Ellig Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 Dumiś, pozwolisz:) [B]Zapraszamy na piękny bazarek biżuteryjny Ewy Marty:smile:[/B] [COLOR=#0000cd][SIZE=6][FONT=comic sans ms][B]"Celebruj życie w dobrym stylu!"[/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/234202-Mega-bazarek-bi%C5%BCuteryjny-Celebruj-%C5%BCycie-w-dobrym-stylu-do-9-listopada-do-godz-22-00"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...-do-godz-22-00[/URL] Quote
inka33 Posted December 7, 2012 Posted December 7, 2012 [quote name='Ewa Marta']Mam nowe wiadomości z domu Dumaśki:-) Pani Kasia stwierdziła, że są już teraz pewni, że właśnie na taką sunię czekali:-) Dumaś jest bardzo kochana i rozpieszczana. Wprawdzie ma na koncie kilka zjedzonych kapci, ale jak na nią Pani Kasia kiedyś za to krzyknęła, to poleciała tulić się do Mamy Pani Kasi i wszystkich rozbroiła:-) Zachowuje czystość w domu, sygnalizuje potrzebę wyjścia, bawi się z kotkami, dużo gania po dworze, ale jak jest zimno, to po siusiu wraca do domu:-) Jest niejadkiem, karmy suchej w ogóle nie chce jeść, woli gotowane:-) Ponieważ dużo gania, schudła troszkę. Któregoś dnia Pani Kasia koniecznie chciała w nią wcisnąć więcej jedzenie i koniecznie chciała jej dać coś jeszcze do pyszczka. Dumcia odmawiała, ale namawiana w końcu wzięła smaczek, po czym wieczorem okazało się, że zaniosła go na górę do kuchni Mamy Pani Kasi:-) Dla świętego spokoju wzięła, ale jeść nie chciała;-) Uwielbia orzechy włoskie, które sama sobie zbiera pod drzewem, rozłupuje i wyjada środek. Na szczęście nie je tego dużo. Jeśli ma ochotę na jabłko, idzie do piwnicy, wybiera jedno ze skrzynki, zanosi do siebie na posłanko i zjada z apetytem:-) Sypia na posłanku od Ellig, które bardzo lubi albo na fotelu, po czym nad ranem przenosi sie do łóżka Pani Kasi. Wszyscy ją kochają i bardzo cieszą się, że jest z nimi:-) Dostałam na komórkę zdjęcie, ale narazie nie mam jak zgrać:-)[/QUOTE] :laola: ...cóż dodać więcej...? może jeszcze :megagrin: Quote
Asiaczek Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Mam nadzieję, że u Dumeczki wszystko biegnie tak cudnymi torami, jak pisane było powyżej:) pzdr. Quote
Nutusia Posted December 11, 2012 Author Posted December 11, 2012 Pewnie już węszy, gdzie Pani pochowała prezenty ;) Quote
Hotel KADIF Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Wiem, że to spam, ale kliknijcie proszę i obejrzyjcie spot z udziałem Piotra Cyrwusa (Rysiek z "Klanu") na rzecz zwierząt: [url]http://www.siepomaga.pl/r/dlapsa[/url] Po prostu rewelacja! Quote
Ewa Marta Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Dostałam piękne zdjęcie Dumaśki w święta:-) Jak zawsze muszę chwilę pokombinować, jak je zgrać z telefonu, żeby Wam pokazać:-) A w smsie Pani Kasia napisała, że Dumka jest bardzo szczęśliwa, bo jest w domu traktowana jak dziecko:-) Quote
Ellig Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='Ewa Marta']Dostałam piękne zdjęcie Dumaśki w święta:-) Jak zawsze muszę chwilę pokombinować, jak je zgrać z telefonu, żeby Wam pokazać:-) A w smsie Pani Kasia napisała, że Dumka jest bardzo szczęśliwa, bo jest w domu traktowana jak dziecko:-)[/QUOTE] Ewuś wysylaj do mnie, poki mam chwilkę:) Quote
Nutusia Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 Fajnie! Ja napisałam smsa z życzeniami świątecznymi i dostałam zwrotne, ale bez zdjęcia Dumaśka. Może p. Kasia nie widziała, że ja to ja ;) Quote
Ellig Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [IMG]http://images10.fotosik.pl/3126/527c3bb25f44abae.jpg[/IMG] Świateczne zdjecie Dumaśki:) Quote
Ewa Marta Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='Nutusia']Fajnie! Ja napisałam smsa z życzeniami świątecznymi i dostałam zwrotne, ale bez zdjęcia Dumaśka. Może p. Kasia nie widziała, że ja to ja ;)[/QUOTE] Mnie kojarzy, bo byłam u nich i poznałyśmy się. Poza tym ja ją zawsze "męczę" o jakieś zdjęcie Dumaśki:-) Eluś, dzięuję za wgranie zdjęcia! Nieostre, ale widać, jaka Dumka jest szczęśliwa:-) Quote
Ellig Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='Ewa Marta']Mnie kojarzy, bo byłam u nich i poznałyśmy się. Poza tym ja ją zawsze "męczę" o jakieś zdjęcie Dumaśki:-) Eluś, dzięuję za wgranie zdjęcia! Nieostre, ale widać, jaka Dumka jest szczęśliwa:-)[/QUOTE] Niestety zdjecie musialo byc poruszone, dlatego takie wyszlo ale jest cudne i ta swiateczna Dumaska, i jej Pani , i choinka:) Quote
Asiaczek Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Wszystkiego dobrego dla dumki i Jej Pani w Nowym 2013 Roku:) pzdr. Quote
Ewa Marta Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 (edited) Dumka zaczęła sie niedawno drapać i Pani poszła z nią do weta. Dostała kurację antybiotykową, były 3 razy w lecznicy na zastrzykach i wszystko jej przeszło. Pani Kasia zdecydowała się wysterylizować swoje dwie kotki, o co bardzo prosiłam podczas spotkania i obiecalam wtedy pomoc finansową w tej sprawie. Za 2 kotki weterynarz zażyczył sobie 300 zł, z czego ja przesłałam jej 150 zł, bo bardzo mi zależy na tych sterylkach. Edited January 10, 2013 by Ewa Marta Quote
Nutusia Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 Coś ją pewnie uczuliło. Dobrze, że leki pomogły i mam nadzieję, że dziadostwo nigdy już nie wróci! Fajnie, że się zdecydowała. Przy dwóch kotkach można się naprawdę dorobić sporego stada małych, których w końcu nie będzie już gdzie oddawać... Tylko cena trochę z kosmosu :( Quote
Asiaczek Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Ja za kocura w listopadzie/grudniu ub.r. zapłaciłam 100 zł. Ale najwazniejsze, że koteczki ciachnięte:) pzdr. Quote
Ziutka Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Piękna fotka Dumci, fajne miała Święta psina :) Quote
Asiaczek Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Witamy sie i dobre słowa wysyłamy:) A może ktoś zajrzy? Mój bazarek, całkiem duzy, bo aż 26 fantów:) [COLOR=#ff0000][SIZE=4][B][url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238920-TOTALNY-MISZ-MASZ-NA-URGO-I-TIN%C4%98-do-31-01-2013-r-godz-20-59[/url][/B][/SIZE][/COLOR] pzdr. Quote
inka33 Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 No i cóż Ty Dumciu wydumałaś przy tej choince...? :) Quote
Asiaczek Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Dumka wydumała, że ma fajnie i że nadal będzie grzeczna:) pzdr. Quote
Nutusia Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 Oj, dumać to ona potrafi, oj potrafi ;) I zawsze sobie coś wyduma :) Quote
Ewa Marta Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 (edited) Zadzwoniłam dzisiaj do Pani Kasi, żeby zapytać, jak się miewa Dumaś:-) Oczywiście miewa się doskonale, co zostało udokumentowane dwoma zdjęciami. Niestety od kilkunastu minut próbuję zgrać je z komórki i nie mogę:-( Komputer widzi nowy sprzęt, ale nie jest w stanie nic z niego zgrać. Przesłałam zdjęcia Eluni na komórkę, może znajdzie wolną chwilę i zgra mi zdjęcia na dysk. Dumaś stał się największym i najwierniejszym przyjacielem Patryka - syna Pani Kasi. Nie wolno nawet w żartach go uderzyć, bo Dumaś rusza do obrony. Raz złapała Panią Kasię zębami za pupę i odciągnęła od Patryka. Kochana obrończyni:-) Ona doskonale wie, co to znaczy oberwać:-( Kiedy Pani Kasia idzie na noc do pracy, Dumać kładzie się w łóżku z Patrykiem i pilnuje go. Jeśli Pani jest w domu, sypia raz z nią, a czasami na fotelu w salonie. Jeśli i Patryka i Pani Kasi nie ma w domu, Dumaś maszeruje po schodach do dziadków i tam wyleguje się na łóżku. Tam jest głaskana, tulona i uwielbia chodzić na górę w odwiedziny:-) Ma nieograniczone możliwości biegania po podwórku, co skwapliwie wykorzystuje:-) Bardzo się jednak pilnuje domu i wpada często, żeby skontrolować, czy nic się w czasie jej nieobecności nie zmieniło:-) W czasie naszej rozmowy wpadła właśnie z jęzorkiem wywalonym na wierzch, żeby się napić, rozejrzeć i znowu śmignąć;-) Przytyła i waży obecnie 29 kg! Na zdjęciach tego tak nie widać, bo podobno poszło to w masę. Ma na koncie kilka par zniszczonych kapci, kilka poduszek i swoje posłanko, ale w głosie Pani Kasi nie słyszalam jakiejś wielkiej tragedii z tego powodu;-) Na jednym zdjęciu widać uśmiechnięty, dziamgający pysio, a komentarz pod nim jest taki: "Tu do nas gada no i okropnie pyskuje" Drugie zdjecie, na którym leży na dworze ma komentarz: "Uwielbia wychodzić na dwór kiedy tylko ma ochotę. Orzechy włoskie to jej przysmak i rozłupuje je sama" A po moich podziękowaniach za zdjęcia dostałam odpowiedź: "To my dziękujemy za Dumasię. jest jak drugie dziecko w domu" Podoba się wam? Mnie baaaaardzo:-) Powalczę jeszcze ze zdjęciami, bo bardzo chcaiałabym pokazać słodką sunię Nutusi i Wam wszystkim;-) Edited June 15, 2013 by Ewa Marta Quote
Ellig Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Ewuniu, wspaniale wiadomosci, zdjecia juz wyslalam, jest czym cieszyc dusze i oczy:) Quote
Ewa Marta Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Eluś dziękuję pięknie, wgrywam zdjęcia:-) i powtarzam komentarze;-) Uwielbia wychodzić na dwór kiedy tylko ma ochotę. Orzechy włoskie to jej przysmak i rozłupuje je sama [img]http://www.iv.pl/images/59256877390389631770.jpg[/img] Tu do nas gada no i okropnie pyskuje [img]http://www.iv.pl/images/51047488875443360690.jpg[/img] Quote
Recommended Posts