Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja uwazam, że patrząc na fotki jakie zrobiła jej Pianka to Mabel ma duże predyspozycje, żeby się oswoić, ale nie w schronisku...:shake:
Prawdę mówiac czułam to, że ona trzyma sie przy schronisku, ponieważ gdzie ona miała by uciekać? Pomimo tego, że była cała życie w koszmarnych warunkach to jednak miała swoje miejsce na świecie, nie była dziko zyjącym psem, byla przy człowieku......

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uff. To że sama przyszła bardzo dobrze rokuje. Szuka kontaktu z człowiekiem. Trzeba ją stopniowo oswajać dokładnie tak jak pisze Zuzia, obecnością, mówieniem do niej, przysmakami. To żmudna praca ale chyba nie ma innego wyjścia. Na pewno tymczas byłby dużo lepszy ale myślę że tylko dom z ogrodem bo w mieszkaniu mogłaby się jeszcze bardziej zestresować. Zbyt duży skok emocjonalny - naraz tak blisko człowieka. Docelowo myślę że i mieszkanie wchodzi w grę.
Reasumując szukamy tymczasu.

PS. znów trzeba zmienić tytuł wątku.

Posted

Ja myśle, że Mabel nie wróciła do człowieka, ale tam gdzie sa psy. Przecież zawsze żyła wśród psów, przy nich czuje sie bezpieczna.

Tymczasu nikt nie chce dac. Musimy zbierac na hotel. Szybko, póki zyje:-(

Aha eria poprosze o nowy bannerek

Posted

[quote name='Pianka']

LUDZIE POPATRZECIE NA TA PSINE , JEJ TRZEBA DAĆ ZANSE!!!!!

Pianka , nawet jak wróciła do psów, toi wróciła pomimo obecności ludzi, wiec jest ok. Truska ,tez na spacerach próbowała smycz przegryzać (szczególnie ta częśc zapetą przy obroży, dlatego po kilku spacerkach zapinałam jej tylkoszelki), też trzymała sie jak najdalej od ludzi. Te psy po prostu nie znają człowieka

Posted

[quote name='Pianka']
Tymczasu nikt nie chce dac. Musimy zbierac na hotel. Szybko, póki zyje:-(

Jusstyna85 - Zwroccie sie szybko z prosba do AFN-u.
Dziewczyny na pewno pomoga - na pierwszy okres w hoteliku !
Opiszcie sytuacje suni i .... jaki ja spotka los , jesli nie zostanie zabrana.
Nam proponowaly 200 zl , kiedy potrzebowalysny na zwrot kosztow leczenia naszej starej Sawy.
A potem, moze najlepszy bylby platny tymczas - tanszy i duzo lepszy dla Mabel !

Posted

[quote name='zuziaM']Zwroccie sie szybko z prosba do AFN-u.
Dziewczyny na pewno pomoga - na pierwszy okres w hoteliku !
Opiszcie sytuacje suni i .... jaki ja spotka los , jesli nie zostanie zabrana.

Ja wplace 100 zl, kiedy juz Mabel bedzie zabrana ze schroniska !

A ta Villasowa, przez ktora tyle psiakow zostalo usmierconych , a tyle jeszcze cierpi ..... mam nadzieje , ze z piekla po wsze czasy nie wyjdzie :angryy: :angryy: :angryy: ! ! ! ! !

Posted

zuziaM napisał(a):
A ta Villasowa, przez ktora tyle psiakow zostalo usmierconych , a tyle jeszcze cierpi ..... mam nadzieje , ze z piekla po wsze czasy nie wyjdzie :angryy: :angryy: :angryy: ! ! ! ! !

Wiesz Zuziu to chyba nie jest takie proste.
Po pierwsze - założyła schronisko z dobrego serca, chcąc opiekowac się psami
Po drugie - jak się ludzie zwiedzieli, że Vilaska "zbiera psy" to zwozili je jej z całej okolicy. Ona brała bo nie chciała wyrzucać i w pewnym momencie ją to wszystko przerosło.
Po trzecie - w tej chwili ona chyba zbyt normalna już nie jest.

Przynajmniej ja znam taką historię tego przypadku.

Posted

madzia828 napisał(a):
dziewczyny podajcie mi numer konta to wpłace jakieś 20zł na razie tyle mogę:razz:

Jest podane na pierwszej stronie w poscie drugim;)

Dziekujemy bardzo

Posted

Dziewczyny, piszcie do AFN-u i wyciagajcie sunie jak najszybciej.
Czy juz znalazlyscie jakis hotelik w okolicy ? ? ?
A jak juz bedzie bezpieczna w hoteliku, to trzeba szukac odplatnego tymczasu - to bedzie najlepsze dla Mabel ! ! !

Posted

Napisałam już do GreenEvil.
Hotelu nie znalazłam, nigdy takim czymś się nie zajmowałam. Spróbuje coś w necie poszukac. Musimy szukać w miare taniego hotelu i taki w którym moglibyśmy na raty wpłacać jakbyśmy nie mieli pieniądzy.

Posted

Puchatek napisał(a):
Po trzecie - w tej chwili ona chyba zbyt normalna już nie jest.

Ona nigdy chyba nie byla ......
Spojrz ile jest osob na dogomanii, ktore dla zwierzat tych cierpiacych zrobilyby ogromnie duzo, ale ..... sa rozsadne i zdrowe na umysle .... i mierza sily na zamiary ......
Ja wiem doskonale, ze majac juz 4 suki i kota, nie dam fizycznie rady zapanowac nad wieksza iloscia ( moze jeszcze dwa - pod tymczasowa opieke, ale dopiero, jak bede miala ogrodzenie ! ).

Posted

Pianka napisał(a):
A zapomniałam napisac, jak narazie na koncie mamy 30 zł.

mamy 40 zł z allegro na razie.Myślę, że będzie dużo więcej, bo jeszcze 7 dni,a najwięcej są w ostatnim dniu.Nie wiem czy te osoby z allegro już wpłąciły na to konto.Musiałabym sie skontaktować z właścicielem tego kontaktu, żeby sprawdzić, bo trzeba wystawić komentarz.Z Winka mamy 90 zł(już u mnie na koncie) i parenaście złotych z ubrań.

Pianka- W Dąbrówce przy schronisku jest hotelik, czytalam w gazecie, ze doba kosztuje 7,50 i wzwyż.

Posted

[quote name='jusstyna85']
Pianka- W Dąbrówce przy schronisku jest hotelik, czytalam w gazecie, ze doba kosztuje 7,50 i wzwyż.
W Dabrowie Górniczej? A daleko to jest?:eviltong:

Sa w tej gazecie jakieś numery telefonu albo coś do tego hotelu?

Na konto wpłaciły Grazyna, basia (to sa osoby z tamtego forum, nie z allegro)
Potem (dam cytaty, bo się nie znam, nie wiem wogóle kto to jest)

Mabel ma juz dzis na koncie 25 zl.Przyszly wplaty od Semkow Dominika i Megi 1

Nadeszla nowa wplata od godebek

To tyle:p

Rany, eria jaki banner piękny:crazyeye:
Ty dzisiaj chyba masz wene:-o

Podlinkowałam go, bo nie każdy umie

Posted

jusstyna85 napisał(a):

Oj, to bardzo niedrogo !

Moze zmiencie tytul, ze ..." doradzcie HOTELIK "
W poniedzialek rano wplacam 120 zl ( obiecane 100 na poczatek i 20 z bazarku ).

Posted

Dzis nadeszly nastepne wplaty od Izabeli 124 za banerek i na Mabel oraz od Malgorzaty Weiss 5 zl na Mebel, ktora na naszym koncie ma juz 40 zl.

:multi:

Znalazłam pare hotelików. Będe dzisiaj dzwonić do każdego:eviltong:

Posted

Pianka napisał(a):
W Dabrowie Górniczej? A daleko to jest?:eviltong:

Sa w tej gazecie jakieś numery telefonu albo coś do tego hotelu?

Na konto wpłaciły Grazyna, basia (to sa osoby z tamtego forum, nie z allegro)
Potem (dam cytaty, bo się nie znam, nie wiem wogóle kto to jest)

To tyle:p

Dąbrówka jest w Katowicach, to chyba Mała Dąbrówka.Nie mam nr telefonu

Posted

zuziaM napisał(a):
Ona nigdy chyba nie byla ......
Spojrz ile jest osob na dogomanii, ktore dla zwierzat tych cierpiacych zrobilyby ogromnie duzo, ale ..... sa rozsadne i zdrowe na umysle .... i mierza sily na zamiary ......

Ja jej bynajmniej nie rozgrzeszam ale piekło to myślę jednak przesada, czyściec wystarczy ...
Piekło mam zarezerwowane dla prawdziwych drani a nie dla tych którzy szkodza usiłując pomóc.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Dąbrówka jest w Katowicach, to chyba Mała Dąbrówka.Nie mam nr telefonu

Stanowczo odpada! To jest hotel w schronisku, psy tam sa trzymane w króliczych klatkach. Odpada:eviltong:

jusstyna85 napisał(a):
Megi1 i Pani Semków są z allegro..Od Pani Semków powinno być 10 zł,a od Megi1-5 zł...zgadza sie?

Jak wpłaciły Basia i Grażyna to było na Mabel 10 zł.
Jak tamte osoby wpłaciły to było 25, a więc 25-10=15. Więc się zgadza:p