Jump to content
Dogomania

Klusek(Olinek)-cudny szczeniak..prawie..ON..nie widzi, ale ....MA WSPANIALY DOM ! ! !

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeszcze nic nie jest postanowione, ale możecie mi wierzyć, u tej osoby też chciałabym być Klusiorem. Znam ją dobrze jak wyjeżdżam ona opiekuje się moimi psami i końmi i Julą. Ma swoje zwierzaki pod opieką (kalekiego króliczka, kota chorego na nerki, konia wykupionego z rzeźni) i wiem że ostatnia zje i odpocznie, zwierzaki są zawsze najważniejsze...
I napewno Kluś byłby częstym gościem tu, a ja u niego :-)
Ona po prostu go kocha, zawsze jak sie spotykamy to powiem Wam muszę stać w kolejce, bo najważniejszy jest KOFANY KLUSIOREK z ktorym trzeba wytarzac sie po ziemi i wytarmosic.

zima? Ciocia figa33 jaka zima...:puppydog:
to jest totalna katastrofa, a nie zima...
czasem coś leci z nieba, generalnie jest pochmurno i dżdżysto, a jak wyjdzie słońce wszyscy przecierają oczy ze zdumienia bo jest właśnie taka wiosna.

Posted

no nie wiem, bo ciocia Hund mnie podejrzewa że ja go oddam do schroniska...:sadCyber:
jak można??? ja?? psa do schroniska???
na litość boską....:wallbash:
Chyba się obrażę, bo jest to dowód całkowitego braku zaufania do mnie :obrazic:

Żądam satysfakcji!!!
:motz:

Posted

Ja po prostu chciałam wiedzieć :oops: czy domek jest pewny czy mam czegoś szukać dla niego i jak pilna jest ta sprawa. Bo to że chcę wiedzieć gdzie będzie mieszkał to chyba logiczne :razz:

Posted

Może Dorothy opisze, jak Klusior był u Karoliny na 5 dni próby w tym mieszkaniu w Krakowie?
Z tego co wiem - i Karolina i Klusior byli zadowoleni.
Klusiek na początku dostał łapą od kocura w łeb:lol:, na zasadzie "ja tu rządzę!" ale szybko się dogadali.

Pozdrawiam

Posted

Klusiek to chyba nie zdaje sobie sprawy ze swoich gabarytów i jednocześnie możliwości .
Nie widzi i nie wie ,że jest wielkim chłopem i jedno jego kłapnięcie i po sprawie, a tak wieczny szczeniak.
I dobrze, bo pewnie zostanie takim wielkim , kochanym misiem :dog:

Posted

Ano co prawda to prawda Peterze Beny :p
Myślę, że D. będzie w stanie coś więcej (jak się zorientuje, że Dogo wróciło).
Tak poza tym, z chęcią kiedyś Waćpana poznam osobiście.;)

Pozdrawiam

Posted

Tak, Klus od piątku jest w Krakowie u Karoliny. Trzymajcie kciuki, zeby dziewczyna sobie poradzila z obowiazkami. I zeby Klus byl szczesliwy. Ja jestem informowana co slychac, póki co slychac chrapanie Klusiora rozciagnietego na pól pokoju, a co wazniejsze- jedzenie STOI W MISCE. Je sobie na raty, po trochu. Nie wiem czy pisalam ale tu zawsze wchlanial zawartosc miski w szalonym pospiechu krztuszac sie, w 12 sekund, bo tak bal sie ze mu psy odbiora. Mimo ze pilnowalam. Teraz ma komfort psychiczny
No i jest rozpieszczany...
a mnie jest troszke lżej, z 7 psów zrobiło się 6....

Posted

Czarodziejko prosze Cie nie kracz. I tak mam 6 psów w tej chwili :-)
i 2 koty o reszcie nie wspomne...
ostatnie odrobaczanie 167 zl. Nawet jak bym chciala to nie dam rady finansowo wiecej.
A Kluś zasluguje na to by byc jedynakiem, wypieszczonym, wychuchanym, w centrum uwagi. A nie jak u mnie- ostatni w stadzie....

Posted

Kiedy odszedł Misio, czyli tym samym zwilniło się miejsce w moim psim hmmm hospicjum dostałam kilka ofert - kociczkę bez oka, samiczkę nieokreślonego bliżej gatunku i Krówka, który nie ma się gdzie podziać. Mimo iż warunki u mnie są, to niestety....nie wiem, czy się zdecyduję, każdy przypadek wymaga osobistego podejścia. Wszystko trzeba ukochać, wypieścić i nakarmić...Rozumiem cię, jak najbardziej

Posted

wlasnie dostalam informacje ze pod nieobecnosc nowej pani (2 godziny) zjadl drzwi wejsciowe, i nie umie zostawac sam (wyje). Potrzebna bedzie pomoc psiego psychologa, niestety :shake:
Oczywiscie nowa pani uczy go zostawania (wychodzi na chwilke, potem na dluzsza, itd) ale jakoś jego to nie przekonuje.:-(

Posted

Czarodziejko nie kracz, prosze, ja cały czas siedze i powtarzam UDA SIE
...
dzis dzwonie do psychologa psiego znajomego z Krakowa. Trudno, zaplace, ale trzeba jakos walczyc.... ja wiem co ten pies POTRAFI, wierzcie mi... rozwalenie drzwi to pikuś.

Posted

niech go przed wyjściem porządnie wybiega żeby był zmęczony - powinien pójść spać na troche. I niech mu zostawi jakies gryzaki , dużą kość itd. żeby miał zajęcie.

Posted

myslisz ze czul sie opuszczony jak w towarzystwie czterech psów konsumowal mi wyposazenie garazu tudzież bramę garażową? :p
Ten typ tak ma....
Zalatwilam konsultacje z Andrzejem Kłosińskim. Myślę że pomoże.

Posted

myśle ze czuje sie troche samotny, ale ponoc wyje tez jak Karolina wyjdzie ale sa pozostali domownicy. On chyba za nia teskni... Natomiast u mnie- wycie i szczekanie bylo na porzadku dziennym a niszczenie... ja tu chyba kiedys robilam liste-
2 pary oficerek, w tym jedne skorzane (myslalam ze sie zaplacze)
buty w tym- 3 pary meskie, 2 damskie, 2 dzieciece
pantofle- nie liczylam juz potem ile...
bat do lonzowania konia
4 kantary
derka
czaprak
oglowie i wypinacze (pycha, ze skory)
spodnie teścia
miotelka i lopatka
kilka pedzli do farb
wiaderko
miarka do paszy dla koni x 3
witaminy dla koni- raz pelne wiaderko, raz puste
szczotki dla koni- kilka
klamka
kolder sztuk 4
kocy- nie wiem ile...
brama garazowa- od srodka oderwane panele i ocieplenie do golej blachy
drzwi wejsciowe- lezal i sobie obgryzal te listewki wypukle. Drzwi mialam ciemnobrazowe, teraz w miejscu listewki mam jasne wygryzione szlaczki surowego drewna
wycieraczki- kilka...
kurtka mojego goscia- puchowa szt 1 (pierze bylo wszedzie)
plecak mojego innego goscia- bo mial w srodku kanapke

i tak dalej i tak dalej, pewnie cos bym sobie jeszcze przypomniala. Acha, kiedys ogryzal zderzak samochodu....:shake:
On to po prostu lubi:p