Jump to content
Dogomania

ODSZEDŁ ZA TM !!!!!!!! Marley- Maksiu w kochajacym domku !!!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Dziękujemy wszystkim za życzenia i rownież życzymy wszystkiego co najlepsze :) No i wiosny przede wszystkim :)[/QUOTE]

Dziękuję, u Nas śnieżyca, jak diabli

Posted

I ta zima ma do połowy kwietnia trwać.....
A u nas kolejne powiększenie rodziny. W sobotę przywieźlismy z mężem psa z Bydgoszczy. A tak właściwie to sunię. Młodą. Mieliśmy już nie brać więcej zwierząt, ale wyszło jak wyszło, psiak był w potrzebie, po zwrocie z adopcji, podobno bardzo problemowy. Na razie problemów nie mamy, ale zobaczymy co będzie dalej.

Posted

[quote name='obiezyswiat75']I ta zima ma do połowy kwietnia trwać.....
A u nas kolejne powiększenie rodziny. W sobotę przywieźlismy z mężem psa z Bydgoszczy. A tak właściwie to sunię. Młodą. Mieliśmy już nie brać więcej zwierząt, ale wyszło jak wyszło, psiak był w potrzebie, po zwrocie z adopcji, podobno bardzo problemowy. Na razie problemów nie mamy, ale zobaczymy co będzie dalej.[/QUOTE]

Ela, ja Cię po prostu uwielbiam:loveu:
Zabraliście tę sunię ze schroniska?
Jak to się stało, że trafiła w Wasze ręce?
A co na to reszta czworonogów?
Masz jakieś fotki suni?
Kruszynka, którą wypatrzyłam ma jechać w czwartek do DS i wstępnie wybrałam inną sunię na tymczas

Posted

Mam fotki, ona ma swój wątek na dogo, potem wkleję link. Na reszcie stada nie zrobiło to absolutnie żadnego wrażenia - one przyzwyczajone już :) Sunia jest z DT zabrana, jak będziesz miała czas przeczytać wątek, to pewno zrozumiesz, dlaczego jest u
nas.....

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Mam fotki, ona ma swój wątek na dogo, potem wkleję link. Na reszcie stada nie zrobiło to absolutnie żadnego wrażenia - one przyzwyczajone już :) Sunia jest z DT zabrana, jak będziesz miała czas przeczytać wątek, to pewno zrozumiesz, dlaczego jest u
nas.....[/QUOTE]

Bardzo chętnie poczytam, czy to jedna z suń, która miała jechać do Wojtyszek?

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Nie, ale z tego samego schronu. Jutro wkleję wątek. Maksio się zakochał całkiem i na zabój :)[/QUOTE]

Maksik KOCHANY i KOCHLIWY chłopak:loveu:

Posted

I w niej się właśnie zakochał Maksio.
Obawiam się jednak, że różnica charakterów jest zbyt wielka, żeby wyszedł z tego jakiś poważny związek. Maksio chce się przytulać raczej, Figa chce się bawić. On za nią nie nadąża i się denerwuje. I przychodzi się wyżalić. I co ja Ci skarbie Ty mój mogę poradzić na to złamane serce? Ona Maksiu młoda jeszcze.....

Posted

[quote name='obiezyswiat75']I w niej się właśnie zakochał Maksio.
Obawiam się jednak, że różnica charakterów jest zbyt wielka, żeby wyszedł z tego jakiś poważny związek. Maksio chce się przytulać raczej, Figa chce się bawić. On za nią nie nadąża i się denerwuje. I przychodzi się wyżalić. I co ja Ci skarbie Ty mój mogę poradzić na to złamane serce? Ona Maksiu młoda jeszcze.....[/QUOTE]

To dobrze, że Maksio chce się przytulać, bo mój Kajtuś nie lubi takich szalonych małolatów.
Uwielbiam czytać o Maksiu i jego przygodach:loveu:

Posted

Maksio jest miłością. Tak po prostu i zwyczajnie. Maksio akceptuje wszystko i wszystkich. Maksio kocha całym sobą. Jest jedyny, wyjątkowy i żaden pies nie może się z nim równać.
Są psy mądre, owszem. Są psy piękne, owszem. Ale Maksio jest tylko jeden :) Chyba dawno nie pisałam jak bardzo go kocham?

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Maksio jest miłością. Tak po prostu i zwyczajnie. Maksio akceptuje wszystko i wszystkich. Maksio kocha całym sobą. Jest jedyny, wyjątkowy i żaden pies nie może się z nim równać.
Są psy mądre, owszem. Są psy piękne, owszem. Ale Maksio jest tylko jeden :) Chyba dawno nie pisałam jak bardzo go kocham?[/QUOTE]

Znam Maksia tylko z fotek i opisów, ale GO UWIELBIAM!!!!!!!!!
Należy do grona moich ulubieńców

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Maksio jest miłością. Tak po prostu i zwyczajnie. Maksio akceptuje wszystko i wszystkich. Maksio kocha całym sobą. Jest jedyny, wyjątkowy i żaden pies nie może się z nim równać.
Są psy mądre, owszem. Są psy piękne, owszem. Ale Maksio jest tylko jeden :) Chyba dawno nie pisałam jak bardzo go kocham?[/QUOTE]
Pisałaś,ale pisz ile chcesz:lol:...nowa domowniczka sliczna:loveu:

Posted

I w końcu się Maksio doczekał :) - jest plus 16 stopni, słoneczko, czyli to, co tygryski lubią najbardziej. Maksio od rana na tarasie i w ogóle do domu nie chce wrócić. I ja mu się wcale nie dziwię. Nasiedział się chłopak w domu, niech sobie pooddycha wiosennym powietrzem. I pogrzeje stare kości, bo to słoneczko całkiem całkiem grzeje już :)

Posted

[quote name='obiezyswiat75']I w końcu się Maksio doczekał :) - jest plus 16 stopni, słoneczko, czyli to, co tygryski lubią najbardziej. Maksio od rana na tarasie i w ogóle do domu nie chce wrócić. I ja mu się wcale nie dziwię. Nasiedział się chłopak w domu, niech sobie pooddycha wiosennym powietrzem. I pogrzeje stare kości, bo to słoneczko całkiem całkiem grzeje już :)[/QUOTE]
Ale fajnie, wypatrywał Maksik wiosny, czekał, czekał i się doczekał nareszcie.
U nas słonko przygrzało przez chwilę i zaszło:-(

Posted

Kupiłam Fidze zabawki. Takie piszczące. Maksio wytrzymał dwa dni a potem powyciągał te piszczałki i spokój jest :) miłość miłością ale nie będzie mu szczylek piszczał nad uchem ;)
A tak w ogóle to śnieg stopniał, odsłonił ukochany jałowiec Maksia, więc sezon rozpoczęty - można wreszcie dołki kopać. Więc Maksio kopie. A jaki jest szczęśliwy....kopie i szczeka jednocześnie. I jeszcze macha ogonem :) Nasiedział się chłopak w domu, niech się wyszaleje teraz.

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Kupiłam Fidze zabawki. Takie piszczące. Maksio wytrzymał dwa dni a potem powyciągał te piszczałki i spokój jest :) miłość miłością ale nie będzie mu szczylek piszczał nad uchem ;)
A tak w ogóle to śnieg stopniał, odsłonił ukochany jałowiec Maksia, więc sezon rozpoczęty - można wreszcie dołki kopać. Więc Maksio kopie. A jaki jest szczęśliwy....kopie i szczeka jednocześnie. I jeszcze macha ogonem :) Nasiedział się chłopak w domu, niech się wyszaleje teraz.

Kochany Maksiulek:loveu: to musi być cudowny widok kopie, szczeka i macha ogonem:lol:

Posted

Ciężkie dni za nami. Maksio nam napędził strachu. Nie wstał rano razem z nami, poszłam sprawdzić co się dzieje, bo dzień w dzień budzi nas szczekaniem. Leżał w łóżeczku- zimny. Lodowaty wręcz. Wygięty aż nienaturalnie. I dyszał. Rzuciłam wszystko, zawinęłam go w kocyk i do kliniki. Dobrze, że puste miasto było. W klinice go obejrzeli, przebadali, sprawdzili serce, stawy, kręgosłup, krew i nic. Zmiany typowe dla wieku. I zgadywanka- a może to krążenie, a może to kręgosłup? Najpewniej jednak wiek i należy się przygotować... Nie byłam w stanie dyskutować z lekarzem, bo ryczałam cały czas. Trzymałam go na rękach bo tak mi się wydawało, że jak go będę trzymać to Maksik nie odejdzie. Dostał 5 rożnych zastrzyków, wszystko na moich kolanach. Potem wysłałam męża do sklepu po cielęcinkę, bo Maksio lubi. Zmieliłam z marchewką. Maksio troszkę zjadł, ale niedużo.
Nie wiem dlaczego, ale najbardziej się nocy bałam. Poszłam do Maksia spać, żeby nie był sam. Zeby nie był sam gdyby....
A rano obudziło mnie szczekanie Maksia i to był najpiękniejszy dźwięk swiata. Więc się popłakałam oczywiście.
Teraz Maksik doszedł do siebie. Tak bardzo Cię kocham Dziadziusiu...