Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszam na wątek Gienia.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/229775-Jeste%C5%9B-stary-i-chory-ju%C5%BC-ci%C4%99-nie-chc%C4%99-jamnik-Gienio-%C5%81%C3%93DZ?p=19408109#post19408109[/url]

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='danka1234']Cóż to się dzieje z Bońcią ze się taka tolerancyjna zrobiła dla psów,najpierw Argos teraz Kacperek przy niej poleguje.[/QUOTE]

Trudno nadążyć za Boniulą:lol: Jeszcze tydzień przed przyjazdem Argosa prowadziła wojnę z bokserką, która odjeżdżała do DS. Argos ją po prostu zaczarował. Traktuje go jak szczeniaka, pozwala na wszystko łącznie z podgryzaniem, są nierozłączni, gdy Argos szczeka w ogrodzie pędzi z interwencją lub pomocą. Są nierozłączni i nie wiem dlaczego;) DT mam od trzech lat, ale Argos jest pierwszym psem zaakceptowanym przez Boni. Być może ma słabość do jamników, bo z Kacperkiem też nie było problemów, chociaż nie jest do niego tak wylewna. Wzajemna tolerancja bez czułości:lol: Argos jest natomiast serdecznie przez Kacperka zwalczany - nic nie działa, żadne poddańcze sygnały, merdanie ogonkiem - nic. Muszą chłopaki być rozdzieleni i niech żałują bo nie wiedzą ile fajnych zabaw tracą;)

Posted

Siemka, Kacper, ale się spociłeś...

Ja to się w ogóle nie ruszam w takie upały. Duża mi przynosi jedzenie pod nos, a Duży wynosi na siku i przynosi z powrotem.

Nieźle się to sprawdza :)

R(rrr)ulon

Posted

U nas zawsze chłodniej, jesteśmy bliżej morza. Dzisiaj aż 24 stopnie pod drzewkami. Nie lubię być w domu gdy Argos buszuje w ogrodzie i tylko słyszę jak szczeka. Wolę mieć młodego na oku! I tak nie ma sprawiedliwości - młody dłużej biega, mnie od 11 do 14 trzymają w domu. Dzisiaj zwiałem i musieli mnie szukać pod krzewami, ale znaleźli :mad:i schowali w domu :mad: chociaż wrzeszczałem głośno. Pomóż coś wymyślić R(rrr)ulon.

Posted

Musisz bracie mieć maskowanie - fachowo to się nazywa gili-gili. Buchnij Ciotce Boni jakąś chustkę, musisz ją namoczyć w błocie i wytarzać w paprochach, liściach, trawie, takie tam... Można też w koo, to świetnie maskuje pod kątem zapachowym.
Potem bierzesz gili-gili, lecisz pod krzaczek i się nakrywasz - i mogą Cię szukać, hiehie...

A Ty weź zrób z Argosem sztamę, młody Cię będzie jeszcze dodatkowo krył, sama korzyść :)

R(rrr)ulon

Posted

[quote name='keakea']Musisz bracie mieć maskowanie - fachowo to się nazywa gili-gili. Buchnij Ciotce Boni jakąś chustkę, musisz ją namoczyć w błocie i wytarzać w paprochach, liściach, trawie, takie tam... Można też w koo, to świetnie maskuje pod kątem zapachowym.
Potem bierzesz gili-gili, lecisz pod krzaczek i się nakrywasz - i mogą Cię szukać, hiehie...

A Ty weź zrób z Argosem sztamę, młody Cię będzie jeszcze dodatkowo krył, sama korzyść :)

R(rrr)ulon[/QUOTE]

Zapytam historycznie: i ty R(rrr)lon przeciwko mnie? Przecież w domu robią wszystko, aby złamać moją jamniczą upartość i namówić na tolerowanie Argosa. Namawiają, głaskają, o drastycznym ograniczaniu wolności i wynoszeniu do drugiego pokoju nie wspomnę :mad:Nawet przekupstwo stosują i smaczki podsuwają. Przydałby się na to jakiś jamniczy paragraf;) Nie ma mowy o taryfie ulgowej dla młodego! Nie lubię chłopaków i już!
Krzyczę najgłośniej w całej rodzinie, mam piękny jamniczy bas, więc tu nie problem. Zwalają wszystko na mnie z tymi godzinami i mówią, że skoro nie lubię młodego to musimy do ogrodu chodzić na zmianę - stąd te godziny. Czekam kiedy pomylą się, a ja wtedy doooooorwę młodego i przetrzepię mu futerko.
Z maskowania też nici, jestem z Bonią, a ona gdy pytają " gdzie Kacper" zaraz biegnie do mnie. Ech proza jamniczego życia. Ściskam łapy:lol: KACPER

Posted

Wszyscy się upiekliśmy...głupia pogoda,u nas temperatura wariowała,najpierw 30 stopni,potem burza,20 stopni i po wypogodzeniu się znowu 30,można zwariować...

Posted

Jak fajnie się Was czyta!!! i ogląda zdjęcia szczęśliwej jamniczej mordysi (nieco umęczonej upałem, to fakt).
Pozdrawiam piszące u kobietki i pozwolę sobie Ich jamniczki (i nie tylko,bo wszystkie czworonogi) pogłaskać i podrapać lekko za uszkiem.

Posted

Za żółty ser zrobię wszystko - (nie dotyczy Argosa):evil_lol:

[IMG]http://img198.imageshack.us/img198/652/1001936h.jpg[/IMG]

[IMG]http://img72.imageshack.us/img72/5696/1001937p.jpg[/IMG]

Posted

Serek to chyba wszystkie jamniki uwielbiają :multi:, dziwne , że Argosek nie lubi:roll:. A Harutek wszystko lubi :diabloti: nawet sushi spod okien :angryy: