Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 653
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dumiś, pozwolisz:)

[B]Zapraszamy na piękny bazarek biżuteryjny Ewy Marty:smile:[/B]

[COLOR=#0000cd][SIZE=6][FONT=comic sans ms][B]"Celebruj życie w dobrym stylu!"[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/234202-Mega-bazarek-bi%C5%BCuteryjny-Celebruj-%C5%BCycie-w-dobrym-stylu-do-9-listopada-do-godz-22-00"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...-do-godz-22-00[/URL]

• 1 month later...
Posted

[quote name='Ewa Marta']Mam nowe wiadomości z domu Dumaśki:-)
Pani Kasia stwierdziła, że są już teraz pewni, że właśnie na taką sunię czekali:-) Dumaś jest bardzo kochana i rozpieszczana. Wprawdzie ma na koncie kilka zjedzonych kapci, ale jak na nią Pani Kasia kiedyś za to krzyknęła, to poleciała tulić się do Mamy Pani Kasi i wszystkich rozbroiła:-)
Zachowuje czystość w domu, sygnalizuje potrzebę wyjścia, bawi się z kotkami, dużo gania po dworze, ale jak jest zimno, to po siusiu wraca do domu:-)
Jest niejadkiem, karmy suchej w ogóle nie chce jeść, woli gotowane:-) Ponieważ dużo gania, schudła troszkę. Któregoś dnia Pani Kasia koniecznie chciała w nią wcisnąć więcej jedzenie i koniecznie chciała jej dać coś jeszcze do pyszczka. Dumcia odmawiała, ale namawiana w końcu wzięła smaczek, po czym wieczorem okazało się, że zaniosła go na górę do kuchni Mamy Pani Kasi:-) Dla świętego spokoju wzięła, ale jeść nie chciała;-)

Uwielbia orzechy włoskie, które sama sobie zbiera pod drzewem, rozłupuje i wyjada środek. Na szczęście nie je tego dużo.
Jeśli ma ochotę na jabłko, idzie do piwnicy, wybiera jedno ze skrzynki, zanosi do siebie na posłanko i zjada z apetytem:-)
Sypia na posłanku od Ellig, które bardzo lubi albo na fotelu, po czym nad ranem przenosi sie do łóżka Pani Kasi.
Wszyscy ją kochają i bardzo cieszą się, że jest z nimi:-)

Dostałam na komórkę zdjęcie, ale narazie nie mam jak zgrać:-)[/QUOTE]

:laola: ...cóż dodać więcej...? może jeszcze :megagrin:

• 4 weeks later...
Posted

Dostałam piękne zdjęcie Dumaśki w święta:-) Jak zawsze muszę chwilę pokombinować, jak je zgrać z telefonu, żeby Wam pokazać:-) A w smsie Pani Kasia napisała, że Dumka jest bardzo szczęśliwa, bo jest w domu traktowana jak dziecko:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Dostałam piękne zdjęcie Dumaśki w święta:-) Jak zawsze muszę chwilę pokombinować, jak je zgrać z telefonu, żeby Wam pokazać:-) A w smsie Pani Kasia napisała, że Dumka jest bardzo szczęśliwa, bo jest w domu traktowana jak dziecko:-)[/QUOTE]
Ewuś wysylaj do mnie, poki mam chwilkę:)

Posted

[quote name='Nutusia']Fajnie! Ja napisałam smsa z życzeniami świątecznymi i dostałam zwrotne, ale bez zdjęcia Dumaśka. Może p. Kasia nie widziała, że ja to ja ;)[/QUOTE]

Mnie kojarzy, bo byłam u nich i poznałyśmy się. Poza tym ja ją zawsze "męczę" o jakieś zdjęcie Dumaśki:-)

Eluś, dzięuję za wgranie zdjęcia! Nieostre, ale widać, jaka Dumka jest szczęśliwa:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Mnie kojarzy, bo byłam u nich i poznałyśmy się. Poza tym ja ją zawsze "męczę" o jakieś zdjęcie Dumaśki:-)

Eluś, dzięuję za wgranie zdjęcia! Nieostre, ale widać, jaka Dumka jest szczęśliwa:-)[/QUOTE]
Niestety zdjecie musialo byc poruszone, dlatego takie wyszlo ale jest cudne i ta swiateczna Dumaska, i jej Pani , i choinka:)

Posted (edited)

Dumka zaczęła sie niedawno drapać i Pani poszła z nią do weta. Dostała kurację antybiotykową, były 3 razy w lecznicy na zastrzykach i wszystko jej przeszło.

Pani Kasia zdecydowała się wysterylizować swoje dwie kotki, o co bardzo prosiłam podczas spotkania i obiecalam wtedy pomoc finansową w tej sprawie. Za 2 kotki weterynarz zażyczył sobie 300 zł, z czego ja przesłałam jej 150 zł, bo bardzo mi zależy na tych sterylkach.

Edited by Ewa Marta
Posted

Coś ją pewnie uczuliło. Dobrze, że leki pomogły i mam nadzieję, że dziadostwo nigdy już nie wróci!
Fajnie, że się zdecydowała. Przy dwóch kotkach można się naprawdę dorobić sporego stada małych, których w końcu nie będzie już gdzie oddawać... Tylko cena trochę z kosmosu :(

Posted

Witamy sie i dobre słowa wysyłamy:)

A może ktoś zajrzy? Mój bazarek, całkiem duzy, bo aż 26 fantów:)

[COLOR=#ff0000][SIZE=4][B][url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238920-TOTALNY-MISZ-MASZ-NA-URGO-I-TIN%C4%98-do-31-01-2013-r-godz-20-59[/url][/B][/SIZE][/COLOR]

pzdr.

• 4 months later...
Posted (edited)

Zadzwoniłam dzisiaj do Pani Kasi, żeby zapytać, jak się miewa Dumaś:-) Oczywiście miewa się doskonale, co zostało udokumentowane dwoma zdjęciami. Niestety od kilkunastu minut próbuję zgrać je z komórki i nie mogę:-( Komputer widzi nowy sprzęt, ale nie jest w stanie nic z niego zgrać. Przesłałam zdjęcia Eluni na komórkę, może znajdzie wolną chwilę i zgra mi zdjęcia na dysk.

Dumaś stał się największym i najwierniejszym przyjacielem Patryka - syna Pani Kasi. Nie wolno nawet w żartach go uderzyć, bo Dumaś rusza do obrony. Raz złapała Panią Kasię zębami za pupę i odciągnęła od Patryka. Kochana obrończyni:-) Ona doskonale wie, co to znaczy oberwać:-(
Kiedy Pani Kasia idzie na noc do pracy, Dumać kładzie się w łóżku z Patrykiem i pilnuje go. Jeśli Pani jest w domu, sypia raz z nią, a czasami na fotelu w salonie.
Jeśli i Patryka i Pani Kasi nie ma w domu, Dumaś maszeruje po schodach do dziadków i tam wyleguje się na łóżku. Tam jest głaskana, tulona i uwielbia chodzić na górę w odwiedziny:-)
Ma nieograniczone możliwości biegania po podwórku, co skwapliwie wykorzystuje:-) Bardzo się jednak pilnuje domu i wpada często, żeby skontrolować, czy nic się w czasie jej nieobecności nie zmieniło:-) W czasie naszej rozmowy wpadła właśnie z jęzorkiem wywalonym na wierzch, żeby się napić, rozejrzeć i znowu śmignąć;-)
Przytyła i waży obecnie 29 kg! Na zdjęciach tego tak nie widać, bo podobno poszło to w masę.
Ma na koncie kilka par zniszczonych kapci, kilka poduszek i swoje posłanko, ale w głosie Pani Kasi nie słyszalam jakiejś wielkiej tragedii z tego powodu;-)

Na jednym zdjęciu widać uśmiechnięty, dziamgający pysio, a komentarz pod nim jest taki:

"Tu do nas gada no i okropnie pyskuje"

Drugie zdjecie, na którym leży na dworze ma komentarz:
"Uwielbia wychodzić na dwór kiedy tylko ma ochotę. Orzechy włoskie to jej przysmak i rozłupuje je sama"

A po moich podziękowaniach za zdjęcia dostałam odpowiedź:

"To my dziękujemy za Dumasię. jest jak drugie dziecko w domu"

Podoba się wam? Mnie baaaaardzo:-)

Powalczę jeszcze ze zdjęciami, bo bardzo chcaiałabym pokazać słodką sunię Nutusi i Wam wszystkim;-)

Edited by Ewa Marta
Posted

Eluś dziękuję pięknie, wgrywam zdjęcia:-) i powtarzam komentarze;-)

Uwielbia wychodzić na dwór kiedy tylko ma ochotę. Orzechy włoskie to jej przysmak i rozłupuje je sama
[img]http://www.iv.pl/images/59256877390389631770.jpg[/img]

Tu do nas gada no i okropnie pyskuje
[img]http://www.iv.pl/images/51047488875443360690.jpg[/img]