Gusiaczek Posted August 26, 2013 Author Posted August 26, 2013 [quote name='Nutusia']KS zamknięta?... Nie wiedziałam. Szkoda, bo faktycznie była wsparciem dla wielu psiaków (w tym i moich detowiczów). Ovka - bardzo się cieszę, że ostra zima odwołana ;)[/QUOTE] Wiem, że zimy nie lubisz, więc potraktuj to jako prezent ode mnie Ciociu Nutusiu :) Quote
Nutusia Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Bardzo dziękuję. Tylko pamiętaj, żeby mi go nie odbierać, bo wiesz co się z "takimi" dzieje ;) Quote
Gusiaczek Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 [SIZE=4][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Wiadomość od Filipa: "[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Kochani, Mój syn, znalazł w lesie w okolicach Łochowa, powieszonego w reklamówce na drzewie psiaczka. Przyniósł go do nas na działkę, no bo cóż miał zrobić? Nie możemy go zatrzymać - mamy dwa koty w tym jednego bardzo agresywnego, jesteśmy na działce, nawet tam na niego poluje, więc w małym mieszkaniu w Warszawie nie damy rady. Jest u nas od 12 dni, nazwaliśmy go "Pan Pchełka" i reaguje na to imię[/FONT][/COLOR][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]. Ma okolo trzech miesięcy, jest malutki i będzie malutki. Nie jest najpiekniejszy, ale ufny, słodki, przyjazny, obcięto mu ogonek..... - garnie się do kotów, ale kończy się to dla niego kiepsko ..... Kocha ludzi, a oni taką krzywdę mu wyrządzili. Proszę - niech ktoś o dobrym sercu przygarnie Pana Pchełkę .... . Taki mały a już spotkała go taka trauma. Podaję maila, w pliku zdjęcia.[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]" [/FONT][/COLOR][/SIZE][IMG]http://images65.fotosik.pl/115/ba4780f903805f44.jpg[/IMG] Quote
Nutusia Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Zrobili mu ogłoszenia? Kejciu pomagała w adopcji dość podobnego psiaczka. Wiem, że są nadal zapytania o niego. Nawet przedwczoraj było, ale raczej się nie nadaje, bo do budy... Quote
Gusiaczek Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 [quote name='Nutusia']Zrobili mu ogłoszenia? Kejciu pomagała w adopcji dość podobnego psiaczka. Wiem, że są nadal zapytania o niego. Nawet przedwczoraj było, ale raczej się nie nadaje, bo do budy...[/QUOTE] Okazało się, że Filip skopiował list z Fb, więc mam nadzieję, że coś się dzieje Cudny maluszek z Pana Pchełki ... Quote
Nutusia Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Jeśli wszyscy mają taką nadzieję, to może być marnie... Quote
Gusiaczek Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 [quote name='Nutusia']Jeśli wszyscy mają taką nadzieję, to może być marnie...[/QUOTE] zatem mam nadzieje, że jestem w mniejszości mających Quote
Gusiaczek Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 :multi::multi::multi: [B]Szczęśliwe zakończenie kolejnego okrutnego potraktowania (bez)Ogonka przez "człowieka" [/B] :multi: [B]Filip i ja w 7Niebie:smile:[/B] "Witam serdecznie, Pan Pchełka został już szczęśliwie zaadoptowany przez pełną serca rodzinę z Grodziska Mazowieckiego. Piesek będzie miał czterech swoich człowieków w tym dwoje dzieci i domek z ogródkiem. :smile: . Ogromne zainteresowanie i serce jakie okazali fejsbukowicze, przywróciło moją nadwątloną wiarę w ludzi, po tym jak znaleźliśmy Pana Pchełkę powieszonego w lesie w reklamówce na gałęzi. Bardzo dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam ciepło - Mirka" Quote
Nutusia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Cudnie, cudnie, przecudnie! Wczoraj miałam zapytanie o Kaja (który został w nowym domku) i wstrzymywałam się z odpowiedzią, żeby w razie czego polecić Pana Pchełkę ;) Oby takich szczęśliwców jak tych dwóch srajdków było jak najwięcej! Quote
anica Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Super wieści:loveu:.... oby jak najwięcej takich... Quote
Gusiaczek Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 [quote name='Nutusia']Cudnie, cudnie, przecudnie! Wczoraj miałam zapytanie o Kaja (który został w nowym domku) i wstrzymywałam się z odpowiedzią, żeby w razie czego polecić Pana Pchełkę ;) Oby takich szczęśliwców jak tych dwóch srajdków było jak najwięcej![/QUOTE] "oby, oby", że zacytuję Nutusię ;) [quote name='anica']Super wieści:loveu:.... oby jak najwięcej takich...[/QUOTE] Filip milczący, ale bardzo przeżywający miał takie światło w oczach, że "niewypowiedzieć ":) Quote
Mattilu Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 [quote name='Gusiaczek']"oby, oby", że zacytuję Nutusię ;) Filip milczący, ale bardzo przeżywający miał takie światło w oczach, że "niewypowiedzieć ":)[/QUOTE] Och, to fantastycznie, ze mamy takich wrazliwych dobrych mlodych ludzi:) Quote
Nutusia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Z Filipa będzie kiedyś albo przeszczęśliwy posiadacz własnego psa albo wzorcowy DT ;) Mówię o chwili, gdy już będzie "na swoim" :) Quote
Gusiaczek Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 [B][SIZE=4]30.08.2012 r:[/SIZE][/B] [quote name='Gusiaczek']Cześć, to ja, Ovo pogadam sobie do Was ;) Jestem bardzo w Gusi zakochana - budzę ją o 6.00, 7.00 i idziemy szaleć po trawnikach, a co? ;) Tak naprawdę pokochałam towarzystwo całe i niech tak zostanie. Jacek nadal zaparty, ale ja wiem, czuję, że kocha mnie ogromnie. G. gada, że błyszczę się "jak psu jaja", a ja po pośtu mam ładne włoski:) No i nikt nie wie, że umiem podsłuchiwać ... "co z Ovką? zostaje?" a Guśka na to "a JAK??!!?? ktoś inny ma Ją pokochać, ktoś inny będzie kochany?? Chyba szlag by mnie trafił" Zatem zazdrością kierowana ma to, na co zasłużyła! ZOSTAJĘ![/QUOTE] [IMG]http://images10.fotosik.pl/2124/be6f489a4dc7655d.jpg[/IMG] Dzisiaj mamy rocznicę :) Quote
Nutusia Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 O matko jak ten czas pędzi! Pamiętam dzień, jak ledwie Cię słyszałam w jazgocie ulicznym przy Hali Marymonckiej, gdy ustalałyśmy, że to coś, ponoć podobne do jamnika szorstkowłosego (bo tak naprawdę widziała ją jedna osoba, która przekazała kolejnej, a ta dopiero mi) ma do Was przyjechać na DT... A potem to coś robiło sporo, żeby DS znaleźć sobie gdzie indziej - tapety obgryzało, uparcie lało na wykładzinę, kabelki ze ściany wyrywało. I wszystko na nic - zostawili sobie i KOCHAJĄ (się nawzajem). To coś to OVO we własnej psiej osóbce :) Quote
Mattilu Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Siostra!!! Wszystkiego najbardziej psiodobrego z okazji urodzin! Bo tak naprawde, jak trafilas do Gusiakowego Domku to jak bys na nowo sie urodzila :) Usciski urdzinowe od Mattilu a ode mnie mnostwo gonitwy po trawie! Hopka wzruszona Quote
Gusiaczek Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 [quote name='Nutusia']O matko jak ten czas pędzi! Pamiętam dzień, jak ledwie Cię słyszałam w jazgocie ulicznym przy Hali Marymonckiej, gdy ustalałyśmy, że to coś, ponoć podobne do jamnika szorstkowłosego (bo tak naprawdę widziała ją jedna osoba, która przekazała kolejnej, a ta dopiero mi) ma do Was przyjechać na DT... A potem to coś robiło sporo, żeby DS znaleźć sobie gdzie indziej - tapety obgryzało, uparcie lało na wykładzinę, kabelki ze ściany wyrywało. I wszystko na nic - zostawili sobie i KOCHAJĄ (się nawzajem). To coś to OVO we własnej psiej osóbce :)[/QUOTE] Tak, tak było :) a z wrażenia po podjętej decyzji zamiast dzwonić do Ciebie (w Olkuszu cioteczka czekała niecierpliwie na wiadomość) zadzwoniłam do Olgi i wydarłam się w słuchawkę "WYCIĄGAJCIE!!!!!!" i Twój sms "już wolna" .... poryczałam się, zasmarkałam po pachi No, a tapety posklejane, kabelki pochowane, wykładzina wspomnieniem, Ovo z nami :) [quote name='Mattilu']Siostra!!! Wszystkiego najbardziej psiodobrego z okazji urodzin! Bo tak naprawde, jak trafilas do Gusiakowego Domku to jak bys na nowo sie urodzila :) Usciski urdzinowe od Mattilu a ode mnie mnostwo gonitwy po trawie! Hopka wzruszona[/QUOTE] Dziękuję Kochana:) Buziaki Siostrzyczko Uściski dla Stada :) Ovo na walizkach [quote name='inka33']NajlePSIEGO, Ovolinko! :tort: :chlup:[/QUOTE] Serdecznie dziękuję Cioteczko :) Quote
Gusiaczek Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 - Niusia (to do mnie, Ovo) pojutrze wyjeżdżamy. Zastanów się, co spakujesz. Żarełko, miseczki,szczota+trymer, posłanko ... no, wiesz różnie bywa. a nie pamiętam o wszystkim, bo stary już jestem. Wiesz, jak ci się przypomni, dopisz do kartki, która leży na blacie w kuchni. Już nie :crazyeye: Ukochaną podusię nakazałam zabrać! No! Jedziemy w lasy i SiwoRude boją się, że mnie jakiś kleszcz (cokolwiek to znaczy) potraktuje źle. Zatem ...kurierem przydarło coś (znów mam 2 obróżki). Nim zastałam obrożona dostałam to do oblukania i powąchania ..... niespecjalnie spodobało mi się, ale Siwy się uparł .... i zaobrożył. Obraziłam się. Teraz Siwy musi śmigać po pieczywo na CPN, bo zabrakło :evil_lol: - weźmiesz Ovo? - jasne! a ja wcale chętna nie byłam .... - no i mi nagrabiłaś! samej trzeba było obrożować! chodź, idziemy, mentosie! I poszli ;) Quote
Ellig Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Gusiaczkowa Rodzinko, ściskam Was bardzo mocno i serdecznie!:) Nie zapomnialam, ale nie moglam do Was wczoraj zajrzec. Bądzcie szczesliwi z Ovo jak najdluzej, buziaki!:) [COLOR=#ffffff].....................[/COLOR][IMG]http://images54.fotosik.pl/50/9792112d6ee752f9.jpg[/IMG] Quote
Gusiaczek Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 Ciociu Elu, z całego serca dziękujemy :loveu: Quote
anica Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Dzisiaj też możemy poświętować:loveu: Ovolinko , życzę Tobie jak najwięcej lat w zdróweczku w Gusiaczkowej rodzinie:loveu: Głaski, Przytulaski :loveu: [IMG]http://www.picturesanimations.com/h/happy_birthday/taart14.gif[/IMG] Allllllle super zdjęcie:loveu: Boooooskie:loveu: Quote
Gusiaczek Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 [quote name='anica']Dzisiaj też możemy poświętować:loveu: Ovolinko , życzę Tobie jak najwięcej lat w zdróweczku w Gusiaczkowej rodzinie:loveu: Głaski, Przytulaski :loveu: [IMG]http://www.picturesanimations.com/h/happy_birthday/taart14.gif[/IMG] Allllllle super zdjęcie:loveu: Boooooskie:loveu:[/QUOTE] Dziękujemy :) Zdjęcie jest z czasów DT (o którym nadal marzę) i gdy je zobaczyłam wiedziałam, że Siwy(on je zrobił) pęknie ;) Od 14 maja do 30 sierpnia czekałam na zgodę, mimo że "wiedziałam że tak będzie" ;) Quote
Recommended Posts