Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']KS zamknięta?... Nie wiedziałam. Szkoda, bo faktycznie była wsparciem dla wielu psiaków (w tym i moich detowiczów).

Ovka - bardzo się cieszę, że ostra zima odwołana ;)[/QUOTE]

Wiem, że zimy nie lubisz, więc potraktuj to jako prezent ode mnie Ciociu Nutusiu :)

Posted

[SIZE=4][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Wiadomość od Filipa:

"[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Kochani, Mój syn, znalazł w lesie w okolicach Łochowa, powieszonego w reklamówce na drzewie psiaczka. Przyniósł go do nas na działkę, no bo cóż miał zrobić? Nie możemy go zatrzymać - mamy dwa koty w tym jednego bardzo agresywnego, jesteśmy na działce, nawet tam na niego poluje, więc w małym mieszkaniu w Warszawie nie damy rady. Jest u nas od 12 dni, nazwaliśmy go "Pan Pchełka" i reaguje na to imię[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]. Ma okolo trzech miesięcy, jest malutki i będzie malutki. Nie jest najpiekniejszy, ale ufny, słodki, przyjazny, obcięto mu ogonek..... - garnie się do kotów, ale kończy się to dla niego kiepsko ..... Kocha ludzi, a oni taką krzywdę mu wyrządzili. Proszę - niech ktoś o dobrym sercu przygarnie Pana Pchełkę .... . Taki mały a już spotkała go taka trauma. Podaję maila, w pliku zdjęcia.[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]"

[/FONT][/COLOR][/SIZE][IMG]http://images65.fotosik.pl/115/ba4780f903805f44.jpg[/IMG]

Posted

Zrobili mu ogłoszenia? Kejciu pomagała w adopcji dość podobnego psiaczka. Wiem, że są nadal zapytania o niego. Nawet przedwczoraj było, ale raczej się nie nadaje, bo do budy...

Posted

[quote name='Nutusia']Zrobili mu ogłoszenia? Kejciu pomagała w adopcji dość podobnego psiaczka. Wiem, że są nadal zapytania o niego. Nawet przedwczoraj było, ale raczej się nie nadaje, bo do budy...[/QUOTE]

Okazało się, że Filip skopiował list z Fb, więc mam nadzieję, że coś się dzieje
Cudny maluszek z Pana Pchełki ...

Posted

:multi::multi::multi:

[B]Szczęśliwe zakończenie kolejnego okrutnego potraktowania (bez)Ogonka przez "człowieka"
[/B] :multi:
[B]Filip i ja w 7Niebie:smile:[/B]

"Witam serdecznie, Pan Pchełka został już szczęśliwie zaadoptowany przez pełną serca rodzinę z Grodziska Mazowieckiego. Piesek będzie miał czterech swoich człowieków w tym dwoje dzieci i domek z ogródkiem. :smile: . Ogromne zainteresowanie i serce jakie okazali fejsbukowicze, przywróciło moją nadwątloną wiarę w ludzi, po tym jak znaleźliśmy Pana Pchełkę powieszonego w lesie w reklamówce na gałęzi. Bardzo dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam ciepło - Mirka"

Posted

Cudnie, cudnie, przecudnie! Wczoraj miałam zapytanie o Kaja (który został w nowym domku) i wstrzymywałam się z odpowiedzią, żeby w razie czego polecić Pana Pchełkę ;) Oby takich szczęśliwców jak tych dwóch srajdków było jak najwięcej!

Posted

[quote name='Nutusia']Cudnie, cudnie, przecudnie! Wczoraj miałam zapytanie o Kaja (który został w nowym domku) i wstrzymywałam się z odpowiedzią, żeby w razie czego polecić Pana Pchełkę ;) Oby takich szczęśliwców jak tych dwóch srajdków było jak najwięcej![/QUOTE]

"oby, oby", że zacytuję Nutusię ;)

[quote name='anica']Super wieści:loveu:.... oby jak najwięcej takich...[/QUOTE]

Filip milczący, ale bardzo przeżywający miał takie światło w oczach, że "niewypowiedzieć ":)

Posted

[quote name='Gusiaczek']"oby, oby", że zacytuję Nutusię ;)

Filip milczący, ale bardzo przeżywający miał takie światło w oczach, że "niewypowiedzieć ":)[/QUOTE]
Och, to fantastycznie, ze mamy takich wrazliwych dobrych mlodych ludzi:)

Posted

[B][SIZE=4]30.08.2012 r:[/SIZE][/B]

[quote name='Gusiaczek']Cześć, to ja, Ovo
pogadam sobie do Was ;)
Jestem bardzo w Gusi zakochana - budzę ją o 6.00, 7.00 i idziemy szaleć po trawnikach, a co? ;)
Tak naprawdę pokochałam towarzystwo całe i niech tak zostanie.
Jacek nadal zaparty, ale ja wiem, czuję, że kocha mnie ogromnie.
G. gada, że błyszczę się "jak psu jaja", a ja po pośtu mam ładne włoski:)
No i nikt nie wie, że umiem podsłuchiwać ...
"co z Ovką? zostaje?"
a Guśka na to "a JAK??!!?? ktoś inny ma Ją pokochać, ktoś inny będzie kochany??
Chyba szlag by mnie trafił"
Zatem zazdrością kierowana ma to, na co zasłużyła!
ZOSTAJĘ![/QUOTE]
[IMG]http://images10.fotosik.pl/2124/be6f489a4dc7655d.jpg[/IMG]

Dzisiaj mamy rocznicę :)

Posted

O matko jak ten czas pędzi!
Pamiętam dzień, jak ledwie Cię słyszałam w jazgocie ulicznym przy Hali Marymonckiej, gdy ustalałyśmy, że to coś, ponoć podobne do jamnika szorstkowłosego (bo tak naprawdę widziała ją jedna osoba, która przekazała kolejnej, a ta dopiero mi) ma do Was przyjechać na DT... A potem to coś robiło sporo, żeby DS znaleźć sobie gdzie indziej - tapety obgryzało, uparcie lało na wykładzinę, kabelki ze ściany wyrywało. I wszystko na nic - zostawili sobie i KOCHAJĄ (się nawzajem). To coś to OVO we własnej psiej osóbce :)

Posted

Siostra!!! Wszystkiego najbardziej psiodobrego z okazji urodzin! Bo tak naprawde, jak trafilas do Gusiakowego Domku to jak bys na nowo sie urodzila :)

Usciski urdzinowe od Mattilu a ode mnie mnostwo gonitwy po trawie!
Hopka wzruszona

Posted

[quote name='Nutusia']O matko jak ten czas pędzi!
Pamiętam dzień, jak ledwie Cię słyszałam w jazgocie ulicznym przy Hali Marymonckiej, gdy ustalałyśmy, że to coś, ponoć podobne do jamnika szorstkowłosego (bo tak naprawdę widziała ją jedna osoba, która przekazała kolejnej, a ta dopiero mi) ma do Was przyjechać na DT... A potem to coś robiło sporo, żeby DS znaleźć sobie gdzie indziej - tapety obgryzało, uparcie lało na wykładzinę, kabelki ze ściany wyrywało. I wszystko na nic - zostawili sobie i KOCHAJĄ (się nawzajem). To coś to OVO we własnej psiej osóbce :)[/QUOTE]

Tak, tak było :) a z wrażenia po podjętej decyzji zamiast dzwonić do Ciebie (w Olkuszu cioteczka czekała niecierpliwie na wiadomość) zadzwoniłam do Olgi i wydarłam się w słuchawkę "WYCIĄGAJCIE!!!!!!" i Twój sms "już wolna" .... poryczałam się,
zasmarkałam po pachi
No, a tapety posklejane, kabelki pochowane, wykładzina wspomnieniem, Ovo z nami :)

[quote name='Mattilu']Siostra!!! Wszystkiego najbardziej psiodobrego z okazji urodzin! Bo tak naprawde, jak trafilas do Gusiakowego Domku to jak bys na nowo sie urodzila :)

Usciski urdzinowe od Mattilu a ode mnie mnostwo gonitwy po trawie!
Hopka wzruszona[/QUOTE]

Dziękuję Kochana:)
Buziaki Siostrzyczko
Uściski dla Stada :)
Ovo na walizkach

[quote name='inka33']NajlePSIEGO, Ovolinko! :tort: :chlup:[/QUOTE]

Serdecznie dziękuję Cioteczko :)

Posted

- Niusia (to do mnie, Ovo) pojutrze wyjeżdżamy. Zastanów się, co spakujesz.
Żarełko, miseczki,szczota+trymer, posłanko ... no, wiesz różnie bywa.
a nie pamiętam o wszystkim, bo stary już jestem. Wiesz, jak ci się przypomni,
dopisz do kartki, która leży na blacie w kuchni.
Już nie :crazyeye:

Ukochaną podusię nakazałam zabrać! No!

Jedziemy w lasy i SiwoRude boją się, że mnie jakiś kleszcz (cokolwiek to znaczy)
potraktuje źle. Zatem ...kurierem przydarło coś (znów mam 2 obróżki). Nim zastałam obrożona dostałam to do oblukania i powąchania ..... niespecjalnie spodobało mi się, ale Siwy się uparł .... i zaobrożył.
Obraziłam się. Teraz Siwy musi śmigać po pieczywo na CPN, bo zabrakło :evil_lol:
- weźmiesz Ovo?
- jasne!
a ja wcale chętna nie byłam ....
- no i mi nagrabiłaś! samej trzeba było obrożować!
chodź, idziemy, mentosie!
I poszli ;)

Posted

Gusiaczkowa Rodzinko, ściskam Was bardzo mocno i serdecznie!:)

Nie zapomnialam, ale nie moglam do Was wczoraj zajrzec.

Bądzcie szczesliwi z Ovo jak najdluzej, buziaki!:)

[COLOR=#ffffff].....................[/COLOR][IMG]http://images54.fotosik.pl/50/9792112d6ee752f9.jpg[/IMG]

Posted

Dzisiaj też możemy poświętować:loveu: Ovolinko , życzę Tobie jak najwięcej lat w zdróweczku w Gusiaczkowej rodzinie:loveu:
Głaski, Przytulaski :loveu:
[IMG]http://www.picturesanimations.com/h/happy_birthday/taart14.gif[/IMG] Allllllle super zdjęcie:loveu: Boooooskie:loveu:

Posted

[quote name='anica']Dzisiaj też możemy poświętować:loveu: Ovolinko , życzę Tobie jak najwięcej lat w zdróweczku w Gusiaczkowej rodzinie:loveu:
Głaski, Przytulaski :loveu:
[IMG]http://www.picturesanimations.com/h/happy_birthday/taart14.gif[/IMG] Allllllle super zdjęcie:loveu: Boooooskie:loveu:[/QUOTE]

Dziękujemy :)

Zdjęcie jest z czasów DT (o którym nadal marzę) i gdy je zobaczyłam wiedziałam,
że Siwy(on je zrobił) pęknie ;)
Od 14 maja do 30 sierpnia czekałam na zgodę, mimo że "wiedziałam że tak będzie" ;)