zerojeden Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Macia napisał(a):Przelew taki sam jak ostatnio czy większy? Dzisiaj pójdzie. Faith35 ogłoszenia były? Może zmienić region ogłoszeń, tym razem nikt do mnie nie dzwonił. I co my z nią bidulką zrobimy jak nikt jej nie będzie chciał adoptować ;( Jak odpalisz coś więcej to kupie jej smaczki bo już wszystko pożarła, bo po każdym spacerze idzie do składzika z karmą bierze sobie jakiegoś smaczka typu żwacz, królicze ucho i idzie do siebie grzecznie zjeść ;) I pytanko z innej beczki przez co wstawiacie fotki bo ja wstawiałam przez tynipica ale nie wchodzą ostatnio :angryy: Quote
AniaGucio Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Hałabajówka napisał(a):I co my z nią bidulką zrobimy jak nikt jej nie będzie chciał adoptować ;( Jak odpalisz coś więcej to kupie jej smaczki bo już wszystko pożarła, bo po każdym spacerze idzie do składzika z karmą bierze sobie jakiegoś smaczka typu żwacz, królicze ucho i idzie do siebie grzecznie zjeść ;) I pytanko z innej beczki przez co wstawiacie fotki bo ja wstawiałam przez tynipica ale nie wchodzą ostatnio :angryy: Ja miałam konto na onecie i tam trzymałam zdjęcia, które potem trafiały na dogo, ale często się zawieszał, więc teraz mam konto na gmail-u - bez problemu wgrywać zdjęcia. Quote
zerojeden Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 A jest gdzie jakaś instrukcja jak to zrobić? Quote
faith35 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 Ogłoszenia na bieżąco odświeżam, pod koniec miesiąca zrobię Korze wyróżnioną alegratkę. Quote
mama blanki Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 U Beti wszystko OK. Jest niesamowitym łasuchem i nie jest już taka wycofana jak na początku:) Śmiało pcha się do łóżka, jakby tam było jej miejsce:) P.S. cioteczki- rzućcie okiem na naszą nową podopieczną. Jest w masakrycznym stanie, mega obolała. Jeśli możecie pomóc- to proszę... http://www.dogomania.pl/forum/threads/233347-Clio-z-licznymi-zmianami-skórnymi-od-wtorku-w-DT-zbieramy-na-leczenie!! Quote
zerojeden Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Dostałam dzisiaj telefon od Pani z Amsterdamu która jest zainteresowana adopcją Kory...tylko że odległość jest zabójcza i Pani ma już 3 psiaki i nie wiadomo jakby Kora z nimi się dogadała. Co Wy na to? Quote
AniaGucio Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 No nie wiem... Raz, że daleko jak diabli, dwa - nie ma jak babeczki sprawdzić . Quote
zerojeden Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Też o tym pomyślałam. Babeczka bardzo fajna ciepło brzmiąca, mnie martwią inne zwierzęta w domu bo co będzie jak się Kora z nimi nie dogada taki szmat drogi nikt po nią nie pojedzie. Quote
bira Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Ja mieszkam w Holandii, więc jakby coś to się polecam. Do Amsterdamu mam tylko 50 km. Quote
zerojeden Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Decyzja i tak nie należny do mnie tylko do prawnych opiekunek...poczekajmy i zobaczymy co dziewczyny na to. Tylko logistyka transportu mnie trochę przeraża... Quote
bira Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Ok, jakby coś to mogę tam jechać :-) Przy okazji szwagra odwiedzę ;-) Quote
Macia Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Hałabajówka napisał(a):Decyzja i tak nie należny do mnie tylko do prawnych opiekunek...poczekajmy i zobaczymy co dziewczyny na to. Tylko logistyka transportu mnie trochę przeraża... A kto jest prawnym opiekunem? ;) Bo od początku o to pytałam (kto nim zostanie) i w końcu nie wiem. Ja osobiście boję się, aż tak dalekich adopcji. W razie czego nie mamy możliwości reakcji. No i transport to byłaby masakra. Ale to tylko moja opinia. Nie dowiedziałam się czy poprzednio pojawiły się w końcu ogłoszenia więc zamówiłam dla Kory pakiet 90 ogłoszeń (mało kosztują więc sama zapłacę ze swoich, jeszcze mnie stać). Jutro wkleję tekst i zdjęcia więc w miarę szybko powinny się pojawić. W razie czego dam znać. Quote
zerojeden Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Ja się najbardziej boję podróży bo to ileś godzin a w trasie rożnie bywa zwłaszcza w tym wieku. No ja w sumie tez nie wiem kto jest je PO... a kto podpisał papiery z tym gościem od którego została zabrana? Ehhh nie wiem co to z nią będzie...ludzie nie wiedzą co tracą bo to naprawdę super suczka pewnie gdyby była młodsza i mniejsza z jej charakterem pewnie by szybko kogoś znalazła. Ma tylko dwie wady nie lubi małych zwierząt w tym kotów i suchej karmy :) Quote
joaaa Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Kurcze, fajnie, że ktoś się zgłosił, ale z drugiej strony ta odległość.... Z tymi adopcjami zagranicznymi są dwa problemy, po pierwsze transport ( no ale to myślę, że leży po stroni e adaptującego), a po drugie, ze nie można natychmiast zareagować jak coś się dzieje. Dlatego my nie oddajemy psów za granicę. Teraz była sytuacja z boksiem, którego adoptowano ze schroniska i pojechał do Irlandii. I tam po ponad miesiącu zaczęły się problemy i pies wylądował w organizacji adopcyjnej. Pani nie zawiadomiła nawet schroniska, bo myślała, że nie zareagują, chociaż potem jak się dowiedzieli, to byli gotowi po niego jechać. Quote
zerojeden Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Też mi się wydaje że za ryzykowna jest taka adopcja, najbardziej się obawiam tego transportu. A tak z innej beczki...w czasie wolnym...zapraszam do odwiedzenia moich maluszków może się ktoś skusi :cool3: http://www.dogomania.pl/forum/threads/234450-Trzy-Paciorki-z-Koszalina-zapraszaj%C4%85-w-odwiedziny Quote
Macia Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Czy myślicie, że taki tekst do ogłoszeń może być? Kora jest 6-letnią sunią w typie Cane Corso. Dotychczasowe życie spędziła w pseudohodowli gdzie jej jedynym zadaniem było rodzenie kolejnych szczeniaków. Mimo takich doświadczeń wciąż uwielbia ludzi. Kocha ich całą sobą, domaga się od nich pieszczot, uwielbia bieganie po podwórku wraz z innymi psami. Jest bardzo towarzyska i wesoła. Nie ma w niej agresji. Dogaduje się z innymi psami. Niestety nie toleruje małych zwierząt (w tym kotów). Sunia jest zaszczepiona. Mam też pytanie czy ogłaszamy na to samo województwo czy może jednak na inne, skoro wcześniejsze ogłoszenia nie pomogły? Quote
faith35 Posted October 30, 2012 Author Posted October 30, 2012 Fajnie, że jednak ktoś zadzwonił, zainteresował się, jednak myślę, że Kora powinna szukać domku w Polsce :) Jak dla mnie to można spróbować na inne województwo ją ogłaszać, byle nie zbyt odległe od zachodniopomorskiego. Quote
zerojeden Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Wiecie co z tym lubienie psów to u niej jest trochę wybiórcze bo z niektórymi ewidentnie się nie lubi. Byłabym tu ostrożna jednak jak będzie jakiś mega dominant w potencjalnym domu to może być problem. Quote
zerojeden Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 sorki za nie w temat ale mamy totalne antyszczenię na DT i potrzebujemy pomocy... http://www.dogomania.pl/forum/threads/234517-KOSZALIN-NESCA-Antyszczeni%C4%99?p=19893434#post19893434 Quote
zerojeden Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Ciotki trzeba odpchlić i odrobaczyć naszą laskę. Quote
Macia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Zapytam Ani, chyba mamy jeszcze środki na odpchlenie i odrobaczenie. Wyślemy. Quote
Lacia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Macia']Zapytam Ani, chyba mamy jeszcze środki na odpchlenie i odrobaczenie. Wyślemy.[/QUOTE] środki są, czekam na adres i wysyłam paczuszkę. Poza tym hałabajówka masz pieknego kociaka, uwielbiam ślepaczki :loveu: Quote
Macia Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Lacia']środki są, czekam na adres i wysyłam paczuszkę. Poza tym hałabajówka masz pieknego kociaka, uwielbiam ślepaczki :loveu:[/QUOTE] Adres wysłany. A kociak faktycznie cudowny :loveu:. Quote
zerojeden Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='Lacia']środki są, czekam na adres i wysyłam paczuszkę. Poza tym hałabajówka masz pieknego kociaka, uwielbiam ślepaczki :loveu:[/QUOTE] Oddam darmo... jak bardzo chcesz ;) Wiecie co ona jest najfajniejszym kotem pod względem zachowania ze wszystkich moich kocich znajdków-przybłędków jak nie kot..nie drapie nie gryzie tylko się łasi i łasi ;) Wrzucicie ją gdzieś? Podeślecie mi potem linka do niej, nie? Czekam na przesyłkę w takim razie, działacie ekspresowo ;) Quote
faith35 Posted November 14, 2012 Author Posted November 14, 2012 Miałam zapytanie na temat Kory, ktoś widział ogłoszenie na stronie fundacji rottka... Pani się pytała, czy Kora jest jeszcze do adopcji, napisałam, że tak, może coś z tego wyniknie ... :) Quote
Recommended Posts