Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja piórkuję...
Magdo nawet nie będę pytała, jak teraz wygląda pomoc ND...
Nawet żadnej składki dać nie mogę ani pomóc z fantami na bazar, bo muszę utrzymać mojego podopiecznego...

Madziu jak byś widziała jakąkolwiek pomoc dla Kłapouszka?

• 4 weeks later...
Posted

W sobotę przyjeżdża SOS Bokserom między innymi w jego sprawie.
Dzwonili również do pewnej zaprzyjaźnionej rodziny i hodowców dobermanów pod Wrocławiem. Może DT jakieś będzie dla niego - zobaczymy, nie ma się jeszcze co cieszyć.

Zauważyłam właśnie ostatnio, że wpada na przedmioty, w krzaki i na chodnik też :shake:. Bardzo pogorszył mu się wzrok.

Posted

Niestety, on dalej w schronisku. Weterynarz stwierdził ża na razie nie operujemy tego guza. Bez DT tylko przyspieszymy jego smierć bo się wda zakażenie. Oczu nie damy rady operować. Nie ma u nas specjalisty, o kosztach nie wspomnę.

Posted

Byłam z nim na spacerze i faktycznie trochę obijał się to o drzewo, to o płot.Ale jak go ostrzegałam to po czasie mnie słuchał i już było lepiej. Myślę, że jak pozna teren, to to sobie da radę.Na koniec był problem z powrotem do kojca, za nic nie chciał tam wejśc.
Ale generalnie to bardzo grzeczny pies.

Posted

Zgodnie z obietnicą chłopak był na spacerze.Z powrotem do kojca dzisiaj nie było problemu.
To bardzo grzeczny i przytulaśny pies :kiss_2:
Pomyślałam, że nadam mu imię Borys, no bo jakoś należy do niego mówić.Na razie ,z przyzwyczajenia mówiłam do niego kiciuś, ale to trochę głupio.
To co, może być od dzisiaj Borys ? :evil_lol:

Posted

Męczące te spacery z Borysem.Myślę, że on nic nie widzi.:shake: Chodzi trzymając nos przy samej ziemi.Jak się poluzuje smycz, to kręci się w kółko lub zatacza ósemki, obijając się przy tym o drzewa, płot i inne.
Można jednak nim sterować smyczą i ostrzegać słowem "uwaga" i Borys wtedy słucha i unika stłuczek.
Powinien znależc dom z podwórkiem lub ogrodem.Jak będzie chodził po swoim i znanym terenie to sobie da radę.
Tylko gdzie ten dom??????

Posted

fajne imię BORYS.
dziewczyny, przypomnijcie mi proszę czy on jest ogłaszany u nas w ND (wiem, że ja powinnam to wiedzieć najlepiej ale ostatnio nie kontroluję nawet tego :( ), albo gdziekolwiek? niedługo mam urlop wiec będę miała nieco czasu i chcę poaktualizowac nadziejowe sprawy.