Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zuziaM napisał(a):
Czy moja wplata juz dotarla ?
Jak deklarowalam - 100 + 26 ( bazarek )

źle wpisałam hasło do konta internetowego i zablokowali mi je,dlatego musze iść sprawdzić do banku.Wydaje mi sie, że już powinna być.Przesyłka będzie wysłana jutro, bo teraz nie moge ruszyć sie z domu.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zuziaM napisał(a):
No wlasnie !
Najwazniejsze, zeby zaklepac miejsce i .... zabrac ja jak najszybciej ! Ona tam zdziczeje i bedzie wtedy bardzo ciezko !

Gdyby było wiadomo, że Mosii ma lub w najbliższym czasie miała by miejsce dla Mabel, to można by poszukać suni jakiegoś lokum na te kilka dni. Ludzie chętniej godzą się na takie mini tymczasy, kiedy wiedzą dokładnie ile miały by trwać a dla psicy było by to na pewno lepsze niż dalsze dziczenie w schronisku.
Mam znajomą na Górnym Śląsku, która nie dość, że jest psiarą to jeszcze ma teraz wakacje (ech... nauczycielom to dobrze ;)), może zgodziła by się przygarnąć Mabel na jakiś niedługi czas...

Posted

Justynak napisał(a):
Gdyby było wiadomo, że Mosii ma lub w najbliższym czasie miała by miejsce dla Mabel, to można by poszukać suni jakiegoś lokum na te kilka dni. Ludzie chętniej godzą się na takie mini tymczasy, kiedy wiedzą dokładnie ile miały by trwać a dla psicy było by to na pewno lepsze niż dalsze dziczenie w schronisku.
Mam znajomą na Górnym Śląsku, która nie dość, że jest psiarą to jeszcze ma teraz wakacje (ech... nauczycielom to dobrze ;)), może zgodziła by się przygarnąć Mabel na jakiś niedługi czas...

Zabranie ze schroniska to nie taka prosta decyzja.Pracownicy w schronisku też muszą mieć pewność, że Mabel będzie miała gdzie sie podziać.

Ja się po prostu boje, że o Mabel potem wszyscy zapomną i wróci do schroniska, a to będzie jeszcze gorszy szok.

Gdzie Twoja znajoma mieszka?

nie wiem czy Pianka kontaktowała się z Mosii.

Z moich obliczeń wynika, że dzięki dobremu sercu ludzi z allegro mamy ok 480 zł z cegiełek.Z tego trzeba odliczyć prowizję od sprzedaży(ok 30 zł), więc to i tak spora kwota.Aukcja kończy się jutro, więc miejmy nadzieje, że jeszcze ktoś zalicytuje.

Posted

Kolejne wpłaty
Iwanska Karolina - 20 zl
Agnieszka,Maria lewicka - 10 zl
Dominika Marianna Cieslikiewicz - 5 zl
Weronika Olinska 30 zl
Potrubacz Anna-AJPHP - 50 zl.

Justyna ty masz pieniądze z bazarku, zabierz z tych za tą prowizje;)

Posted

Moja koleżanka mieszka w Rybniku, tylko nie wiem czy aby nie wyjechała właśnie na wakacje, bo coś bardzo dawno jej nie widziałam na moim zaprzyjaźnionym forum...:shake:

Posted

Justynak napisał(a):
Moja koleżanka mieszka w Rybniku, tylko nie wiem czy aby nie wyjechała właśnie na wakacje, bo coś bardzo dawno jej nie widziałam na moim zaprzyjaźnionym forum...:shake:

Rybnik niezbyt daleko :)

podnośmy często wątek...może ktoś się zmiłuje i zabierze ją na płatny tymczas.

Posted

Żeby nie było żadnych niedomówień i złudnych nadziei :shake: to od razu mówię, że pomysł z tymczasem u mojej znajomej z Rybnika, to jak na razie TYLKO MÓJ pomysł. Ona mych knowań jeszcze nie jest świadoma ;). Po drugie, jeżeli udało by mi się ją przekonać do mojej idei, to prawdopodobnie mogła by się zgodzić jedynie na przetrzymanie Mabel przez kilka dni, do czasu odtransportowania jej do jakiegoś docelowego domu bądź hotelu. Na dłuższy tymczas raczej by się nie zgodziła :shake:.

Posted

Justynak napisał(a):
Żeby nie było żadnych niedomówień i złudnych nadziei :shake: to od razu mówię, że pomysł z tymczasem u mojej znajomej z Rybnika, to jak na razie TYLKO MÓJ pomysł. Ona mych knowań jeszcze nie jest świadoma ;). Po drugie, jeżeli udało by mi się ją przekonać do mojej idei, to prawdopodobnie mogła by się zgodzić jedynie na przetrzymanie Mabel przez kilka dni, do czasu odtransportowania jej do jakiegoś docelowego domu bądź hotelu. Na dłuższy tymczas raczej by się nie zgodziła :shake:.

I tak na razie nie mamy hoteliku...

Posted

Reasumując.
Warunki Mabel sie pogorszyły bo przeszła na wybieg ogólny z wieloma psami, hotelu nie ma niezależnie od tego czy miałby być u mosii czy inny bo jak rozumiem z mosii nikt się nie skontaktował. No to chwilowo jesteśmy w kropce.

Posted

Puchatek napisał(a):
Reasumując.
Warunki Mabel sie pogorszyły bo przeszła na wybieg ogólny z wieloma psami, hotelu nie ma niezależnie od tego czy miałby być u mosii czy inny bo jak rozumiem z mosii nikt się nie skontaktował. No to chwilowo jesteśmy w kropce.

Dokładnie...i skupmy się na tym.

Posted

ARKA napisał(a):
Proponowalam kontakt z : www.dobrypies.pl, moze Agnieszka by ją przyjeła i poracowala z nią.
Myślę, że warto spróbować.

A tu jeszcze jeden pomysł:
Psi szkoleniowiec, Pan Jacek Gałuszka z Gliwic jest twórcą "Programu LIRA" przeznaczonego dla psów schroniskowych i poschroniskowych. MałGośka z Wieluńskiego schroniska mocno go zachwala, swego czasu bardzo pomógł jednemu z tamtejszych psiaków. Tu jest namiar na jego szkołę http://www.wesolalapka.pl/, Z tego co widziałam hotelu nie prowadzą, ale może będą mogli coś doradzić, polecić jakieś miejsce? Gliwice zawsze bliżej od Warszawy...

Posted

Psi szkoleniowiec, Pan Jacek Gałuszka z Gliwic jest twórcą "Programu LIRA" przeznaczonego dla psów schroniskowych i poschroniskowych. MałGośka z Wieluńskiego schroniska mocno go zachwala, swego czasu bardzo pomógł jednemu z tamtejszych psiaków. Tu jest namiar na jego szkołę http://www.wesolalapka.pl/, Z tego co widziałam hotelu nie prowadzą, ale może będą mogli coś doradzić, polecić jakieś miejsce? Gliwice zawsze bliżej od Warszawy...

można sprawdzić.

Posted

Przekopiuje coś z jego tematu
Bardzo ważne jest, żeby pies przeznaczony do adopcji nie był "przypadkiem beznadziejnym". Im gorsze i bardziej utrwalone są w psie złe wzorce zachowania, tym trudniej je "wyprostować".

Mabel łatwym przypadkiem nie jest.
Ale moge spróbować z nim pogadac.

Posted

Justynak napisał(a):
Też jestem takiego zdania.

Myślę, że warto spróbować.

Nie wiem czy na stronie jest nr GG P.Jacka jeśli coś mogę Ci Pianka go podać. Z tym, że dla suni najważniejsze jest znalezienie domu lub hotelu bo w schronisku z nią nie dasz rady pracować :(

Posted

zaba14 napisał(a):
Nie wiem czy na stronie jest nr GG P.Jacka jeśli coś mogę Ci Pianka go podać. Z tym, że dla suni najważniejsze jest znalezienie domu lub hotelu bo w schronisku z nią nie dasz rady pracować :(
Nie chodziło mi o to, żeby sunie tam szkolić tylko, żeby porozmawiać z człowiekiem, bo może będzie mógł doradzić jakiś dobry hotel w okolicy lub płatny tymczas.

zaba14 napisał(a):
Sama biorę psy odpłatnie do siebie do domu...
A Mabel nie chcesz? ;)

Posted

Justyna biorę psy które są przystosowane do życia w społeczeństwie, które umieją zostawać same w domu, to dla mnie bardzo ważne nie jestem w stanie siedzieć cały czas w domu, mój pies zostaje sam i takie wymagania mam wobec psów które do mnie trafiają. Mieszkam w bloku więc mam ograniczenia ;) no i przede wszystkim biorę psy na określony termin, od-do ;) mieszkam z rodzicami więc muszę przestrzegać takich zasad, no i przede wszystkim wylatuje z kraju w przyszłym tygodniu ;)

Posted

weszłam na ostatnią stronę tego wątku. Ja sobie z Lady nie radziłam nie wiedziałam co robic. Teraz sunia jest u Mosii . Wejdźcie na wątek Lady i poczytajcie sobie. :lol:

Posted

auraa napisał(a):
weszłam na ostatnią stronę tego wątku. Ja sobie z Lady nie radziłam nie wiedziałam co robic. Teraz sunia jest u Mosii . Wejdźcie na wątek Lady i poczytajcie sobie. :lol:

czytałam...żeby tylko Mosii zgodziła się na Mabel

Posted

Dzisiaj przechodziłam cały duży plac i Mabel nie znalazłam, chyba gdzies jest w jakiejś dziurze:shake:

Kolejne wpłaty
Katarzyna Emilia Pawlak - Dropka 13 - 5 zl
Grzegorz bereziuk - 5 zl
Chrobak Karina - 5 zl
Kubczak Emilia i Surmanski Damian- 10- zl