Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mysza2']Rozmawiałam przed chwilą z Ulą, wysłałam namiary na Państwa. Ula będzie wieczorem dzwonić i umawiać się na poniedziałek po południu na wizytę:)[/QUOTE]

Super!!! Już dziś kciuki zaciskam!!! :)

• Replies 611
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z panią Moniką na temat transportu :). Na razie założyła na FB wydarzenie o poszukiwaniu transportu, a jeśli do piątku to nie wypali, wtedy zamierza przyjechać po Perełkę do Sławkowa. Perełka mogłaby zostać zaszczepiona przez tatę pani Moniki, chodzi tylko o wyjęcie szwów w piątek. No i jest problem z przekazaniem psiaka, dopełnieniem formalności, umową adopcyjną- mnie niestety nie będzie i nie mam możliwości wcześniej wrócić:shake:...

Posted

[quote name='iwonamaj']W niedzielę 16 raniutko, a wracam w sobotę 21- wieczorem...[/QUOTE]

Czyli rozumiem, że pani Monika przyjechałaby w przyszły weekend i chodzi o to, żeby ktoś zaufany poszedł w przyszły piątek z Perełką na zdjęcie szwów, a potem dopilnował podpisania umowy i pomógł w wydaniu małej p. Monice?

Posted

[quote name='iwonamaj']Tak właśnie o to chodzi...Chyba, ze znajdzie się jakiś okazyjny transport w innym terminie.[/QUOTE]

Jeśli znajdzie się transport przed piątkiem, to Perełka będzie miała zdjęte szwy już w Warszawie?
Z moich obliczeń wynika, że na płatny transport potrzebne jest około 150 zł w jedną stronę.
Czyli potrzeba minimum 300 zł
A czy p. Monika woli sama przyjechać, czy aby jej Perełkę dostarczono?
I czy ewentualnie mogła by dołożyć do transportu?

Posted

Pani Monika zamieściła na FB zapytanie o transport i prośbę o udostępnianie. Ma wielu znajomych, którzy podróżują. Jeśli przez tydzień nic się nie znajdzie, wtedy przyjedzie do Sławkowa w sobotę. Jeśli znajdzie się jakiś okazyjny transport przed piątkiem, to wtedy mała może jechać nawet ze szwami, a tato weterynarz zajmie się tym. Jeśli chodzi o szczepienia, to pani prosiła mnie o przesłanie nazwy szczepionki (zrobiłam to smsem) i sunia zostanie zaszczepiona w Warszawie. 23 sierpnia Perełka ma dostać szczepionkę przeciwko wściekliźnie. Zresztą wszystko jest w książeczce zdrowia Perły.

Posted (edited)

[quote name='Mysza2']a bo Ty młódka jesteś to nie znasz, to z filmu powiedzenie Wojciecha Siemiona, który grał nauczyciela

Aaaa...to już rozumiem ;)

A na koncie Perełki :

132 zł :loveu: i 100zł :loveu: od Myszy z bazarków - dziękujemy !!! :Rose::Rose:
Lecę na bazary potwierdzić ;)

Edited by Beatkaa
Posted

[quote name='Gabi79']Jeśli znajdzie się transport przed piątkiem, to Perełka będzie miała zdjęte szwy już w Warszawie?
Z moich obliczeń wynika, że na płatny transport potrzebne jest około 150 zł w jedną stronę.
Czyli potrzeba minimum 300 zł
A czy p. Monika woli sama przyjechać, czy aby jej Perełkę dostarczono?
I czy ewentualnie mogła by dołożyć do transportu?[/QUOTE]
Pani Monika spodziewa się drugiego dziecka, więc z jednej strony bardzo chciałaby jechać po Perłę osobiście, a z drugiej strony taka podróż jest w jest stanie uciążliwa. Cały czas szukamy transportu, im szybciej po wizycie przedadopcyjnej, tym lepiej...Trafił się transport, ale za wcześnie, już w tą niedzielę, a wizyta przedadopcyjna może być najwcześniej po południu w poniedziałek, ponieważ państwo wyjechali na weekend.
Strasznie mnie to wszystko martwi, domek zapowiada się cudownie, ale nie ma czasu, żeby to wszystko "połapać" i dograć, ponieważ ja wyjeżdżam jutro rano i nie będę mieć dostępu do internetu, Martika też :(
Rozmawiałam wczoraj z panią Moniką dość długo wieczorem, ma zadzwonić znowu.

Posted (edited)

Iwonko, może skorzystać z oferty Jubu, czyli transport za zwrot kosztów? Czytałam wielokrotnie, że to solidna osoba.
Oczywiście jeśli Państwo się nie rozmyślą, co do adopcji Perełki i jeśli wizyta wypadnie pozytywnie.
Jeśli AgusiaP by się zgodziła podjechać do Sławkowa to mogłabym pojechać z nią do tej pani u której jest Perełka (zapomniałam imienia) i pomóc, jeśli ona nie czuje się na siłach, by wydać Perełkę. Ważne tylko, by ludzie byli na 100000% zdecydowani na małą.
Z tego, co czytam w poście rozliczeniowym, to stan finansów jest na plus tzn. około 200 zł, plus jeszcze 51,50 z bazarku od cioteczki Kejciu (wielkie dzięki).
Nie wiem, jakie jest zdanie innych, ale ja sądzę, że trzeba umówić się z dt Perełki, znaleźć kogoś kto tam pojedzie, a potem dogrywać transport. Jasne, że może się trafić darmowy, albo na spółkę z innym zwierzakiem, ale nie ma co czekać nie wiadomo ile.
Co wy na to? Trzeba na początek zapytać Jubu o koszty.

Edited by Gabi79
Posted

Ja tak głośno myślę :roll: W poniedziałek Ulafeta zrobi wizytę jeśli wypadnie pozytywnie podpisze z Państwem umowę adopcyjną. Jeden egzemplarz po prostu prześle nam pocztą. Umowa na kogo ? Iwonko na Ciebie ??? Podaj proszę Uli swoje dane potrzebne do umowy!
Potem to już kwestia kiedy Pani Monika wraz z mężem lub jej znajomi będą mogli podjechać po Perełkę.
No i trzeba jutro zawiadomić Zosię żeby przygotowała Perełkę do podróży. Zostaje kwestia jej wydania ale myślę że to Zosia może zrobić.
Tak się fatalnie składa że po weekendzie nie ma ani mnie ani Iwonki. Nasza Mysz już niedostępna.
Zostaje na miejscu nasza księgowa Beatkaa.

Posted

[quote name='Gabi79']Iwonko, może skorzystać z oferty Jubu, czyli transport za zwrot kosztów? Czytałam wielokrotnie, że to solidna osoba.
Oczywiście jeśli Państwo się nie rozmyślą, co do adopcji Perełki i jeśli wizyta wypadnie pozytywnie.
Jeśli AgusiaP by się zgodziła podjechać do Sławkowa to mogłabym pojechać z nią do tej pani u której jest Perełka (zapomniałam imienia) i pomóc, jeśli ona nie czuje się na siłach, by wydać Perełkę. Ważne tylko, by ludzie byli na 100000% zdecydowani na małą.
Z tego, co czytam w poście rozliczeniowym, to stan finansów jest na plus tzn. około 200 zł, plus jeszcze 51,50 z bazarku od cioteczki Kejciu (wielkie dzięki).
Nie wiem, jakie jest zdanie innych, ale ja sądzę, że trzeba umówić się z dt Perełki, znaleźć kogoś kto tam pojedzie, a potem dogrywać transport. Jasne, że może się trafić darmowy, albo na spółkę z innym zwierzakiem, ale nie ma co czekać nie wiadomo ile.
Co wy na to? Trzeba na początek zapytać Jubu o koszty.[/QUOTE]

Gabi na dzień dzisiejszy nie stać nas na transport : koszt to z pewnością 300 ? 350 zł ?
Jeśli chodzi o Jubu oczywiście że solidna firma :) nawet bardzo solidna! :)

Posted

To jest bardzo skomplikowane:stop: W każdym razie jeśli Państwo przyjechaliby przypuśćmy w przyszłą sobotę po Perełkę to szczepienie na pewno wtedy zrobią u siebie no a szwy... w sumie dzień różnicy wtedy i nic złego by się pewnie nie stało...ech ech :oops:

Kto ma kontakt telefoniczny z Ulafeta ?

Posted

Szwy powinny być wyciągnięte wcześniej, bo sterylka była 10 lipca. To my poprosiłyśmy wetkę o taki termin, żeby za jedną wizytą i zaszczepić i szwy wyjąć. Na razie czekam jeszcze na telefon od pani Moniki, no i wynik wizyty przedadopcyjnej. Zaraz podam na pw swoje dane do umowy i chyba powinnam podać pani Monice adres i telefon do DT Perły i odwrotnie. Jak myślicie? czy jeszcze czekać?

Posted

to ja jeszcze w sprawie transportu - może skoro państwo chcieli sami przyjechać po suczkę, to dołożą brakującą kasę do transportu? przecież to i tak ich mniej wyniesie i oszczędzą dużo czasu

a na wątku transportowym pisałyście?

Posted

[quote name='brzośka']to ja jeszcze w sprawie transportu - może skoro państwo chcieli sami przyjechać po suczkę, to dołożą brakującą kasę do transportu? przecież to i tak ich mniej wyniesie i oszczędzą dużo czasu

a na wątku transportowym pisałyście?[/QUOTE]

Mysz wczoraj dzwoniła do Jubu więc ewentualnie transport mamy ale poczekajmy co Iwonka ustali z Panią Moniką ;)

Posted

Umowilam sie na wizyte pa. w poniedzialek na 18,jak wyjde to dryndne do Myszy.
Co do umowy,to ja mam swoj wzor na TOZ ,oczywiscie z danymi Iwonki,ale mysle,ze mozna ja podpisac jak ja przywieziecie.