anica Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 ... my też biegniemy, żeby przytulkać Ovolinkę:glaszcze:... i Gusiaczka:glaszcze:... bo przecież obie cierpią jednako;) .. i koniecznie ... niech się goi jak na psie:eviltong:!... Quote
Mattilu Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='Gusiaczek']Ovo po wizycie - dostała p/bólowy zastrzyk, p/zapalny na wszelki słuczaj i opatrunek z likarstwem. Całkiem dziarsko zasuwała, a gdy usłyszała głos p. Małgosi była pełnia szczęścia :) Rana jest czysta, nie spuchła, został kikucik surowego pazurka, który musi zrogowaciec. Teraz najważniejsze żeby tego nie zababrać. "Gdybyś mieszkała na wsi, bezdomna, albo zaniedbana nawet nie zauważyłabyś, że coś się stało" .... pewnikiem tak. Poza tym wetka powiedziała, że Ovo jest nieco histeryczna i dlatego wszelakie gojenia i kuracje trwają dłużej ... histeryczna ? .... chyba bardziej jestem ja :evil_lol: Jednakowoż dopiero, jak leki zaczęły działać Linka zjadła po raz pierwszy dzisiaj. A propos jedzenia - p. Małgosia powiedziała, żeby nie zmieniać karmy, bo sunia wygląda zjawiskowo - piękna sierść, waga w normie . No i mnie się dostał komplement "jaka pani taka sunia" - w odniesieniu do sylwetki. Hmmmmmm, ja mam sporo w portkach schowane i pod swetrem ;), ale jakby co przejdę na "Sabę" ;)[/QUOTE] "Jaka pani, taka sunia" - pewnikiem wetka miala na mysli i zjawiskowa sylwetke i cechy charakteru ;) czyli mowisz Saba. Ta co ma 80% miesa w miesie?...mmm...w sumie, tak przed wakacjami...moze kostiumu by nie trzeba bylo nowego kupowac... Quote
Nutusia Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Fajowo, że już prawie po bólu! :) A ta Saba to też chiba szorstkowłosość wygładza, więc uwaga na Hopkę ;) Aaaa.... i pastuje oraz glansuje na błysk :) Quote
anica Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Zaglądamy z ciepłymi myślami:glaszcze: cieszymy się razem z Wami, że już lepiej:loveu: Quote
Mattilu Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 [quote name='Nutusia']Fajowo, że już prawie po bólu! :) A ta Saba to też chiba szorstkowłosość wygładza, więc uwaga na Hopkę ;) Aaaa.... i pastuje oraz glansuje na błysk :)[/QUOTE] Nutusia, ja wzorem Gusiaczka zastanawiałam się czy to JA nie mam przejść na Sabę ;) jak ma wygładzać szorstkowłosość, to chyba nawet lepiej? :eviltong: Jak łapencja dziś? jak Ovolina spała w nocy? Quote
Nutusia Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 No ja wiem, że o sobie pisałaś. A ja, z ostrożności procesowej od razu interesy Hopki zabezpieczam ;) :) Quote
Gusiaczek Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 [quote name='anica']... my też biegniemy, żeby przytulkać Ovolinkę:glaszcze:... i Gusiaczka:glaszcze:... bo przecież obie cierpią jednako;) .. i koniecznie ... niech się goi jak na psie:eviltong:!...[/QUOTE] Dziękujemy :) [quote name='Mattilu']"Jaka pani, taka sunia" - pewnikiem wetka miala na mysli i zjawiskowa sylwetke i cechy charakteru ;) czyli mowisz Saba. Ta co ma 80% miesa w miesie?...mmm...w sumie, tak przed wakacjami...moze kostiumu by nie trzeba bylo nowego kupowac...[/QUOTE] Warto się zastanowić ;) a jeśli biega o charakter ... polemizowałabym - ja na ten przykład patola nie oddałabym bez walki :evil_lol: [quote name='Nutusia']Fajowo, że już prawie po bólu! :) A ta Saba to też chiba szorstkowłosość wygładza, więc uwaga na Hopkę ;) Aaaa.... i pastuje oraz glansuje na błysk :)[/QUOTE] Dzisiaj wet stwierdził, że Ovo zrobiła się bardziej szorstka :) no, ale widział tylko kołnierz wystający spod kubraczka ;) [quote name='Mattilu']Nutusia, ja wzorem Gusiaczka zastanawiałam się czy to JA nie mam przejść na Sabę ;) jak ma wygładzać szorstkowłosość, to chyba nawet lepiej? :eviltong: Jak łapencja dziś? jak Ovolina spała w nocy?[/QUOTE] Zaraz napiszę i wstawię zdjęcia ;) Quote
Gusiaczek Posted March 13, 2013 Author Posted March 13, 2013 Nocka przespana spokojnie przy łóżeczku Gusiaka ;) U weta ostatnie dwa zastrzyki - naprawdę dla spokojności. Zmiana opatrunków doma (Ovo jest bardzo spokojna, gdy Siwy robi za weta) no i mamy tabletki p/bólowe gdyby nie daj B. W domu Linka demonstruje, jaka jest pokrzywdzona przez zły los, ale na spacerku ino mig zapomina o bólu, wywracaniu oczkami, wzdychaniu ..... w dodatku śniegu napadało ... Mówię Wam komediantka z niej ;) [IMG]http://images50.fotosik.pl/1886/67f1bb8eed59f8a0.jpg[/IMG] A Siwy to już przegina ... dzwoni czy aby na pewno mogę zwolnić się z pracy żeby z Ovo do weta .... dał nawet dyspensę na kanapę - zakupił cud urody kocyk i ..... gitara :evil_lol: [IMG]http://images46.fotosik.pl/1988/5fe5089687fdef27.jpg[/IMG] .... i w ogóle wszyscy pofisiowali, ot trochę pobolało, a na rękach noszą [IMG]http://images47.fotosik.pl/1754/b8d7c70f9e288eac.jpg[/IMG] Najlepsze na koniec: [IMG]http://images36.fotosik.pl/412/4242ed9d64a3a6be.jpg[/IMG] Ovolina na[B] TRZECH ŁAPACH [/B]:crazyeye: Quote
Nutusia Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Pacynka pierwsza klasa! :) A Siwy... no! ;) Quote
Mattilu Posted March 13, 2013 Posted March 13, 2013 Ale fajnie Was zobaczyć w całej krasie:) A Ovolina w skarpetce - sam miód i cymes! Ona jest po prostu przecudnej urody pieska. No oczywiście, że trzeba powzdychać i poporzewracać oczkami - inaczej byście nie wiedzieli, że psa macie w domu:evil_lol: Quote
Gusiaczek Posted March 14, 2013 Author Posted March 14, 2013 Dzięki cioteczko za miłe słowa:) Ovka już zaczyna brykać, ale dzisiaj na wszelki słuczaj podałam tabletkę p/bólową i spacerki jeszcze tylko na smyczy. Mam nadzieję, że 2-3 dni i zdejmiemy opatrunek. Pozdrawiamy serdecznie w całą Rodzinkę Ovka z Gusiakiem :) Quote
Mattilu Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Cześć Siostra! zagoiło się? możesz już ovkać? hopkam na spacer, Hopka Quote
Gusiaczek Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 [quote name='Mattilu']Cześć Siostra! zagoiło się? możesz już ovkać? hopkam na spacer, Hopka[/QUOTE] Cześć:) ovkam, ale nadal mam mały opatrunek "żeby się nie zapaprało" swędzi zaraza, a podrapać, polizać nie ma jak :mad: ja już po spacerku, Gusiak zamiast szykować się na II szychtę to klika i klika dobra, muszę ją pogonić trzym się Siostra ;) Quote
Gusiaczek Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 Uwielbiam Gusiakowe: "chce mi się rosołu !" Biegusiem po produkty, cała chaupa pachnie ..... mmmmmmmmm, ale klawo :) bo Gusiak marcheweczkę i mięsko przeznacza na potrzeby mojego układu pokarmowego. Rosołek ugotowany późną nocą wcale się nie dopominał spożycia. Rano zgoła inna historia - oddzielanie ziarna od plew - znaczy się mięsa i marchewki, odcedzanie .... Gusiak drobi żarełko do miski, ja siedzę tuż tuż i śpiewam ("godzinki" jako gada ona) Jest! Jest!, ale ...... co tak mało? :mad: "Z prędkością światła" (tak też ona gada) pochłaniam zawartość, miskę ślizgiem zaprowadzam w najodleglejszy kąt mieszkania .... Dobre było, ale na blacie jeszcze! jeszcze! zostało ... I co? I co? Ona zabiera zostane i wyciepuje na balkon, bo "będzie na później" Jakie później? Jestem tu i teraz! .............. Nieugięta ona jest .... napiszę do Spa Olkusz, że jestem tu psychicznie i fizycznie poniewierana zresztą sami zobaczcie : [IMG]http://images39.fotosik.pl/1976/16acf15ac4ab8326.jpg[/IMG] [IMG]http://images50.fotosik.pl/1889/5d7777c1c0d825cd.jpg[/IMG] [IMG]http://images50.fotosik.pl/1889/0c6142408663d88c.jpg[/IMG] Załamka:( Gdzie ja trafiłam? Quote
Ellig Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Prawdziwa zalamka :shake: :loveu: [url]http://images50.fotosik.pl/1889/0c6142408663d88c.jpg[/url] Quote
Mattilu Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Mi robia DOKLADNIE to samo. Lacznie z balkonem :mad: Ovka, musimy sie zorganizowac. Tak dluzej byc nie moze!!! Hopka Quote
Gusiaczek Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 [quote name='Ellig']Prawdziwa zalamka :shake: :loveu: [URL]http://images50.fotosik.pl/1889/0c6142408663d88c.jpg[/URL][/QUOTE] Ciociu Elu,pozbierać się nie mogę ... mięso nadal na balkonie, ja śpiewam, sąsiedzi krzyczą, że że górne C fałszuje , ojjjjjjjjjj, psi losie :( [quote name='Ziutka']Ovo - jesteś the best !!![/QUOTE] Gusiak po polsku gada "de bomba", ale ktoś jej zwrócił uwagę, że to mało światowe określenie, więc dziękując czuję się debeściarą ;) [quote name='Mattilu']Mi robia DOKLADNIE to samo. Lacznie z balkonem :mad: Ovka, musimy sie zorganizowac. Tak dluzej byc nie moze!!! Hopka[/QUOTE] Siostra, oczywiście, że trza z tym skończyć :mad: Na początek proponuję pikietę "PRECZ Z BALKONAMI" Później weźmiemy na litość i zza węgła wystawimy protest, że zwierząt się nie zjada i jak jeść przestaną, to .... qrczę, kto nam ugotuje rosół ? chyba się rozpędziłam ... wiesz co? ... zostańmy przy pikiecie balkonowej jak się nie uda .... pomyślimy, ok? ;) Quote
Nutusia Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Związki zawodowe załóżta :) A łapiny tylne - totalna pierdoła - wypisz-wyjmaluj Lesław! ;) Quote
Mattilu Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 (edited) Precz z zamykaniem rosolu na balkonie!!! I innego jedzonka tez! Balkony dla kwiatow!!! co Ty na to? Sciskam, Hopka Edited March 17, 2013 by Mattilu Quote
Gusiaczek Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 [quote name='Mattilu']Precz z zamykaniem rosolu na alkonie!!! I innego jedzonka tez! Balkony dla kwiatow!!! co Ty na to? Sciskam, Hopka[/QUOTE] jestem ZA a nawet Buziole, Siostra:) Quote
Gusiaczek Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 [quote name='Nutusia']Związki zawodowe załóżta :) A łapiny tylne - totalna pierdoła - wypisz-wyjmaluj Lesław! ;)[/QUOTE] Założą, jak amen w pacierzu ;) Nioooooo, łapiny z tej samej bajki :) Quote
anica Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 DzieńDoberek:) ... to ja też!.. będę się z Wami.... organizować, z Hopką i z Tobą;) Jasia zainteresowana Quote
Gusiaczek Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 [quote name='anica']DzieńDoberek:) ... to ja też!.. będę się z Wami.... organizować, z Hopką i z Tobą;) Jasia zainteresowana[/QUOTE] No proszę, już jest nas trzy ;) Quote
yunona Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Widzę, że dobrze trafiłem, też chcę z Wami zorganizować. Jeśli chodzi o rosół jak i wkładkę rosołową też spikietuję balkon :diabloti:. Harek i Ferka rosołowi degustatorzy :) Quote
Recommended Posts