hop! Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 [quote name='Ewa Marta']Hop, a może obca osoba zacznie od rzucania Fortunie czegoś, co najbardziej lubi? Sporo ciasteczek poszło, zanim Piasek podszedł tak blisko;-)[/QUOTE] Rzucanie odpada. Położony przysmak zjada po wyjściu intruza. ;) W przypadku Fortuny trzeba uważać na ilość przysmaków, bo co za dużo, to niezdrowo. Może za bardzo utyć, albo dostać rozwolnienia. ;) Wystarczy, że ktoś obcy ją odwiedzi, pogłaska, powie do niej coś miłego. Wystarczy, że mija obcych na ulicy - jak zachowują się normalnie, to i ona mija ich bez problemu. Musi się uczyć zwykłego życia i poznawać świat zewnętrzny, który nie zawsze jest miły i przyjazny. ;) Gwarantuję, że po kilku dniach (a może nawet godzinach) zaprzyjaźni się z ludźmi, którzy ją zaadoptują i odnajdzie się w nowym miejscu, ale niektóre lęki pozostaną jej na całe życie. Z tego, co piszecie, to Piasek jest dużo trudniejszym przypadkiem. Quote
hop! Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 Trzeba Piaska ogłaszać - może mu się poszczęści tak, jak dzikiej suczce Lenie - http://www.dogomania.pl/forum/threads/141742-Przera%C5%BCona-dzika-sunia-o-imieniu-Lena-MA-DOM-!!!!!-%29. Mogę poprosić o ogłoszenie go w miesięczniku "Przyjaciel Pies", ale muszę mieć duże zdjęcia. Quote
mysza 1 Posted July 11, 2012 Author Posted July 11, 2012 [quote name='hop!']Trzeba Piaska ogłaszać - może mu się poszczęści tak, jak dzikiej suczce Lenie - http://www.dogomania.pl/forum/threads/141742-Przerażona-dzika-sunia-o-imieniu-Lena-MA-DOM-!!!!!-). Mogę poprosić o ogłoszenie go w miesięczniku "Przyjaciel Pies", ale muszę mieć duże zdjęcia. Ja tam go stale ogłaszam tylko nie zawsze linki daję. Kupuję na bazarkach. Na początku był odzew ale jakoś przycichło. Dostałam newsletter Vivy- w KOrabiewicach został psiak, kopia Piaska ale nie taka wylękniona, powinien mieć dom na pniu http://www.facebook.com/events/184565021674171/?utm_source=getresponse&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_aktywisci&utm_content=nowe+VEGE+%7C+Lili+kucyczka+%7C+Licytuj+dla+zwierz%C4%85t+%7C+Zosta%C5%84+Wege+na+FB+%7C+do+adopcji%21 Dzięki za Przyjaciela Psa, poszukamy lepszych zdjęć, nei wiem czy Marta ma w dużej rozdzielczości te portrety, bo na nich fajnie wyszedł. Quote
ronja Posted July 11, 2012 Posted July 11, 2012 mam wszystkie zdjęcia w dużej rozdzielczości, które wysłac? Quote
hop! Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 [quote name='ronja']mam wszystkie zdjęcia w dużej rozdzielczości, które wysłac?[/QUOTE] Kilka najładniejszych + informacje o Piasku. ;) Quote
ronja Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 zdjęcia wysłane. tekst musi ulożyć Mysza, bo mi nie idzie. Quote
hop! Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 [quote name='ronja']zdjęcia wysłane. tekst musi ulożyć Mysza, bo mi nie idzie.[/QUOTE] Dzięki za zdjęcia. Wystarczą informacje - teksty ogłoszeń pisze ktoś z redakcji. Quote
ronja Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 pozytywy: ladny, nieduży, porządnie chodzi na smyczy, potrafi związać się z człowiekiem, przyjacielski dla innych zwierząt (w tym kotów) negatywy: płochliwy, szczekliwy, w stresie potrafi zrobić kupę w locie lub warczy (na początku gryzł), bardzo skoczny (przeskakuje bez problemu ścianki boksu 1,20m i przełazi sobie do innych psów albo chodzi po rancie) Quote
mysza 1 Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 Ostatni tekst, z którym go ogłaszałam: Piasek jest niedużym, ślicznym i uroczym pieskiem. W swoim krótkim życiu przeżył jednak bardzo wiele. Ludzie nie okazali mu serca dlatego Piasek jest nieufny do obcych. Trzeba okazać mu cierpliwość i dobre serce a odwdzięczy się miłością. Swojego tymczasowego opiekuna zaakceptował i bardzo polubił. W stosunku do obcych zachowuje się z rezerwą i może się bać. Piasek jest młodym, mniej więcej rocznym psem. Nieduży, waży 9 kg. Bardzo lubi inne psy, w ich towarzystwie rozkwita :)) Bez problemu akceptuje koty. Szukamy dla niego wyrozumiałych opiekunów, którzy zechcą zaopiekować się tym słodkim maluchem. Więcej informacji na temat adopcji Piaska można uzyskać pod numerami telefonu: 507 443 597 lub 663 214 858 lub email: [email protected] Quote
mysza 1 Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 Znacie może kogoś z Tarchomina, Białołęki kto może sprawdzić dom? (nie dla mnie :)) Quote
ronja Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 [quote name='mysza 1']Ostatni tekst, z którym go ogłaszałam: Piasek jest niedużym, ślicznym i uroczym pieskiem. W swoim krótkim życiu przeżył jednak bardzo wiele. Ludzie nie okazali mu serca dlatego Piasek jest nieufny do obcych. Trzeba okazać mu cierpliwość i dobre serce a odwdzięczy się miłością. Swojego tymczasowego opiekuna zaakceptował i bardzo polubił. W stosunku do obcych zachowuje się z rezerwą i może się bać. Piasek jest młodym, mniej więcej rocznym psem. Nieduży, waży 9 kg. Bardzo lubi inne psy, w ich towarzystwie rozkwita :)) Bez problemu akceptuje koty. Szukamy dla niego wyrozumiałych opiekunów, którzy zechcą zaopiekować się tym słodkim maluchem. Więcej informacji na temat adopcji Piaska można uzyskać pod numerami telefonu: 507 443 597 lub 663 214 858 lub email: [email protected] uroczy to on nie jest:) bywa podły raczej. dziś wskoczył mi na kolana do talerza z czereśniami na dworzu Quote
hop! Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [FONT=Arial]Wysłałam taki tekst informacyjny: Piasek to niewielki, około roczny, ładny piesek. Przebywał w bardzo złych warunkach. Był chudy i brudny, często głodny i spragniony. Jego schronieniem były dziury wykopane w ziemi pod barakiem. Został zabrany do hotelu dla psów pod Warszawą. Kontakt z człowiekiem budził w nim lęk i przerażenie. Z czasem zaakceptował i polubił tymczasowego opiekuna, ale w stosunku do obcych ludzi jest bardzo ostrożny. Wystarczy trochę czasu, cierpliwości i spokoju, by zdobyć jego zaufanie i miłość. Piasek potrafi chodzić na smyczy. Lubi towarzystwo innych psów i akceptuje koty. W znanym miejscu, przy osobach, które lubi jest swobodny i radosny. Piasek bardzo potrzebuje domu, w którym będzie akceptowany i kochany. Z czasem stanie się oddanym przyjacielem.[/FONT] [FONT=Arial]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Arial]tel. 507 443 597 [/FONT][FONT=Arial] W ogłoszeniu podają tylko jeden numer telefonu. [/FONT] Quote
mysza 1 Posted July 13, 2012 Author Posted July 13, 2012 Dzięki :) A wskakiwanie do talerza z czereśniami uważam za urocze ;) Quote
ronja Posted July 13, 2012 Posted July 13, 2012 [quote name='hop!'][FONT=Arial]Wysłałam taki tekst informacyjny: Piasek to niewielki, około roczny, ładny piesek. Przebywał w bardzo złych warunkach. Był chudy i brudny, często głodny i spragniony. Jego schronieniem były dziury wykopane w ziemi pod barakiem. Został zabrany do hotelu dla psów pod Warszawą. Kontakt z człowiekiem budził w nim lęk i przerażenie. Z czasem zaakceptował i polubił tymczasowego opiekuna, ale w stosunku do obcych ludzi jest bardzo ostrożny. Wystarczy trochę czasu, cierpliwości i spokoju, by zdobyć jego zaufanie i miłość. Piasek potrafi chodzić na smyczy. Lubi towarzystwo innych psów i akceptuje koty. W znanym miejscu, przy osobach, które lubi jest swobodny i radosny. Piasek bardzo potrzebuje domu, w którym będzie akceptowany i kochany. Z czasem stanie się oddanym przyjacielem.[/FONT] [FONT=Arial]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Arial]tel. 507 443 597 [/FONT][FONT=Arial] W ogłoszeniu podają tylko jeden numer telefonu. [/FONT] tekst fajny:) dobrze, że jest nr Myszy, bo ogłoszenie pewnie wyjdzie jak Fifek będzie pchał się na świat i będę musiała zrobić sobie przymusową przerwę od psów. [quote name='mysza 1']Dzięki :) A wskakiwanie do talerza z czereśniami uważam za urocze ;) ja tak średnio;) poczęstowany czereśnią wzgardził i poszedł sobie podskakiwać z Bubą Quote
hop! Posted July 14, 2012 Posted July 14, 2012 Chciałam zrobić ogłoszenia staruszkowi z łódzkiego schroniska (mysza 1 wie, o jakiego chodzi), ale zniknął ze strony. Nie ma go w żadnym dziale. Zrobiłam tylko Piaskowi na portalach: gumtree alegratka cafeanimal tablica psy.pl adopcjapsa e-zwierzak olx.pl przygarnijzwierzaka morusek.pl doadopcji.pl adopcje.org wybierzmiska.pl Quote
mysza 1 Posted July 14, 2012 Author Posted July 14, 2012 [quote name='hop!']Chciałam zrobić ogłoszenia staruszkowi z łódzkiego schroniska (mysza 1 wie, o jakiego chodzi), ale zniknął ze strony. Nie ma go w żadnym dziale. Zrobiłam tylko Piaskowi na portalach: gumtree alegratka cafeanimal tablica psy.pl adopcjapsa e-zwierzak olx.pl przygarnijzwierzaka morusek.pl doadopcji.pl adopcje.org wybierzmiska.pl[/QUOTE] Bardzo dziękuję :loveu: Mam nadzieję, ze tamten psiak znalazł dom albo wrócił do właścicieli... Quote
ronja Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Piasek miał dziś bardzo dobry dzień. Ze mną (bez Bartka) w ciągu dnia bez ciastek - trzymał się blisko, dawał się delikatnie głaskać po boku (odsuwał się nieznacznie, nie uciekał w popłochu), a nawet wskoczył mi na ławkę. Z naszymi dzisiejszymi gośćmi też było ok. Jadł rzucane przysmaki (ciasteczka wątróbkowe Ewy Marty, które sobie zamroziłam:)), Gusi nawet z ręki, a na mnie to ładował się bez pardonu i dawał się drapać pod szyją. Quote
Lemoniada Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Wspaniale, oby takich i lepszych dni było jak najwięcej! :) Bardzo atrakcyjny psiak z tego Piaska, to jego niezaprzeczalny atut, charakter też się na pewno z czasem poprawi :) Quote
gusia0106 Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 No właśnie, no właśnie - zjadł mi z ręki, nieśmiało, ale jednak. Jak się go olewa, to on też olewa, jakoś przezwycięża strach i podchodzi. Quote
mysza 1 Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 Zdjęcia fajne, nie widać na nich strachu u Piaska. Super :) Quote
Ewa Marta Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Piasuś kochany!!! Cudnie wygląda na tych zdjęciach i robi sie coraz odważniejszy:-) Muszę upiec kolejne ciacha;-) Quote
mysza 1 Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 Łasuszki na kolana jak się pchają :) Chyba nawet na karmę się połaszczyły ;) Od czasu Szarusia, uwielbiam takie szorściaczki :) Ale za Piaska dziękuję ;) Cztery mi wystarczą :) Quote
ronja Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Okropny szczekacz z niego. Piłuje się w domu bez powodu o różnych porach. Nie można go uciszyć. Quote
hop! Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 (edited) Na tym zdjęciu - http://img338.imageshack.us/img338/3834/p66z.jpg - Piasek wygląda jak pluszowy psiak. Są takie maskotki z dużymi głowami i wielkimi nochalami. ;) Buba moim zdaniem jest ładna. Prześlijcie mi informacje o niej, kontakt w sprawie adopcji i zdjęcia na maila. Edited July 26, 2012 by hop! Quote
Recommended Posts