Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jaaga']
Zuzka2, przy okazji zapytam, nie masz jakiegoś domu dla domowego kota rudzielca?
Widziałam, że do schroniska taki został oddany, bo własciciel nie miał go za co utrzymać. Piekny, z ładnym pysiem, miły. Ja planuję innego wziąć, więc temu nie mam jak pomóc. Domowe najgorzej sobie tam radzą.
Jaaga,na rudzielce jest zawsze pełno chętnych-nawet jeśli są wrednawe:diabloti:Nawet na rudego 3łapka był niemal casting w Kielcach jak go wrzuciłam do swojego pakietu kotów wysyłanych codziennie ludziom:evil_lol:
To chyba ten kot: http://www.schronisko.sosnowiec.pl/bigPicture.php?id=1518
Jutro go sobie ogłoszę i będę wysyłać ludziom z Krakowa i Śląska,bo zapewne schron nie gwarantuje transportów,a ja wysyłam koty też do Łodzi,Warszawy,Radomia.Kocur i tak pewnie sam sobie poradzi na portalach bez polecania.

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='Agata P']Która z dziewczyn jest ''bardziej czasowa''?
mam trochę fantów na bazarek ,ale zupełnie nie mam czasu, mogłabym przesłać lub podrzucić .
Może uzbierało by sie chociaż na szczepienia dla szczylków.

No która chętna Ania102 ,Buńka ????

Dzięki Agato, mi niestety czasu brak ale jeśli nikt nie byłby chętny to namówię justysiek. Strasznie wolno chodzi mi internet i musi mi w końcu ktoś przeinstalować system. Justysiek pomaga mi z bazarku dla mojego tymczasa,zrobiłam teraz dla Sabuni ale fanty trzymaj. Ja mam teraz czas tylko do poniedziałku, od poniedziałku wracam do pracy i to na dużych obrotach. Czy ktoś jest chętny na bazarek?
Chciałąbym teraz pomóc łańcuchowej 8 miesięcznej suczce która żywi się tylko chlebem z wodą jeśli mogabym fanty podzielić to byłabym wdzięczna, inaczej wszysko mi się pomiesza.

Bazarek
http://www.dogomania.pl/forum/threads/227007-Ciuchy-damskie-w-KT-na-Sabę-z-ulicy!-Do-19-maja-g-16?p=19088777#post19088777

Podrzucajcie prosze. Buńko przekażę koleżance pieniądze, biore się za rozrzucanie nr konte, zaszczep szczyle.

Edited by Ania102
Posted

Zuzka2, masz zapchaną skrzynkę a tu pewnie zaglądniesz. Z Twoich ogłoszeń jest już Pani chętna na kotkę Lolę, dziękuję.

Oby szczeniaczki miały też tak szczęśliwe ogłoszenia.

Posted

[quote name='Jaaga']Zuzka2, masz zapchaną skrzynkę a tu pewnie zaglądniesz. Z Twoich ogłoszeń jest już Pani chętna na kotkę Lolę, dziękuję.

Oby szczeniaczki miały też tak szczęśliwe ogłoszenia.[/QUOTE]
Już wyczyściłam:oops:Jak zwierzak ładny i zdjęcia ma super,to nie dziwne,że są zaraz chętni;)Te małe na DT ze zdjęciami na kocyku też może by miały większe szanse,no ale na razie jest jak jest-chociaż psiakowi się poszczęściło.Może i suczkom trzeba zrobić sesję w bandamkach:evil_lol:

Posted

Mam dobrą wiadomość: szczylki mają zapewniony dt u Agi38:) Będziemy musiały wesprzeć tylko je karmą bo u Agi zapsienie.
Saba z dzieciakami przyjeżdzają tu w niedzielę:) W poniedziałek sterylka, Aga przetrzyma Sabę po zabiegu a następnie zorganizujemy transport do Jaagi.
Jaaga w tej sprawie umówimy się telefonicznie, jak już czegokolwiek będę pewna to do Ciebie zadzwonie.
Buńko mam nadzieję, że uda Ci się wygospodarować czas w niedzielę, żeby psiaki zapakować mojej koleżance. Dowiem się wszystkiego od niej i Cię powiadomię. Jeśli nie miałabyś możliwości to musimy wspólnie wykombinować kogoś innego kto pomoże w przepakowaniu psiaków.

Ja również dziękuję za wpłaty, moniko083 Ty mi 20 zł nie wpłącaj bo ja Ci wiszę 20 zł za Milo więc będziemy kwita, ok? Ta sumę dokładam do szczepień.

Posted

Aniu, jeśli Saba wyrusza do Katowic,to ja mam do wywózki kota,ale tylko 26-27 maja-można by podzielić koszty jeśli ten termin pasuje (?).Do towarzystwa chyba wiewiórka od Bożeny:evil_lol:
Wiedziałam,że aga38 prędzej czy później ulituje się nad małymi:lol:Długo u niej na pewno nie zabawią:lol:To ja się dorzucę do karmy-ile trzeba?

Posted

Jesli Saba do mnie miałaby przyjechać w tym terminie, to pasowałoby mi najbardziej, bo jutro Andrzej wyjeżdża z młodszą córką do szpitala i wracają za 10 dni. Do tego czasu będę sama ze wszystkim, więc znacznym ułatwieniem byłoby, gdyby Saba pojawiła się, jak wróci Andrzej który jest głównym spacerowym :evil_lol:.

Posted

Dzięki Zuzka:) Na razie brakuje jeszcze do szczepień, ale wszystko jakoś się uzbiera.
Karmę kupię w Gabinecie albo zamówię na Krakvecie. Chciałam tej suczynce z łańcucha coś zamówić, bo biedna je chleb z wodą i podkarmiają ją sąsiedzi ale nie mam tyle czasu, żeby ogarnąć następny bazarek.
Jaaga Saba u Agi posiedzi trochę, bo tak jak pisze Zuzka pojedzie do Katowic razem z wiewiórkiem ( to chłopczyk Zuzka:)), może Nadja się zlituje i pojedzie, bo w sumie to na to liczę:cool3: Chciałabym, żeby Saba jeszcze tu zostałą zaszczepiona ale to można zrobić po około 2 tyg od sterylki.
Jaaga ona w ogóle kuleje, nie mamy póki co pojęcia co jej dolega, pewnie porządnie dostała ale czy już tak zostanie czy jest to do leczenia to też bym chciała na miejscu zdiagnozować. Na miejscu= po kosztach:)
Buńka mi napisała, ze ochrzciła sama szczyle: Calinka i Casanowa.(może Kesi bedzie w skrócie?)
Na dzień dzisiejszy zaginął szczeniak chłopiec, nie mamy pijęcia gdzie jest. Czy ktos go wziął,czy zwiał Panu podczas karmienia a, że to starszy człowiek to nie zauwazył...może jutro Buńka czegoś się dowie.

Agato P.
przesli mi jednak te fanty, może dam radę ogarnąć w przyszły tydzień.

Posted

Aniu, to nie ma sprawy. Daj tylko znać, jakby miała jechać. Może już ją zacznijcie ogłaszać i nie musiałaby jeździć, jakby DS się szybko znalazł?
Tamta druga sunia z łańcucha ma wątek? Gdyby miała i jakby na nią udało się nazbierać coś, to może ona przyjechałaby? Chyba jest w gorszej sytuacji, bo nie dość, że na łańcuchu, to nie ma co jeść.
Jak coś, to mam kojec z dwoma budami wolny.

Szkoda malucha, tym bardziej, że dom miał już mieć.

Posted

[quote name='Ania102'] jeśli mogabym fanty podzielić to byłabym wdzięczna, inaczej wszysko mi się pomiesza.
.

Ania102;19098482[B napisał(a):

Agato P. przesli mi jednak te fanty, może dam radę ogarnąć w przyszły tydzień.

Ania ,mi tam wszystko jedno na jakiego psiaka fanty pójdą ,ważne żeby jakiemuś choć troszkę pomogły.;)
Zbierałam te rzeczy z nadzieją że znajdę trochę czasu i zrobię jakiś bazarek, ale raczej nici z tego -czasu coraz mniej.
Fanty (głównie ciuchy prześlę w tym tygodniu )
poproszę adres na pw

Posted

Calineczka i Kesi zaszczepione:) Wet pogryziony:) Niestety pieska nie ma i nigdzie się nie kręci. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo że ktoś go wziął. Jeszcze będę się za nim rozglądać.

Dzisiaj bardzo szkoda mi było Sabuni, mam nadzieję że trafi na najlepszy na świecie domek. Bardzo się do mnie przywiązała, cieszy się na mój widok. Gdyby nie moje 4 psy to nie zastanawiała bym się nawet sekundy i bym ją wzięła. Podczas szczepienia małych był oczywiście jeden pisk, Sabunia tylko biedna obserwowała co się dzieje, podeszła do mnie i włożyła swoją głowę pod moja ręke:-( strasznie mnie to wzruszyło.
Kruszynka była przeganiana przez ludzi a jednak mimo to potrafiła tak zaufać człowiekowi.
Dzisiaj zaniosłam jej posłanko bo cały czas leży koło kenelu przy swoich szczeniakach.

Posted

Obfocę ją może w niedzielę. będę w chmielniku cały dzień. no i ma być ładna pogoda to zdjęcia ładne powychodzą:)
robić zdjęcia maluszkom?

Posted

Nie Buńka, Aga im już zrobi ale chciałąbym mieć jak najwięcej fotek Saby. Chodzi mi o ogłaszanie. Biszkoptowi mojemu tymczasowiczowi robię ciągle nowe i nikt się nim nie interesuje. Już myślę, ze go przefarbuje dla potrzeb medialnych.

Posted

Aniu, jak bedzie efekt, to wtedy mojego Gupika też farbuję :evil_lol:. Wczoraj była oglądać go pierwsza rodzina, ale zupełnie nie przypadł do gustu. Nie jest kremowy, ale jakiś taki bury, do tego do połowy szorstko-, a od połowy gładkowłosy. Mini hiena w postaci podskakującego ping ponga z pazurami ;).
Jakbyście miały telefony ze Sląska o pieska, to w pobliżu mnie jest pani, która ma szczeniaki. Własnie tamci ludzie wczoraj wzieli jedną sunię. Udalo mi się też załatwic dla matki sterylkę, bo co pół roku rodzi po ok. 6 małych.

Mnie się Saba podoba. Sprawia wrażenie takiego poczciwego psa.

Posted

Jutro mam tani transport Piotrków-Kielce-Opole-chyba przez Katowice.Nr tel osoby wyślę na pw.Zrzutka na paliwo,ale cena jest śmieszna jak na taką trasę-dzielona przez liczbę zwierząt.Jedzie jak na razie 1 kot.

Posted

Zapraszam na dwa bazarki:

1. Poświęcony Akcji Kastracja, która finansuje zabiegi sterylizacji Suczek i kotek
http://www.dogomania.pl/forum/threads/227168-Odlotowe-szpilki-duuuu%C5%BCo-ubra%C5%84-buty-i-inne-do-30-V-godz-20-00-ZAPRASZAMY!!/page2
2. Poświęcony MOPSiKowi (Międzyorganizacyjny Ogólnopolski Program Sterylizacji i Kastracji) - młodszemu bratu AK :smile:
http://www.dogomania.pl/forum/thread...0#post19111900

Oba mają na celu wzmocnienie finansów na sterylki :smile:

Posted

Jaaga a może Gupikowi zmień imie choćby do ogłoszeń?(głośno myslę, ja też myślę, że Biszkopt to nienajlepsze imie dla psa- w dodatku chyba jemu się nie podoba, bo mnie olewa na spacerach)
U tej suni z łańcucha byłam dziś obfociłam ją, justysiek założy jej wątek. Tak myślę, że ona szybko dom znajdzie.

Buńko
dałam Marysi 70 zł( Wpływy Zuzka2:15 zł, ewu 20 zł, monika083 20 zł= 55 zł) tylko proszę przypomnij jej jakby zapomniała Ci przekazać, bo kazała mi to powiedzieć. W niedzielę się zdzwońcie.

Ciocie proszę podrzucajcie bazarek i jak macie jakieś fanty to ślijcie, justysiek mi pomoże w bazarkach:) chyba?

Posted

oby Sie jutro . . . eh teraz to już dzisiaj udało wszystko z tymi psiaczkami. ja mam trochę fancików już wszystkie wymierzone itp itd to moge Ci przesłać, tylko podaj adres Aniu na pw;)