Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusiu, nie mogę. Ten wątek czytają stateczne osoby:) Nie mogę ujawniać swojego szaleństwa:)
Pamiętasz malutką Zuzu? Pamiętasz jak miała na imię u nas?. Opajka to dalsza wariacja na tamto imię.

• Replies 353
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uwielbiam te kanapowe zdjęcia!!!! Opajka jest prześliczna, to jej łobuzerskie spojrzenie..... ech, mieć dom z ogrodem i kasę, żeby nie pracować..... wtedy byłaby moja;-)

Marta, jakie stateczne osoby? Ja nie znam;-) a historię imienia Zuzu muszę sobie przypomnieć, bo mi uleciała;-)

Posted

Zuzu to moja podopieczna, która ukradła jajko z kurnika i trafiła do Kutna. Jak zobaczyłam zdjęcie ze schronu, po jednej minucie zadzwoniłam, że biorę natychmiast. ;)
Ewa była w niej zakochana :)
Ewa, jak możesz nie pamiętać jak Marta wołała na Zuzu... ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Ewa była w niej zakochana :)
Ewa, jak możesz nie pamiętać jak Marta wołała na Zuzu... ;)

Byłam i jestem nadal:-) A zapomniałam, bo stara już jestem i skleroza mnie dopada;-)
Jej pierwsze zdjęcie zapamiętam do końca życia. Nawet teraz je widzę, to przerażenie w oczkach... Gdybyś Ty jej Mysza nie wzięła, to chyba ryzykując wyniesienie się moich Panów z domu, ja bym ją wzięła....

Posted

Opaj dręczy Kaluszka, a ten ciapa stoi spokojnie i jeszcze ogonem merda, jak ona obgryza jego uszka. Ja patrzeć na to nie mogę. Dziś też prowadzała go za sznureczek przy obróżce. Łapała zębami i prowadziła go gdzie chciała...

Posted

ronja napisał(a):
Opaj dręczy Kaluszka, a ten ciapa stoi spokojnie i jeszcze ogonem merda, jak ona obgryza jego uszka. Ja patrzeć na to nie mogę. Dziś też prowadzała go za sznureczek przy obróżce. Łapała zębami i prowadziła go gdzie chciała...

Bo Kaluszek nareszcie ma się kim opiekować:-) Może on poza ukrytymi zdolnościami do trenowania ma jeszcze w sobie ogromny instynkt opiekuna:-) Mnie wzrusza to, że tak na wszystko pozwala temu brzdącowi:-)

Posted

ronja napisał(a):
a potem zostanie Kaluszek bez Uszek... ;)
jutro jedziemy do weta na szczepienie.

Spore ma te uszyska, może coś jeszcze zostanie;-)
Fajnie, że już jutro szczepienie. Marta, a zapytasz co z odrobaczaniem? Czy trzeba ja jeszcze raz odrobaczyć? Zapomniałam już jak często robi się to szczeniaczkom. Ona w sumie odrobaczana była dwa razy. Ten drugi raz już u Was:-)

Posted

Zamówiłam Opajce obróżkę Kiltixa.
Marta, bardzo bym Cię prosila o założenie jej maluszkowi, jak dojdzie. Zakrapialam ją spotem w dniu przyjazdu do Was, ale jakoś nie ufam samym kropelkom....

Posted

Bylysmy u weta na szczepieniu, koszt to 50zł, ale fakturę będę miała później, bo dziś coś się zacięło w trakcie drukowania faktury Jaspera. Koszt transportu 7,50zł, bo jechała też Didi.
Opaj waży ok 4,30kg (strasznie się kręciła)

Posted

ronja napisał(a):
Bylysmy u weta na szczepieniu, koszt to 50zł, ale fakturę będę miała później, bo dziś coś się zacięło w trakcie drukowania faktury Jaspera. Koszt transportu 7,50zł, bo jechała też Didi.
Opaj waży ok 4,30kg (strasznie się kręciła)

Bardzo dziękuję!!!

Posted

Opaj na prawdę jest słodka i kochana. Po szczenięcemu rozrabia nadal. Dziś pierwszy raz wyprowadziła z równowagi świętego Kaluszka...

Posted

ronja napisał(a):
Opaj na prawdę jest słodka i kochana. Po szczenięcemu rozrabia nadal. Dziś pierwszy raz wyprowadziła z równowagi świętego Kaluszka...

ronja napisał(a):
wyskoczył do niej z warkotem. ale Opaj szybko uciekła z podkulonym ogonkiem na moje kolana:)

Biedne, kochane Kaluszątko... a małemu guciowi przyda się reprymenda od Wujcia. Nie sądzę, żeby chcial jej coś zrobić, raczej pogonił nieznośnego bachorka:-)

Kochane, czy wiecie o jakimś bazarku ogłoszeniowym? Chcialabym zamówić małej Opajce i jeszcze Dumce ogłoszenia:-) Niby obie mają, ale warto chyba powtórzyć...