Jump to content
Dogomania

Przerażony, skrzywdzony przez ludzi, mały kłębek strachu- MA DOM :)))))))))))

Recommended Posts

Posted

Nie cierpię takich ludzi, którzy dzwonią i nie wiedzą o co im chodzi. Numery podałam 2, Twój i mój ale Twój najpierw ;) bo masz teraz dużo czasu ;) a na mnie w pierwszej kolejności są pozostałe psy ;)

Myślę, że im więcej osób Piasek pozna i nabierze zaufania tym łatwiej będzie mu z kolejną/ymi ;)

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mysza 1']Nie cierpię takich ludzi, którzy dzwonią i nie wiedzą o co im chodzi. Numery podałam 2, Twój i mój ale Twój najpierw ;) bo masz teraz dużo czasu ;) a na mnie w pierwszej kolejności są pozostałe psy ;)

Myślę, że im więcej osób Piasek pozna i nabierze zaufania tym łatwiej będzie mu z kolejną/ymi ;)
zapraszamy zatem w częste odwiedziny;)

Posted

ronja napisał(a):
zapraszamy zatem w częste odwiedziny;)

Mam trochę dalej do Piaska niż Ty ;) ale się postaram. Biorąc pod uwagę ilość moich psów u Was może się okazać, że szybko nie wyjadę potem ;)

Posted

Piasek wyraźnie się ludziom podoba, chyba nawet chcą go adoptować nie patrząc na to, jakie problemy mogą mieć.
No nic, trzeba będzie z nimi rozmawiać, żeby nie bylo potem zwrotu.

Posted

no chyba nie ma sensu, ta stronka przynajmniej na razie i dla mnie mało czytelna, jedyne co rzuca się w oczy to nakarm psa, do tego stron kilka te psy skaczą ze strony na stronę, no i nadal mało znana :(
ale podobny jakiś ten psiak jest.

Posted

hop! napisał(a):
Bardzo podobny do Piaska.

To prawda ale chyba większy.

Dzisiaj przyjechali państwo zobaczyć Piaska. W rozmowie telefonicznej wydawali mi się tacy sobie ale się uparli.
Spóźnili się tylko 2 godziny, nie uprzedzili Marty... przyjechali.
Ludzie są naprawdę nienormalni.

Piasek się bał strasznie, wił i trząsł, chyba będzie cięzko na razie z adopcją...
Ale może dla wyjątkowych ludzi...

Posted

może po prostu to zależy od ludzi... Tobie nie pasowali, psom też nie każdy człowiek pasuje.
Z tą fotką, to myślałam, że to może Piasek a oni nie wiedzą, że nie mają go na stanie, ale rzeczywiście chyba większy.
Bardzo fajną tą stronkę psomnapomoc macie, taka przejrzysta i jest tam piękna Dusia, a jakoś na dogo jej nie widziałam.

Posted

Dusia to już w domku, miała wspólny wątek z psami Evelin u nas.
Piasek się bał, ale ludzie nie byli przerażeni, wręcz napaleni, bez wyobraźni.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Spóźnili się tylko 2 godziny, nie uprzedzili Marty... przyjechali.
Ludzie są naprawdę nienormalni.

Są zwyczajnie niekulturalni (mówiąc potocznie - chamowaci).

Posted

hop! napisał(a):
A dlaczego nazywacie go Pryncypałkiem?

to moje ulubione wafelki;) wczoraj była u nas Mysza. Pryncypałek zachowywał się w porządku, nie uciekał w popłochu, kręcił się, biegał, wracał. A dziś rano jak był z Bartkiem i z Grandą i ja wyszłam, to jak zobaczył Grandę lęcącą do mnie, to sam też gnał. Zatrzymal się z metr ode mnie, jakby sobie przypomniał, ze przecież trzeba się bać:)

Posted

Fakt, widziałam wczoraj Piaska. Na początku był na smyczy, bał się bardzo. Potem puszczony chodził sobie daleko od nas. A później, zaczął podchodzić po smaczki. Do Bartka ale siedzieliśmy obok.
Dobrze, że patrzy na Grandę- jest wulkanem pozytywnej energii, przekochana.
Mam zdjęcia ale to może wieczorem, teraz mam masę roboty.

Posted

A ja byłam, ale nie załapałam się na spotkanie z Piaseczkiem, bo musiałam wracać do moich psów:-( Widziałam go krótko w boksiku z Grandzią (bo mieszka z nią, prawda?) Jak był w boksie, to podchodził do moich rąk z ciasteczkami i zjadł dwa:-) A ja przyznaję, że mi się już tak dokumentnie pokiełbasiło gdzie jest który psiak Myszy, że zapomnialam na śmierć o maluszku i dopiero jak Mysza napisała u Soni, że u Marty jest jeszcze Piasek, przyleciałam tu zobaczyć zdjęcia:-(

Posted

Miały być, ale na razie zostali razem. Zastanawiamy się, czy lepiej nie połączyć go z Bubą - jest przyjacielska, wesoła i nie taka namolna. Piasek i Buba taką zmianę przyjmą na plus, ale jak zareaguje Granda na nowe towarzystwo, się okaże, jak nowy towarzysz się zjawi;)

Posted

[quote name='ronja']Miały być, ale na razie zostali razem. Zastanawiamy się, czy lepiej nie połączyć go z Bubą - jest przyjacielska, wesoła i nie taka namolna. Piasek i Buba taką zmianę przyjmą na plus, ale jak zareaguje Granda na nowe towarzystwo, się okaże, jak nowy towarzysz się zjawi;)[/QUOTE]

A co to za towarzysz? Jasper?