sleepingbyday Posted May 7, 2012 Posted May 7, 2012 goldi to bardzo ładne imie. jak będzie na paca,to zróbcie jakieś fotki. jak najlepsze - do ogłoszeń! Quote
Jola i Czterołapy Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Poszła wczoraj duża partia ogłoszeń. Jest jakiś odzew telefoniczny? Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 10, 2012 Author Posted May 10, 2012 [quote name='Jola+Rani+Sari']Poszła wczoraj duża partia ogłoszeń. Jest jakiś odzew telefoniczny?[/QUOTE] niestety .. nic .. ale przy okazji bardzo dziekuję za pomoc.. tymczasem nasza dziewuszka była dzisiaj na pobraniu krwi na badania i została szaszczepiona na choroby zakaźne Quote
wiosenka Posted May 10, 2012 Posted May 10, 2012 Dopiero dziś znalazłam ten wątek, kolejna sunia miała szczęście, że na Ciebie trafiła. Quote
sleepingbyday Posted May 11, 2012 Posted May 11, 2012 dosia, odezwałas sie do baloniarek o wsparcie dla bdt? Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 dzisiaj dostałam mail od osoby która zamieściła ogłoszenie ,że odezwała się osoba zainteresowana. Wysłałam ankietę adopcyjną i zadzwoniłam. Może być problem , bo domyśliłam się ,że to starsza osoba i w dodatku nie wypełni mi ankiety bo nie ma komputera . Wytłumaczyłam jej jaka jest kolejność w załatwianiu adopcji, ale chyba nie bardzo rozumiała. No nic, nie spisuję jej na straty tylko umówiłam się na telefon na poniedziałek. Pani jest z Otwocka więc ostatecznie możnaby zrobić wizytę i pojechać z ankietą. Zobaczymy, tymczasem Labunia ma umówioną wizytę u ortopedy w poniedziałek. Quote
_Goldenek2 Posted May 12, 2012 Posted May 12, 2012 Proponuję abyś odpuściła ankietę tylko umawiała wizytę. Bywają ludzie, którzy z kompem sobie nie radzą. Jak znajdziesz kogoś z Otwocka to daj Mu wytyczne odnośnie wizyty. Oczywiście umowę adopcyjną trzeba podpisać jak wizyta wypadnie ok :) Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Mam jeszcze jedna alternatywę ale pod Łodzią . :) zobaczymy... Quote
_Goldenek2 Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Jasne.... wiem, że szukasz najlepszego domku. To normalne :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Zapisuję śliczną goldenkę. DOSIA_GRECIA, dziękuję :loveu:. Co by nam ta biedulka opowiedziała, gdyby umiała mówić... :-( Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Dzwoniłam dzisiaj do weterynarza... Labunia ma anemię. to z esztą było do przewidzenia.. :( Koło 14 mam jeszcze zadzwonic żeby dłużej porozmawiać o wynikach. Quote
_Goldenek2 Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Zapytaj weta jaką karmę Labunia powinna jeść, aby poprawić jej wyniki. Trzeba jej dawać też marchewkę i jabłuszka do chrupania. Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 13, 2012 Author Posted May 13, 2012 Karma ma być oczywiście wartościowa i z witaminami i mam nadzieję ,że taką kupiłam brit care dla dużych dorosłych psów. A marchewę i jabłuszka podrzucę jutro i dziękuję za podpowiedź. Quote
sleepingbyday Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 ja od czasu do czasu daje moim psom po wędzonej sardynce jako wieczorny przysmak. kosztuje grosze. Labunia jest młoda? starszej osobie bym odradzała. tzn 80latce, bo 60latka, to spoko ;-) Quote
wiosenka Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Karma powinna być ok. proponowałabym dodatkowo witaminy. Quote
_Goldenek2 Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Ściągnięte z porad psiarzy: 1 Karm swojego psa mięsem bogatym w białko - mięsem z indyka, jagnięciny, wołowiny i kurczaka. Białko pomaga budować więcej czerwonych krwinek. Jeśli nie wiesz jaka porcja mięsa będzie odpowiednia dla twojego psa poradź się weterynarza. 2 Zastosuj surowy ekstrakt z wątroby. Ekstrakt bogaty w żelazo i kompleks witaminy B pomoże złagodzić anemię. Przed podaniem jej psu skonsultuj się z lekarzem weterynarii. Bez konsultacji możesz psu zaszkodzić, jeżeli cierpi on na zaburzenia czynności wątroby. Surowy ekstrakt (wyciąg) z wątroby dostaniesz w sklepach ze zdrową żywnością lub u weterynarza. 3 Dodawaj psu do jedzenia zboża, gdyż zawiera dużo chlorofilu. Chlorofil uczestniczy w budowie większej ilości czerwonych krwinek. Psy lubią smak pszenicy i jęczmienia. Jeżeli twój pies waży mniej niż 15 kg dawaj mu codziennie 1/4 łyżeczki, większe psy mogą dostawać 1-2 łyżeczki. 4 Podawaj psu witaminę C. Witamina C wspomaga absorpcję żelaza. Jeśli twój pies waży mniej niż 15 kg podawaj mu 250 mg 2 razy dziennie. Większym psom dawkuj 1000 mg na dobę. 5 Wzbogać menu psa. Wprowadź zieleninę, pokrzywę, koniczynę czerwoną i korzeń łopianu. Wzmocnią wątrobę, oczyszczą krew, pomogą w budowie nowych krwinek. Raz dziennie podawaj 1 łyżkę suszonych ziół na każde 30 kg wagi psa. Psy nie lubią zapachu korzenia łopianu. Najlepszym rozwiązaniem będzie zmieszanie razem wszystkich tych trzech suszonych ziół. Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 [quote name='Diegula']I jak wyszły badania suńki?[/QUOTE] jakm napisałam wczesniej .. anemia.. a dzisiaj :(((((((( wizyta u ortopedy nie odbyła się bo pani ortopeda zapomniała. :((((((((((((!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Diegula Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='DOSIA_GRECIA']jakm napisałam wczesniej .. anemia.. a dzisiaj :(((((((( wizyta u ortopedy nie odbyła się bo pani ortopeda zapomniała. :((((((((((((!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] A no fakt pisałaś przecież . Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=jMFJsx5sQx4&feature=youtu.be http://www.youtube.com/watch?v=ybSON1PC6wA&feature=youtu.be filmiki z Bunią :) Quote
sleepingbyday Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 fajna suńka. w dziale przygarne psa widziałam chyba wątek, gdzie szukaja a la labka. Quote
Diegula Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Ale wyładniała :):). I jak dużo lepiej chodzi :) Quote
DOSIA_GRECIA Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 Bardzo potrzebuję osoby do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej w [FONT=&]Biernacicach k/Uniejowa[/FONT]. To jest pod Łodzią Ze względu na problemy zdrowotne suni kandydaci nie mogli być z pierwszej łapanki, osoba u której miałaby być przeprowadzona wizyta jest ze mną w stałym kontakcie i wydaje się być rozsądna i odpowiednia. Osoby chcące i mogące pomóc w tej sprawie proszę o kontakt na mail: [email protected] Osobie która się zgłosi przekażę wypełniona ankietę adopcyjną oraz chętnie zadzwonię i opowiem szczegółowo o sprawie. Quote
Recommended Posts