Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

[B]ania91sc [/B]prawie trafiła tylko nie wiem kiedy wrócę
To Charliego nikt nie dostał? mówiłam P. Ani że "znikam" i powiedzała że dostanie go ktoś inny.
ale chyba już mnie za długo nie ma bo mi dziwne pomysły do głowy przychodzą....

[B][SIZE=7]Nowy tekst do ogłoszeń

[/SIZE][/B]Charlie to 3 letni pies w typie sznaucera ma 48 cm w kłębie i waży 12,4 kg. Dość spokojny, lubi leżeć obok opiekuna i odpoczywać, bardzo lubi biegać za piłką, może być też patyk, lubi skakać przez hopki. Uwielbia głaskanie, tuli się do kogo tylko może, również do dzieci (nawet małych). Do psów nastawiony raczej przyjaźnie, ale ma swoje antypatie, nie potrafi dzielić się jedzeniem z miski, jednak pozwala jeść z nie innym psom jeśli sam nie jest głodny. Kotów nie atakuje, raczej unika kontaktu. Ma szorstkowłosą sierść, nie wymagającą większej pielęgnacji. Zna komendy: siad, łapa, druga, piątka, proś, waruj, zostań, (można odejść dość duży kawałek od niego a Charlie grzecznie czeka) obrót, czołgaj się. Uczy się chodzić przy nodze. Robi także "ósemki" między nogami opiekuna. Po trzech powtórzeniach nauczył się nie brać jedzenia z otwartej dłoni jeśli nie poda się jej pod pyszczek, tylko trzyma trochę dalej.Na ulicy bez problemu wraca do opiekuna jełi np. przypadkowo odepnie się smycz. Po chwili spaceru nie ciągnie na smyczy co sugeruje że ciągnie gdy jest niewybiegany, w nowym domu problem powinien zniknąć. Bardzo ladnie jeździ samochodem - grzecznie siedzi i obserwuje drogę. Nie boi się ruchu ulicznego. Piesek sprawdzi się w domu średnio aktywnym. W schronisku od 21.04.2012.

jeszcze coś powinnam dodać? albo zmienić?

właśnie się miałam pytać czy już nie poszedł.
Charlie idź już do domu bo zimno i pańcia się o ciebie martwi.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Charlie poszedł do koleżanki kierowniczki, podobno zakochała się w nim od pierwszego wejrzenia. Jest z niego bardzo zadowolona, móiwła że jest bardzo grzeczny i spokojny, że nawet do kościoła by go mogła zabrać bo jak się do niej przytuli to "nie ma psa".

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='kimiji']Charlie uczestniczy w psim przedszkolu i muszę powiedzieć, że istny z niego prymus :D za pierwszym razem chwyta komendy i to wcale nie te łatwe ;)[/QUOTE]

an był zawsze prymusem. Magda B chyba coś też o tym wie....

[quote name='choba']Charlie w domu :)[/QUOTE]
SUPER!!!!!!!!

[quote name='soboz4']Charlie poszedł do koleżanki kierowniczki, podobno zakochała się w nim od pierwszego wejrzenia. Jest z niego bardzo zadowolona, móiwła że jest bardzo grzeczny i spokojny, że nawet do kościoła by go mogła zabrać bo jak się do niej przytuli to "nie ma psa".[/QUOTE]

przytulanka się doczekała w końcu...... super.... A kilku osobom nie pasowało że jest czarny, ciekawe czy wiedzą co stracili.

Czy możemy liczyć na jakieś zdjęcia?