Havanka Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 Dostałam dziś odpowiedź z Gumtree: Od: [email protected] Dzien Dobry Pisze w sprawie ogłoszenia dotyczacego mozliwosc adopcji Mojry. Czy maja panstwo jakie kolwiek informacje na temat, w jaki sposob sunia zachowuje sie w obecnosci dzieci ? Ten mail [email protected] gdzieś już widziałam. Mam nadzieję, ze nie na Czarnych Kwiatkach:shake:. Quote
mari23 Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 [quote name='baster i lusi']no coś Ty cioteczka kto raz pokocha takie psy to już nigdy nie przestanie .Ukradłam podpis jednej z cioteczek i ot cała prawda o bullowatych. [FONT=Verdana]"Prawdą jest, że Pitbulle łapią i trzymają.[/FONT] [FONT=Verdana]Ale najczęściej łapią i nie chcą puścić twego serca, nie ręki"[/FONT] oj, to prawda - ten cytat naprawdę trafny, a Mojra cudna ! przypomina mi z uśmiechu i zachowania Aresa - amstafa mojego siostrzeńca - wielki, upasiony "słoń", końskie pieszczoty i gołębie serce - nawet koty się z nim bawią, mama ostatnio znalazła ( raczej podrzucił ktoś trzy kocięta w opłakanym stanie - Ares prawie że tatusiem się poczuł) te psy pomimo groźnego wyglądu są cudowne ( no, chyba że jakiś sadysta ma je pod opieką i wychowa na agresywne) Quote
Havanka Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Ponownie wysłałam Mojrę do Gazety Wyborczej. Quote
Murka Posted January 2, 2013 Author Posted January 2, 2013 [quote name='Havanka']Dostałam dziś odpowiedź z Gumtree: Od: [email protected] Dzien Dobry Pisze w sprawie ogłoszenia dotyczacego mozliwosc adopcji Mojry. Czy maja panstwo jakie kolwiek informacje na temat, w jaki sposob sunia zachowuje sie w obecnosci dzieci ? Ten mail [email protected] gdzieś już widziałam. Mam nadzieję, ze nie na Czarnych Kwiatkach:shake:. Mojra jest bardzo przyjacielska wobec ludzi, dzieci także. Tylko, że jest nieco słoniowata w zabawie i pieszczotach i trzeba mieć to na uwadze. Quote
Havanka Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 W odpowiedzi zacytowałam Ciebie Murka: Mojra mieszka u nas w boksie wewnętrznym, nie w domu i nie ma stałego kontaktu z naszą Hanią (4 lata), więc nie możemy o niej powiedzieć, że jest "sprawdzona na dzieci". W domu, gdzie jest stały kontakt z człowiekiem, dzieckiem itd. czasem psy inaczej się zachowują niż w boksie, gdzie są przez większość czasu same. Mojra ogólnie jest psem przełagodnym wobec ludzi, obcych, wetów itd. Nie pokazała u nas ani jednego ząbka, ani raz nie warknęła ani nie zachowała się jakoś niepokojąco. W sytuacji dla niej stresującej czy zagrożenia okazuje uległość. To taki typ psa, z którym wszystko można zrobić. Nawet grzebać w misce, kiedy je (odsuwa się wówczas). Ale jest bardzo silna, słonikowata, małe dziecko może przewrócić skacząc lub wystraszyć podszczypywaniem (to jej forma okazywania radości i miłości). Jest idealnym przeciwieństwem bulla-mordercy. Quote
Havanka Posted January 8, 2013 Posted January 8, 2013 Murka, mam nadzieję, ze się nie pogniewasz, ale to się dzieje w moim województwie! Tragedia ludzi i zwierząt pod Kamienną Górą, zbieramy na karmę i leczenie chorych psów:http://www.dogomania.pl/forum/thread...013-godz-20-00 Quote
Tola Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Dzisiaj miałam tel. w sprawie Mojry z Wrocławia. Rodzina pochowała właśnie 12 letnia amstafkę. Wysłalam, filmy, zdjęcia, ale pan od razu przerażony był odległością... Quote
Havanka Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Tola napisał(a):Dzisiaj miałam tel. w sprawie Mojry z Wrocławia. Rodzina pochowała właśnie 12 letnia amstafkę. Wysłalam, filmy, zdjęcia, ale pan od razu przerażony był odległością... Pewnie jak zawsze zrezygnują z powodu odległości... Quote
Murka Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 Najważniejsze, że jakieś zainteresowanie sunią jest. Quote
Tola Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Zaprszam na bazarek dla Fenka http://www.dogomania.pl/forum/thread...ę-do-31-01-22 Quote
Havanka Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='Tola']Dzisiaj miałam tel. w sprawie Mojry z Wrocławia. Rodzina pochowała właśnie 12 letnia amstafkę. Wysłalam, filmy, zdjęcia, ale pan od razu przerażony był odległością...[/QUOTE] Tolu, czy coś z tego wyszło? Quote
Tola Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='Havanka']Tolu, czy coś z tego wyszło?[/QUOTE] Chyba nic z tego nie będzie - dom wydaje się dobry, doświadczony, ale rodzina chciałaby najpierw pozanc sukę. Pan dzwonił do Murków, rozmawiałał, ale decyzji nie ma. Dzisiaj miałam 2 zapytania o Mojrę - z Oławy i z Wrocławia. Z Oławy dzwonił młody facet - dziecko 1,5 roku, mieszkanie w kamienicy. Wiem, ze nie trzeba uprzedzac się, ale nie podobała mi się ta rozmowa - ani razu nie padło zapytanie o suczkę i jej charakter. Ale dane mam - mozna próbowac szukać kogos z Oławy - nawet nie wiem czy jest ktos na dogo z tamtych stron. Drugi tel to oferta mieszkania w bloku z kotem - rozmawiałam z Murką - jak pan po wysłanych zdjeciach na maila odezwie się - będziemy mysleć co dalej. Quote
Murka Posted January 21, 2013 Author Posted January 21, 2013 Tymczasem Mojra pozdrawia zimowo :) Quote
Havanka Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Oj sunieczko, jesteś cudowna, ale nie masz szczęścia... Quote
Tola Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 Jakis czas temu zadzwoniła do mnie dziewczyna z Gorzowa bardzo zainteresowana adopcja Mojry. Dzwoniła przez dwa dni, opowiadała o swoim zachwycie Mojrą, prosiła o sunię. Miała zadzwonic do Murki, ale nie zrobiła tego. W międzyczasie znalazłam osobe do wizyty, wszystko było juz umówione, ale dziewczyna zadzwoniła, ze wyjezdza i jak wróci odezwie się. Dzisiaj dostałam info od Kajuszy, która miala zrobić wizytę, ze dziewczyna nie odzywa się. Nie wiem w jakim celu ludzie tak sie zachowują:shake: Mojra wciąż czeka.... Quote
andzia69 Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 czemu jej nikt nie chce pokochać :( taka fajowa klucha!!! Quote
Murka Posted March 26, 2013 Author Posted March 26, 2013 Pojawiło się światełko dla Mojry, po świętach będzie mieć spotkanie zapoznawcze z DS... Dom daleko, ale warto dać szansę suni. Mojra jest taka cudowna... wierzę, że będzie ok :) Quote
Tola Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Murka napisał(a):Pojawiło się światełko dla Mojry, po świętach będzie mieć spotkanie zapoznawcze z DS... Dom daleko, ale warto dać szansę suni. Mojra jest taka cudowna... wierzę, że będzie ok :) Ja tez w to wierzę i baaaaaaaaaaaaardzo mocno trzymam kciuki. Quote
baster i lusi Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Murka napisał(a):Pojawiło się światełko dla Mojry, po świętach będzie mieć spotkanie zapoznawcze z DS... Dom daleko, ale warto dać szansę suni. Mojra jest taka cudowna... wierzę, że będzie ok :) To kciuki zaciśnięte. Quote
Murka Posted April 4, 2013 Author Posted April 4, 2013 Nie będzie niestety spotkania :( sunia ma pecha. Muszę jakieś fajne zdjęcia porobić jak się bawi z psami to może ludzie przestaną się jej bać. Tylko to jak się wykuruję, bo znów mnie dopadło zapalenie oskrzeli :( Quote
Recommended Posts