Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 574
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już jesteśmy po spacerku :)

Trochę brudne były z błota, bo u nas padało i trzeba było je wyczyścić. Całe szczęście , ze Tina nie robiła przy tym problemu i poszło wszystko szybko,łatwo i gładko :)

Posted

asiuniab napisał(a):
uśmiechniętej Tince i Jej rodzince dzień dobry bardzo:)

A dzień dobry :) Coś dzisiaj zawitałam tutaj późno , zawsze jestem wcześniej, a to dlatego,że byłyśmy z Tinką na zakupach. :)
Podróż samochodem to dla niej pestka. Grzecznie wchodzi do auta i grzecznie w nim leży. :) Teraz wychodzimy na jeszcze jeden spacerek przed południem :D

Posted

Ewelinaaa napisał(a):
A dzień dobry :) Coś dzisiaj zawitałam tutaj późno , zawsze jestem wcześniej, a to dlatego,że byłyśmy z Tinką na zakupach. :)
Podróż samochodem to dla niej pestka. Grzecznie wchodzi do auta i grzecznie w nim leży. :) Teraz wychodzimy na jeszcze jeden spacerek przed południem :D

kochana jest :) i taka bezproblemowa :)

Posted

Ahhh, dzień jak co dzień :) Mija spokojnie, cichutko i bezstresowo. :) Psiaki leżą u siebie, nic nie broją, nie wariują. Cisza i spokój...
Czasami czuje się tak , jakby Tiny w ogóle nie było u mnie, nie odczuwam tego ze mam 2 psiaki w mieszkaniu. :)

Posted

Posadzi, posadzi, nic się ciotki nie martwią ;)
Tinka jest bezproblemowa, kochana, przyjacielska, młoda, no i taka kompaktowa dziewczynka, więc DS na pewno się znajdzie :)

Posted

Jestem na zaproszenie i zauroczyła mnie sunia :) pewnie dlatego,że jest podobna do mojego psiaka i nie rozumiem czemu nie ma DS, bo mnie ludzie na spacerach pytają skąd mam taką śliczność, więc teraz będę im proponować Tinę. Może się uda kogoś przekonać ;)

Posted

[quote name='Don_toffino']Jestem na zaproszenie i zauroczyła mnie sunia :) pewnie dlatego,że jest podobna do mojego psiaka i nie rozumiem czemu nie ma DS, bo mnie ludzie na spacerach pytają skąd mam taką śliczność, więc teraz będę im proponować Tinę. Może się uda kogoś przekonać ;)[/QUOTE]

No widzisz, to super. Jednak takie mordki rzucają się w oczy!! :) Dziękuje za przybycie.

A Teraz wróciłyśmy od weta...
Byłyśmy na przeglądzie oraz na podcięciu pazurków. Przez obfite drapanie się Tina rozdrapała sobie skórę pod pachami i na łapce.Na szczęście nic groźnego. Dostałyśmy maść , którą kupimy w aptece , i ranki będą się goić.
Poza tym , Tinie nadmiernie wypadała sierść, na całe szczęście nie jest to spowodowane alergią, tylko częstą zmianą temperatur. Ufffffffffffff :)
I przycięłyśmy suni pazurki, była bardzo grzeczna. Nie muszę tutaj nic więcej dodawać. :D

Podcięcie pazurków kosztowało nas 10zł ,oraz maść którą musimy kupić cenowo waha się od 20-25zł. Czyli koszt wyjdzie mniej więcej max do 35zł.
Zapłacimy z pieniążków, które wcześniej przesłały nam dwie ciocie.I znów im tutaj bardzo podziękujemy. Takie niewielkie rzeczy, a tyle kosztują...

A tak już poza tym, to u nas marna pogoda, pochmurno, całą noc padało, teraz też zanosi się na deszcz, ani wyjść na dłuższy spacer ani poszaleć... :(

Posted

Rozumiem, ze Tina jest u Ciebie, czyli Opolskie? Szkoda, że nie trochę bliżej..

Ale we wtorek wywieszę u siebie w sklepie zoo zdjęcie Tiny i krótką notkę o niej, tylko proszę napisz mi na prv W jakim jest wieku, czy jest zdrowa, jak się zachowuje w kontakcie z innymi psami, bo widzę, że z kotami i dziećmi ok. I nr tel na który mają dzwonić ewentualni zainteresowani. Może chociaż w ten sposób postaram się pomóc.

Pozdrawiam :)

Posted

[quote name='Natalia&Lola']Rozumiem, ze Tina jest u Ciebie, czyli Opolskie? Szkoda, że nie trochę bliżej..

Ale we wtorek wywieszę u siebie w sklepie zoo zdjęcie Tiny i krótką notkę o niej, tylko proszę napisz mi na prv W jakim jest wieku, czy jest zdrowa, jak się zachowuje w kontakcie z innymi psami, bo widzę, że z kotami i dziećmi ok. I nr tel na który mają dzwonić ewentualni zainteresowani. Może chociaż w ten sposób postaram się pomóc.

Pozdrawiam :)[/QUOTE]

Kochana wszystko piszę na pierwszej stronie :) Tina znajduje się w Opolu, to troszeczkę daleko, ale nic nie stoi na przeszkodzie , żeby załatwić transport, w razie czego :)
Z psami dogaduje się bardzo dobrze, na początku trzyma lekki dystans do psów większych od niej , ale wystarczy chwila i później się przyzwyczaja. Sama decyduje, którego psa polubić od razu a którego nie :) To właśnie u niej zaobserwowałam.
Nie nadaje się do domu, gdzie jest wolno biegający drób :D
Tina ma już około 5 lat.

Jeśli znalazłby się dla niej ds w Warszawie , mogę liczyć na Twoją pomoc z wizytą PA? :)

Telefon kontaktowy to oczywiście do mnie: [B]781 081 513[/B]
Napisze go też w 1 poście :)

Posted

[quote name='Justa i zwierzaki']Kciuki za zdrówko i domek :)[/QUOTE]

[quote name='Igiełka']Zaglądamy do Tinusii :) jak dobrze że to nic poważnego a za szybkie gojenie ranek trzymamy mocno kciuki- czyli z zachowania panna u weta spisała się na medal super :)[/QUOTE]

Witam obydwie cioteczki :) Z pewnością ranki szybciutko się zagoją o to martwić się nie trzeba, ale dzięki ze trzymacie kciuki :)

A u weta jest naprawdę spokojna. Podchodziła do niego , tuliła się..
Nie trzeba sie długo zastanawiać , zeby powiedzieć ze to istna oaza spokoju u lekarza. Staly właścicel Tiny nie bedzie musiał się martwić, ze wet zostanie ugryziony, podrapany itp. :)

Posted (edited)

Może, akuratnie ktoś zechce coś zebrać: [URL]http://tablica.pl/oferta/dolozysz-cos-od-siebie-pomagamy-opolskiemu-schronisku-ID1pX1w.html[/URL] :):):):)

Edited by Ewelinaaa
Posted

[quote name='piescofajnyjest']jedzenie kupione:) teraz sie musicie uzbroic w cierpliwosc;))) mam nadzieje, ze Tinucha ma jeszcze co jesc.....;)
kurierowi podalam Twoje dane Ewelina:)[/QUOTE]
Jestem Ci strasznie wdzięczna, a ile może taka paczuszka iść? Tina ma ostatki...