Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ewes napisał(a):
hihi.. nie, nie będę ryzykować :diabloti:
hmmm... faktycznie, trzeba by było je obok siebie postawić chyba :evil_lol: żebym widziała różnicę :eviltong:
no ale na pewno Alfa ma szerszy pychol :p

ta ... doszliśmy dzisiaj do wniosku - jak już uszłam z życiem ;) że następnym razem na wolontariacie - w pierwszej kolejności ja będę zmykać, gdy zobaczę Pawła, a następnie zmykać będzie w głąb boksu Pazurek, kiedy zobaczy mnie ... :)

trzeba tego w jakiś sposób dokonać :) moim zdaniem na zdjęciach do porównania jest ta sama psina - po prostu się pomyliłaś i wyszłąś z Omegą :), a Alfa ma zupełnie więcej jasnego na pycholu, powyżej oczu i takie charakterystyczne czarne "wtrącenia" na polikach :) O.

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

haha...to może teraz Ty zaproponuj jakąś trasę i będziecie kwita :diabloti: tylko nie wiem co Pazurek na to bo Omega takie wyprawy podobno lubi :lol:
a co do ubarwienia... to tak przeglądam zdjęcia i mam wrażenie, że Alfie z czasem przybywa tego brązowego nad oczami :roll:

Posted

ewes napisał(a):
a co do ubarwienia... to tak przeglądam zdjęcia i mam wrażenie, że Alfie z czasem przybywa tego brązowego nad oczami :roll:

Wyjaśnienie jest bajeczne proste - wtedy kiedy jej przybywa brązowego (ciemnego) to wzięłaś na spacer Omegę ;) A jeśli jest jaśniej na twarzy to trafiłaś w sedno - wzięłaś Alfę :)

• 4 weeks later...
Posted

maciaszku... bo teraz sobie przypomniałam...
jakbyś podmieniła tekst (jest mała zmiana w stosunku do psów;) ):
Omega to duża, pięcioletnia suczka, która pracowała wraz z siostrą jako pies stróżujący. Nie znamy jej historii i nie wiemy czy kiedykolwiek mieszkała w domu. Idealny dla niej byłby dom z ogrodem i możliwość biegania bez uwięzi. Jest bardzo dobrym stróżem, czujnym i nieustraszonym. W stosunku do ludzi łagodna, lubi czochranie i drapanko. Można dotykać jej łap, brzucha, ogona. Na smyczy czasem pociągnie, ale pracując w firmie nie musiała chodzić na smyczy. Jest łagodna w stosunku do innych psów. Ma bardzo grube, gęste, krótkie futro nie wymagające większej pielęgnacji. Kontakt: 606 434 827

Posted

A ja mam taką fotkę z sobotniego spaceru ... Co prawda na pierwszym planie widzicie Kajtusia, ale na Oscara za rolę drugoplanową zdecydowanie zasługuje Omega ;) W ten oto alternatywny sposób próbowała zejść z lodu :)

Posted

nie miałam za dużo kontaktu z Omegą.. ale z tego co widzę i czytam to z niej takie kochane "cielątko" jest...
i chyba nawet trochę większe niż z Alfy... :lol:

Posted

ewes napisał(a):
nie miałam za dużo kontaktu z Omegą.. ale z tego co widzę i czytam to z niej takie kochane "cielątko" jest...
i chyba nawet trochę większe niż z Alfy... :lol:

oj cielątko, cielątko :) przyznam, że nie znam bardziej flegmatycznego, czterołapnego poczciwca :)
a większa od Alfy pewnie jest ... podejrzewam, że Pani Ania dobierała suniom opiekunów wg gabarytów ;) hehe

Posted

Romina_74 napisał(a):
oj cielątko, cielątko :) przyznam, że nie znam bardziej flegmatycznego, czterołapnego poczciwca :)
a większa od Alfy pewnie jest ... podejrzewam, że Pani Ania dobierała suniom opiekunów wg gabarytów ;) hehe

z tego co pamiętam, to na początku miało być tak, że Paweł miał z oboma na raz wychodzić, bo Pani Ania zapomniała, że nie mam psa, a że wolontariuszy chyba brakło to... haha... teraz się zastanawiam jakby sobie ten Paweł poradził z siostrami tak bardzo ze sobą zżytymi :evil_lol:....

a z wybieraniem/dobieraniem to było trochę inaczej bo się nieświadomie "wkręciłąm" w Alfę, albo zostałam wkręcona.. już sama nie wiem.. ale nie żałuję :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='MagdaB']Juz widze Pawla z Alfa i Omga na spacerze w tym samym czasie :cool3:

hahahahahahahahahahahaha :):):):) hehe

no nic ... pośmiałam się, czas wkleić zdjęcia ze spacerku w ub. sobotę

Omega lodu nie lubi i BASTA - nie wejdzie i KONIEC

Słuchaj Paweł, może byśmy się oddalili w tamtą stronę ... tam lodu nie widzę

No dobrze - parówki z lodu mogę uratować!

Hej idziecie? Widzicie to? My tu czekamy! Zawsze to inni na nas czekają ;) ale co tam

A tutaj prezencik dla wszystkich fanów Tolkiena :) DWIE WIEŻE (i gdzieś w trawie ... Omega) :)