Alpina Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Neris on coś dostał na odrobaczenie przy okazji jak odrobaczali świnie ale ile i co, to nie wiem, bo przecież książeczki nie ma...Chciałam im dać tę książeczkę bo kupiłam dla niego ale ...Szkoda słów :shake: Quote
Tiger Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Alpina , masz PM i czekam na odpowiedź :) Quote
_beatka_ Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 wlos sie jeży na glowie... co za zacofani ludzie:angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
mariee Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Magda juz dziala, kontaktujcie sie juz nia na telefon Quote
Tiger Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Barry dziś jedzie do nowego domku w Lublinie ......... Nie mówiłam do tej pory nic o nim , bo chciałam pojechać sama sprawdzić warunki, ale niestety nie udało mi się .......... Zadzwoniłam jednak i porozmawiałam z przyszłą opiekunką Barego i zadecydowałam , że domek będzie dla niego dobry........ W dzień kojec, a w nocy będzie wypuszczany do pilnowania posesji........ Ludzie są baaaaaardzo fajni , znam ich osobiście , na pewno Barremu nie będzie działa się krzywda .......:) i miska na pewno zawsze będzie pełna.... Jedyne czego się obawiam to to , że Barry za wszelką cenę będzie usiłował uciec do swojego starego domu, i że w końcu mu się to uda........ Dziś zobaczę ogrodzenie posesji i jeśli będzie gdzieś potrzebowało naprawy , to na pewno zostanie naprawione... Jeśli uznam ,że np .buda , czy coś w kojcu należy poprawić , lub naprawić .... lub wyposażyć , to przecież damy radę , prawda ??? Wiem , wiem... .powinnam najpierw wszystko sprawdzić , a nie decydować , ale sprawa jest bardzo pilna !!!!!! Trzymajcie kciuki za Barego ! Najważniejsze , że dziś już opuści hotel , w którym czuje się bardzo źle !!!!! Quote
supergoga Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 Mam nadzieje, że Barry nie zwieje z nowego domu. I mam nadzieje, że nowi opiekunowie wiedzą że on potrzebuje czasu na aklimatyzację. Zeby poczekali i dali mu ten czas. Co będzie wymagało remontów - załatwiajcie - moja kasa jest jeszcze nie wysłana, jak będzie trzeba to dosle, byle pies był bezpieczny. Alpina - nie chciałam pisac, ale tak czułam, trzeba było ten sernik choć laksigenem zaprawić :cool3: . Biedny Bazyl, nie szczepiony, nie wiadomo jak odrobaczony. I ciekawe ile tam pobędzie. Ciemnogród straszny - i nie przyjmujący pomocy. Quote
Marlena:) Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 :multi: :multi: Hurrraaaa:multi: :multi: ....Superrr....to ja do w 'moim' domku przeznaczonym dla niego przedstawię inne psiaki Onkowate;) .. Szczęścia kochany Barrusiu:loveu: :loveu: ... Gratuluję Tiger:loveu: i inni...... Quote
Monia70 Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 [quote name='supergoga']Alpina - nie chciałam pisac, ale tak czułam, trzeba było ten sernik choć laksigenem zaprawić :cool3: . .[/quote] Na przyszłość to służę nie tylko laksigenem.Są inne bardziej "przemawiające " srodki":angryy: Trzymam kciuki aza Barego i za cierpliwość opiekunów.Tego nie może im zabraknąć, jak równiez zdrowego podejścia do Barego i jego przeszłości. Quote
Monia70 Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 A przy okazji może nasz Reks się załapie na dom...Tak niesmiało pytam [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35278[/URL]. Jest piękny. [CENTER] [SIZE=4]REKS [IMG]http://idz.zgora.pl/img/artykuly/p1030798_tn.jpg[/IMG] [/SIZE][/CENTER] Quote
Kalina Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Ale super wiadomosc! A ja nawet nie zdązyłam zobaczyc Barry`ego na żywo w tym hotelu, a tak sobie obiecywałam, ze go odwiedzę... No nic, moze w nowym domku go obejrze, przynajmniej przez ogrodzenie. Co do uciekania...mysle, ze kastracja oraz pełna micha zatrzymają go na miejscu.:razz: Quote
Tiger Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Barry już w nowym domku ! Kojec jest duży, buda też - ocieplona styropianem i styropian na podłodze budy......... W kojcu jest też sucha paleta....... W lecie będzie tam pięknie bo nad kojcem jest łukowe sklepienie z drutów, a na nich winorośl........ W lecie będzie przepięknie i nie gorąco , bo liście będą chroniły przed słońcem ...... Kojec jest z tyłu domu , w zacisznym i narożnym miejscu........ Warunki fizyczne są super - moim zdaniem.......... Teraz tylko żeby Bary się zaklimatyzował i zrozumiał , że teraz TU jest jego dom......... Mam nadzieje , że wszystko będzie ok........ POwiedziałam koleżance , że jakby cos było nie tak , to natychmiast go zabieram ......... Jestem dobrej myśli.......... ale .........oczywiście się boję , że coś ............ech............chyba nie byłabym sobą , jakbym się nie bała ......... Quote
anielica Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Mam nadzieję, że śliczny Bary szybko zaaklimatyzuje się w nowym domu. Zna kojec, a ten jeszcze jest taki luksusowy :cool3: Quote
PaulinaT Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Strasznie się cieszę z takiego zakończenia tej historii dramatycznej :multi: Quote
Peter Beny Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 No superowo , kilka dni mnie nie bylo a tu już nowy domek :lol: superowo :evil_lol: , wiec jak cosik zostalo z tych pieniążków :evil_lol: , może być na kastracje lub na inną psine :razz: , pozdrawiam serdecznie ;) Quote
Monia70 Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 No to super.Teraz tylko pozytywne mysli , żeby się wszystko pomyslnie układało. Hurrra!!! Quote
_beatka_ Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 super wiesci, mam nadzieje, ze się szybko zaaklimatyzuje i bedzie wszystko dobrze:razz: i kiedy bedą fotki?:cool3::loveu: Quote
t_kasiek Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 [quote name='Tiger']Barry już w nowym domku ! ale .........oczywiście się boję , że coś ............ech............chyba nie byłabym sobą , jakbym się nie bała .........[/quote] DOSKONALE CIE ROZUMIEM, BO PRZEZYWAM TERAZ TAKIE SAME OBAWY.....moi przyszli tesciowie wzieli we wtorek pieska ze schroniska....a to ich pierwszy schroniskowy piesek....dzis nie moglam tam jechac sprawdzic jak sie maja ale jutro pojade i w sobote tez....i pewnie w niedziele....bardzo bym chciala zeby psinka tam zostala !! bo jest przekochana :loveu: aha - [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=SeaGreen]CIESZE SIE ZE BARY MA DOMEK !!!!!!!!!!!! ZASLUGUJE NA TO !!!!![/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Alpina Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Dostałam wiadomości od zapracowanej Tiger.Baruś spodobał się nowemu Panu (bo to Pani go przyjmowała a Pana nie było),ma apetyt i .. już zaczyna szczekać na obcych :eviltong: Z całej siły trzymam kciuki! Specjalne podziękowania dla "wójcia" Petera -W niedalekiej przyszłości istnieją zamiary pozbawienia Barusia hym...Wigoru, że tak powiem...Już Tiger tego dopilnuje:diabloti:... Quote
supergoga Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 No to ja usuwam ogłoszeniaw Barusia, żeby ludziska sie na innych onkach koncentrowali. Marlenka jak tam domki, zostały jakieś - bo tak bardzo czeka Reks z Zielonej Góry i Teddy z Żor. Quote
Tiger Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Dziś płaciłam za hotelik Barego . [B]3 doby w hotelu:[/B] 3 x 13 zł = 39 zł [B]Odrobaczenie :[/B] Dehinel plus ( a cóż to jest - ja nie znam ) 3 tabletki - 14,77 zł :lol: Razem na fakturze mam [B]53,77zł ...[/B] [B]Nie wiem dlaczego , ale nie został policzony fiprex, któym to Barry był rzekomo odpchlony......[/B] Przyznam się , że ponieważ faktura króciutka od razu zauważyłam brak na niej odpchlania , ale ......nic nie powiedziałam :oops: Jestem często w tej klinice , więc jeszcze mogą o to się upomnieć , ale ja chyba nie będę się upominać , co ? Będę tam jutro , bo znalazłam błąd na fakturze za leczenie i pobyt Oskarka ,ale mam nadzieję , że to nam się upiecze........ Przyznam się , że nawet nie czuję się jak oszustka , bo dogomaniacy zostawiają w tej klinice mnóstwo pieniędzy.....:oops: :oops: :oops: A teraz możecie na mnie krzyczeć ......................ale i tak się nie upomnę ....,że nie zapłaciłam....... Jeżeli nie upomną się o pieniądze za tej fiprex , to z pieniązków , któe przesłał [B]Peter Beny[/B] - zostałoby aż [B]246 zł !!!!![/B] Chciałbym jeszcze z tych pieniązków zaszczepić Barego , bo tak wspominałam koleżance, przy oddawaniu Barego - koszt ok. 30 zł , a pozostałe chciałąm odesłać Peterowi , ale on nie chce słyszeć i kaze przekazać te pieniązki na inne potrzeby piesowe........ Przy okazji spotkania z nowym państwem Barrego , zapytam się jak zapatrują się na kastrację , ale znając nowego pana, obawiam się.........hmmmmmmmmmmm.......braku zrozumienia ..... i solidarności typowo męskiej .....;) ale zobaczymy ....... Na razie z pieniązków Barusia zostało 246 zł !!!! Quote
supergoga Posted March 2, 2007 Author Posted March 2, 2007 Z tym fiprexem to moim zdaniem spoko. Oni nie zbiednieją, a kasa na psy potrzebna. Co do kastracji natomiast to wielka szkoda, że opiekuna Barusia nie będzie chciał tego zrobić - uważam że byłoby konieczne. Może jednak da się przekonać!!! Quote
Tiger Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 [quote name='supergoga']Z tym fiprexem to moim zdaniem spoko. Oni nie zbiednieją, a kasa na psy potrzebna. Co do kastracji natomiast to wielka szkoda, że opiekuna Barusia nie będzie chciał tego zrobić - uważam że byłoby konieczne. Może jednak da się przekonać!!![/quote] Na pewno będę tłumaczyć i namawiać ........... ale obawiam się ( zwłąszca jeśli Barry nie będzie sprawiał żadnych problemów wychowawczych) że ciężko będzie .... niestety nie mam żadnych wieści , bo nie mam czasu ani podjechać , a dziś nawet zadzwonić ........ Zadzwonię jutro :) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 [quote name='Tiger']Barry już w nowym domku !:p Kojec jest duży, buda też - ocieplona styropianem i styropian na podłodze budy......... W kojcu jest też sucha paleta.......:cool3: W lecie będzie tam pięknie bo nad kojcem jest łukowe sklepienie z drutów, a na nich winorośl........:razz: W lecie będzie przepięknie i nie gorąco , bo liście będą chroniły przed słońcem ......:cool3: [/quote] z pewnością będzie babok szczęśliwy! :laola: :laola: Quote
Czaka Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Czekamy na dobre wieści o Barusiu! :lol: :lol: :lol: Quote
Recommended Posts