Jump to content
Dogomania

A mnie to maminka bardzo kocha i Ewa mnie kocha,no i ta...no...Hana chyba też!

Recommended Posts

Posted

no niestety dwa psy to jednak za dużo,nie wiem jak się ustosunkują inni w końcu nie tylko zdrowi ludzie:(
to 13 godz z przesiadką w PKS nad morze
jedynym plusem byłaby moja obecność,reszta to niestety in minus
w domku druga maminka,wszystko znajome,no do weta blisko gdyby co
ale...ciężko mi bardzo

Posted

Nie, nie mimo ,że serduszko Ci pęka ale ja myślę, że dla Alexa lepiej jak zostanie z drugą maminką :loveu:, ja pamiętam mojego Stinusia, każdy wyjazd do veta to był stres, wszystko znowu było inne i nieznane :shake:.Dopiero po powrocie do domu,obwąchaniu i obejściu wszystkich kątów pomalutku dochodził do siebie :shake:

Posted

[quote name='haliza']Nie, nie mimo ,że serduszko Ci pęka ale ja myślę, że dla Alexa lepiej jak zostanie z drugą maminką :loveu:, ja pamiętam mojego Stinusia, każdy wyjazd do veta to był stres, wszystko znowu było inne i nieznane :shake:.Dopiero po powrocie do domu,obwąchaniu i obejściu wszystkich kątów pomalutku dochodził do siebie :shake:

tego się właśnie boję, to nie dzień,dwa poza domkiem,podwórkiem,ścieżkami spacerowymi
on moje dziecko kocha tak jak mnie,sypia z nią razem z Hańcią
jak jej długo nie widzi siada i prosi łapkami na ręce:)
szczerze mówiąc większość zabiegów pielęgnacyjnych ona przy miśkach wykonuje:)
więc...a jednak wolałabym mieć go przy sobie
gdybym tylko miała gwarancję,że to mu nie zaszkodzi

Posted

[quote name='Bgra']a bo to raz:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
No właśnie, będą dzwonić i dzwonić cobyś mogła spokojnie przejść przez tę rehabilitację i szybciutko wrócić do domeczku

Posted

[quote name='Bgra']tego się właśnie boję, to nie dzień,dwa poza domkiem,podwórkiem,ścieżkami spacerowymi
on moje dziecko kocha tak jak mnie,sypia z nią razem z Hańcią
jak jej długo nie widzi siada i prosi łapkami na ręce
:)
szczerze mówiąc większość zabiegów pielęgnacyjnych ona przy miśkach wykonuje:)
więc...a jednak wolałabym mieć go przy sobie
gdybym tylko miała gwarancję,że to mu nie zaszkodzi

To zmienia postać rzeczy :) Dadzą radę :)

Posted

dobrze,że jesteście:loveu:
ja od początku przygotowywałam miśki na ewentualną rozłąkę ze mną,co tu ukrywać,tytanem zdrowia nie jestem:(

Posted

[quote name='Bgra']dobrze,że jesteście:loveu:
ja od początku przygotowywałam miśki na ewentualną rozłąkę ze mną,co tu ukrywać,tytanem zdrowia nie jestem:([/QUOTE]
Po prostu czasami trzeba cosik podreperować to zdrówko ;) a później już będzie z górki :glaszcze::loveu:

Posted

[quote name='Bgra']3 czerwca wyjeżdżam na 2 tygodnie na turnus rehabilitacyjny do Rowów,mam zgodę kierowniczki na przyjazd,ale tylko z 1 psiakiem

:(
cieszę się,że jadę,ale jeden misiek musi zostać w domku(pod opieką córki)
no i mam dylemat
wypadło na Alusia,że zostaje:(tam wszystko będzie obce,inne zapachy,nie chcę zachwiać jego stabilizacji,pewności,że to jego domek na zawsze
będę tam ja ,ale...sama nie wiem co zrobić

Oj Cioteczko! Wiem jak się czujesz... Ja wyjeżdżam na wakacje pod koniec lipca
i mieliśmy strasznie duzy dylemat czy zabierać nasze dzieciaki... W końcu zostało
na tym że jak nie pojadą w dwójkę to żadne nie pojedzie i tak zostają pod opieką 'dziadków' ;)
(znaleźć nocleg z dużym psem to cud chyba)
Wiem że im nic się nie stanie i będzie im dobrze ale czuje takie ściskanie w gardle....

W ostatnie wakacje też zostali w domu tzn wtedy z moją Lilą był Nasz poprzedni synuś, którego już nie ma

• a tęsknota dała mi strasznie w kość :roll:

Ale trzeba nabrać sił! Jak przyjedziemy to im wynagrodzimy, prawda? :cool3:

Powiem szczerze że nawet bała bym się Lilę zabierać ze sobą bo przy upale zawsze się o nią martwie,
    ze względu na te jej wady... :roll: (wiesz jak to jest - obsesja na temat zdrowia, czy nic się złego nie dzieje)

Opsss... :oops: się rozpisałam... Wybacz ;)

Będzie dobrze, nic się nie martw!! :lol:

• Posted

pisz kochana,pisz,od razu lżej na sercu:)

druga maminka nawet nie chce słyszeć,że mogłabym Alisia zabrać(oj zaczarował nam świat)
    staram się nad malcem nie użalać,traktować go normalnie na miarę jego niepełnosprawności...ale rozczula nas bardzo,to taki słodziak,a jak wpycha się na kolanka i tuli to ehhh, jak w chodniczek stara się ukryć przed Haną gryzaka to...jaki mądry,wiem odpalmia nam:razz:
    zastanawiałam się ... może i Hana w domku zostanie,ale ...ona jest młodziutka,potrzebuje więcej ruchu,trochę nam przytyła:roll:to ona podjada malcowi z miski,a miało być odwrotnie,pilnujemy ...ale Alex chyba lubi zostawiać dla niej coś na dnie:)
    tak tęsknota jest straszna:(i ta obawa,żeby nic się nie stało złego
    byłam z miśkami u weta,Hana zdrowa:)
    u Alisia na serduszko doszedł Spironol 2 x 1/2 tabl ,ogólny stan zadawalający i dobrze,że na spacerkach nie pozwalamy mu się forsować:)
    on tak ma,że czasami muszę go stopować i brać na ręce,a innym razem tylko leżakuje,pewnie zależy to od jego samopoczucia

Posted

[quote name='Bgra']pisz kochana,pisz,od razu lżej na sercu:)

druga maminka nawet nie chce słyszeć,że mogłabym Alisia zabrać(oj zaczarował nam świat)
    staram się nad malcem nie użalać,traktować go normalnie na miarę jego niepełnosprawności...ale rozczula nas bardzo,to taki słodziak,a jak wpycha się na kolanka i tuli to ehhh, jak w chodniczek stara się ukryć przed Haną gryzaka to...jaki mądry,wiem odpalmia nam:razz:
    zastanawiałam się ... może i Hana w domku zostanie,ale ...ona jest młodziutka,potrzebuje więcej ruchu,trochę nam przytyła:roll:to ona podjada malcowi z miski,a miało być odwrotnie,pilnujemy ...ale Alex chyba lubi zostawiać dla niej coś na dnie:)
    tak tęsknota jest straszna:(i ta obawa,żeby nic się nie stało złego
    byłam z miśkami u weta,Hana zdrowa:)
    u Alisia na serduszko doszedł Spironol 2 x 1/2 tabl ,ogólny stan zadawalający i dobrze,że na spacerkach nie pozwalamy mu się forsować:)
    on tak ma,że czasami muszę go stopować i brać na ręce,a innym razem tylko leżakuje,pewnie zależy to od jego samopoczucia[/QUOTE]

Tęsknota straszna ale to tylko dlatego że ich bardzzzooo kochamy, pamiętam jak w zeszłe wakacje nie raz łezke
    uroniłam z tęsknoty... Ahh..
    I nawet nie mów że mogło by się stać coś złego! Przecież będzie (będą?) w dobrych rękach :)
    Cieszę się że ze zdrówkiem też wszystko dobrze :)

Przesyłamy ciepłe myśli :) :loveu:

Posted

Dziękujemy za dobre słowa cioteczko:)
    Dzisiaj miśki były u fryzjera,a w nagrodę,że były grzeczne(Hana jak zwykle:cool3:)byli na długim spacerku po parku:)Aliś dzielnie maszerował,bardzo był zadowolony:)oczywiście byli też na kawce:)
    po powrocie szukali już tylko miejsca do spania:):):)oj trudno będzie Alexa dobudzić rano,śpioch straszny,trzeba go wyciągać z łóżka,a on za chwilę znowu się pakuje do spania i tak kilka razy,aż dopiero dobrze się rozbudzi i wtedy je śniadanie:)Hana to ranny ptaszek:)głodomór,od czasu jak Aliś z nami zamieszkał,chyba nadal trochę o niego zazdrosna:)

Posted

O to jesteście piękni.....moje też śpiochy :p, Ami kiedy mam ranek wolny to potrafi zerwać się :cool3: koło 11 :mad:. Dobrze, że poprawiła się pogoda to można zabrać ich na spacerki :evil_lol:

Posted

[quote name='haliza']O to jesteście piękni.....moje też śpiochy :p, Ami kiedy mam ranek wolny to potrafi zerwać się :cool3: koło 11 :mad:. Dobrze, że poprawiła się pogoda to można zabrać ich na spacerki :evil_lol:

hmm piękna szczególnie wyskubana Hana:(do tego chyba jakieś nieporozumienie...tak długo zapuszczałam jej włosy wkoło oczek,wróciła wygolona:mad::angryy:
    już mi trochę przeszło,ale wstyd z domu wychodzić:-(
    fota z rannego spacerku,leżakowanie:)Hana nawet drugi patyk przyniosła dla Alusia,ale jakoś nie wykazał zainteresowania:)

Posted

córcia była,co do oczek to się chyba nie dogadały
    a do reszty:crazyeye:chyba się fryzjerce ręka trzęsła,normalnie wstyd,obśmiały mnie znajome pańcie z psiurkami,myślały,że sama cięłam,tępym nożem:evil_lol:
    jak ja z nią nad to morze pojadę?kurde wstyd to już za dwa tygodnie

Posted

[quote name='Bgra']córcia była,co do oczek to się chyba nie dogadały
    a do reszty:crazyeye:chyba się fryzjerce ręka trzęsła,normalnie wstyd,obśmiały mnie znajome pańcie z psiurkami,myślały,że sama cięłam,tępym nożem:evil_lol:
    jak ja z nią nad to morze pojadę?kurde wstyd to już za dwa tygodnie[/QUOTE]

Hmmm... na zdjęciach nie jest tak źle a przez dwa tygodnie....
    Odrośnie! :)
    Ja moją Lile sama obcinam i podobno wygląda strasznie :roll: No cóż...
    Musimy iść do fryzjera...

Posted

[quote name='Lili8522']Hmmm... na zdjęciach nie jest tak źle a przez dwa tygodnie....
    Odrośnie! :)
    Ja moją Lile sama obcinam i podobno wygląda strasznie :roll: No cóż...
    Musimy iść do fryzjera...[/QUOTE]

Ja tylko raz obcięłam siostrę:(:(:(że jeszcze ze mną rozmawia-widać bardzo mnie kocha:loveu:
    ale zainwestuję w porządne nożyczki i maszynkę...
    jakieś mam,kupiłam,że takie bardziewie sprzedają... powinni dostać dożywocie:(

Posted

[quote name='Bgra']
    hmm piękna szczególnie wyskubana Hana:(do tego chyba jakieś nieporozumienie...tak długo zapuszczałam jej włosy wkoło oczek,wróciła wygolona:mad::angryy:
    już mi trochę przeszło,ale wstyd z domu wychodzić:-(
    fota z rannego spacerku,leżakowanie:)Hana nawet drugi patyk przyniosła dla Alusia,ale jakoś nie wykazał zainteresowania:)

Kochana one są piękne w każdej fryzurce :loveu:i miło patrzeć jak razem sobie chodzą a Haneczka dba aby Alusiowi nie brakło patyczków , pozdrawiamy

Posted (edited)

[quote name='Bgra']ja tylko nie chcę,żeby się wyśmiewali z mojej kruszynki:evil_lol:
    dla mnie i tak to dwa cudy świata![/QUOTE]

nikt się nie odważy bo na wiosne są nowe trendy w modzie a teraz jest taki właśnie, HANECZKA go lansuje , a jak sie nie znaja to niech się nie wypowiadają. na pewno jest pieknie :multi:

Edited by Ela&Puch