paula_t Posted May 21, 2013 Author Posted May 21, 2013 Ostatnio są jakieś problemy-znikają wątki, posty:/ Ufff, kamień z serca, bo już się troszkę wystraszyłam, że coś nie tak:roll: Pewnie, że nie. Mój mnie teraz ciąga po wszystkich możliwych krzakach i zdechła nornica i tego typu znaleziska to normalka ;) Quote
MyrkurDagur Posted May 23, 2013 Posted May 23, 2013 Przepraszam, że poza tematem... ale może ktoś z Was zechciałby zajrzeć na wątek niewidomego i niemłodego już psiaka, albo kojarzy kogoś z Dogomanii, kto pomaga takim psiakom... [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243540-%C5%9Alepy-staruszek-poszukuje-ciep%C5%82ego-k%C4%85ta-%28Dolny-%C5%9Al%C4%85sk%29?p=20875648#post20875648[/url] Quote
paula_t Posted June 11, 2013 Author Posted June 11, 2013 Odwiedzam mojego ulubieńca i zastanawiam się co tam u niego słychać ;) Quote
asiuniab Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 panisko - marianisko, co u Ciebie i Twojego "pańciostwa"? Quote
dogses Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 No właśnie dzisiaj miałam pisać ;) Marianek dzisiaj został ładnie wykąpany, był bardzo grzeczny :) Wygląda pięknie :) Niedługo pojedziemy na działkę to zrobię mu zdjęcia :) Trzyma się dzielnie, choć już więcej śpi. Posikuje czasem jak się coś po jego myśli nie potoczy, ale jest lepiej :) Dzisiaj miał na spacerze niemiłą przygodę. Szła dziewczyna ze swoim pudelkiem i Marianek, jak to na widok każdego, ucieszył się i podszedł do tej dziewczyny. A ona na to zrobiła minę jakby zobaczyła coś obrzydliwego i powiedziała "ale brzydki pies" . Myślałam, że się zagotuję:angryy: MÓJ Marianek brzydki??:angryy: A co to w ogóle znaczy brzydki? Według jakich kryteriów? Normalnie nie ma lekarstwa na głupotę ludzi - czasem mam takie myśli, że najchętniej to bym...:mad: Na szczęście Maniek ma głęboko gdzieś takie paniusie i wie, że my go kochamy i uważamy za przystojnego, starszego pana ;) Quote
paula_t Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 Ludzie to są naprawdę bezczelni i nie mają żadnych zahamowań:angryy: A sama to pewnie "chodząca, idealna piękność bez wad":angryy: Żałosne:angryy: Marianek, nic się nie przejmuj, jesteś bardzo ładnym, urokliwym psiakiem i my cię wszyscy kochamy:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Ciekawe jak Ona będzie wyglądała w twoim wieku;) Dobrze, że już nie ma takiego problemu z tym jego sikaniem :) A że więcej śpi....Nic dziwnego, niestety nie młodnieje i coraz więcej będzie spał, coraz mniej będzie chciał spacerować, taka kolej rzeczy. A jak praca z Mariankiem? Dalej ma zakaz wstępu do sypialni? ;) Quote
asiuniab Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 matko, skąd się biorą tacy ludzie, i dlaczego oni w ogóle są, i po co??? jak pies jakikolwiek może być brzydki, nie pojmuję tego:( Quote
michelle04 Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 Maniek brzydki???? Toż on rozkochał w sobie wszystkie pielęgniarki na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wro, które składały jemu podpisy na bandażach !!!! :eviltong: Quote
keakea Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Porównując dowolnego pudla z Marianem, Marian jest psi Valentino! Quote
dogses Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Marian już się tak nauczył, że do sypialni w nocy w ogóle nie wchodzi (chociaż drzwi są otwarte) i śpi tylko na swojej kanapie, w swoim pokoju. Ew. na dywaniku pod łóżkiem. Bez pozwolenia nie wejdzie na łóżko. Dzięki temu jego obsikiwanie jest teraz naprawdę sporadyczne. Nie piszczy już, bo wie gdzie jest jego miejsce i tam czuje się najlepiej :) Mariano Italiano ;) On wszystkich rozkochuje - wszyscy moi znajomi go uwielbiają ;) Jest już teraz grzeczny jak przychodzą goście i nie narzuca się. Wszyscy się zachwycają jaki on grzeczny :loveu: Trzeba patrzeć sercem, a nie wymyślonymi przez ludźmi kanonami "piękna". Niektórzy tego nie potrafią. Współczuję im. Quote
keakea Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Ci, co nie potrafią, często kupują rasowe psy za ciężką forsę, a jak taki pies się zestarzeje i zacznie chorować, to go wyrzucają i biorą następnego "pięknego" :( Quote
dogses Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='keakea']Ci, co nie potrafią, często kupują rasowe psy za ciężką forsę, a jak taki pies się zestarzeje i zacznie chorować, to go wyrzucają i biorą następnego "pięknego" :([/QUOTE] Z kotami też tak jest. Ostatnio miałam na DT 6-letnią kotkę rasy Maine Coon, z rodowodem. I z chirurgicznie usuniętymi paznokciami (!) - żeby nie drapała mebli i dziecka. Kotka się znudziła dziecku (pomysły na "zabawy", typu wrzucanie ją do kartonu i kopanie tego kartonu, się skończyły) i trzeba było się jej pozbyć, więc kobita szukała dla niej nowego domu. A w międzyczasie zakupiła psa rasy Husky. Ciekawe co jemu obetnie?:angryy: Quote
margoth137 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 a żeby ten Husky ich zeżarł, nie które osobniki mnie doprowadzają do szału:( wczoraj pojechałam obciąć psa, duży mieszaniec owczarka niemieckiego, latał sobie po ogrodzie, a jak przyszło co do czego nie weszedł do domu bo?? nigdy w nim nie był:( pies jest w kojcu cały czas. Na końcu pani zapytała co ma zrobić, żeby go nauczyć kupy na spacerze, a nie koło domu:( Taki fajny psiak, młody, radosny... Quote
MTD Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='dogses']Z kotami też tak jest. Ostatnio miałam na DT 6-letnią kotkę rasy Maine Coon, z rodowodem. I z chirurgicznie usuniętymi paznokciami (!) - żeby nie drapała mebli i dziecka. Kotka się znudziła dziecku (pomysły na "zabawy", typu wrzucanie ją do kartonu i kopanie tego kartonu, się skończyły) i trzeba było się jej pozbyć, więc kobita szukała dla niej nowego domu. A w międzyczasie zakupiła psa rasy Husky. Ciekawe co jemu obetnie?:angryy:[/QUOTE] a myślałam, że już nic mnie nie zadziwi:shake: Quote
Panna Marple Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Tacy "mądrzy ludzie" jak ta durna niunia z pudlem kiedyś mnie wkurzali, a teraz to mi ich nawet żal...bo oni są po prostu upośledzeni. Albo są chamami, a wtedy mi ich ne żal:evil_lol: Quote
paula_t Posted June 19, 2013 Author Posted June 19, 2013 [quote name='margoth137']a żeby ten Husky ich zeżarł, nie które osobniki mnie doprowadzają do szału:( wczoraj pojechałam obciąć psa, duży mieszaniec owczarka niemieckiego, latał sobie po ogrodzie, a jak przyszło co do czego nie weszedł do domu bo?? nigdy w nim nie był:( pies jest w kojcu cały czas. Na końcu pani zapytała co ma zrobić, żeby go nauczyć kupy na spacerze, a nie koło domu:( Taki fajny psiak, młody, radosny...[/QUOTE] Margoth, ja tego kompletnie nie jestem w stanie zrozumieć:shake: Wiem, że nie wszystkie psiaki chcą siedzieć w domu, ale daję sobie rękę uciąć, że przynajmniej 99%, dlatego właśnie jestem straszną przeciwniczką bud, kojców, nie wspominając o łańcuchach:angryy: Nie wyobrażam sobie np. siedzieć w chłodnym domu, mając świadomość, że jest upał i mój psiak siedzi na zewnątrz w pełnym słońcu albo w zimę kiedy mróz, a on na tym śniegu i -....stopniach i wieeeeele innych sytuacji.... [quote name='dogses']....Ciekawe co jemu obetnie?:angryy:[/QUOTE] Albo kiedy jej się znudzi i go odda.... [quote name='Panna Marple']Tacy "mądrzy ludzie" jak ta durna niunia z pudlem kiedyś mnie wkurzali, a teraz to mi ich nawet żal...bo oni są po prostu upośledzeni. Albo są chamami, a wtedy mi ich ne żal:evil_lol:[/QUOTE] Podpisuję się obiema rencami:evil_lol:;) Quote
dogses Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 U Was też takie upały? W takich chwilach chciałabym mieszkać gdzieś na Pomorzu albo na Mazurach...a nie na podgórzu sudeckim :/ Maniosław ledwo po schodach wchodzi. Pomimo, iż godziny spacerów zmieniły się, to i tak nie jest mu lekko. Wstawiłam mu wentylator domowy do pokoju, gdzie śpi. Dzięki temu nie jest mu tak gorąco. W ogóle z tego pokoju nie wychodzi w efekcie. Pozdrowienia od zamyślonego Mariana z jego prywatnej kanapy: [IMG]http://toz.swidnica.pl/wp-content/uploads/2013/06/P6191345.jpg[/IMG] Quote
paula_t Posted June 20, 2013 Author Posted June 20, 2013 Na moje oko to Marianek sobie drzemkę strzelił;) W Krakowie ponad 30 stopni:mdleje: Bandzior, który potrafi godzinami spacerować po 15 minutach ciągnie do domu i wyleguje się na chłodnych płytkach. Mariankowi pewnie ciężko w taką pogodę, bo nie dość, że to dziadziuś, to jeszcze calusieńki czarny, a więc jego kolor sam w sobie przyciąga słońce :( Quote
dogses Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [quote name='paula_t']Na moje oko to Marianek sobie drzemkę strzelił;) W Krakowie ponad 30 stopni:mdleje: Bandzior, który potrafi godzinami spacerować po 15 minutach ciągnie do domu i wyleguje się na chłodnych płytkach. Mariankowi pewnie ciężko w taką pogodę, bo nie dość, że to dziadziuś, to jeszcze calusieńki czarny, a więc jego kolor sam w sobie przyciąga słońce :([/QUOTE] Niestety :-( Quote
Figunia Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 gdyby tak zmagazynować letnie ciepełko w tych czarnych futerkach a zimą je odzyskiwać...byłyby całkiem milusie i ekonomiczne "piecyki"... Widać, że we Wrocku też ciepełko ponad miarę i nieco szkodzi na mózg, prawda? :cool3: Quote
asiuniab Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [quote name='Figunia']gdyby tak zmagazynować letnie ciepełko w tych czarnych futerkach a zimą je odzyskiwać...byłyby całkiem milusie i ekonomiczne "piecyki"... [/QUOTE] trzeba ten pomysł podrzucić na polibudę Oni nie takie rzeczy wymyślają;) Quote
Figunia Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 a czarne i łaciate pieski byłyby rozchwytywane. Grzały doopki w domach (nie tylko swoje zresztą...) Quote
margoth137 Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Marian wyglądasz bosko na tej kanapie:loveu: Quote
paula_t Posted June 22, 2013 Author Posted June 22, 2013 [quote name='Figunia']gdyby tak zmagazynować letnie ciepełko w tych czarnych futerkach a zimą je odzyskiwać...byłyby całkiem milusie i ekonomiczne "piecyki"... Widać, że we Wrocku też ciepełko ponad miarę i nieco szkodzi na mózg, prawda? :cool3:[/QUOTE] Pomysł genialny :D Jeszcze tylko na odwrót....Co zrobić w ten upały, kiedy psiaki mają właścicieli, którzy nawet nie raczą nalać im wody do miski i siedzą biedaki w pełnym słońcu :( Quote
Recommended Posts