Ellig Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 [quote name='Gusiaczek']Ciocie Kochane! :) Pani wetka powiedziała, żem zdrowa:multi: Gusiak tylko panikuje, bo szczepień nie mam, więc nawet niuchać na spacerkach nie pozwala:( Przytyłam - już ponad 7 kg mam na stanie:eviltong: Filip się martwi, że jestem przekarmiana. No, muszę kompa zaraz wyłączac, bo się Gusiak do pracy spóżni;) Merdaski:)[/QUOTE] Merdaski, merdaski a ty mala nie jedz tak duzo bo sie bedziesz turlala, ciotka Ellig ci to mowi a wturuje jej Jagusia :cool3: Quote
Gusiaczek Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 Ciociu Elu, Jagusiu, teoretcznie jestem przygotowana, ale praktyka mnie przerasta;) Quote
anica Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 [quote name='Gusiaczek']Najważniejsze, że trafiłyśmy tutaj i wykazujemy chęć nauki, prawda?;) Obróżka nie tylko p/kleszczom, ale i pchłom i cenowo "przyjazna" (w porównaniu do cen w lecznicach). Dzięki za kciuki - Ovolinka jutro kończy "serię Mendelejewa":multi: Merdaski od Ovo dla Jasi:) . Jesteśmy już po wizycie - wetka, zadowolona nie mniej niz my, z efektów leczenia. Wenflon zdjęty - "depilacja na lato gratis" rzekła psia medycyna;) Jutro zapowiada sie ostatnia wizyta, a przed nami biochemia, szczepienia i czipowanie (za friko!). Trzymanko kciuków, by co złe już było het za nami. Wykładzina i tak stara, brzydka - szybsza wymiana będzie i już;)[/QUOTE] Super wieści , to brzmi jak muzyka.. Ovolinka zuch dziewczynka :) merdaski od Jasi dla Ovolinki :) Quote
jola_li Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 [quote name='Gusiaczek']Pani wetka powiedziała, żem zdrowa:multi: [/QUOTE] Nareszcie! :bigcool::bigcool::bigcool::bigcool:[COLOR=#ffffff].........,,[/COLOR] Quote
Gusiaczek Posted June 4, 2012 Author Posted June 4, 2012 [QUOTE]Super wieści , to brzmi jak muzyka.. Ovolinka zuch dziewczynka :smile: merdaski od Jasi dla Ovolinki :smile:[/QUOTE] :) serdeczności i dla Was:) [QUOTE]Nareszcie! :bigcool::bigcool::bigcool::bigcool:[/QUOTE] Jolu, tak bardzo się cieszę !:) Jutro wieczorem czipowanie;) Dzisiaj mija 3 tygodnie od przyjazdu Ovolinki:) [COLOR=#ffffff]QUOTE].....[/COLOR] [COLOR=#ffffff] Jolu .....[/COLOR] Quote
Nutusia Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Walka była długa, ale najważniejsze, że uwieńczona ZWYCIĘSTWEM! :) Quote
Gusiaczek Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Wielkie podziękowania, Nutusiu, za wpłatę dla Ovolinki (62,25 - dochód z Bazarku) :loveu: Quote
Gusiaczek Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Zaraz się rozpękne ze złości :angryy: !!! Nie będę się już cieszyła, jak goopek:( Trzy tygodnie faszerowania, udało się Suni wyjść z dwóch paskudnych chorób i ... dzisiaj znów kurs do weta:( Rano zauważyłam, że mruży lewe oczko - rzeczywiście widać, że albo zatarte, zadrapane ... nasza medycyna po południu, ja do pracy .... cholera! Przed chwilą Filip zadzwonił, że oczko ropieje:( Siedzę, jak na szpilkach z nadzieją, że uda mi się zwolnić wcześniej. Jeśli nie - chłopaki pojadą. Czy Ovolinka nie może zacząć normalnego dzieciństwa? :( Quote
Nutusia Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Na zdrowie z bazarkiem! :) Nie przejmuj się aż tak bardzo. Może po prostu przy szaleństwach się szturchnęła, albo na dworze przy intensywnym niuchaniu... Przemyj herbatą albo rumiankiem i zobacz czy pomoże. Jeśli nie, wtedy do medycyny właściwej się udaj... Przeszkadza jej to bardzo? Usiłuje sobie łapką pocierać, albo wyciera się np. o dywan?... Quote
Gusiaczek Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 [quote name='Nutusia']Na zdrowie z bazarkiem! :) Nie przejmuj się aż tak bardzo. Może po prostu przy szaleństwach się szturchnęła, albo na dworze przy intensywnym niuchaniu... Przemyj herbatą albo rumiankiem i zobacz czy pomoże. Jeśli nie, wtedy do medycyny właściwej się udaj... Przeszkadza jej to bardzo? Usiłuje sobie łapką pocierać, albo wyciera się np. o dywan?...[/QUOTE] Filip twierdzi, że trochę się tarzała, ale chyba bardziej z radości, że przyszedł. Oczko zamyka i jest nieswoja - nawet na spacer nie chciała. Do weta i tak idziemy, bo na czipowanie jesteśmy umówione. Quote
Nutusia Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Chiba że tak - w takim razie kciuki trzymam (te magiczne ;)) My też dziś z Mufinem do lecznicy na "kontrol"... Quote
ludka Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Ech, Gusiaczku, nie masz lekko. :) Podziwiam i życzę zdrówka dla dwunożnych i czworonożnej. Ja się ostatnio urlopowo szwendałam po Polsce, czego wynikiem jest przeprowadzka dwu pięknych młodych koteczek znad Wisły w Czerwińsku do DT w ramach fundacji. Teraz drżę, bo w fundacji pojawiło się największe świństwo, czyli panleukopenia, taki koci tyfus ohydnie zaraźliwy i zabójczy w skutkach. Oby moje kocinki to świństwo ominęło! Quote
Gusiaczek Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Ovolinka prawdopodobnie "ugodziła" się w oczko, ale stan zapalny jest. Podajemy co 2 godz. kropelki, dostała zastrzyk p/zapalny - tak się, biedna, zestresowała wizytą, że zagorączkowała. Mam nadzieję, że obietnica wetki się spełni i jutro będzie lepiej. Apetyt dopisuje - 8 razy na dzień? bardzo proszę! Łatwiej ubrać, jak wyżywić;) Szukamy źródła suchej karmy - w zoosklepach ceny z kosmosu:( Na spacerkach smaczek za siku, zatem dzieli jedno napełnienie pęcherza na 2, 3 raty i ... patrzy wymownie na kieszeń;) W nocy siku na kuwetę, ze dwie próby wbicia się do łóżka;) Kiedy zostaje sama robi kipisz z butów (ten kto ją zostawi ma wyciepane w pierwszym rzędzie), ale nie niszczy (odpukać!), nie płacze. Z poduszką jeździ po całym przedpokoju i zasypia tam, skąd w każdej chwili może nas zobaczyć:) Mądra z niej dziewczynka. Quote
Gusiaczek Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 [quote name='ludka']Ech, Gusiaczku, nie masz lekko. :) Podziwiam i życzę zdrówka dla dwunożnych i czworonożnej. Ja się ostatnio urlopowo szwendałam po Polsce, czego wynikiem jest przeprowadzka dwu pięknych młodych koteczek znad Wisły w Czerwińsku do DT w ramach fundacji. Teraz drżę, bo w fundacji pojawiło się największe świństwo, czyli panleukopenia, taki koci tyfus ohydnie zaraźliwy i zabójczy w skutkach. Oby moje kocinki to świństwo ominęło![/QUOTE] Ludka, a kto ma ;) I tak, jak na pierwszy tymczas, nie jest tragicznie (chociaż panikara jestem). Oj, za kociaczki trzymam kciuki. Pamiętam, jak na to świństwo umierał mój Bratek - byłam dzieckiem, więc wyobraź sobie, z jaką traumą zostałam:( Quote
mmd Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Biedne małe oczko, ale przejdzie wszystko :) Chyba wszystkie olkuszaki takie głodomory - a te szorstkie największe, mam to samo z Guciakiem :evil_lol: Muszę wydzielać i pilnować, żeby nie podkradał mojemu psu, bo mój i tak chudziaczek. Niedroga i dobra jest Brit zobacz w swiatkarm, mają przyzwoite ceny i dostawę gratis jeśli kupisz za ponad 50zł. Quote
Gusiaczek Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 [quote name='mmd']Biedne małe oczko, ale przejdzie wszystko :) Chyba wszystkie olkuszaki takie głodomory - a te szorstkie największe, mam to samo z Guciakiem :evil_lol: Muszę wydzielać i pilnować, żeby nie podkradał mojemu psu, bo mój i tak chudziaczek. Niedroga i dobra jest Brit zobacz w swiatkarm, mają przyzwoite ceny i dostawę gratis jeśli kupisz za ponad 50zł.[/QUOTE] Zaraz sprawdzę, dzięki. W ogóle muszę się podszkolić "psowo", bo zdążyłam zapomnieć;) Aresa (avatar) trzymałam w pięknej kondycji. Jacek śmieje się, że oczko natychmiast otwarte, gdy koło michy robota:) Quote
Gusiaczek Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Z oczkiem zdecydowanie lepiej. Ovo zaczipowana. Wczoraj zamówiłam obróżkę i Caniviton HD (100 tabl.) - zdecydowanie taniej niż w lecznicy. Wetka ustawia szczepienia za 2 tyg. od zakończenia leczenia. Miłego dnia:) Quote
Nutusia Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Fajnie, że sytuacja opanowana! Tak sobie pomyślałam czy ona z tym oczkiem nie wyskoczyła, żeby się wymigać od oglądania z Pańciem... meczu otwarcia:razz::evil_lol: Jeśli chodzi o karmy - ja się nie znam i zawsze zdaję się na Ellig i na jej nieprawdopodobne i nadprzyrodzone zdolności trafiania na super promocje w internecie;) Quote
anica Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Ojoj Gusiaczku... to prawo serii macie za sobą! .. teraz to już tylko będzie lepiej! a karmę jak będziesz zamawiała to .. lepszy jest ten Britt Premium w filetowych opakowaniach.. też mi ciotki na jamniczym ,doradziły i jestem (czytaj Jasia) bardzo zadowolona , zresztą chyba wszyscy.. jak na razie? teraz będę zmieniać.. chyba na Happy Dog Naturcrog Lamb Rice.. Trzymamy kciuki ,żeby wszystko było OK :kciuki: Quote
yunona Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Super, że malizna wyszła na prostą, a oczko szybko się zagoi (jak na psie:eviltong: ). Myzianki dla maleństwa :glaszcze::glaszcze::glaszcze::buzi: Quote
Gusiaczek Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 [QUOTE]Fajnie, że sytuacja opanowana! Tak sobie pomyślałam czy ona z tym oczkiem nie wyskoczyła, żeby się wymigać od oglądania z Pańciem... meczu otwarcia:razz::evil_lol: Jeśli chodzi o karmy - ja się nie znam i zawsze zdaję się na Ellig i na jej nieprawdopodobne i nadprzyrodzone zdolności trafiania na super promocje w internecie;-)[/QUOTE] Ta jeees! Będę jej czytała;) Dzisiaj zgadałam się z sąsiadem - ma kumpla od karm, gdy dostanę rozpiskę skonsultuję z Elą. [QUOTE]joj Gusiaczku... to prawo serii macie za sobą! .. teraz to już tylko będzie lepiej! a karmę jak będziesz zamawiała to .. lepszy jest ten Britt Premium w filetowych opakowaniach.. też mi ciotki na jamniczym ,doradziły i jestem (czytaj Jasia) bardzo zadowolona , zresztą chyba wszyscy.. jak na razie? teraz będę zmieniać.. chyba na Happy Dog Naturcrog Lamb Rice.. Trzymamy kciuki ,żeby wszystko było OK :kciuki: [/QUOTE] Dziękuję za info i kciukasy:) [QUOTE]Super, że malizna wyszła na prostą, a oczko szybko się zagoi (jak na psie:eviltong: ). Myzianki dla maleństwa :glaszcze::glaszcze::glaszcze::buzi: [/QUOTE] Jeszcze trochę je mruży, ale wetka słowa dotrzymała;) Ovolinka za myzianki bardzo dziękuje:) Quote
Ellig Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Gusiaczku, faktura wstawiona:) Fajnie ,ze Ovolinka wychodzi dzieki Waszej cudownej opiece i trosce na prostą:) Quote
Gusiaczek Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 [quote name='Ellig']Gusiaczku, faktura wstawiona:) Fajnie ,ze Ovolinka wychodzi dzieki Waszej cudownej opiece i trosce na prostą:)[/QUOTE] Dziekuję:) Olga twierdzi, że najbardziej przejmuję się Ovolinką;) Quote
Recommended Posts