Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ewelinaaa']W sumie to ona taka mała to nie jest :) To małe psisko waży około 15 kg. To taka słodka beczułka na krótkich łapkach :D[/QUOTE]
a po zdjęciach wygląda, że tak ok. 10kg może mieć:)

• Replies 574
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja na początku myślałam,ze ona jest o połowe mniejsza :D Przyjechała do mnie z Białej-Podlaskiej i widzialam ją tylko na zdjęciach, ale i tak jest cudna nawet o te pare kilogramów więcej.

Niestety mamy mały kryzys. Powoli kończy nam się karma. 2 miesiące temu ciocia jostel5 podarowała nam pieniążki na weta i karmę niestety , karma już się kończy , a ja za dużo pieniążków w tym momencie nie mam by kupić jej karmę. Dopiero dostaję po 25 ,a wątpie zeby nam jej starczyło do tego czasu...

Bardzo prosimy o pomoc, jakąkolwiek....

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Ja na początku myślałam,ze ona jest o połowe mniejsza :D Przyjechała do mnie z Białej-Podlaskiej i widzialam ją tylko na zdjęciach, ale i tak jest cudna nawet o te pare kilogramów więcej.

Niestety mamy mały kryzys. Powoli kończy nam się karma. 2 miesiące temu ciocia jostel5 podarowała nam pieniążki na weta i karmę niestety , karma już się kończy , a ja za dużo pieniążków w tym momencie nie mam by kupić jej karmę. Dopiero dostaję po 25 ,a wątpie zeby nam jej starczyło do tego czasu...

Bardzo prosimy o pomoc, jakąkolwiek....[/QUOTE]

oj bardzo to nie dobrze, ja sama ma na dt. pieska Masajka i właśnie muszę Mu zamówić karmę, więc w tej kwestii nie jestem w stanie pomóc, ale może ktoś by poratował. Napisz może co sunia zjada, może jakąś akcję cegiełkową na ten cel można byłoby przeprowadzić?

Posted

Wcześniej jadła Eukanubę, ale ciocie miały małe pretensje , bo była testowana na psiakach. Teraz chcę wykombinować jej inna karmę może Purinę, albo Bosch badź Royala. Co proponujecie, chciałabym aby było dobre dla psów, ale nie za drogie. Czym wy karmicie swoje tymczasy i nie tylko?

Fajnie byłoby zrobić rzeczowy bazarek ,ale ja nie mam żadnych fantów jak narazie, i czasu by się tym zająć...

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Wcześniej jadła Eukanubę, ale ciocie miały małe pretensje , bo była testowana na psiakach. Teraz chcę wykombinować jej inna karmę może Purinę, albo Bosch badź Royala. Co proponujecie, chciałabym aby było dobre dla psów, ale nie za drogie. Czym wy karmicie swoje tymczasy i nie tylko?

Fajnie byłoby zrobić rzeczowy bazarek ,ale ja nie mam żadnych fantów jak narazie, i czasu by się tym zająć...[/QUOTE]

ja karmię swoje Arionem dla alergików ryż z jagnięciną 30 kg 209 zł, a mój tymczasowicz je Purinę dla szczeniaków z łososiem 14 kg 159 zł;
no właśnie jak nie masz fantów, a szybko potrzebujesz dla psiaka karmy, to taki bazarek cegiełkowy by się przydał; ja sama nie wiem jak się to robi, ale na pewno jakaś ciocia może pomóc;

Posted

Chyba tym razem też zakupię jej Purinę. Tylko skąd wziąć na szybko jakąś gotówkę, albo osobę , która może ma na zbyciu jakiś worek karmy...
Ten bazarek byłby dobry ,ale ja nie angażuje się w bazarki, nie mam czasu później na rozliczenia itp... :(

Posted

Josera podobno też jest niezłą karmą. Skład może nie jest najlepszy, ale za taką cenę... ;) Nawet gdzieś na dogomanii był wątek o niej (pewnie nie jeden). Brit Care albo Bosch - podobnie. Wszystkie te karmy ceny mają zbliżone do siebie (przynajmniej w sklepie, w którym kupuję, bo aż musiałam orientacyjnie zerknąć).

Zawsze możesz podać numer konta i poprosić o datki. Wydaje mi się, że byłabym w stanie przelać trochę grosza, ale nic nie mogę obiecać póki nie będzie "po fakcie" ;)

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Wcześniej jadła Eukanubę, ale ciocie miały małe pretensje , bo była testowana na psiakach. Teraz chcę wykombinować jej inna karmę może Purinę, albo Bosch badź Royala.[/QUOTE]
Osobiście wolę Eukanube, niż Royala nie wspomnę o reszcie. Z tego co pamiętam to suczka się drapała i było podejrzenie alergii więc nie eksperymentowałabym za bardzo. Ja podaje Wolfsbluta, ale przyznaje cenę ma nie małą...

Posted

[quote name='wiosenka']Osobiście wolę Eukanube, niż Royala nie wspomnę o reszcie. Z tego co pamiętam to suczka się drapała i było podejrzenie alergii więc nie eksperymentowałabym za bardzo. Ja podaje Wolfsbluta, ale przyznaje cenę ma nie małą...[/QUOTE]
no to jeśli ma alergię, to tak jak pisałam ja podaję ariona ryż z jagnięciną, oczywiście chciałabym podawać coś lepszego, ale nie mam na to funduszy, a ta karma spełnia swoje zadanie, psy nie chorują, mają ładną sierść, ale oczywiście dobór karmy to Twój wybór;

Posted (edited)

[quote name='asiuniab']no to jeśli ma alergię, to tak jak pisałam ja podaję ariona ryż z jagnięciną, oczywiście chciałabym podawać coś lepszego, ale nie mam na to funduszy, a ta karma spełnia swoje zadanie, psy nie chorują, mają ładną sierść, ale oczywiście dobór karmy to Twój wybór;[/QUOTE]

Może faktycznie ta karma Ariona z ryżem by była dobra, tylko skąd ja wezmę 209zł żeby jej ją kupić.... :???: Boże przecież to strasznie dużo pieniążków :(
Dostanę pare groszy od mamy....znowu... ale to za mało...

Czy któraś ciocia byłaby tak miła i utworzyła Tinie bazarek chociażby ten cegiełkowy..? :modla:

Edited by Ewelinaaa
Posted

Łapiemy troszeczkę słonka!

[IMG]http://i48.tinypic.com/5cgfoj.jpg[/IMG]

[IMG]http://i47.tinypic.com/552cn6.jpg[/IMG]

[IMG]http://i48.tinypic.com/xg09wg.jpg[/IMG]

[IMG]http://i47.tinypic.com/2edcn5y.jpg[/IMG]

Bo mnie połkniesz :)

[IMG]http://i46.tinypic.com/15fhzwh.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Kasiaw201']Melduję się i ja u sunieczki. Jesteś śliczna Tineczko;)[/QUOTE]

Witamy kolejną ciocię na wątku Tiny :) Bardzo nam miło. Tinka dziękuje za komplement :D

Posted

[quote name='Ewelinaaa']Może faktycznie ta karma Ariona z ryżem by była dobra, tylko skąd ja wezmę 209zł żeby jej ją kupić.... :???: Boże przecież to strasznie dużo pieniążków :(
Dostanę pare groszy od mamy....znowu... ale to za mało...

Czy któraś ciocia byłaby tak miła i utworzyła Tinie bazarek chociażby ten cegiełkowy..? :modla:[/QUOTE]

Kochana te 209zł to jest za 30 kg, można kupić mniejsze op. np. 15 kg, ja kupuję w krakvecie, niestety z bazarkiem cegiełkowym nie pomogę, bo nie potrafię, ale na 100% któraś ciotka pomoże;

Posted

[quote name='asiuniab']Kochana te 209zł to jest za 30 kg, można kupić mniejsze op. np. 15 kg, ja kupuję w krakvecie, niestety z bazarkiem cegiełkowym nie pomogę, bo nie potrafię, ale na 100% któraś ciotka pomoże;[/QUOTE]

Uffff, to dobrze , bo juz sie przestraszyłam.

Posted

Ja merytorycznie w sprawie karmy nie pomogę, bo już od bardzo dawna swoim psom gotuję, ale jak kiedyś zamówiłam w Krakvecie Joserę 2 worki po 15 kg i oba były rozerwane wzdłuż dłuższego boku, to myślałam ,że się zabeczę, bo 30 kg karmy musiałam przesypywać do mniejszych woreczków. Choć moim psom Josera Festiwal bardzo smakowała, jak również taka z ziemniakami. Na karmę Tinusi mogę niestety podrzucić tylko 10 zł. Jeśli coś to pomoże, to poproszę o numer konta

Posted

[quote name='Bambino']Ja merytorycznie w sprawie karmy nie pomogę, bo już od bardzo dawna swoim psom gotuję, ale jak kiedyś zamówiłam w Krakvecie Joserę 2 worki po 15 kg i oba były rozerwane wzdłuż dłuższego boku, to myślałam ,że się zabeczę, bo 30 kg karmy musiałam przesypywać do mniejszych woreczków. Choć moim psom Josera Festiwal bardzo smakowała, jak również taka z ziemniakami. Na karmę Tinusi mogę niestety podrzucić tylko 10 zł. Jeśli coś to pomoże, to poproszę o numer konta[/QUOTE]

Dla nas w tym momencie każdy grosik się liczy na tą karmę. Zdecydowałam ze postaram się uzbierać na ariona ryż z jagnięciną,tak jak proponowała ciocia [B]asiuniab. [/B]Na pewno nie uda nam sie zebrac na tą 30kg , bo to bardzo dużo pieniążków, ale moze na tą 15kg, skoro jest trochę tańsza.

Dziękuje Ci ciociu Bambino na Pw prześle Ci nr. konta.