Ambra Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 dziś do weterynarza do Katowic pewien pan przyprowadził pieska 7miesieczznego łaciatego - znalezionego, błąkajacego się, wygłodzonego, zakatarzonego:-( weterynarz powiedział ze mamy czas do wieczora zeby mu znaleźć lokum inaczej zawozi go do schronu! akcja z nożem na szyi - i jest kilkudniowy tymczas! ale co dalej? piesek ma stare złamanie przedniej łapki! prawdopodobnie wyrzucony z auta albo po potraceniu przez auto:shake: było podejrzenie też nosówki - ale na szczeście okazało sie to przeziebieniem ostrym! Colorek pilnie szuka domu! bardzo pilnie!! a taką mam doopecke corno-bialą!:loveu: słodkie zagubione dzieciątko - łaciatek skrzywdzony już przez los! łagodny, zagubiony, kulejące wystające kosteczki - proszą o domek!! Quote
halbina Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Miluś... bo taki jakMilka łaciaty jest... i milusi chyba też... Quote
amikat Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Ambra napisał(a):pokaż się cioteczkom!!:cool3: Cioteczki patrzą i oczkom nie wierzą - takie psie dziecko przytulaśne i takie samotne - nie moze być!!! Co powiecie na imie CYRYL? Moze być? Jemu sie podoba! Ambra - słoje z jedzeniem wyladowały u mnie w domu - bo była obawa biegunki - dom tymczasowy chciał sucha karme (moze i słusznie? ) - moge dac moim bezdomnym psiakom z ogródków? Quote
amikat Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Wiadomość dnia - to nie jest NOSÓWKA!!!! Miał test - jest ujemny. Jest mocno przeziębiony - zapalenie gardła, krtani... Ma brzydko złamana przednią łapkę - wyłamaną ze stawu. Boze ile on musiał przejść w tym krótkim życiu. Łapka nie boli ale nie moze na nią stanąć. Jak wyleczymy gardzioło - to sie zajmiemy nuzią. Pomalutku - LUDZIE KTO CHCE MIEĆ TAKIEGO WYJATKOWEGO PRZYJACIELA?????? Toż to miniatura doga argentyńskiego - jak nic. Mix z dalmatyńczykiem.... Quote
Ambra Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 Amikat jaka obawa? przecie ja pol wieczora czyste miesko z ryżem gotowalam len dodalam zeby biegunki nie było a ty mi takie rzeczy mówisz? :shake: może Taksi i Sarci spasuje jak nie to daj bezdomnym! biedaczysko nie zasmakuje dobrego żarcia:-( dobra komu komu taką piekność! jak jutro zrobie mu sesje jadąc na zastrzyk to nie uwierzyc ie jakie cudo z niego! on ma wzrostu ok. 50cm - waży ok. 15 kg jest podkolankowym mieciutkim szczeniorkiem! cud miód! Quote
amikat Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Wiem Aniu - że to super zarełko - ale ja jestem taka wdzieczna tej dziewczynie ze dała tymczas ze nie dyskutowałam. Malutek śpi na Twojej poduszce!!! W dupkę mu ciepło Quote
Guest Reyes Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Podrzucam biedaku - na łaciatym serwer siadł ale jak ruszy to Cię wkleje. Co by nie było - siepnąc farbą i jesteś dalmat! Quote
grazyna9915 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Nie śpimy, nie śpimy! Cyryl jest bardzo przyjaznym psem pozytywnie nastawionym do człowieka. Kiedy robiłam mu zdjęcia u weterynarza domagał się od każdej osoby pieszczot. Kiedy wychodziliśmy od niego to strasznie piszczał nie chciał być sam! Quote
lena_zet Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 kurde, jaki on chudy :-( trzeba powystawiac go wszedzie, na pewno znajdzie szybko dom, jest bardzo, bardzo ladny. Quote
lena_zet Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 o matko, to zdjecie roztapia moje serce :placz: Quote
jotka Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 podnoszę, czyli robie to co mogę, chociaż akurat tego nie lubię. Ale jak sie utrzyma na górze, to może go ktoś zauważy. Quote
Ambra Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 to szukamy domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
grazyna9915 Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Na tym zdjęciu widać jaka to chudzina! Quote
lena_zet Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 cieszę się, że jest nas chociaż kilka osób do podnoszenia wątku, bo zainteresowanie się ga aż ZERA. Wieści o piesku z dzisiaj rana: "Cyryl przespał noc na podusi, ewentualnie, że wieczorem i rano zrobił kupkę i jest spokojny, tylko jak psy gdzieś szczekają, to on tez oczywiście iże wczoraj obszczekał przewrócony kontener na śmieci :-), taki odważny. teraz jest z nami w pokoju, leży i pilnuje domowników. Nie jest jakiś strasznie zabawowy, jak na razie, ale jest ok. piesek się cieszy, jak widzi domowników, macha ogonem w kółko." Quote
Guest Reyes Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Cyrylek został na Forum Łaciatyn 'Krzyżówką Dalmatynczyka' :multi: Quote
grazyna9915 Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Umieściłam go na allegro, ale na razie na aukcji mojej dalmatyńki (zrobiłam przypis i odsyłacz do wątku). Moją Stellą było zainteresowanych wiele osób więc może któraś z nich polubiła by Cyryla. Później założę mu nową aukcję na allegro (tylko dla niego) i umieszczę w alegratce. Quote
halbina Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 pies jest bardzo ładny, tylko ta łapka... biedactwo! Quote
Recommended Posts