Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

• nie jest dobrze

• właściwie to się załamałam

• i mam strasznego doła

• Mariusz przyjechał i przekazał info o Buni z dni ostatnich...

• Bunia ujada już gorzej niż psy ojca i atakuje przechodzących ludzi gdy jest spuszczona

• ostatnio zaatakowała przechodzącą matkę z córeczką

• na szczęście nic się nie stało, bo ojciec był w pobliżu i wziął ją na smycz, ale matka strasznie go opitoliła... zresztą miała rację...

• w nocy praktycznie w ogóle nie śpi, tylko ujada, Mariusz też nie może przez to spać i musi zamykać okna i wkładać zatyczki do uszu

• strasznie jest niezadowolony

• nie wiem co robić...

• może jakiś znawca psich charakterów i szkoleniowiec by mi coś podpowiedział, jak ją traktować, wychowywać, co na to poradzić...

• nie wiem czy to w niej siedziało i się obudziło, czy podpatrzyła swoich nowych kolegów i się od nich nauczyła... a że jest we wszystkim lepsza, to ich wielokrotnie przebija nawet w wadach

• chyba potrzebuję fachowej porady, a może nawet praktycznej pomocy... sama nie wiem

Takiego maila dostałam wczoraj od nowej właścicielki Buni.. jak widać pojawiła się problem.. Wszyscy z Bunia się cackaliśmy, na wszystko pozwalaliśmy, była cicha łagodna i spokojna a nagle jak poczuła wolność zaczęła dokazywać .. Prosze jeśli komuś przychodzi do głowy jak ten problem zlikwidowac w zalązku proszę pomóżcie..

Posted

a nie mówiłam, nie rozpieszczać??? bunia to nie joreczek, to kawał baby.

na cito muszą zadzownic do szkoelniowca, który tam pojedzie, obejrzy, jak wygląda sytuacja i da im zalecenia do wykonania. to jest wczesna sprawa, na 100% do ogarnięcia, nie mam watpliwości w tym temacie. tylko nie mogą zwlekać, aż rzecz się rozjątrzy i utrwali, musza już działać.
mam wrażenie, ze ona moż emiec silny instynkt stróżująco obronny?

przypomnij mi, gdzie oni mieszkają, łódź?

Posted

sleepingbyday napisał(a):
a nie mówiłam, nie rozpieszczać??? bunia to nie joreczek, to kawał baby.

na cito muszą zadzownic do szkoelniowca, który tam pojedzie, obejrzy, jak wygląda sytuacja i da im zalecenia do wykonania. to jest wczesna sprawa, na 100% do ogarnięcia, nie mam watpliwości w tym temacie. tylko nie mogą zwlekać, aż rzecz się rozjątrzy i utrwali, musza już działać.
mam wrażenie, ze ona moż emiec silny instynkt stróżująco obronny?

przypomnij mi, gdzie oni mieszkają, łódź?

W zasadzie to pod Łodzią, koło Uniejowa
Na razie problem opanowany, zadzwoniłam przegadałam sprawę. Zalecenia i porady już podane.. Okazuje się ,ze jak zwykle najwięcej pracy będzie z ludźmi a nie z psem. Ojciec dziewczyny która zabrała Bunię faworyzuje , ją pozwala na wszystko ulega zachciankom.. I to są skutki. Wszyscy już wiedzą co mają robić jak się zachowywać .. włącznie z kolejnością karmienia i zwyczajami w nocy,.. Bunia wychodziła kiedy chciała, ujadała cała noc a w dzień spała,.. domownicy woleli zamknąć okna zatkać uszy a pies dalej w przekonaniu ,że dobrze robi bronił obejśćia i odstraszał szczekaniem. Incydent z sąsiadka tez pokazał ,że nie ma żartów, okazało się ,ze Bunia bardziej wystraszyła niż zaatakowała ale w sumie to dobrze bo przynajmniej był bodziec do tego żeby zmienić podejście do jej wychowania.

Posted

tak, bardzo dobrze, że to sie teraz wydarzyło i skończyło na strachu. przykro bardzo, że dziewczynka sie wystraszyła. dobrze, że ludzie tam wyciągają wnioski, to fajne. trzymam kciuki.
ale stresy, naprawdę :-)