :) jak Pepsi się zachowywała gdy byłaś w pracy? Masz dużo burków pod bramą? Quote
Pysia Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Mam bardzo dużo czasu przed pracą. Tak dużo, że nie wiem co z tym czasem robić... Tym bardziej, że Pepsi płacze w nocy, drapie się, cuduje i daje mi się cudnie wyspać. Jestem wypoczęta, zwarta i gotowa . A teraz gotuję obiad po spacerze po podwórku bo Pepsi NIE chciała sama wyjść. Jeszcze muszę TZtowi coś wykonać na kompie, sprać plamy na dywanie z dwóch cieczkujących i wybawić Zdzore. A o 11:30 już muszę głowę myć bo przed 13-tą wychodzę z domu. Normalnie czasu mam.... Quote
Pysia Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Obie mają cieczke i obie się wąchają co chwile. Pozytyw jest taki, że przynajmniej zostanie wystarylizowana na pewniaka że jest taka potrzeba ;) Z drugiej strony nawet nie mogę z nią iść zobaczyć jak reaguje na ruch uliczny bo zaraz stado burków się zbiegnie. Zira nie pachnie wcale dla nas, ale Pepsi czuć. Quote
ULKA12 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 [quote name='Pysia'] I co to "mysi zapach" ? Sprecyzuj o co chodzi ;)[/QUOTE] Gdy pies ma świerzb czuć od niego myszami. Jak się wchodzi do starej stodoły czasami można poczuć. Bardzo charakterystyczny zapach ale nie umiem go opisać. Qpa od psa z parwowirozą też ma bardzo charakterystyczny zapach. Jak pies śmierdzi myszami to na 99% ma świerzba, w drugą stronę to nie działa tzn jak nie czuć myszami tzn że świerzba nie ma. Chyba trochę to zagmatwałam :p Szaman ma się nieźle. Niestety przez imię (jak to Szaman) zaczął troszkę śpiewać i zawodzić, mam nadzieję, że się nie rozkręci. Do psów super, za mną zaczął łazić ale nie jest wylewny. Jak mu wyciągałam wenflon i odklejałam plaster z łapy, bez kagańca jedynie troszeczkę skomlał jakby prosił żeby mu krzywdy nie robić, (już widzę jak po przeczytaniu tego o skomleniu, Monika w ekstazie krzyczy, kocham, kocham tego psa:lol:) Ma obszerną budę przed nią olbrzymie legowisko, na którym leży i się wygrzewa w słoneczku. Sam się nie oddala od kojca. Apetyt dopisuje. Myślę też, że nie jest taki bardzo stary, oczy ma bardzo żywe, troszkę kuleje i sztywno chodzi, ale do karmy potrafi stanąć na dwóch łapach żeby się do niej dobrać. Quote
ULKA12 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Tak, Druciak to mało medialne imię :-) Zresztą wcale do niego nie pasowało. Quote
Saththa Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Ulka a jaaś teorię jak od mokrego psa czuć glonem....? nawet od lekko wilgotnego?? Quote
ania0112 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 jak czuć glonem to znazy ze mokry jest :P od brokata śmierdzi właśnie szuwarkami... bo wróciliśmy z nad jeziora :) Quote
Saththa Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 [quote name='ania0112']jak czuć glonem to znazy ze mokry jest :P od brokata śmierdzi właśnie szuwarkami... bo wróciliśmy z nad jeziora :)[/QUOTE] nie nie idefix ewidentnie glonem takim znad morza wali jak jest mokry :lol: nie mokrym psem tylko glonem :) Quote
ania0112 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 pewne w wodzie glony i jakies inne rosliny były i dlatego, nie przejmowałabym się specjalnie :) Quote
Saththa Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 [quote name='ania0112']pewne w wodzie glony i jakies inne rosliny były i dlatego, nie przejmowałabym się specjalnie :)[/QUOTE] w wodzie z kranu? W deszczu? :lol: Quote
ania0112 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 wszędzie :eviltong: Nad morzem wszystko pachnie glonami i piachem ;) Quote
Saththa Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 ehhhhhh jak dla mnie to trochu dziwne :) ze pies daje glonem po prostu :lol: Quote
ULKA12 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Glonem to nie wiem, ale mysi zapach jest charakterystyczny dla świerzba. Malawaszka była u mnie dzisiaj zrobić foty nowemu i nie rozumiem dlaczego jeszcze ich tutaj nie ma. Quote
WATACHA Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 [quote name='ULKA12']Glonem to nie wiem, ale mysi zapach jest charakterystyczny dla świerzba. Malawaszka była u mnie dzisiaj zrobić foty nowemu i nie rozumiem dlaczego jeszcze ich tutaj nie ma.[/QUOTE] Siedzi , ogląda i się sama nimi zachwyca:mad: Quote
ania0112 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 generalnie moniki coś mało w ostatnich dniach... moze cos się dzieje? Quote
Saththa Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Szamana zdjecia na FB sie pojawiły przed paroma minutami Quote
Recommended Posts