Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przyszło mi coś do głowy. Czy ta opiekunka Balbinki DOKŁADNIE przeszukała okolice domu? Skoro mała raczej nie ucieka, to może gdzieś wlazła i nie umiała wyjść? Pies potrafi wejść w nieprawdopodobne dziury.....

Posted

[quote name='ulvhedinn']Przyszło mi coś do głowy. Czy ta opiekunka Balbinki DOKŁADNIE przeszukała okolice domu? Skoro mała raczej nie ucieka, to może gdzieś wlazła i nie umiała wyjść? Pies potrafi wejść w nieprawdopodobne dziury.....[/QUOTE]
Tak może być.. Moja Czikula -starowinka wpadła kiedyś pod schody do takiego schowka, nie umiała wyjść- na szczęście reszta psów ujadała nad dziurą więc ją znalazłam.

Posted

[quote name='Kama202']Czy ktoś tu poruszał kwestię powiadomienia zbieraczy złomu? Tacy ludzie mogą się czynnie włączyć w poszukiwania i to nie tylko ze względu na nagrodę.[/QUOTE]

Ponoc juz wiedzá ludzie w Lazach, nie wiem jak dotrzec do zlomiarzy, bo to chyba bezdomni, mogliby chyba tylko plakaty zobaczyc.
Ela od UM w Lazach dostala maila ze umiescili ogloszenie u nich i jest duze zainteresowanie.

[quote name='ulvhedinn']Przyszło mi coś do głowy. Czy ta opiekunka Balbinki DOKŁADNIE przeszukała okolice domu? Skoro mała raczej nie ucieka, to może gdzieś wlazła i nie umiała wyjść? Pies potrafi wejść w nieprawdopodobne dziury.....[/QUOTE]

Tego nie wiem, podpowiem Eluni co by babie powiedziala.

[quote name='AgusiaP']Dziewczynki widziałam na stronie schroniska w Chorzowie na kwarantannie jest spanielek nie pisze czy piesek czy suczka... ale chyba jest młodszy niż Balbinka[/QUOTE]

Chorzów od razu odpisal na nasz apel, wziéli plakat, takze gdyby to byla Balbinia, od razu daliby nam znac :(

Posted

Podnosze, bo nic innego nie moge zrobic :(

Pomysl ze zbieraczami zlomu jest b. dobry - oni sa stale w ruchu, znaja caly swoj obszar jak wlasna kieszen. Tylko jak do nich dotrzec ? Musialby ich ktos zaczepic na ulicy .

Posted

[quote name='feliksik']a może byś ktoś wybrał do tej kobiety i wypytał tak w cztery oczy. Zobaczył ogrodzenie i czy jest możliwość ucieczki[/QUOTE]

Były tam wolontariuszki z Przytul psa. Nie rozmawiały z tą kobietą, ale twierdzą, że ogrodzenie nie jest zbyt szczelne, że sunia mogła się przedostać.

Posted

[quote name='wellington']Podnosze, bo nic innego nie moge zrobic :(

Pomysl ze zbieraczami zlomu jest b. dobry - oni sa stale w ruchu, znaja caly swoj obszar jak wlasna kieszen.[/QUOTE]

Masz rację, zaraz zadzwonię do dziewczyny, która szukała Balbinki rano. Poproszę, żeby skontaktowała się ze zbieraczami.

Posted

[quote name='elik']Były tam wolontariuszki z Przytul psa. Nie rozmawiały z tą kobietą, ale twierdzą, że ogrodzenie nie jest zbyt szczelne, że sunia mogła się przedostać.[/QUOTE]

Ale dlaczego nie rozmawiały z kobietą? Tylko płot obejrzały i poszły?....

Posted

[quote name='malagos']Ale dlaczego nie rozmawiały z kobietą? Tylko płot obejrzały i poszły?....[/QUOTE]

Bo nie było babska :(
I nie tylko obejrzały płot, ale porozwieszałuy mase ogłoszeń ze zdjęciem Balbinki i rozdałyu około 50 wizytówek z prośbą o telefon, gdyby coś o suni było wiadomo.

Posted

[quote name='AgusiaP']Dodałam Balbinkę tutaj

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/123433-Baza-zwierząt-zaginionych/page54[/URL]

niech ona się znajdzie...:-([/QUOTE]
Dziękujemy, niech się znajdzie. Ja już nie mam łez.

Posted

[quote name='ewu']Trzymaj się Elu.[/QUOTE]

Dziękuje Basiu :)
Mamy z Emilką momenty kompletnej załamki, ale trzyma nas świadomość, że musimy doprowadzić poszukiwania do końca.

Posted

[quote name='elik']Dziękuje Basiu :)
Mamy z Emilką momenty kompletnej załamki, ale trzyma nas świadomość, że musimy doprowadzić poszukiwania do końca.[/QUOTE]
Elu kochana wierzę,że Balbinka się znajdzie. Jestem sercem z Wami.

Posted

Balbinka nie mogła nigdzie na podwórzu utknąć, bo po pierwsze, że monotonnym szczekaniem upominała się, jak chciała wyjść, a po drugie tam przecież była suka husky, więc od razu odnalazłaby ją.
Czy ta kobieta dalej ma tamtą sukę? Może ona coś zrobiła Balbinie?

Posted

[quote name='Jaaga']Balbinka nie mogła nigdzie na podwórzu utknąć, bo po pierwsze, że monotonnym szczekaniem upominała się, jak chciała wyjść, a po drugie tam przecież była suka husky, więc od razu odnalazłaby ją.
Czy ta kobieta dalej ma tamtą sukę? Może ona coś zrobiła Balbinie?[/QUOTE]
Dziwne to wszystko...

Posted

[quote name='emilia2280']...
Tego nie wiem, podpowiem Eluni co by babie powiedziala.[/QUOTE]
Szukające Balbinki pytały także bezdomnych staczy pod kioskiem - nikt jej nie widział :(

[quote name='emilia2280']...Chorzów od razu odpisal na nasz apel, wziéli plakat, takze gdyby to byla Balbinia, od razu daliby nam znac :([/QUOTE]
Ja pomimo tego dzwoniłam i pytałam. Powiedzieli mi, że jest około 5 letni spaniel.

Posted

Przeraża mnie fakt, że tak naprawdę ludzie są bezkarni. Też mnie ta myśl prześladuje, co Jaagę:-(. Może jeszcze porozmawiać lekarzem wet., który opiekował [I]się [/I]Balbinką?

QUOTE=Jaaga;20452406]Balbinka nie mogła nigdzie na podwórzu utknąć, bo po pierwsze, że monotonnym szczekaniem upominała się, jak chciała wyjść, a po drugie tam przecież była suka husky, więc od razu odnalazłaby ją.
Czy ta kobieta dalej ma tamtą sukę? [B]Może ona coś zrobiła Balbinie?[/[/B]QUOTE]

Posted

[quote name='Jaaga']Balbinka nie mogła nigdzie na podwórzu utknąć, bo po pierwsze, że monotonnym szczekaniem upominała się, jak chciała wyjść, a po drugie tam przecież była suka husky, więc od razu odnalazłaby ją.
Czy ta kobieta dalej ma tamtą sukę? Może ona coś zrobiła Balbinie?[/QUOTE]

Nadal ma tą sukę.
Mam potwornego doła. Zrobimy wszystko, co będzie w naszej mocy, żeby wyjaśnić jak i co się stało.