Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

juz po wizycie przedadopcyjnej:)
14 sierpnia Lola jedzie na swoje wolosci
zamieszka w lesie, 50 metrow od jeziora
naokolo kilku sasiadow dwu i czteronoznych
oaza spokoju- wieczne wczasy
Pan juz sie nie moze doczekac

Posted

Ati napisał(a):
juz po wizycie przedadopcyjnej:)
14 sierpnia Lola jedzie na swoje wolosci
zamieszka w lesie, 50 metrow od jeziora
naokolo kilku sasiadow dwu i czteronoznych
oaza spokoju- wieczne wczasy
Pan juz sie nie moze doczekac

Możemy prosić o trochę więcej informacji na temat Pana i warunków...?

Posted

Powtarzam to, co mi dzisiaj przekazała dziewczyna , która przeprowadzała PA - pięknie położona ( 500m 2 ) działka w lesie. Mała , ale dobrze ogrodzona. Nieduży domek . Do jeziora 50 m. Pan Zbyszek jest osobą samotną , ale posiada dalszą rodzinę ( rodzeństwo i rodziców) - wszyscy są psiarzami i zwierzolubami. Nie zakładamy czarnego scenariusza, ale w razie "W" Lola będzie pod opieką rodziny. Pan pracuje w odległym o 20 km Wągrowcu . 14-go sierpnia przyjedzie do nas po Lolę - będzie miał kilka dni urlopu, aby jak najwięcej czasu poświęcić psu. Jest osobą aktywną - dużo jeździ na rowerze, łowi pasjami ryby :D BTW - Nasze fouski chyba mają jakąś misję - Lola-first tez jeździ na ryby ;) Nasza pieszczoszka będzie naturalnie mieszkała w domku . Pan pokazywał dzisiaj Weronice dowód osobisty i akt własności nieruchomości ;) Otrzymałam przyrzeczenie kontaktu mailowego i sprawozdań - bo Pan Zbyszek wie, że jestem zaangażowana uczuciowo i oddałam Loli pół serca i kawał wątroby ...

Myślę, drogie koleżanki, że możemy być spokojne o przyszłość Loli - Bis.

Posted

farmerka63 napisał(a):

Koleżanko Kingo - po raz kolejny proszę Cię o number czipa Loluśki .

J ?

koleżanko farmerko - ZNOWU zapomniałam Ci tego chipa podesłać? :crazyeye:
Niewiarygodne wprost :shake:.

Posted

Aaaa...Bo ja bym chciała, żeby Lola pojechała do nowego domku taka zapięta na ostatni guzik :)

A propos guzika, to pannica dzisiaj została uwolnione od kombinezonu - wylizała sobie brzuszek bardzo pobieżnie, aby zająć się szaleństwami na podwórku . Apetyt wrócił do normy.
Żyłka myśliwska na widok kota też już w normie.

A tu krasne śpiochy specjalnie dla Yoriji :

Posted

hehehe takie czerwone jakbyście w sekshopie conajmniej kupowały
:evil_lol:
trzymam kciuki za adopcję
i niniejszym przepraszam za swoje głupawe wcześniejsze żarty nie na miejscu, jak czasem do łba coś strzeli :roll:, w moim przypadku to efekt nieudanego urlopu chyba
ale wykasuję jeśli jeszcze można

Posted

Trzymam kciuki za Lolkę i za nowy dom aby rzeczywiście okazał się dobrym wyborem.
A śpiochy boskie u mnie zawsze są zielone nawet nie wiedziałam że robią czerwone, zażyczę sobie takie przy następnej sterylce a co ;)

Posted

margaret napisał(a):
hehehe takie czerwone jakbyście w sekshopie conajmniej kupowały
:evil_lol:
trzymam kciuki za adopcję
i niniejszym przepraszam za swoje głupawe wcześniejsze żarty nie na miejscu, jak czasem do łba coś strzeli :roll:, w moim przypadku to efekt nieudanego urlopu chyba
ale wykasuję jeśli jeszcze można

dzieki Malgosiu za zrozumienie
oraz za pomoc finansowa dla Lolity- prosimy podziekowac dziewczynom z watku przyjaciolek, za zgode na przekazanie finansow:)

Posted

Pozwoliłam sobie wpaść na wątek Meggi i Peggy i podziękować osobiście :)

Po Loli ta sterylka spłynęła ... jak po kaczce :)

Pan Zbyszek pisał dzisiaj rano , którego przyjedzie, a którego wyśle mi sms potwierdzający wyjazd ;) Taki to pozbierany facet... co, nie ukrywam, niezwykle mnie cieszy.

Za obrożę i smycz dziękuje, bo przyjedzie ze swoim rynsztunkiem. To my w takim razie wrzepimy mu tylko adresówkę :)

Lola będzie karmiona puriną nestle, więc my zaopatrzymy dziewczę w wałówkę Boscha na łagodne przejście na nową karmę.

No i w ostatnim zdaniu Pan Zbyszek dziękuje nam za okazane zaufanie :)

Posted

Aniu - sprawdzałam w krakvecie - ten Bosch Active , który teraz dostaje Lola jest tylko o 30 gr droższy.

Czy purina jest be ? Nie znam się na karmach. PO Bricie Lamb and Rice puszczała straszne bączury...

Masz jakieś preferencje ?

Posted

Ati napisał(a):
mam , napisze ci pv

nie posz na pw - pisz tu i dziel się informacjami :) ja muszę co jakiś czas zmieniać karmę więc zbieram info co jest dobre i nienajdroższe i nie jest royalem, eukanubą czy hillsem :D

Posted

malawaszka napisał(a):
nie posz na pw - pisz tu i dziel się informacjami :) ja muszę co jakiś czas zmieniać karmę więc zbieram info co jest dobre i nienajdroższe i nie jest royalem, eukanubą czy hillsem :D

popieram!...

Posted

[quote name='farmerka63']Aaaa...Bo ja bym chciała, żeby Lola pojechała do nowego domku taka zapięta na ostatni guzik :)

A propos guzika, to pannica dzisiaj została uwolnione od kombinezonu - wylizała sobie brzuszek bardzo pobieżnie, aby zająć się szaleństwami na podwórku . Apetyt wrócił do normy.
Żyłka myśliwska na widok kota też już w normie.

A tu krasne śpiochy specjalnie dla Yoriji :

Cudo!
Ja ją biorę, adoptuję czy jak tam!
Odwołajcie Pana!
Ja dam Loli mieszkanie w bloku i stado kotów do polowań i wieczną nieobecność.
Bylebyśta tylko mi ją z tym kubraczkiem dali.

Posted

farmerka63 napisał(a):
Yorijo - kobieto... Ten Zbyszko by mnie chyba w Noteci utopił ...

Jak chcesz, to Ci mogę w ramach rekompensaty wysłać same śpiochy - Lola już w nich nie chodzi :D

e tam - nie mój rozmiar
ale może chciałabyś je sprzedać? a psa dać do nich gratis - tak to się teraz ponoć praktykuje :-)

Posted

Lola była przedwczoraj u weta - pani doktor zdjęła jej szwy. Próbowałam w domu sama, ale ten cipiur tak podskakiwał , więc wolałam nie ryzykować.

Przy okazji została zabezpieczona Fyprystem przeciwko pasożytom zewnętrznym , który to zabieg został naturalnie uwieczniony w książeczce.

I to był ostatni z zabiegów weterynaryjnych... Lola jest wywianowana jak rodowodowiec - może śmigać do swojego Zbyszka z Bogdańca :)

To już w najbliższy wtorek...