Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę intensywnie nad nim. Czy ktoś zdecyduje się na adopcję starego, ślepego? Trzeba wierzyc. Najgorsze że nie mamy domów tymczasowych, a jest to pies który nie toleruje innych psów.

Posted

Z sukami może było by inaczej. Zresztą dom to nie schronisko, nie ma takiego hałasu, a wiadomo ślepy pies słysząc nieustające szczekanie innych, a nie widząc co się dzieje jest niespokojny. W domu możliwe że się wyciszy, gdy poczuje się bezpieczny.

Posted

Magdo ile (i czy wogóle) ND mogła by tu pomóc? Ja mam Reksa na utrzymaniu ale jak analizowałam to z każdego bazarku, który jest robiony na koszty Reksiowe mogłabym część przekazywać na Dobka. Ale sama nie dam rady Mu pomóc.
Dobrze by było, żeby kilka konkretnych dziewczyn przeanalizowało, jaką kwotę DOŻYWOTNIO mogłaby przekazywać na utrzymanie Go w domowym tymczasie- wydaje mi się, że to jest jedyna szansa.

WSTĘPNIE proponuję częśc dochodów z każdego bazarku Reksiowego.

Posted

Dożywotnio mogę zadeklarować 20zł. Przez najbliższe pół roku 50zł. Trudno jest podjąć decyzję na wyższą kwotę na najbliższych kilka lat. Nie mam pojęcia czy sama będę miała co jeść za 5 lat. Natomiast jeśli wchodziłby w rachubę sam zabieg na miesięcznym tymczasie zapłacę za zabieg 200zł. Dorzucę się też na leczenie pooperacyjne w najbliższym czasie w zależności od tego jaki będzie koszt.

Posted

Berkano... zrozum... Nadzieja Dobermana już NIE ISTNIEJE!!! pozostała strona, gdzie każdy może sobie wstawić co chce i ja nad tym nie panuję, FB, gdzie próbuję ogarniać ale sama nie daję rady.
od kilku miesięcy nie rozmawiamy ze sobą, nie uzgadniamy nic, nie palnujemy. od czasu do czasu ktoś coś napisze ale to jest FIKCJA. każda z nas nadal pomaga ale robi to wyłącznie sama.

Posted

Dziewczyny z Jastrzębia przeanalizujcie, ile byście mogły z np bazarków na Puszka przeznaczać na Dobka.
Która z WAs chciałaby jakąś stałą deklaracją Go wesprzeć to napiszcie. Mogłybyście jeszcze znajomym Jego temat pokazać, a już ktoś chciałby jakieś pieniążki przekazać.
Magdo- PRZERAZIŁAŚ MNIE...:placz: to cholernie smutne info, bo przecież tylu psiakom ND pomogło a tu taki żałosny koniec.....
Pierwsze co to szukajcie DT, które będzie chciało się Nim zająć i wtedy będziemy wiedziały, jakich funduszy miesięcznie psiak potrzebuje.

Łukasz mnie zatłucze jak się dowie (a dowie się, bo konto z którego robimy przelewy jest Jego) ale deklaruję stałą w kwocie 20zł. (Jeśli przerobię swoje prywatne konto na on-line to miesięczna wzrośnie).
PEŁNA MOBILIZACJA, bo zima dla starego, schorowanego dobka to HORROR!

Posted

Berkano na 1 miesiąc to uzbieramy. A co potem? Ani Puszek ,myślę że Borys też domów nie znajda. Czyli dożywotny DT. Puszek jest w boksie na dworze. Borysowi nie zamienie boksu w schronie na boks hotelowy za 300zł na miesiąc.
To musi byc domowy DT. A zadnego nie mamy. Na FB zainteresowanie marne, nie to co kiedyś. DT choćby na zime, a ewentualnie by wrócił do schronu na wiosnę.
Na dodatek on się rzuca na inne psy.
Berkano daj powielić.:razz: Takie dwie jak Ty i sprawa załatwiona.

Posted

Jestem nowa na dogo, trafiłam na wątek z facebooka. Nie moge zaoferować tymczasu, bo moj doberman nie toleruje innych psów, ale chętnie pomogę finansowo- mogę zadeklarować 50zł/miesiąc, w przyszłości może więcej. Oby znalazł się dla niego domek przed zimą.

Posted (edited)

Monia55 zmierz naszego dobka przy najbliższej okazji, bo mam już 2 kontakty z osobami, które mogą odstąpić ubranko, jedynie rozmiar potrzebny.

Bacardi, witamy na dogo i na wątku naszego dobka:loveu:.

Naliczyłam już 120zł stałych deklaracji:multi:

Bacardi 50zł
Berkano 20zł
Majreg 50zł

Kto da więcej???;)

Edited by majreg
Posted

Bacardi- ciotka dobermankowa wita ciotkę dobermankową :-) Fajnie, że jesteś :loveu:

Kurcze faktycznie trza byłoby miłośnika starych dobków sklonować... Robienie ogłoszeń ma jakiś sens??? Jak tak to za pokryję koszty ogłoszenia dziadka.

Moniu wrzuć na pierwszą nasze zrzutki deklaracji, żeby się nie pomylić.

Cholera On nadaje się jedynie na ukochanego jedynaka...:shake: Teraz to już tylko cud...

Posted

Ciotki, Borysa trzeba przetestować na suki. Jego agresja wynika ze strachu, bo to ślepy pies. Słyszy wokół jedynie jazgot, jak poczuje blisko zapach psa to się po prostu w tym kierunku rzuca. Tak też jest w stosunku do ludzi, kłapie bo się boi. Jak poczuje znajomy zapach, uspokaja się. W domu poczucie bezpieczeństwa może spowodować że Borys będzie zupełnie innym psem. Czasem zdrowe psy służą jako przewodnicy ślepym, więc może trzeba spróbować? Jeśli oczywiście trafi się jakiś domek.

Posted

Borysku trudna sprawa :shake:.
Rzeczywiście jak Shanti pisze jego agresja spowodowana jest tym, że nie widzi i stracham, więc woli pierwszy zaatakować niż czekać aż pies jego zaatakuje pierwszy.

Posted

Tak, Borys to prawdziwy model. Pomierzony na wszystkie strony, i w klacie , i w talii, i w dupce, o szyjce nie zapominając.
Wszystko cierpliwie znosił.On lubi, jak ludzie sa wokół niego.