Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 423
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam do schroniska. Poprosiłam, żeby pracownik ją miał na oku i co jakiś czas sprawdził ten termofor. Jakby wystygł to żeby nalał gorącej wody, no i żeby przekazał nocnej zmianie. Powiedział, że ok, ale że ona i tak nie leży przy termoforze. Ale powiedziałam, że jakby chciała to żeby miała ciepłe. Powiedział, że dobrze to mam nadzieję, że jakoś dotrwa do rana :roll:
Ja będę jutro od 8 lub po 8 to zobaczę co z nią i spytam p. doktor co i jak. W jakim jest stanie

Posted (edited)

[quote name='luka1']a czy wet wie co jej jest? Może to parwo?[/QUOTE]

Nie wiem, nie wypytywałam jakie leki dostała. P. doktor mówiła, że może to nosówka (tylko od kogo by się zaraziła to jest pytanie).
Jej się tak pogorszyło praktycznie z dnia na dzień. Wczoraj chyba było jeszcze OK. Rano na szmatce miała kupę, nawet powiedziałabym, że normalną a już na pewno bez krwi.

i została oceniona na 10 lat

Edited by gosia2313
Posted

[quote name='__Lara']Czy nikt nie może jej zabrać do weta, ratować??? :placz::placz::placz:

podrzucę pytanie

zgłąszaja sie ludzie z tranposrtem, czy z Motylkiem byłą rozmowa?

info z FB

[h=6]Na sobotę umówiony jest transport z Wawy do Katowic i z powrotem. Więcej info pod numerem: 501735875. Proszę nie pisać do mnie, tylko dzwonić pod podany numer. Ja tylko przekazuję informacje.[/h]

Posted

Póki co trzeba poczekać, zobaczymy jutro jak z nią, czy w ogóle jakoś przetrwała noc. jeśli tak to spytam p. doktor czy można ją zabrać na DT, czy da radę. Tylko pytanie czy pójdzie na jamniki czy na Nadzieję Na Dom? Kto miałby płacić za jej dalsze leczenie? Muszę takie rzeczy wiedzieć wcześniej, bo jeśli NND to muszę spytać prezesowej, czy mamy kasę.
Dzwoniły do mnie dwie Pani, jedna na pewno z Wawy druga nawet nie spytałam skąd. Jedna na pewno ma jakieś zwierzęta. Muszę spytać czy Abi mogłaby iść do domu gdzie są inne psy/koty.
Prosiłabym, żeby ktoś jutro zadzwoni do mnie, ja niestety nie mam pieniędzy na koncie. Tylko kogoś, kto mógłby się zająć organizacją ew. transportu, kto znałby DT (sprawdzony!).

Albo najlepiej zadzwońcie proszę jutro może do schroniska (32 293-75-56), poproście p. doktor, ona wszystko powie z pierwszej ręki, czy można zabrać, jaki jest stan psa, czy do innych zwierzą itp.
Między 8 a 12/13.

Posted

Dziewczyny ja rozmawiałam z Motylkiem , sprawa jest aktualna, czeka bdt i czeka opieka medyczna !!!!!!!!!!!
Tylko na pewno odpada transport z innym psiakiem , mała może zarażac.
Ja trzeba brac na już, cholera ,,,,nie amcie tam jakiegoś całodobowego szpitala wet??????????????

Posted

No to super, jeśli miałaby opiekę wet i DT. Zadzwońcie proszę jutro do schroniska i porozmawiajcie z wetką o Abi. W jakim jest dokładnie stanie, czy można ją zabrać na DT, kto i kiedy by ją zabrał.
Ja nie mam kasy, a poza tym lepiej dowiedzieć się z pierwszej ręki od kogoś, kto się zna i wypytać o to, co chcecie się dowiedzieć. Ktoś zadzwoni?

Posted

[quote name='gosia2313']No to super, jeśli miałaby opiekę wet i DT. Zadzwońcie proszę jutro do schroniska i porozmawiajcie z wetką o Abi. W jakim jest dokładnie stanie, czy można ją zabrać na DT, kto i kiedy by ją zabrał.
Ja nie mam kasy, a poza tym lepiej dowiedzieć się z pierwszej ręki od kogoś, kto się zna i wypytać o to, co chcecie się dowiedzieć. Ktoś zadzwoni?[/QUOTE]

Ja dziś z Tobą rozmawiałam gosia2313 ???

Posted

Nie mam pojęcia. Wczoraj jej sprzątałyśmy bo robiłyśmy "przemeblowanie" w klatkach, żeby się wszystko pomieściło. Wymiotowała tylko ta druga jamniczka, ale ona jest wesoła, dzisiaj była na spacerze i nic jej nie jest raczej (oprócz kaszlu). Dzisiaj rano miała kupsko dość normalne w klatce. Potem zaczęła się pienić. No a po kilku godzinach już załatwiała się krwią. Wczoraj i w poniedziałek miała jeszcze duużo siły i uciekła przed nami jakby miała motorek w tyłku. Dzisiaj siedziała tylko w klatce, nawet nie stawiała się na kaganiec, zaglądanie w zęby itp :(
Możesz zadzwonić do schroniska, teraz już weszła III zmiana, nie wiem nawet kto na niej jest.