Murka Posted September 15, 2012 Author Posted September 15, 2012 A tu typowa reakcja Mojrki na szczekające za płotem psy [video=youtube_share;dK5PgXE8rLg]http://youtu.be/dK5PgXE8rLg[/video] Quote
baster i lusi Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 to zaciskam kciuki z całej siły by to był ten dom. Quote
Bazyliszek Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy http://www.dogomania.pl/forum/threads/232331-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-du%C5%BCo-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci-%29?p=19676362#post19676362 Quote
Murka Posted September 16, 2012 Author Posted September 16, 2012 MagdaNS zgodziła się zrobić wizytę PA, więc czekamy na wynik. A potem podjedziemy tam z Mojrą, żeby zobaczyć jak się zachowa ona, jak się zachowają dzieci itd. Quote
andzia69 Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='Murka']MagdaNS zgodziła się zrobić wizytę PA, więc czekamy na wynik. A potem podjedziemy tam z Mojrą, żeby zobaczyć jak się zachowa ona, jak się zachowają dzieci itd.[/QUOTE] a macie namiary na panią Magdę z NS? bo ja podawałam jej namiary do Ciebie Murka:) Quote
Murka Posted September 16, 2012 Author Posted September 16, 2012 Ta pani też Magda? Ona dzwoniła do mnie wczoraj :) Quote
andzia69 Posted September 16, 2012 Posted September 16, 2012 [quote name='Murka']Ta pani też Magda? Ona dzwoniła do mnie wczoraj :)[/QUOTE] tak - też pani Magda:) masz namiary do niej, żeby podać MagdzieNS? Quote
Murka Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 MagdaNS jest już w kontakcie z p.Magdą, wizyta umówiona na jutro :) Quote
Tola Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='Murka']MagdaNS jest już w kontakcie z p.Magdą, wizyta umówiona na jutro :)[/QUOTE] Trzymam kciuki! Quote
baster i lusi Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 [quote name='Tola']Trzymam kciuki![/QUOTE] i ja też nadal zaciskam. Quote
Murka Posted September 20, 2012 Author Posted September 20, 2012 Dziękuję MagdzieNS za wizytę PA :loveu: Na MagdzieNS p.Magda zrobiła dobre wrażenie, widać, że lubi psy, miała amstafa, kocha tę rasę. Mimo wszystko stwierdziliśmy, że to nie jest dom dla Mojry. Długo zastanawialiśmy się nad podjęciem ostatecznej decyzji, ale zdrowy rozsądek musiał zwyciężyć; p.Magda jest samotną matką z dwójką małych dzieci (2 i 4 lata), mieszka w wynajętej kawalerce, pracuje codziennie po 8 godzin (dzieci są wówczas w przedszkolu). P.Magda zapewnia, że da sobie radę w takiej sytuacji z psem, ale osobiście tego nie widzę. Zwłaszcza, że chodzi o psa z nieznaną przeszłością, niesprawdzonego w kontaktach z dziećmi ani na mieszkanie w domu. Mojra jest fajna, przyjacielska, ale to spory, silny pies, a co jeśli zacznie sprawiać problemy? W mieszkaniu nie ma nawet miejsca, gdzie można by sunię odizolować od dzieci (to jeden pokój!), nikt z rodziny nie pomaga p.Magdzie. Nie wiem też jak mają wyglądać spacery z psem i dwójką maluchów, zwłaszcza w niepogodę czy mróz... Quote
Tola Posted September 20, 2012 Posted September 20, 2012 [quote name='Murka']Dziękuję MagdzieNS za wizytę PA :loveu: Na MagdzieNS p.Magda zrobiła dobre wrażenie, widać, że lubi psy, miała amstafa, kocha tę rasę. Mimo wszystko stwierdziliśmy, że to nie jest dom dla Mojry. Długo zastanawialiśmy się nad podjęciem ostatecznej decyzji, ale zdrowy rozsądek musiał zwyciężyć; p.Magda jest samotną matką z dwójką małych dzieci (2 i 4 lata), mieszka w wynajętej kawalerce, pracuje codziennie po 8 godzin (dzieci są wówczas w przedszkolu). P.Magda zapewnia, że da sobie radę w takiej sytuacji z psem, ale osobiście tego nie widzę. Zwłaszcza, że chodzi o psa z nieznaną przeszłością, niesprawdzonego w kontaktach z dziećmi ani na mieszkanie w domu. Mojra jest fajna, przyjacielska, ale to spory, silny pies, a co jeśli zacznie sprawiać problemy? W mieszkaniu nie ma nawet miejsca, gdzie można by sunię odizolować od dzieci (to jeden pokój!), nikt z rodziny nie pomaga p.Magdzie. Nie wiem też jak mają wyglądać spacery z psem i dwójką maluchów, zwłaszcza w niepogodę czy mróz...[/QUOTE] Słuszna decyzja. Podjęlismy podobną po wizycie przedadopcyjnej dla zamojskiej Carmen (sunia ON); warunki bardzo podobne do tych tutaj. Quote
zadra Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 [quote name='Tola']Słuszna decyzja. Podjęlismy podobną po wizycie przedadopcyjnej dla zamojskiej Carmen (sunia ON); warunki bardzo podobne do tych tutaj.[/QUOTE] Też mi się wydaje,że to dobra decyzja. Quote
Tola Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Mojra jest w październikowym wydaniu PP. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Właśnie też ją widziałam! Przeglądam sobie PP w pracy, a tu Mojra! Quote
Tola Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Czy dzwonił już ktos z zapytaniem o sunię? Quote
Murka Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 O Mojrę nie... ale od paru dni mam dziwne telefony np. o szczeniaki buldożków francuskich albo pani pyta czy się dobrze dodzwoniła do hodowli sharpejów... Nie wiem czy to z PP czy z neta, ale wymiękam momentami. Quote
Murka Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 Dzisiaj zadzwoniła pani, którą urzekły oczy Mojry w PP. Problem trochę stanowi odległość, bo pani jest z Gdańska... Ale mimo wszystko poprosiła o sprawdzenie jak Mojra reaguje na koty, przesłałam jej także link do wątku, aby zobaczyła więcej zdjęć Mojry i filmiki. Quote
Tola Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='Murka']Dzisiaj zadzwoniła pani, którą urzekły oczy Mojry w PP. Problem trochę stanowi odległość, bo pani jest z Gdańska... Ale mimo wszystko poprosiła o sprawdzenie jak Mojra reaguje na koty, przesłałam jej także link do wątku, aby zobaczyła więcej zdjęć Mojry i filmiki.[/QUOTE] To trzymam kciuki! Myslę, ze gmina pokryje koszt transportu. Quote
doddy Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Jeśli domek byłby rewelacja to w sobotę jadę Radom - Gdynia i mogę pomóc w transporcie. Quote
Tola Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='doddy']Jeśli domek byłby rewelacja to w sobotę jadę Radom - Gdynia i mogę pomóc w transporcie. Byłoby swietnie. A to zdjęcie Mojry dałam do PP Quote
Murka Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 Zobaczymy jaka będzie decyzja pani, bo tam jest pies (waga ok. 60 kg) i ze względu na odległość nie ma możliwości psów zapoznać przed adopcją... Są też koty (nie wchodzące do domu, ale są) Poza tym dom (z ogrodem) brzmi super... A Mojra z tego co zauważyłam lubi psy większe kalibrowo (do Lorka bardzo się garnie). doddy a będziesz jakoś od razu wracać z Gdyni? Chodzi o to czy w razie co byłaby możliwość, żeby Mojra wróciła z Tobą gdyby psy jakoś tragicznie na siebie zareagowały?... Quote
doddy Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Tak, wracamy tego samego dnia. Wieziemy psiaka do nowego domu. Quote
Murka Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 No to w takim pokazujemy Mojrce kota (choć szczerze mówiąc czarno to widzę) i czekamy na decyzję pani. Quote
Murka Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 Pani z Gdańska zrezygnowała ze względu na odległość... Ma za duże obawy, że psy się nie polubią. W sumie nie dziwię się, bo też miałam obawy. Nie ma to jak ktoś może przyjechać i zapoznać się z psem przed adopcją. Quote
Recommended Posts