Jola i Czterołapy Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Porozmawiaj z Librą: [FONT=Verdana]Asia 505 541 128 [/FONT] Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 19, 2012 Author Posted May 19, 2012 dziękuję za namiary ale znalazłam kogos innego. Ta osoba sama się zgłosiła dlatego już udało mi się ustalić termin wizyty na wtorek. :) Quote
sleepingbyday Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 czy to ktoś z doświadczeniem w wizytach PA? Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Oj dużo się działo...wizyta odbyła się z bardzo pozytywnym wynikiem, Pani która przeprowadzała wizytę ma doświadczenie, sama tez ma Goldenkę po przejściach oraz psa terapeutę. Jest tylko jedno ale ,. nie można jej jeszcze zawieźć bo tam początek wielkiego remontu, burzenie ścian, robienie ogrodzenia.. a Bunia będzie wymagała spokoju i dobrych warunków po operacji :( i to jest meritum... trzeba szybko robić operację bo weterynarz wykrył u Buni guzy w cycuszkach :((((( Wszyscy wiemy czym się kończy zaniedbanie takich guzów.. Dlatego prowadzę obecnie zbiórkę na zabieg... Zabiegi będą dwa.. jeden, ten poważniejszy chcemy przeprowadzić jeszcze teraz jak sunia jest w BDT. Drugi weźmie na siebie nowa opiekunka. Dodatkowa sprawa to taka ,że jest to kosztowne i nowej opiekunki nie będzie na to stać.:( ma jeszcze dwa inne pieski które właśnie wysterylizowała i spodziewa si.e dziecka..a do tego ten remont. MJestem przekonana ,że trzeba pomóc. Nie codziennie znajduje się ktos kto chce przygarnąć niewidomego na jedno oko psa, z ostra anemia , wykoślawionymi łapami i guzami :(( Dwie inne osoby zainteresowane adopcją po informacji o guzach zrezygnowały. podaję link na Allegro. W wolnej chwili zajmę się jakimś bazarkiem... Ale to dopiero jutro. Mamy dwa tygodnie na zebranie 400 zł. Za taką minimalna kwote po kosztach zabieg zrobia nasze kochane panie na Paca. Normalnie około 600 zł to kosztuje. Dodatkowo musimy szybko poprawić wuniki krwi u suni bo ma ane,mię. http://allegro.pl/show_item.php?item=2372417649 Quote
sleepingbyday Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 dosia- bazarki koniecznie! wszystko spada na te sunię, biedna! dobrze, że dom pozytywnie oceniony. i bardzo ważne, te guzy powinno się wysłać na badanie histopatologoczne, pogadaj przy okazji z naszymi wetkami. piszesz niejasno - druga operację bierze na siebie przyszły ds, czy nie? bo piszesz, że nie będzie ich stać. kiedy planowany jest koniec remontu? chyba faktycznie lepiej suńki nie ładować w ten remont. kilka razy zadawałam pytanie, czy prosiłaś o wsparcie baloniarki. teraz chyba jest dobry moment na to, no nie? a ha, czy na 100% dom zaadoptuje labunię? Quote
wiosenka Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 W zasadzie to przed zabiegiem powinno się sprawdzić płuca i zrobić Usg jamy brzusznej. Jakby co mogę dołożyć kilka fantów na bazarek. Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 (edited) sleepingbyday napisał(a):dosia- bazarki koniecznie! wszystko spada na te sunię, biedna! dobrze, że dom pozytywnie oceniony. i bardzo ważne, te guzy powinno się wysłać na badanie histopatologoczne, pogadaj przy okazji z naszymi wetkami. piszesz niejasno - druga operację bierze na siebie przyszły ds, czy nie? bo piszesz, że nie będzie ich stać. kiedy planowany jest koniec remontu? chyba faktycznie lepiej suńki nie ładować w ten remont. kilka razy zadawałam pytanie, czy prosiłaś o wsparcie baloniarki. teraz chyba jest dobry moment na to, no nie? a ha, czy na 100% dom zaadoptuje labunię? 1. drugi zabieg bierze na siebie dom stały ..od pierwszego trzeba odczekać 6 tygodni. Jak się zagoi po pierwszym będzie ją można zawieźć. (napisałam ,że ciężko z kasa u nich... na początku była mowa tylko o sterylizacji.. ale w obecnej sytuacji trzeba pomóc i mogę tylko dziękować ,ze znalazł się taki chętny domek pomimo tych guzów). 2. Tak jest już decyzja o adopcji na 100 procent. 3. wiem ,. na pewno po wycięciu trzeba oddać do przebadania guzy. 4. No i masz racje tym razem chyba czas poprosić baloniarki o wsparcie. Jutro sie tym zajmę.. bo teraz piszę w przerwie.. 5. co do remontu... tak się składa ze we wszystkim naszym wrogiem jest czas... ale i tak jestem szczęśliwa ,że Bunia jest pod opieką,.. i raczej na wszystko patrzę pozytywnie,. wszystko się z czasem poukłada. W schronisku byłoby cięzko z wizytami u okulisty, ortopedy, z zabiegami... Edited May 25, 2012 by DOSIA_GRECIA Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 wiosenka napisał(a):W zasadzie to przed zabiegiem powinno się sprawdzić płuca i zrobić Usg jamy brzusznej. Jakby co mogę dołożyć kilka fantów na bazarek. Powinno się tak zrobić..wiem. :( zobaczymy na ile uda się zebrać pieniądze.. bo jak się to wszystko doda do siebie to wyjdzie jakaś potworna kwota. zabieg jeden zabieg drugi badania krwi usg badania wyciętego materiału masakra... a jeszcze okulista . Quote
DOSIA_GRECIA Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 zbiórka w toku.. trzeba teraz nazbierać jeszcze dużo pieniędzy :( Sunia jest juz po zabiegu ! zaraz umieszczę dane. Ma sterylizację i usuniete wszystkie guzy... ale było z nia źle.. zaczęła bardzo krwawić w czasie zabiegu... mogła odejść :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((na prawdę było bardzo źle Quote
sleepingbyday Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Ale juz jest dobrze? biedna labunia, przeszła tyle i słaba jest. jednak na raz wycięto wszystkie guzy? a poszły do badań? ile wszystko kosztowało, ile kasy potrzeba?a Quote
DOSIA_GRECIA Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 Tak..a za dwa dni Bunia znowu będzie u mnie na pomieszkanie... :) w poniedziałek zdjęcie szwów a potem...............DO DOMKU DO ZAKOCHANEJ PAŃCI :DDDD Quote
sleepingbyday Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 ile zapłaciłaś, i ile kasy potrzeba jeszcze? Quote
DOSIA_GRECIA Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 podsumowanie będzie w poniedziałek. około 1000 zł plus jeszcze za badania histopatologiczne,.. Jutro jadę na zdjęcie szwów z Bunia to się dowiem bo nie dostałam informacji. Co do nazbieranej kwoty to tez będę wiedziała w poniedziałek raczej powinno być na całość ale trzeba podliczyć ludzie wpłacali na paypal, na konto i kupowali cegiełki..... Quote
Zofija Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Przepraszam za offa, ale pilnie poszukuję osoby do wizyty przed adopcyjnej w Warszawie do maleńkiej Loli, która jest w -ieszyńskim schronisku. Czy ktoś moze mi pomóc? To wielka szansa dl Loli. Kontakt na pw lub maila:[email protected] tel. -508-063-271 Quote
DOSIA_GRECIA Posted June 12, 2012 Author Posted June 12, 2012 mój niedźwiadek dzisiaj szalał w parku,.. bez smyczy pierwszy raz odważyłam się ją puścić.. ganiała z moimi piesami. było fantastycznie, pilnowała się i była bardzo grzeczna i towarzyska.:) Quote
sleepingbyday Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 a ja poznałam wczoraj bohaterkę wątku. prześliczna jest i bardzo zrównoważona. Quote
DOSIA_GRECIA Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 Diegula napisał(a):A fotki jakieś będą??? filmiki na facebooku są. :) Quote
DOSIA_GRECIA Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 a już za parę dni ..w sobotę Bunia jedzie do domku :D Quote
Recommended Posts