Jola i Czterołapy Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 DOSIA_GRECIA napisał(a):może ten dzisiejszy dom nie taki całkiem stracony... Bunia była u weterynarza, zrobili jej test na babeszioze(nie ma) do tegobyc moze jutro zaswieci słoneczko :) jakby co to na pewno napiszę. A dzis nie chce zapeszać. Na dobre wiadomości, czekamy szczególnie niecierpliwie! :) Quote
DOSIA_GRECIA Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 Jola+Rani+Sari napisał(a):Na dobre wiadomości, czekamy szczególnie niecierpliwie! :) Boże wczoraj byłam tak zmeczona ,ze juz od rzeczy pisałam,. tak intensywnie mysle o domu dla Buni ,że zamiast dzień napisałam dom że nie całkiem stracony. Ale w sumie cos w tym jest bo moze dzisiaj się trochę wyjaśni i kwestia domu tymczasowego. Quote
sleepingbyday Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 hej! jestem. i słuchajcie. sunia jest goldenowata. zamiast poświęcac czas na szukanie kasy na hotelik, trzeba zrobic jej migusiem dobre fotki w słońcu i ogłoszenia. nie ma co tracić energię na szukanie płatnego dt (no chyba, ze znajdzie sie chętny bezpłatny). lepiej zbierać kasę na we wydatki zwiazane z leczeniem suni, zeby pomóc schronisku. ogłoszenia powinny załatwić sprawę, zwłaszcza, jesli forum goldenie włączyło się do pomocy w szukaniu i - jak najszybciej - sprawdzaniu domu. martwię się, że jednak były tam gdzies szczeniaki. pseudo nie wyrzuciłoby karmiącej suki, bo przeciez ktoś szczeniaki musi karmić. czy ona dostała leki na zatrzymanie laktacji? Quote
kaszanka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Miałam niedawno u siebie bardzo podobną suczkę z tym że młodziutką - popatrezecie same - czyż nie sa do siebie podobne :) Bunia Beza Nawet imiona mają na tę samą literkę :) Quote
DOSIA_GRECIA Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 oj podobne bardzo..:) A Bunia dzisiaj spi w domu tymczasowym. Udało się znaleźć dzięki pewnej wspaniałej Agnieszce. Trzymajcie kciuki bo u Pani do której trafiła jest jeszcze bardzo wszędobylski piesek z ADHD i musza sie jakoś dogadać,.. w zasadzie nie mam większych obaw boje sie tylko o jej oczko bo mały macha łapami, pazurami. zębami własnie koło oka i bedzie trzeba bardzo uważać. Dzień był wyczerpujący ,.... Quote
DOSIA_GRECIA Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 (edited) w pierwszym poście umieściłam informację o wydatkach. Mam wielka prośbę do wszystkich o wsparcie finansowe które jest teraz bardzo bardzo potrzebne. Edited April 24, 2012 by DOSIA_GRECIA Quote
sleepingbyday Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 czyli jest bdt. świetnie! dosia, może zmień tytuł, że szukasz wsparcia finansowego ale nie na dt, tylko leczenie. jak myslicie? Quote
DOSIA_GRECIA Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 PRZYZNAM , ze ja już nie myśle bo jestem wykończona, przy okazji jak będzie czas to pogadamy. Oczywiscie teraz zbieram na najpilniejsze potrzeby czyli na leczenie. Quote
DOSIA_GRECIA Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Właśnie otworzyłam rachunek u wetek na ul. Paca w Warszawie... one sa nieocenione!!!! Kochane!!! Dały mi na krechę antybiotyki na całą kurację i tabletki na robaki. 103 zł. Mam tez receptę na krople do oczka. (kolejne) Będzie niezbędna konsultacja u okulisty. Quote
sleepingbyday Posted April 24, 2012 Posted April 24, 2012 przydałyby sie też bazarki. Dosia, ty masz jeszcze nieprzebrany, dziewiczy dom :-) Quote
DOSIA_GRECIA Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 (edited) ano mam, też o tym myślałam, ale muszę znaleźć chwile bo na razie .... to nie mam czasu usiąść na dupsku. :) Jeszcze dzisiaj muszę zawieźć do Labuni lekarstwa i zrobić kilka fotek. A i do apteki po kolejne kropelki... Edited April 24, 2012 by DOSIA_GRECIA Quote
DOSIA_GRECIA Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 Wczoraj jak zwykle było co robić... Oficjalnie suni przeszła pod opiekę fundacji PIES NA ZAKRĘCIE. Trochę było z tym zawirowań ..:( ale się udało, najważniejsze że psiunia ma gdzie spać i ma zapewnioną opiekę i jedzenie. . Za pośrednictwem tej fundacji będę zbierała na leczenie. Ale w dalszym ciągu najważniejsza kwestia to szukanie DOMU NA STAŁE. wczoraj byłyśmy u okulisty, niestety oka nie da się już uratować można jedynie poprawić komfort psu żeby nie bolało i zaleczyć żeby nic się nie działo z oczkiem. Quote
beka Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Tak jak mojej Sarze. Ma jedno widzące oczko a;e znalazał super dom. Buni też sie uda. Quote
sleepingbyday Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 dosia, może poproś Baloniarki o wpsracie. ostatnio zwróciłaś im kaskę, bo malutka zaoszczedziła, więc może będziemy mogły pomóc, zwłaszcza że DT suńki jest bezpłatne? robię właśnie obiecane bazarki, więc zapraszam was: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226318-Eros-flirt-dyscyplina-i-zab%C3%B3jca-Dla-Dauli-wym%C4%99czonej-w-pseudo-Do-7-05-21-00 http://www.dogomania.pl/forum/threads/226320-DaVinci-Boticelli-Klimt-Dla-Bojara-zaspawanego-w-klatce-na-2-lata-Do-7-05-21-00 Quote
DOSIA_GRECIA Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 ja już nie ogarniam,. opieka nad Labuśką i obsługiwanie wydarzenia na FB pochłania większość mojego wolnego czasu. Ale muszę przyznać ,że z sukcesami. Nazbierałam już kasę na pokrycie bieżących rachunków u weta, zapłaciłam za konsultacje u okulisty, i zamówiłam karmę 12kg Brit Care !!!!! i jeszcze zostało na pilne wydatki 180 zł. !!!!!!! tak naprawdę to były 4 przelewy moja mama , i trzy inne osoby w tym jedna ze Szwecji a jedna... była właścicielka Goldenki, która ...ech już po drugiej stronie..... do tego jeszcze dołożył się jakiś chłopak... Misiaczek jest w bezpłatnym domu tymczasowym ale baloniarki poproszę jak będzie piliło. Quote
sleepingbyday Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 widzisz, czas to zabiera, ale za to jaki sukces! a nie mówiłam ci, ze to może sie stac nałogiem ;-)? przypomnij mi, gdzie jest sunia? aha, jak ona ma na imie, bo mi umknęło? Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 5, 2012 Author Posted May 5, 2012 (edited) sleepingbyday napisał(a):widzisz, czas to zabiera, ale za to jaki sukces! a nie mówiłam ci, ze to może sie stac nałogiem ;-)? przypomnij mi, gdzie jest sunia? aha, jak ona ma na imie, bo mi umknęło? I nowy kłopot,. zostawiłam ja pod opieka w BDT, zamówiłam karmę i dzwonię... dzwonie dzwonię . Nikt nie odbiera i nie oddzwania. Dzisiaj przyjeżdzam . Goldi vel Labunia jest w hoteliku :( Nie wiem co się stało , próbuję wyjaśnić,. Wstępnie wiem że jest w hoteliku wioska psów. I nic poza tym. Dziewczyna która się nią opiekowała musiała wyjechać i ją tam zawiozła. :((((( Bardzo brzydko ,że nic mi o tym nie powiedziała, Przecież ja rozumiem ,że są różne sytuacje życiowe ale efekt jest taki ,że bidulka jest w hoteliku. :( Ja zamówiłam dla niej 12 kg dobrej karmy i przez tydzień nie mogłam jej dostarczyć bo nikt nie odbierał :((( Jedno jest pewne jeszcze dzisiaj może uda mi się ustalić przynajmniej to ,czy mogę do niej jutro pojechać :( Trzeba szybko szukać domku , szkoda psiaka . Taka miła sunia. Edited May 6, 2012 by DOSIA_GRECIA Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 Labunia vel Goldi wraca do BDT. dzisiaj po nią jadę i zawożę do domu w którym była. Pozostaje jeszcze rachynek za hotelik za pięć dni. :( 75 zł. Koniecznie trzeba zacząć intesywnie szukać domu... Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 DOSIA_GRECIA napisał(a):dziekuję. :) czy jest jakieś zainteresowanie ? Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 _Goldenek2 napisał(a):Ma u nas już wątek http://www.zlotypies.com.pl/viewtopic.php?p=14038#14038 czy jest jakieś zainteresowanie? Quote
Diegula Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 Wiem od Dosi ze sunia już wróciła do BDT w którym wcześniej była Quote
sleepingbyday Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 tak, to przeczytałam. mam nadzieję, że wszystko ok, dośka sie odezwie na pewno. Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 7, 2012 Author Posted May 7, 2012 sleepingbyday napisał(a):tak, to przeczytałam. mam nadzieję, że wszystko ok, dośka sie odezwie na pewno. Sytuacja opanowana. Labunia vel Goldi jest w Ząbkach. Wizyta na Paca umówiona na czwartek. Szczepienia i badanie nerek. Quote
Recommended Posts