Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania102 napisał(a):
Nie wiem, Buńko czy one ciągle chodzą w okolicach tego Pana?

Tak, kręcą się tam ale już rzadko widzę je na podwórku częściej na ulicy. Pewnie niedługo przeniosą się na rynek . . .
Tam właśnie siedzi większość bezdomniaków chmielnickich.

Posted

(:Buńka:) napisał(a):
Tak, kręcą się tam ale już rzadko widzę je na podwórku częściej na ulicy. Pewnie niedługo przeniosą się na rynek . . .
Tam właśnie siedzi większość bezdomniaków chmielnickich.

Boże co za koszmar. Biedne psiny. Porozsyłam wątek gdzie się da, może coś się uda zadziałać.
Dobrze,że je dokarmiacie, to bezcenne.

Posted

Buńko dobrze, że je dokarmiasz, niestety nie udał się nasz plan ale myslę, że i tak trzeba pomysleć nad sterylizacją. Tylko chyba z transportem nam nie wyjdzie, poza tym nie byłoby gdzie ich po zabiegach przetrzymać wiec możemy tylko zastanowić się gdzie i za co przeprowadzić zabiegi i jak to zrobić.

Posted

ewu dzieki, ze pomagasz, niestety ja juz w tej sytuacji straciłam nadzieję. Na miejsce Saby zabrałam do Jaagi Tosie a szczylom przepadł tymczas:-(

Może gdyby Tosia znalazła dom to na jej miejsce do Jaagi pojechałaby Saba, ale dla szczeniaków nadal nic

Posted

Ania102 napisał(a):
ewu dzieki, ze pomagasz, niestety ja juz w tej sytuacji straciłam nadzieję. Na miejsce Saby zabrałam do Jaagi Tosie a szczylom przepadł tymczas:-(

Może gdyby Tosia znalazła dom to na jej miejsce do Jaagi pojechałaby Saba, ale dla szczeniaków nadal nic

Nie można im dać zginąć, to jeszcze dzieci...Boże co robić, tyle zaproszeń wysłałam...
Ludkowie ma ktoś pomysł???????????
A na FB mają wydarzenie?

Posted

Nawet gdyby Tosia znalazła dom, to tu mało kto zagląda, a deklaracji Saba nie miała. Jakos prawie nikogo nie ujeła i mało kto tu zaglada.
Na wątku Tosi był dla odmiany spory ruch, ale dopóki nie przyjechała, teraz już wątek zamiera.
Ani nie stać na to, żeby utrzymywac u mnie sunię. U Tosi i tak udało się nazbierac chyba połowę deklaracji.

W razie pilnej potrzeby mogłaby do nas przyjechac, choć to utrudnienie 3 psy. Tylko co zrobić z młodymi? Kto weźmie na DT dzikie podrostki? Większośc psiarzy, których znam mają w domu po jednym takim tymczasowiczu, który ze względu na swoją dzikość czy niedostosowanie został na zawsze, bo nikt go nie chciał adoptować.

Może wyłapanie ich na sedalin i chociaż sterylizacja to jakies wyjście?
Takie dzikawe psy to ogromny problem z adopcją. Tak samo jest z kielecką lolą spod szpitala. Najpierw była na DT u mojej mamy, potem pojechała do hoteliku u Magdy, a teraz nie ma oczywiście pieniędzy na jej utrzymanie w hotelu. Od wielu miesięcy nikt jej nie chce, bo komu potrzebny bezdotykowy pies? Za mały do kojca, szczelne ogrodzenie potrzebne i najlepiej inny pies do towarzystwa. Za duzo zachodu.

Myslę, ze obojętnie gdzie Saba miałaby trafic, to najpierw trzeba ją finansowo zabezpieczyć. Skoro ona nie jest dzika, to na pewno zostałaby w końcu adoptowana. Ma szansę. Z młodymi gorzej, ale szczeniorka za 3-4 mies. już może być w ciąży.

Posted

Ewu psiaki nie mają wydarzenia na FB, nie jestem tam zalogowana. Obecnie nie mam czasu rozsyłać wątku. Zal mi Saby,bardzo bym chciała żeby znalazła schronienie ale niewiele mogę pomóc.
Nie mam już żadego pomysłu

Posted

Ania102 napisał(a):
Ewu psiaki nie mają wydarzenia na FB, nie jestem tam zalogowana. Obecnie nie mam czasu rozsyłać wątku. Zal mi Saby,bardzo bym chciała żeby znalazła schronienie ale niewiele mogę pomóc.
Nie mam już żadego pomysłu

Będę dalej rozsyłać.
Poproszę kogoś może zrobi wydarzenie , ja nie umiem...

Posted

ewu napisał(a):
Będę dalej rozsyłać.
Poproszę kogoś może zrobi wydarzenie , ja nie umiem...

ewu, to bardzo proste, zachecam do spróbowania... W razie czego służe pomoca.