Jump to content
Dogomania

Owczarki Niemieckie, Owczarkowate w POTRZEBIE! ! ! Aktualne info. str. 1!

Recommended Posts

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SZRONIK, nr 545

numer: 545
numer chip: 953.000005133786
imię: SZRONIK
wielkość: mala
rasa: mix owczarka niemieckiego
data przyjęcia: 2008-12-27
przebywa w boksie: hospicjum budy

opis: "Szronik to bardzo przyjazny i przytulaśny psiak.Jest już psim dziadkiem, jest jednak dośc energiczny. Bardzo lgnie do człowieka i jest wielką przylepą. Wtula się łepkiem i merda ogonkiem.
Na spacerach grzecznie chodzi na smyczce, nie zaczepia innych psów, zwraca uwagę na opiekunkę.
Psiak jest nowym podopiecznym i dopiero się poznajemy, ale już teraz możemy powiedziec, że jest idealny. Mądry, posłuszny, bardzo delikatny, przyjazny, zrównoważony. Kocha ludzi i nie jest agresywny. Czy można chciec więcej...
Niestety są ludzie, którzy starsze psy porzucają. To ich podziękowanie za lata wierności i miłości. My jednak wierzymy, że znajdzie się ktoś kto podaruje ciepły kąt i miłośc naszemu Szronikowi. Psiak będzie najlepszym przyjacielem rodziny..."

Kontakt w sprawie adopcji i adopcji wirtualnej:

Aśka -> [email protected], tel. 506-181-454
Ania -> [email protected], tel. 505-105-026

Posted

EDGAR, nr 288

numer: 288
numer chip: 953000005133810
imię: EDGAR
wielkość: duza
rasa: MIESZANIEC
data przyjęcia: 2008-12-24
przebywa w boksie: KWARANTANNA

opis: To dorosły i bardzo smutny pies.Bał się podejść do krat boksu.Psiak jest wystraszony i przerażony miejscem w którym się znalazł.Jest dużym psiakiem o umaszczeniu czarnym,jego charakterystycznym elementem jest całkiem siwa broda jak u staruszka :).

Dla tego psiaka szukamy spokojnego domku i właścicieli którzy będą o niego dbać i go kochać .

Posted

GUSTAW, nr 293

numer: 293
numer chip: 953000005131212
imię: GUSTAW
rasa: MIESZANIEC PODPALANY
data przyjęcia: 2008-12-07
przebywa w boksie: BOKS 31

opis: Dorosły pies,ładnie zadbany.Nie wykazuje agresji w stosunku do człowieka,ani do psów z boksu w którym przebywa.Psiak dość duży, idealny do ogrodu.

Posted

BINKA, nr 606

numer: 606
numer chip: 953.000005131425
imię: BINKA
wielkość: srednia
rasa: mix owczarka niemieckiego
data przyjęcia: 2008-11-12
przebywa w boksie: buda koło wejścia na 1 pawilon

opis: Wolontariuszka o suce:

"Binka to bardzo nieśmiała sunia w typie owczarka niemieckiego. Zwróciłam na nią uwagę, bo nieśmiało wyglądała na mnie z budy. Początkowo bała się do mnie podejśc, jednak po chwili się przekonała i wyszła. Poszłyśmy na spacer. Wyjście ze schroniska było dla niej wilekim przeżyciem. Kiedy tylko przeszłyśmy przez furtkę sunia ciągnęła na pole. Po paru chwilach otworzyła się i zaczęła machac ogonkiem. Podbiegała do mnie i próbowała dac buziaka. Cały spacer biegała i wąchała każdy krzaczek. Bardzo brakowało jej spaceru...
Binka jest spragniona kontaktu, jednak początkowo trzeba jej poświęcic chwile na oswojenie się z nami. Po chwili Binka przytula się, nastawia pyszczek do głaskania i zaczepia łapką, żeby zwrócic na siebie uwagę....
Binka to kochana sunia, którą ktoś skrzywdził, mimo wszystko nadal lgnie do człowieka. Prosimy o dobry kochający domek dla sunieczki..."
/opis i zdj. Aśka/

8 grudnia
Sunieczka coraz bardziej sie otwiera. Kiedy wstawiałam ją na stronę, nie wiedziałam, że aż tak boi się ludzi. Binka musiała doznac jakiejś krzywdy od człowieka. Jest bardzo nieufna. Zanim da się komuś dotknąc mija dużo czasu. Ja wyszłam już z sunieczką na kilka spacerków, mimo wszystko jest bardzo czuła i boi się. Żle reaguje na podniesiony głos, machnięcie ręką, gwałtowne ruchy. Kuli się wtedy, a w jej oczach widac przerażenie. Mówię wtedy do niej łagodnie, a ona nieśmiało merda ogonkiem. Binka jest pieszczochą, ale jednocześnie boi się dotyku. Kiedy ją głaszcze rozkłada się , jednak cały czas jest spięta. Sunia powoli odzyskuje wiarę w człiweka i zapomina o złych przeżyciach z przeszłości. Z każdym spacerkiem i wizytą jest coraz odważniejsza i mniej nerwowa. Nad Binką trzeba jeszcze troszkę popracowac, ale to nie bedzie wymagało wiele czasu. Sunia będzie wierną przyjaciółką całej rodziny...Aśka

Kontakt w sprawie adopcji Aśka -> [email protected], tel. 506-181-454

Posted

DEX, nr 237

numer: 237
numer chip: 953000005131008
imię: DEX
rasa:
data przyjęcia: 2008-11-05
przebywa w boksie: BLASZAK MIĘDZY I i II PAWILONEM

opis: Dorosły psiak,mało ufny.Musiałam poświęcić mu kilka chwil na to aby zszedł z budy i podszedł do kraty.Jest sympatyczny,nie atakuje innych psiaków w boksie.

Został znaleziony na ul.Wycieczkowej w Łodzi.

Posted

KLEO, nr 387

numer: 387
numer chip: 953000005131880
imię: KLEO
rasa: mix owczarka
data przyjęcia: 2008-11-04
przebywa w boksie: kwarantanna

opis: Dorosła sunia,która nie umiała mi zaufać.Bała się bardzo podejść do krat.Jest to zapewne spowodowane mioejscem w jakim się znalazła.Nie jest agresywna w stosunku do innych suczek z boksu.

Psinka została znaleziona w łodzi na Placu Słonecznym.
/opis i zdj.Natalia/

Posted

BISZKOPT, nr 507

numer: 507
numer chip: 953000005132050
imię: BISZKOPT
rasa: mieszaniec
data przyjęcia: 2008-11-01
przebywa w boksie: BLASZAK MIEDZY V a VI PAWILONEM

opis: Psiak bardzo spokojny,grzecznie podbiega do krat boksu.Nie jest agresywny w stosunku do innych psów z boksu ani w stosunku do człowieka.
Niewielkiej wielkości,nadający się do niewielkiego mieszkania.Polecamy.

/opis i zdj.Natalia/

Zaadoptuj tego psa wirtualnie