Gosiapk Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='Bogusik']Tak tylko troszeczkę...w razie potrzeby,będą następne...![/QUOTE] Troszeczkę??? :crazyeye: Toż chyba pół internetu już o Śleputku dzięki Tobie wie :) :Rose: Quote
anica Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 super fajne masz ciocie chłopaku :lol: będzie dobrze.. Quote
Bogusik Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='Gosiapk']Jaki on śliczny :)[/QUOTE] To prawda.Rasti urzekł mnie od razu,jak tylko zobaczyłam jego roześmiany pysio!Mam do chłopaka słabość... Quote
Gosiapk Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='Bogusik']To prawda.Rasti urzekł mnie od razu,jak tylko zobaczyłam jego roześmiany pysio!Mam do chłopaka słabość...[/QUOTE] Nie dziwię się, ten uśmiech jest słodki :) Quote
Tymonka Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 [quote name='Bogusik']To prawda.Rasti urzekł mnie od razu,jak tylko zobaczyłam jego roześmiany pysio!Mam do chłopaka słabość...[/QUOTE] Gdzie dowieść ?:cool3::cool3: Quote
Gosiapk Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='Anja2201']Gdzie dowieść ?:cool3::cool3:[/QUOTE] Niezła szybka reakcja Anja :) Quote
Bogusik Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='Anja2201']Gdzie dowieść ?:cool3::cool3:[/QUOTE] No nie wiem,nie wiem czy ktoś by się podjął tak daleko go wieść...!Ja tam mówię zawsze,że mieszkam na końcu Świata,bo tak mam daleko do moich bliskich...Oj dziewczyny,żebym miała duży dom z ogrodem,to na pewno na mojej suni by się nie zakończyło...Ale...ale, na szczęście marzenia są za darmo...i można sobie pomarzyć!Choć do realu,to czasem długa droga... Quote
Tymonka Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 [quote name='Bogusik']No nie wiem,nie wiem czy ktoś by się podjął tak daleko go wieść...!Ja tam mówię zawsze,że mieszkam na końcu Świata,bo tak mam daleko do moich bliskich...Oj dziewczyny,żebym miała duży dom z ogrodem,to na pewno na mojej suni by się nie zakończyło...Ale...ale, na szczęście marzenia są za darmo...i można sobie pomarzyć!Choć do realu,to czasem długa droga...[/QUOTE] Damy radę choćby na koniec świata :) Quote
Gosiapk Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='Anja2201']Damy radę choćby na koniec świata :)[/QUOTE] To się nazywa pozytywna postawa :) Quote
Bogusik Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='Anja2201']Damy radę choćby na koniec świata :)[/QUOTE] Rastuniu,widzisz jaką masz wspaniałą ciocię!Ona by i na koniec świata ciebie wiozła...!:) Quote
Tymonka Posted May 20, 2012 Author Posted May 20, 2012 [quote name='Bogusik']Rastuniu,widzisz jaką masz wspaniałą ciocię!Ona by i na koniec świata ciebie wiozła...!:)[/QUOTE] Oczywiście , jak domek fajny to i na koniec świata , należy się Rastiemu !!!! Quote
Gosiapk Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Bądźmy dobrej myśli, może ta wiosna będzie dla niego szczęśliwa i znajdzie dom. Quote
Bogusik Posted May 23, 2012 Posted May 23, 2012 Jakieś info o maluszku,bardzo wskazane...!Bo pomyślimy,że Rastunio, przepadł.... jak "kamień w wodę"...?!;) Quote
Tymonka Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 kado napisał(a):A jak maluszek radzi sobie w hoteliku??? Gosiapk napisał(a):co slychac u Sleputka? Bogusik napisał(a):Jakieś info o maluszku,bardzo wskazane...!Bo pomyślimy,że Rastunio, przepadł.... jak "kamień w wodę"...?!;) U maluszka wszystko ok , radzi sobie świetnie . Przepraszam , że mnie znowu nie ma , ale mam problem z kolejnym moim psiakiem , wczoraj okazało się ,że mój Wafel ma dysplazję , cały dzień spędziłam na szukaniu info co dalej mam z nim robić :( Quote
anica Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 to będziemy trzymać kciuki za Rastusia i Wafelka , prawie nic nie wiem na temat dysplazji - niestety! nie dajcie się chłopaki.. Nie wolno!... Quote
mysza 1 Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Dysplazja nie wyrok śmierci, będzie dobrze. Gdzie śleputek przebywa? Czy jego ślepota jest potwierdzona przez weta? Quote
hop! Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 mysza 1 napisał(a):Gdzie śleputek przebywa? Czy jego ślepota jest potwierdzona przez weta? Anja2201 napisał(a):Strona hotelu http://hotel-4lapy.pl/ są boksy , ale Śleputek być może trafi do domu , będę jeszcze jutro negocjować . Trafił ostatecznie do domu, czy do boksu? Anja2201 napisał(a):Własnie rozmawiałam z właścicielką Hotelu , czyta nasz wątek i mam nadzieję , że się ujawni :smile: Dostaliśmy rabacik :smile: Koszt miesięcznego utrzymanie Śleputka w hotelu to 270 zł , bardzo dziękujemy :smile: Brakuje nam jeszcze 155 zł stałych deklaracji !!!!Mamy czas do jutra ! Fajnie byłoby, gdyby były informacje z pierwszej ręki. Anja2201 napisał(a):Sleputek od wczoraj jest w hotelu , u wet byliśmy niestety diagnoza się potwierdziła , maluch nie widzi :-( Anja2201 napisał(a):Najprawdopodobniej uraz , gdyby to były zmiany chorobowe było by widać po oczach , były by albo zamglone , albo taki "puste " . Poza tym jest zdrowy , wszystko ok . Pięknie się bawi , zaaklimatyzował się w nowym miejscu szybciutko . Zdjęcia dzisiaj postaram się wrzucić . A będą jakieś nowe zdjęcia? Anja2201 napisał(a):Śleputek ma około 1,5 roku , waży 11,5 kg . Jest spokojnym opanowanym psiakiem , ale się rozbawi to nie potrafi przestać . Na smyczy chodzi bardzo ładnie .Jest niewidomy , ale pani w hotelu twierdzi ,że ma takie jakby przebłyski , lepsze i gorsze dni , jednego dnia wpada na przedmioty , nie widzi nic , drugiego dni potrafi za piłką biegać i opiekunka ma wrażenie , że wtedy widzi . Zastanawiam się czy nie było by dobrze skonsultować go z okulistą jednak , może jest szansa na odzyskanie wzroku ? Czy była/będzie konsultacja u okulisty? Quote
Tymonka Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 hop! napisał(a):Trafił ostatecznie do domu, czy do boksu? Fajnie byłoby, gdyby były informacje z pierwszej ręki. A będą jakieś nowe zdjęcia? Czy była/będzie konsultacja u okulisty? Hotel obiecał się odezwać na wątku , więc czekam . Chciała bym go skonsultować z dobrym okulistą , ale jak na razie nie mamy jeszcze kasy na opłacenie kolejnego miesiąca w hotelu . Quote
Amadorka Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Śleputek-Rastuś jest w naszym hoteliku "4 łapy". Maluch jest cudowny, wesoły, przyjazny wszystkim, świetnie dogaduje się z innymi psiakami. Toleruje koty, ale podchodzi do nich z rezerwą. Ponieważ niedowidzi pewnie chodzi po sprawdzonych ścieżkach i znajomym już otoczeniu. Uwielbia mizianie, czesanie i jest bardzo chętny do zabawy. Zdjęcia Śleputka są na stronie hotelu. Quote
Tymonka Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Amadorka napisał(a):Śleputek-Rastuś jest w naszym hoteliku "4 łapy". Maluch jest cudowny, wesoły, przyjazny wszystkim, świetnie dogaduje się z innymi psiakami. Toleruje koty, ale podchodzi do nich z rezerwą. Ponieważ niedowidzi pewnie chodzi po sprawdzonych ścieżkach i znajomym już otoczeniu. Uwielbia mizianie, czesanie i jest bardzo chętny do zabawy. Zdjęcia Śleputka są na stronie hotelu. Witamy i bardzo dziękujemy za informację :) Quote
hop! Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Anja2201 napisał(a):Hotel obiecał się odezwać na wątku , więc czekam . Chciała bym go skonsultować z dobrym okulistą , ale jak na razie nie mamy jeszcze kasy na opłacenie kolejnego miesiąca w hotelu . Musisz podać koszt wizyty, dojazdu, zbierać kasę i mobilizować innych do zbierania. Niestety, nikt inny się tym nie zajmie. W momencie, gdy pies jest już w hotelu/DT, większość osób o nim zapomina. Dobrze byłoby wiedzieć, jaki problem okulistyczny ma Śleputek. Amadorka napisał(a):Śleputek-Rastuś jest w naszym hoteliku "4 łapy". Maluch jest cudowny, wesoły, przyjazny wszystkim, świetnie dogaduje się z innymi psiakami. Toleruje koty, ale podchodzi do nich z rezerwą. Ponieważ niedowidzi pewnie chodzi po sprawdzonych ścieżkach i znajomym już otoczeniu. Uwielbia mizianie, czesanie i jest bardzo chętny do zabawy. Zdjęcia Śleputka są na stronie hotelu. A jak sobie radzi z chodzeniem na smyczy? Zachowuje czystość w domu? Nie niszczy? Faktycznie zdjęcia są na stronie, ale nie bardzo nadają się do ogłoszeń. ;) Quote
Recommended Posts