kasiek. Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 zapisuję Skoro jeden pies w/g chauwy nie żyje ,a ona zapomniała ,albo po nocy zakopywała jego zwłoki i nie pamieta gdzie ...i ten PDT jest na czarnej liscie hotelików to moze juz lepiej zabrac psa do schronu niż zostawiać go w takim miejscu. Bo na szybko znalezione miejsce w dobrym dt bym nie liczyła. Quote
tripti Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 a jaki schron przyjmie psa od ręki teraz? to był pies z ulicy, a nie ze schroniska. to nie jest obszar działalności Palucha. Quote
kasiek. Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 a pies z ulicy ,myslałam ,że schroniskowy...no tak to tu schron odpada.... Quote
hop! Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Westie z podpisu tripti (http://www.dogomania.pl/forum/threads/225450-znaleziono-psaw-typie-WESTIE-PILNIE-DT-inaczej-schron-Warszawa-i-okolice?p=18926922) znalazł błyskawicznie BDT. Jest mały, "rasowy". Kacper to duży kundel - nie będzie miał tyle szczęścia. Dlatego trzeba zebrać kasę na płatne miejsce. [quote name='mysza 1']Bardzo by chciała, żeby Kacper opuścił to miejsce, ale nie ma pieniędzy. Jest emerytką, opiekuje się synem chorym na SM. Jest w stanie płacić 100 zl miesięcznie i kupować karmę, tak jak dotychczas. Jest 100zł + karma na początek. Trzeba uzbierać co najmniej 200zł... Quote
malibo57 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 A czy jest jakieś miejsce dla Kacpra? Ja dorzucę tyle, ile brakuje na pierwszy miesiąc, a w tym czasie może zbiorą się deklaracje? Żeby zabrać go już teraz, jak myślicie? I Bulba jeszcze - nic o niej nie wiadomo w gruncie rzeczy. Quote
hop! Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 malibo57 napisał(a):A czy jest jakieś miejsce dla Kacpra? Ja dorzucę tyle, ile brakuje na pierwszy miesiąc, a w tym czasie może zbiorą się deklaracje? Żeby zabrać go już teraz, jak myślicie? I Bulba jeszcze - nic o niej nie wiadomo w gruncie rzeczy. Byłoby super! Skontaktowałam się z mysza 1 - ma wejść na dogo i napisać co i jak. Quote
mysza 1 Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 malibo57 napisał(a):A czy jest jakieś miejsce dla Kacpra? Ja dorzucę tyle, ile brakuje na pierwszy miesiąc, a w tym czasie może zbiorą się deklaracje? Żeby zabrać go już teraz, jak myślicie? I Bulba jeszcze - nic o niej nie wiadomo w gruncie rzeczy. Bardzo dziękuję. Jest miejsce, średnie, szczerze powiem, kojce zewnętrzne przy stajni, okolice Jabłonny. Srednie, bo boję się, żeby Kacper stamtąd nie uciekł, ma nutę włóczęgi ale o ile nie ucieknie, będzie bezpieczny. Koszt to 300 zł plus karma ale karmę kupi Pani Joanna. Po Kacpra musiałaby jechać właśnie Pani Joanna, ja nie znam Chauwy i pewnie by mi go nie wydała. Problem w tym, że docelowo trzeba go jednak przenieść, w tym hotelu nie nauczy się niczego a jak już będzie bezpieczny, wątek zostanie zapomniany a ja zostanę z płatnościami. Bardzo się tego boję, bo naprawdę nie mam już z czego utrzymywać psów a zastój w adopcjach jest okropny. Quote
mysza 1 Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 Chauwa mieszka w okolicy Wyszkowa. szukamy miejsca w okolicy Warszawy, Pani Joanna mieszka w Serocku i odwiedza Kacpra więc idealnie gdyby nie było bardzo daleko, bo nie może wyjechać z domu na cały dzień. Quote
mysza 1 Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 (edited) Tekst do ogłoszeń: Kacper jest młodym, około 2-letnim wesołym psem o pogodnym usposobieniu. Grzeczny, posłuszny, nauczony czystości. Jest bardzo przyjacielski, lubi zabawę i kontakt z człowiekiem. Umie chodzić na smyczy, bardzo lubi długie spacery. Jest psem średniej wielkości, sięga do kolana. Posiada aktualne szczepienia i jest odrobaczony. Kontakt w sprawie adopcji: tel: 507 443 597, email: [email protected] Edited March 31, 2012 by mysza 1 Quote
majqa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 malibo57 napisał(a):A czy jest jakieś miejsce dla Kacpra? Ja dorzucę tyle, ile brakuje na pierwszy miesiąc, a w tym czasie może zbiorą się deklaracje? (...) To już jest oferta nie w kij dmuchał, choć należy się liczyć z tym, że pies ma duże szanse się zasiedzieć w hoteliku. :-( Myszo, czy możesz się skontaktować z Panią i zapytać, kiedy ostatni raz widziała Kacpra, w jakim był stanie? Ponadto, czy mogłabyś mu zrobić wydarzenie na fb? I jeszcze jedno... czy zechciałabyś zrobić na niego bazarek? Podesłałabym Ci na mail zdjęcia i opisy fantów, które, na co mam nadzieję, powinny pójść. Tylko tak jestem w stanie pomóc. Chauwo, jeśli czytasz ten wątek... Wiesz, co myślę, a na 100% wiesz, co czuję. Wielka szkoda, że kiedy kroiła Ci się obsuwa, nie odezwałaś się. Być może, choć niewykluczone, że nie, zdrowy opier..l by Cię spionizował i wrócił na właściwy tor myślenia. Sromota Dziewczyno... po prosu sromota, a zapowiadało się tak świetlanie. :angryy: Quote
mysza 1 Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 Wiemy sporo o Kacprze, bo Pani Joanna bywa regularnie, poza tym jakiś czas mieszkał u niej. Ostatnio była w sobotę, 2 tygodnie temu. Był chudy, Chauwa otwarcie powiedziała, ze biega za sukami, myślę, że go puszcza luzem. Oferta dopłaty złozona prez Malibo jest super tylko ja wiem, że za miesiąc zostanę z płaceniem sama. A w tej chwili nie stać mnie na to, zwyczajnie. Quote
majqa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 No to tu mamy jasność. Odpisz jeszcze na pozostałe pytania (fb, bazarek). Quote
mysza 1 Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 majqa napisał(a):No to tu mamy jasność. Odpisz jeszcze na pozostałe pytania (fb, bazarek). Zrobię FB i bazarek, dziękuję. Mail jest powyżej w ogłoszeniu. Quote
majqa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Super, dziękuję. Najpóźniej do jutra dostaniesz wsio pod kątem bazarku. Edit: Słuchaj, a może wstaw ten tekst ogłoszeniowy na 1 stronę, hm (podobnie i drugie zdjęcie)? Może ktoś zechce pomóc w ogłaszaniu (nie będzie musiał szukać i zadawać zbędnych pytań o tekst). Do tych ogłoszeń są tylko dwa zdjęcia, tak? Quote
mysza 1 Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 majqa napisał(a):Super, dziękuję. Najpóźniej do jutra dostaniesz wsio pod kątem bazarku. Edit: Słuchaj, a może wstaw ten tekst ogłoszeniowy na 1 stronę, hm (podobnie i drugie zdjęcie)? Może ktoś zechce pomóc w ogłaszaniu (nie będzie musiał szukać i zadawać zbędnych pytań o tekst). Do tych ogłoszeń są tylko dwa zdjęcia, tak? Trzy, wstawiam wszystko na pierwszą stronę. Dziękuję. Ziutka napisał(a):Ja ogłoszę Kacperka :) jak coś ;) Dzięki :loveu: Quote
majqa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Sorry, że się jeszcze wtryniam z radą ale... Może i zmiana tytułu, by pomogła? Sprawa DT u chauwy zatoczyła już koło przez dogo, jest więc szansa, że dobre ujęcie tego w tytule przyciągnie ludzi, w tym i chętnych pomóc. Poprosiłam kogoś o baner dla Kacpra. Quote
malibo57 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 majqa napisał(a):Poprosiłam kogoś o baner dla Kacpra. Dzięki, Iza, właśnie miałam o to prosić. mam nadzieje, że na banerze zmieści się info w pigułce o "Chałwie". Quote
majqa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 malibo57 napisał(a):(...) mam nadzieje, że na banerze zmieści się info w pigułce o "Chałwie". O taki trop poprosiłam. Quote
malvaaa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 a ta pani jak tam jeżdzi to ma jakieś zastrzeżenia co do zachowania lub wyglądu psiaka? wychodzi z nim na spacery więc może powie nam więcej na temat jego charakteru... Quote
malagos Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 To poczekam na wiadomosci o jego charakterze. Quote
mysza 1 Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 malvaaa napisał(a):a ta pani jak tam jeżdzi to ma jakieś zastrzeżenia co do zachowania lub wyglądu psiaka? wychodzi z nim na spacery więc może powie nam więcej na temat jego charakteru... malagos napisał(a):To poczekam na wiadomosci o jego charakterze. Pisałam już kilka razy, że pies ma pogodny charakter, jest miły i grzeczny. Taki jest w stosunku do Pani Joanny, nie wiem na ile relacje do innych ludzi zmieniły się u Chauwy. Mieszkał z kilkoma psami więc nie powinien być także agresywny Schudł, jak wszystkie psy tam ale Chauwa tlumaczyła to alergiami. olga7 napisał(a):Ten psudohotelik u Chauwy jest chyba w Ostrówku kolo Wyszkowa ,jesli dobrze odczytalam gdzieś na dogo.Nie sprawdz.tej inf. jednak,może być niedokladna. Może trzeba podawać nazwę wsi by nie trafialy tam inne psy ,jesli ktoś nie zna opinii i stanu faktycznego tego psudohoteliku u Chauwy-kolejnej kompletnie nieodpowiedzialnej i niepoważnej "opiekunki psów".Wyglada na to ,że przyjmowala psy,ktorymi wcale się nie zajmowala a psy biegaly glodne dnie i noce po wsi i okolicach.Nieraz być może z tragicznym skutkiem dla nich.Jedyne co robila,to przyjmowala pieniądze i czasem może rzucila jakieś ochlapy psom.Na to wygląda chyba. Wiemy o tym i dlatego psy zostały w większości zabrane z tego miejsca. Został Kacper i suczka ze szczeniakiem, nie wiem skąd ją ma, Pani Joannie powiedziała, ze to przybłęda. Dziękuję za banerek. Sytuacja Kacpra na dzisiaj: mam zarezerwowane miejsce domowe w hotelu dla psów za 300 zl miesięcznie 100 zł daje Pani Joanna, kupi też karmę Pozostaje do zebrania 200 zł oraz jednorazowe pieniądze na kastrację, obrożę przeciwkleszczową, odrobaczenie, szczepienie i przegląd wet. Nie chciałabym, zeby wątek Kacpra slużył do przepychanek na temat Chauwy, ma slużyć pomocy psu. Czy ktoś może zadeklarować kwotę jednorazowo lub na stałe? Quote
Recommended Posts