ronja Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Może nawet więcej niż 4kg. Bartek wczoraj stwierdził, że się zaokrągliła. Własnie trwa walka o piszczącą gęś:) Kaluchny wykrada ją z kontenerka, upuszcza, Mała leci i zanosi na swoje posłanie. Oboje siedzą w kontenerku i pilnują się wzajemnie:) Quote
Nutusia Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 No i fajnie - zajmują się sobą, a Ty masz "wolne" ;) A swoją drogą to Ci zazdroszczę takich widoków :) Choć u nas teraz przy Dumce też nie możemy narzekać! :) Quote
Ellig Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='ronja']Oboje siedzą w kontenerku i pilnują się wzajemnie:)[/QUOTE] To smiesznoty sa :) Quote
Ewa Marta Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 [quote name='ronja']Może nawet więcej niż 4kg. Bartek wczoraj stwierdził, że się zaokrągliła. Własnie trwa walka o piszczącą gęś:) Kaluchny wykrada ją z kontenerka, upuszcza, Mała leci i zanosi na swoje posłanie. Oboje siedzą w kontenerku i pilnują się wzajemnie:)[/QUOTE] Ale fajnie:-) Kaluszek odmłodniał;-) No, ale przyznam szczerze, że zaskoczył mnie takim pozytywnym przyjęciem Binki. Wspaniale się z nią dogadują! I ten gryziony ogon, a on nic.... Należy mu się medal jak nic:-) Quote
Ewa Marta Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 [quote name='Nutusia']Uuuuaaaa.... ale z niej się byk zrobił! ;) Towarzysko chciałabym zaprosić na wątek innego psiego dzieciaka - Ovo z Olkusza. Debiut mojej Przyjaciółki w roli DT ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/227186-To-i-owo-o-Ovo-wyrwanej-z-olkuskiej-mordowni?p=19109913#post19109913 Już pędzę-) Quote
Ewa Marta Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 Przepiękna jest! Malutką jest bardzo zainteresowany jeden bardzo przyzwoity domek z polecenia wetki Gusi. Niestety ja dzisiaj od szóstej rano ganiam od weta do weta z moimi dwoma psami. Z każdym w innej sprawie, bo Semik potwornie osłabiony, śliniący się i bez życia 9ale bez babeszjozy), a Barsunia z rozciętą mocno łapką. Na dzisiaj mam dość, głowa mi pęka i nie jestem w stanie rozmawiać z Panem sensownie. Zadzwonię jutro. jeśłi to ten domek, to zaczeka do jutra. Gusi bardzo dziękuję za polecenie naszej Binki:-) Quote
mysza 1 Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 A ja dzisiaj ją widziałam ;) Słodzizna, urocza, ale z charakterem, szczekała na nowego psiego kolegę ;) Kochana jest, bardzo lubi ludzi, przybiegła do mnie, potem do Piotrka. Wesoła, pogodna, siusiu od razu po wyjściu na dwór, porządna ;) Na pewno nie będzie długo czekała na dom, życzę jej wspaniałego :) Quote
Ewa Marta Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 [quote name='mysza 1']Ewa, jak tam Semik?[/QUOTE] Semik lepiej, dziękuję bardzo. Dzisiaj miał powtórne badania krwi, ale nic nie wyszło. To mógł być jednorazowy ostry atak bólu niewiadopmego pochodzenia. Trzeba czekać na jakieś inne objawy, bo te minęły, krew jest w porządku, badanie nie wykazuje żadnej bolesności. Semidło jest osłabione, choć w dobrym nastroju. Merda ogonkiem, ma apetyt, wypróżnia się bardzo ładnie. Po prostu nie mam pojęcia co to mogło być:-( Barsy łapka zasklepiła się, więc szycia nie bedzie, opatrunek uciskowy został zamieniony na zwykły, a mała bryka jakby nic jej ie było. Ja miałam dzisiaj dom pełen gości i wyszli pół godziny temu. Przed południem byłam u weta z psami, potem starałam się jakoś ogarnąć. Przyznaję bez bicia, że nie byłam w stanie porozmawiać z Panem chętnym do adopcji Binki. Nie było warunków, a ja też byłam wypluta po tej akcji z Semikiem. Jutro w pracy będę mogła na spokojnie porozmawiać. Cieszę się, że Binka tak chętnie idzie do ludzi:-) A co to za nowy kolega Drobinki? Kogo Ty znowu wyszukałaś Mysza? Quote
jola_li Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 No nie mogę :)! Plamkowana Binka na cętkowanym kocu - rewelacja :-)! Oby Dom okazał się tym właściwym :-). Quote
Ewa Marta Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Zapraszam serdecznie na bazarek, z którego część dochodu zostanie przeznaczona na Binkę:-) Będę bardzo wdzięczna za podrzucanie, zwłaszcza jutro i pojutrze, bo mam całodniowe szkolenie i dopiero po południu będę mogła sama to robić:-)http://www.dogomania.pl/forum/threads/227263-Mega-bazar-biżuteryjny-do-31-maja-do-godz-22-00-DUŻO-SREBRA!!!-Zapraszam-)?p=19116086#post19116086 Quote
ronja Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Zapomniałam napisać, Malutka wczoraj odrobaczona zgodnie z planem:) Mimo iż zaczepia Dakocię, czuje przed nią respekt. Reaguje już na imię, ale trochę inne. Nie powiem jakie, bo Ewa będzie krzyczeć:) Dobrze, że z Semikiem lepiej Quote
Ewa Marta Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 [quote name='ronja']Zapomniałam napisać, Malutka wczoraj odrobaczona zgodnie z planem:) Mimo iż zaczepia Dakocię, czuje przed nią respekt. Reaguje już na imię, ale trochę inne. Nie powiem jakie, bo Ewa będzie krzyczeć:) Dobrze, że z Semikiem lepiej[/QUOTE] E tam krzyczeć;-) Ja spokojny i tolerancyjny człowiek jestem, zwłaszcza dla Mamusiek;-) No napisz na jakie imię reaguje..... PROOOOOSZĘĘĘĘĘ........... Dziękuję pięknie za odrobaczenie:-) Zapiszesz datę w książeczce Marta? Jestem po wstępnej, miłej rozmowie z Panem, który razem z żoną chciałby adoptować Binkę. Bardzo miła i obiecująca rozmowa, ale umowiliśmy się na spotkanie w czwartek u Państwa w domu. Bardzo ważne jest to, że Pan jest zdecydowanym zwolennikiem sterylizacji:-) W czwartek o 19:30 potrzebne mi są dobre myśli dla Drobinki:-) Bardzo o nie prosimy, chociaż nie wiem, czy Binka zamieni ogon Kaluszka na jakikolwiek inny;-) Już wiem, może powiem Panu, że Binka może iść do nowego domku, ale tylko ze swoją zabawką - Kaluszkiem;-) Quote
ronja Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 ona lubi też inne ogony:) chciałaby bardzo pobawić się ogonem Kociczki, ale dostaje łapą ostrzegawczo. nie zraża się tym wcale, biega dookoła Koci i szczeka. dziś też z Kaluszkiem trwała walka o zabawki. Binka lubi posłanie Pana Imciuły w klatce, która jest cały czas otwarta. Siedzieli tam oboje z Kaluszkiem. Binka piszczała zabawką rozwalona na posłanku, Kaluszek siedział przycupnięty i czekał na okazję:) ps. imię jest wyjątkowo dziwne, nie jest to żadne znane słowo z naszego słownika:) Quote
Ewa Marta Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Jednym słowem Pan Imciuła miał nieproszonych gości u siebie:-) Marta, a możesz rozwinąć swój PS? :-) No spać nie pódję, dopóki mi nie zdradzisz jak na nią mówisz;-) Quote
ronja Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Pan Imciuła wbrew pozorom jest bardzo towarzyski;) Ewa, nawet jakbyś mnie przypalała, nie zdradzę imienia. Quote
gusia0106 Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Na razie się nie cieszę i tylko trzymam kciuki. Oby wszystko było dobrze ;) - Ada w każdym razie mówi o nich w samych superlatywach Quote
Ellig Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 [quote name='Ewa Marta'] Jestem po wstępnej, miłej rozmowie z Panem, który razem z żoną chciałby adoptować Binkę. Bardzo miła i obiecująca rozmowa, ale umowiliśmy się na spotkanie w czwartek u Państwa w domu. Bardzo ważne jest to, że Pan jest zdecydowanym zwolennikiem sterylizacji:-) W czwartek o 19:30 potrzebne mi są dobre myśli dla Drobinki:-) Bardzo o nie prosimy, chociaż nie wiem, czy Binka zamieni ogon Kaluszka na jakikolwiek inny;-) Już wiem, może powiem Panu, że Binka może iść do nowego domku, ale tylko ze swoją zabawką - Kaluszkiem;-)[/QUOTE] Kciuki i dobre mysli Drobinka ma zapewnione:) Quote
[email protected] Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 ja również trzymam kciuki mała zasługuje na swój domeczek i to taki najwspanialszy pod słońcem Quote
Nutusia Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Jaki kropkowany brzusio!!!! Za domek trzymane mocno. Marta - dawaj imię, bo trzeba Państwu przekazać - inaczej nie będzie wiedziała, że mówią do niej ;) Quote
ronja Posted May 22, 2012 Posted May 22, 2012 Malutka zdała dziś test na dzieci:) Sześcioletni chłopczyk był nią oczarowany. Pisałam już, że Opajka (napiszę, byście żyć dały:)) to chodzący malutki kropkowany ideał? Quote
Recommended Posts