Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Melon jest juz 2 tygodnie po kastracji, robi sie z niego przytulas, bawi sie z sukami, domaga sie pieszczot, a od króliczka/zajączka chciałby prawdziwy dom z prawdziwym panem

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:diabloti: no u nas efekty kastracji to sie pojawialy gdzies tak po pol roku- a przeciez Gryfowi sie nie zmienily warunki jak Melonowi...wiec raczej sadze ze Melonik po prostu zaczyna sie odnajdywac w domowych regulach- i go to mniej nakreca...

Mozliwe ze za jakis czas uzna ze ten ''kolega'' to nie taki zly ;)

Posted

Melonek ma pelny brzuszek, ale poczul sie nami tak dobrze, ze coraz smielej atakuje Rugolfa....
Ciotki, nie jest dobrze :-( :-( :-(
Trzeba szukac domu szybko, bo moze sie stac nieszczescie, na razie zaliczylismy pare malych ran, ale moglo byc gorzej.
Z sukami nie ma problemu, juz sie zaczal bawic z Rakieta.
Poza tym domaga sie od nas pieszczot, ale ogolnie rzecz biorac - dom z dziecmi odpada - biedak musial sporo przecierpiec i duzo czasu moze zajac budowanie jego zaufania - na przyklad nienajlepiej reaguje na lapanie za obroze (pewnie kojarzy z petla w schronisku)..

Czy Melon wisi jeszcze na allegro?
Wystawilismy go w pare miejsc, ale dzwonilo tylko paru mysliwych z pytaniem o rekacje psa na strzaly...

Pomozcie znalezc dla niego dobry dom !!! psiak fajny, ale nie moze u nas za dlugo byc.

Posted

Allegro jest cały czas i dużo ludzi na aukcję zagląda, ale jak widać niewiele dzwoni w sprawie Melona.
A może jakiś nowy tymczas dla Melona by sie przydał? Nie możecie cały czas narażać swoich psiaków. One też potrzebują spokoju.

Posted

mycha101 napisał(a):

A może jakiś nowy tymczas dla Melona by sie przydał? Nie możecie cały czas narażać swoich psiaków. One też potrzebują spokoju.

No tak , ale nie mozna też psiaka tak przestawiać z kąta w kąt, bo wogole zglupieje, on potrzebuje pilnie stabilizacji w potaci docelowego domu

Właśnie umieściłem ogłoszenie w mazowieckim wydaniu papierowej wyborczej, Ogłoszenie powinno ukazać sie w piątek, poniedziałek i środe. Powinien byc wiekszy odzew niz z internetowych.

Posted

Czy ktoś się odzywa w sprawie adopcji Melona? Martwi mnie ta cisza. Nie wiem o co chodzi, przecież on jest taki śliczny i na pewno bardzo mądry, a że nie może się z psim kolegą dogadać ,to da się zrozumieć i logicznie wytłumaczyć.

Posted

Ja sie nie odzywam, żeby nie zapeszać ;)

A wczoraj sie okazało że Melon jest przeszczęśliwy jak może spać w koszu z ciuchami do prania :), tak szczęśliwego psiaka dawno nie widziałem

Posted

gemsi napisał(a):
Ja sie nie odzywam, żeby nie zapeszać ;)

A wczoraj sie okazało że Melon jest przeszczęśliwy jak może spać w koszu z ciuchami do prania :), tak szczęśliwego psiaka dawno nie widziałem

No to po cichu trzymam kciuki z całej siły.:lol:

Głaski dla Melonka i jego czworonożnych przyjaciół od ciotki mychy.:loveu:

Posted

No dobra, no to napisze,
Melon jutro jedzie do nowego domu,
wczoraj była wizyta przedadopcyjna,

ale poki co trzymamy jeszcze kciuki, geberalnie Pani zadzwoniła ze są zdecydowani i zeby jutro przywozic Melonka

a teraz : potrzebuje namiar na Tanitke, najlepiej telefon,

Posted

No dobra, no to napisze,
Melon jutro jedzie do nowego domu,
wczoraj była wizyta przedadopcyjna,

ale poki co trzymamy jeszcze kciuki, geberalnie Pani zadzwoniła ze są zdecydowani i zeby jutro przywozic Melonka

wspaniałe wieści tu na mnie czekały!!! trzymam z całych sił żeby wszystko się udało!!!!:lol:
namiary już wysłałam na prw;)

Posted

dzięki gemsi i jayo może jeszcze dwa inne wyżełki znajdą domki.
tanitka podsyłaj ludkom psiaki:evil_lol:

Melon to szczęściarz. Czekamy na relację z przejścia do nowego domku:evil_lol:

Posted

Melon juz w nowym domu.... ale ja cala w strachu, i wcale mi sie nie podoba :(((( juz mi brakuje tego potwora :-( :-(

Dzis jeszcze bylismy u Pani doktor sprawdzic pare roznych rzeczy, m.in. co to za zmiany na skorze... i okazalo sie, ze delikatny piesek ma alergie na kurczaka i takie tam :cool3: Fakt, bąki puszczal nieziemskie...
Zakupilismy wiec dla nowych Panstwa worek karmy z jagniecina, coby na poczatek bylo zdrowiej.

I czekam na telefon jak na szpilkach...

Wiecej napisze gemsi.

Posted

Melon został zawieziony do nowego domu w Radoniu pod Grodziskiem Mazowieckim dzisiaj o godzinie 18.00. Będzie mieszkał w domu z ogrodem (poki co bez ogrodzenia, bo ogrodzenie sie robi). Małżeństwo z trzylatkiem i dwoma fretkami, mieli juz dwa psy, i powinni sobie porazić. Melon jest troche zagubiony, ale był juz na pierwszym spacerze, zjadł juz pierwszy posiłek i mam nadzieje że wszysko będzie ok.