Jump to content
Dogomania

Owczarki Niemieckie, Owczarkowate w POTRZEBIE! ! ! Aktualne info. str. 1!

Recommended Posts

Posted

Wielkie dzieki za pomoc :) Wszem i wobec informuje jednak, iz pies sie znalazl, kopiuje wypowiedz z forum molosow, wprawdzie jej nie zrozumialam, ale cii blondynkom sie wybacza :evil_lol:

Cytuje:

znalazl sie
wiecie co zawila historia tego pana, ktory Niksa "zaadoptowal"
poczta pantoflowa: Niks mieszkal juz w jakiejs kamienicy w Gdansku... i juz tenze pan mial mu kupione miski, smycze, zabawki
ale oddal psa i Niks na droge dostal nawet zabawke ...
nie oceniajac-grunt ze sie znalazl
i dziekujemy za pomoc w przeklejaniu ogloszen

• 2 weeks later...
  • Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja zgłaszam następną bidę :

Imię: ?
Miasto: schronisko w Mielecu

Osobnego wątku na dogo nie ma. jest na zbiorczym mieleckich Onków:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=63662

Opis suni ze strony schroniska:
Owczarek niemiecki suczka, lat około 3 -4, jest na wybiegu 154. Spokojna. Do schroniska trafiła jako bezdomna jakieś pół roku temu.

Ma allegro:
http://www.allegro.pl/item270591311_sliczna_jak_owczarek_niemiecki_szuka_domu.html

Zgłoszona juz zostało do sterylizacji.

Posted

To ja zglosze jeszcze do adopcji mix owczarka wprawdzie nie niemieckiego ale belgijskiego... Psiak siedzi u nas juz spory kawal czasu i jakos sie o nim zapomina:

Imię: Wiking
Miasto: Gdynia
Opis: Ma około siedmiu lat, jest mieszańcem z owczarkiem belgijskim. Lgnie do ludzi, lubi głaskanie. Jest uległy, ale potrafi także okazać stanowczość. Nadaje się do stróżowania, najlepiej w domu z ogrodem.

Kontakt w sprawie adopcji bezposrednio do schroniska 058-622-25-52

Posted

w opolskim schronisku jest młodziutki mieszaniec owczarka
wklejam opis ze strony www.schronisko.opole.pl, który sama zrobiłam ;-)

JOSH
1 rok
Opole

Josh to piękny, młody mieszaniec owczarka niemieckiego. Ma bystre i mądre spojrzenie. Jest psem pojętnym, chętnym do pracy i zabawy. Potrzebuje dużo ruchu i zajęcia. Nie nadaje się na psa kojcowego czy też podwórkowego. Josh w wyniku stresu i nudy ma nawyk ciągłego noszenia czegoś w pysku. Już na początku spaceru znajduje sobie patyk, kamień lub pustą butelkę i nosi je przez cały czas. Nie pozwala sobie odebrać zdobyczy, ale podstępem można go skłonić do oddania, a wtedy chętnie będzie biegał za rzucanym patykiem. Przy systematycznych długich spacerach i bezstresowym wychowaniu Josh na pewno nie będzie już tak maniakalnie nosił przedmiotów w pysku. Potrzebuje on odpowiedzialnego i doświadczonego opiekuna, który poświęci mu wystarczająco dużo czasu. Josh co prawda mieszkał z dziećmi, jednak polecamy go rodzinie z nieco starszymi dziećmi, które będą sobie zdawać sprawę z tego jak bardzo można ingerować w prywatność psa (Josh np. powarkuje kiedy chce mu się odplątać łapę ze smyczy). Sprawdzi się jako stróż, ale nie powinien całą dobę przebywać na dworze, ponieważ potrzebuje bliskiego kontaktu z właścicielem. Przez siatkę boksu sprawia wrażenie agresywnego, groźnie szczeka i warczy. Kiedy jednak wie, że pójdzie na spacer i że spotka go coś miłego to cieszy się bardzo i radośnie skacze.

kontakt w sprawie adopcji do mnie 696 446 924, [email protected]. gg 2898930

• 2 months later...
Posted

Cioteczki po ostatnim "kundlu" (program na TV Kraków) mam kontakt do Pani, która chce starszego Owczarka Niemieckiego, dom nie jest sprawdzony, ale kontakt przekaze, bo teraz wyjeżdżam i nie mam sie tym jak zająć...dom okolice Krakowa lub Kraków. Jakby co to pw, do pt jestem.

Posted

PEPE
Urokliwy psiak. Straszny pieszczoch i wielbiciel spacerów. Młody - ok 2-3 letni.
Przez długi czas ze swoimi kompanami mieszkał na ulicy. Przepędzany, odpychany, bezdomny... Musiał walczyć o jedzenie, przetrwanie, o życie. Dowodem tego są liczne blizny zwłaszcza w okolicy głowy.
Los się odmienił. Jest cudownym psem. Uwielbia się kłaść na plecach, żeby go głaskać. Ładnie chodzi na smyczy, cieszy się do każdego... Ale nikt nie chce dać mu domu...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e3680eb64b33a205.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ea70a16dae87d699.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3257d5f19ad460ed.html

Posted

Jagienka napisał(a):
Cioteczki po ostatnim "kundlu" (program na TV Kraków) mam kontakt do Pani, która chce starszego Owczarka Niemieckiego, dom nie jest sprawdzony, ale kontakt przekaze, bo teraz wyjeżdżam i nie mam sie tym jak zająć...dom okolice Krakowa lub Kraków. Jakby co to pw, do pt jestem.

nieaktualne

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

imię: Nero
płeć: pies wiek: 4 lata 8 miesięcy rasa: owczarek niemiecki miasto: Tarnowskie Góry

Nero jest bardzo inteligentnym psiakiem, wymaga jednak doświadczenia w opiece nad dużymi psami. Jest psem dominującym, potrzebuje silnego przewodnika. Zna podstawowe komendy, jest podatny na szkolenie. Może zamieszkać w mieszkaniu (pod warunkiem zapewnienia odpowiednio dużej dawki ruchu) lub też w domku z ogrodem lub w kojcu. Będzie wspaniałym przyjacielem a przy tym idealnym stróżem domu, pod warunkiem, że da się mu do zrozumienia, że musi się podporządkować swojej rodzinie.

602 318 518; [email protected]

Nie umiem wklejac zdjec:(moge komus przesłac na poczte

Posted

Chcialam tylko powiedziec, ze owczarek z Dabrowki - Victor, ktorego zdjecie widnialo niemalze w kazdym reportazu o tej bylej umieralni ma sie coraz lepiej. Pieknie zarasta i chetnie chodzi na spacerki. Ponadto zostaly pobrane zeskrobiny przez panie z instytutu i ku naszemu zdziwieniu wszystko jest ok, zadnej grzybicy, nuzycy nic... Jak tylko zrobie mu jakies fotki wstawie na watek.

PS: Niestety nie mam czasu przeczsywac calej stronki, ale mam pytanie czy sa w tej chwili do adopcji szczeniaki ON?

Posted

[quote name='Katowice']Nie umiem wklejac zdjec:(moge komus przesłac na poczte
Prześlij mi zdjęcia na adres maciej[at]anashar.net ;)

[quote name='natalia_aa']Chcialam tylko powiedziec, ze owczarek z Dabrowki - Victor, ktorego zdjecie widnialo niemalze w kazdym reportazu o tej bylej umieralni ma sie coraz lepiej. Pieknie zarasta i chetnie chodzi na spacerki. Ponadto zostaly pobrane zeskrobiny przez panie z instytutu i ku naszemu zdziwieniu wszystko jest ok, zadnej grzybicy, nuzycy nic... Jak tylko zrobie mu jakies fotki wstawie na watek.
Dzięki za wiadomość :)

[quote name='natalia_aa']PS: Niestety nie mam czasu przeczsywac calej stronki, ale mam pytanie czy sa w tej chwili do adopcji szczeniaki ON?
Są mixy, albo trochę starsze ONki(do 2 lat)

[quote name='Kosmyczek Kamyczek']Zrobiłam bazarek dla Owczarków, oto jego link:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106831
Dziękujemy :loveu:

Posted

Na forum molosow pojawila sie dzisiaj taka wiadomosc, zostalam poproszona o pomoc:

W sobotę dostałam telefon, że do jednej z Trójmiejskich lecznic Pani przyprowadziła 12 letniego psa w typie ONka żeby go uśpić, pies jest zdrowy, łagodny, niedożywiony za to bardzo przyjaźnie nastawiony do życia lubi dzieci czgo dowodem jest zdjęcie poniżej.
Niestety lecznica to nie schronisko dla zwierząt, ani tym bardziej "usypialnia". Potrzebujemy kogoś kto może zaopiekować się pieskiem chociaż na jakiś czas, bo w lecznicy mieszkać może tylko przez kilka dni. Co będzie jeżeli nie znajdzie się dla niego schoronienie na ostatnie lata życia nie wiem... Jak można pozbywać się wiernego przyjaciela dlatego, że jest stary nigdy nie zrozumiem.

Osoby które mogą pomóc proszę o kontakt tel. 503-188-151

Poniżej zdjęcia psa:

Ma ktos jakis konstruktywny pomysl co z nim zrobic? Ja jakos nie widze jego adopcji...
Anashar poprosze Cie o wstawienie go na stronke Fundacji, czy jest na niej nasz On z tatuazem?

Posted

natalia_aa napisał(a):
Ma ktos jakis konstruktywny pomysl co z nim zrobic? Ja jakos nie widze jego adopcji...

Adopcje młodych psów ciężko idą, a co dopiero starszych :-( Najlepiej byłoby znaleźć DT na jego ostatnie lata a może nawet miesiące.

natalia_aa napisał(a):
Anashar poprosze Cie o wstawienie go na stronke Fundacji, czy jest na niej nasz On z tatuazem?

Nie ma sprawy. O którego ONa Ci chodzi?

Posted

Dodam też moją tymczasowiczkę Sarę.

SARA - 4-letnia suczka mix owczarka niemieckiego. Zabrałam ją z katowickiego schroniska, gdzie przebywała rok. Była już bardzo wycienczona i chuda. Oddał ją własciciel, kiedy w domu pojawiło się dziecko. Sara jest psem idealnym. Jest posłuszna, łagodna, spokojna, lubi dzieci, toleruje inne zwierzęta.
Jej minusem jest to, ze została wychowana w mieszkaniu i nie nadaje się do innych warunków. Ona jest typowym psem domowym, wylegującym się w ciepełku i wychodzącym jedynie na spacery. Pozostawiona w ogrodzie ucieka do domu i drapie w drzwi w akompaniamencie pisków i skomleń.
Sara u mnie na dom czeka już pół roku. Do tej pory nie zgłosił się nikt, kto chciałby zapewnić jej odpowiednie warunki życia. Szczerze mówić dwoniły same podejrzane typki, albo tacy, którzy szukali maszynki do szczekania na łańcuchu.
W ciągu ostatnich 2 tyg. trafiły do mnie 2 małe psy i oba są już w swoich domach, a Sara nadal czeka:roll:.
Sara jest zaszczepiona przeciwko chorobom wirusowym łącznie z wścieklizną, odrobaczona, mogę ją wyciąć przed wydaniem.

Kontakt w sprawie Sary: (0-32) 3533135, 0660124623 [email protected]

Posted

Anashar napisał(a):
Adopcje młodych psów ciężko idą, a co dopiero starszych :-( Najlepiej byłoby znaleźć DT na jego ostatnie lata a może nawet miesiące.

I rozumiem, ze o DT u Was jest tak samo ciezko jak u nas przy astach? Wiec generalnie krotko mowiac, tyz marnie widzisz jego dalsze losy?

Posted

Fotki Victora z Dabrowki:

To świeżo po przejęciu schroniska:

A to aktulne zdjęcia, chłopak przestał się już tak bać. Początkowo sikał ze strachu jak tylko się do niego podchodziło, w tej chwili jako jeden z pierwszych leci do krat by go pogłaskać, donośnie szczeka i jest przekochanym psiakiem.

PS: Anashar umieścisz go na stronce? Chyba, że już tam jest.

Posted

natalia_aa napisał(a):

Dzięki.

natalia_aa napisał(a):
I rozumiem, ze o DT u Was jest tak samo ciezko jak u nas przy astach? Wiec generalnie krotko mowiac, tyz marnie widzisz jego dalsze losy?

Niestety tak :-(

natalia_aa napisał(a):
Fotki Victora z Dabrowki:

To świeżo po przejęciu schroniska:

A to aktulne zdjęcia, chłopak przestał się już tak bać. Początkowo sikał ze strachu jak tylko się do niego podchodziło, w tej chwili jako jeden z pierwszych leci do krat by go pogłaskać, donośnie szczeka i jest przekochanym psiakiem.

PS: Anashar umieścisz go na stronce? Chyba, że już tam jest.

Dzięki za fotki, jeszcze go nie ma na stronie. :)

• 4 weeks later...