Gusiaczek Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 Prawda najprawdziwsza:) u mnie spokój, DS, jaki by nie był, ale jest, jestem bezpieczna a wokół tyle ogonkowego nieszczęścia, które staracie się ogarnąć chociażby serdeczną myślą ... Pozdrawiam Ovka za chwilę zrymowana ;) Quote
Gusiaczek Posted April 27, 2014 Author Posted April 27, 2014 jestem pięknie skundelkowanym terierem takie psie terefere ogonek zbyt długi, klapnięte uszka mówią do mnie "Niuśka" dlaczego? pojęcia nie mam OVO jestem - słowo wam daję w dokumentach tak mam, a nie, że się chwalę niechaj będzie jak kto woli, bo mnie .... ni Niuśka ni Ovo nie boli guśka goopoty kleci literackie śmieci ni do taktu ni do rymu nadal pisze nie wiem czymu więc zabieram ogon w troki idę kręcić sobie loki Quote
inka33 Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 Ovko, trochę się domyślam, czemu Guśka pisze po ogonkowemu, ale nic nie zdradzę, nic nie pisnę, bo to sprawy są pół-oczywiste... :roll: Na tym dogo-forum słuchy chodzą, że pomagają, jak tylko mogą wszyscy, co pieski kochają mocno, lecz czasem wszystko o d..ę potłuc! :( Przytul się Ovcik, na kolana pchaj, sęp o spacery i Gu zabieraj, byle najdalej od trudnych spraw - humor Wam obu poprawisz raz-dwa! :) (daleka ciotka w granatowym nastroju...) Quote
Gusiaczek Posted April 30, 2014 Author Posted April 30, 2014 brawo inka :) Już kilkakrotnie Ove zdarzyło się bezwiedne siku - 3 razy spompowała się po pachi w czasie snu, ale też zdarzają się plamki na posłaniu i nie tylko. Nie codziennie, ale jednak .... Wyniki badania moczu ma w normie, mamy obserwować i jeśli historia się powtórzy dalsze badania - oby nie było to posterylkowe nietrzymanie moczu Poza tym panna w świetnej formie, szczuplutka (10.90 kg), więc moje obawy ze bambaryłka z niej się zrobi narazie bezzasadne. Po przejściu na nową karmę zeszczuplała ok. 1 kg, bo teraz ma samo mięsko z ryżem bez zbędnych dla niej dodatków. Jedni się cieszą na piękną słoneczną pogodę - my nie bardzo - obie nie lubimy, gdy jest [U]nam[/U] za ciepło ;) Życzymy udanej majówki G&O Quote
Nutusia Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 Jeśli mogę "uspokoić"... Naszej Lili też się kilka razy zdarzył zmoczyć nam łóżko - na szczęście przeszło równie szybko, jak przyszło. Ewentualnie warto jeszcze zrobić badanie krwi, bo stan zapalny nie musiał się umiejscowić w samym pęcherzu. Na posterylkowe nietrzymanie moczu chyba jednak trochę za wcześnie, ale gdyby wykluczono inne przyczyny, w takim stadium super łatwo i szybko jest ten problem wyeliminować Propalinem - broń boże nie hormonami... A majówka ma być zimna, więc nie sadzaj Ovka zadka w mokrej, zimnej trawie ;) Quote
Gusiaczek Posted April 30, 2014 Author Posted April 30, 2014 [quote name='Nutusia']Jeśli mogę "uspokoić"... Naszej Lili też się kilka razy zdarzył zmoczyć nam łóżko - na szczęście przeszło równie szybko, jak przyszło. Ewentualnie warto jeszcze zrobić badanie krwi, bo stan zapalny nie musiał się umiejscowić w samym pęcherzu. Na posterylkowe nietrzymanie moczu chyba jednak trochę za wcześnie, ale gdyby wykluczono inne przyczyny, w takim stadium super łatwo i szybko jest ten problem wyeliminować Propalinem - broń boże nie hormonami... A majówka ma być zimna, więc nie sadzaj Ovka zadka w mokrej, zimnej trawie ;)[/QUOTE] Tak, badania krwi są w planach po majówce Wiesz, że panikara jestem, a szklanka zawsze do połowy pusta :shake: O terapii hormonalnej poczytałam i z pewnością nie wyraziłabym zgody na dzień dobry Dobra, pantalony z dziurką założymy w zimne dni i gitara ;) Quote
Gusiaczek Posted April 30, 2014 Author Posted April 30, 2014 Idąc dzisiaj na II szychtę postanowiłam zahaczyć o bazarek i o ścianę płaczu. Tak sama ze sobą się zagadałam, że polazłam w lewo miast w prawo. Zawróciłam i po kilku krokach stwierdziłam, że to i tak bez różnicy, z której strony dojdę, więc zawróciłam ponownie Po chwili zobaczyłam na chodniku zmasakrowanego gołąbka krew leciała z oczu, dzióbka .. leżał na pleckach i trzepotał rozpaczliwie skrzydełkami, nie mógł unieść główki :( a wokół niego dreptała niecierpliwie wrona płowa - trudno było mi ja odgonić ... :mad: Nie wiem czy gołąbek spadł z wysoka, czy też wronisko zaatakowało .... ale wiem, że musiałam się tam znaleźć Blisko jest lecznica, pędem zaniosłam małe nieszczęście i zaryczana po pachy poprosiłam o skrócenie męki stworzeniu ... pani wetka nie chciała przyjąć zapłaty, a gołąbeczek już po lepszej stronie Quote
inka33 Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 Ovcik, a może Ci się śnił spacerek...? ;) A serio - trzymam kciuki za całość zdrówka. :happy1: Samo życie, Gołąbku... [*] Ale poplątanymi drogami Gu Cię odprowadziła. Quote
Gusiaczek Posted April 30, 2014 Author Posted April 30, 2014 [quote name='inka33']Ovcik, a może Ci się śnił spacerek...? ;) A serio - trzymam kciuki za całość zdrówka. :happy1: Samo życie, Gołąbku... [*] Ale poplątanymi drogami Gu Cię odprowadziła.[/QUOTE] Mam nadzieję, że macie super majówkę przed sobą:) Pozdrawiam Quote
Mattilu Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Gusiaczku, Ovo, tak sie nam w zyciu plecie...radosci i smutki. Zycze Wam powaznej przewagi radosci, buziaki z daleka przesylam. Quote
inka33 Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 [quote name='Gusiaczek']Mam nadzieję, że macie super majówkę przed sobą:) Pozdrawiam[/QUOTE] Majówka poprzeplatana robotą, ale jest. :p Quote
Ellig Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 [quote name='Gusiaczek'] .... gołąbeczek już po lepszej stronie[/QUOTE] Oj, Gusiaczku, tak jest mi przykro... Dobrego dnia dla Was kochani :) Quote
Ellig Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Serdecznie zapraszamy na wątek naszej nowej podopiecznej Toli ocalonej przed "wywózką" z Olkusza. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/252768-TOLA-8-miesi%C4%99czna-sunia-ocalona-z-Olkusza?p=22105395#post22105395"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...5#post22105395[/URL] Quote
Gusiaczek Posted May 2, 2014 Author Posted May 2, 2014 Byłam u Toli już kilka razy dzisiaj:) Elu, 1,5 godz. po naszej rozmowie Ovka dała plamę :( Musimy jednak udać się do p. Małgosi .... Quote
inka33 Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 [quote name='Mattilu']Ovcia, co jest? zaniepokojona ciotka[/QUOTE] :( I jeszcze jedna się dopisuje... Quote
Gusiaczek Posted May 5, 2014 Author Posted May 5, 2014 [quote name='Mattilu']Ovcia, co jest? zaniepokojona ciotka[/QUOTE] [quote name='inka33']:( I jeszcze jedna się dopisuje...[/QUOTE] Już kilka razy Ovolinka bezwiednie się posikała podczas snu i nie tylko :( Quote
Mattilu Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Ja sie nie znam, ale pewnie trzeba zrobic jakies badania...Ciocia Ellig pewnie juz cos doradzila... Ovcia, trzymam kciukasy za Ciebie! Quote
Gusiaczek Posted May 5, 2014 Author Posted May 5, 2014 Podstawowe badania już są, wykazały kryształki tłuszczu Oczywiście, że pierwsze co, to zadzwoniłam do Eli :) Quote
Nutusia Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Kciuki za właściwą diagnozę i szybkie rozwiązanie problemu. Quote
yunona Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Zapraszamy serdecznie na nasz bazarek [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/252807-Bazarek-fiki-miki-ca%C5%82a-kaska-na-jamniki-do-20-05-2014r-do-godz-22-00[/url] Quote
Gusiaczek Posted May 5, 2014 Author Posted May 5, 2014 Otrzymałam od Olgi zdjęcie Ovo na parapecie! - sama wskoczyła :crazyeye: zemdliło mnie z nerwów - a gdyby okno było otwarte ? Quote
Nutusia Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Tylko otwarte, to może nic, ale już ptaszek za o(v)ym oknem... Quote
inka33 Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Ovcik, zdróweńko, no! :kciuki: [quote name='Gusiaczek']Otrzymałam od Olgi zdjęcie Ovo na parapecie! - sama wskoczyła :crazyeye: zemdliło mnie z nerwów - a gdyby okno było otwarte ?[/QUOTE] Przy Fionie tylko uchylaliśmy... :nerwy: Quote
Recommended Posts