Jump to content
Dogomania

Bursztynowa LUSIA, skrajnie wychudzona sunia W NOWYM DOMU!!!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lusia91']Jak Lusia się czuje? Widzę, że Wy tu cioteczki macie "internetowe party" już jeszcze przed spotkaniem;)[/QUOTE]
Mam nadzieję że Lusia nam to wszystko wybaczy. Również czekam na nowe wieści z DT. Jak tam Lusia się miewa :)

• Replies 289
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lusia91']Jak Lusia się czuje? Widzę, że Wy tu cioteczki macie "internetowe party" już jeszcze przed spotkaniem;)[/QUOTE]

No jakoś sobie radzić trzeba :)

Posted

[quote name='Vectra']a z tą "zawsze była szczupła" to tak może być ... moja Klamka ;) widziałaś , żebra liczyłaś :diabloti:

kurde , taki fajny zjazd , a ja tak daleko :placz:[/QUOTE]

Ty się nie czepiaj,ja do Alicji też mam daleko,a z chęcią bym poznała ;)Niestety nie zawsze nam pisane,ale może kiedyś,bo już szepczemy o zlocie boksiołkowym,na który też Ala się pisze,więc nie ma rzeczy niemożliwych :)

Posted

[quote name='tatankas']Ty się nie czepiaj,ja do Alicji też mam daleko,a z chęcią bym poznała ;)Niestety nie zawsze nam pisane,ale może kiedyś,bo już szepczemy o zlocie boksiołkowym,na który też Ala się pisze,więc nie ma rzeczy niemożliwych :)[/QUOTE]

możecie w połowie drogi się spotkać :diabloti: Alicja adres do mnie zna ;) była , widziała który to las.

Posted

[quote name='Vectra']możecie w połowie drogi się spotkać :diabloti: Alicja adres do mnie zna ;) była , widziała który to las.[/QUOTE]

Planujemy okolice Bydgoszczy bo tam nasz ukochany King z mojego podpisu pomieszkuje,to on nasz wszystkie "połączył" ze sobą już dobre parę miesięcy temu :)

Posted

[quote name='Vectra']a z tą "zawsze była szczupła" to tak może być ... moja Klamka ;) widziałaś , żebra liczyłaś :diabloti:

kurde , taki fajny zjazd , a ja tak daleko :placz:[/QUOTE]

Ewa, Klamka to spaślak:evil_lol:!!!!Uwierz, tylko te moje foty....Musisz sprzęt zabrać no i cho tu do nas:lol:, to baj de łej:diabloti: nam jakieś fajne fotki porobisz, znaczy dziewuchom, takie teges:diabloti:... tylko w "psach":diabloti:, na FB wrzucimy i od domów się nie odpędzimy!!!!Nie ma to jak wiersz BajUli, inteligencja powala....:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='some']Ula! to ja jestem po 3 whisky i szklanie wina ale czegos takiego bym nie wymyslila :)))))))))))))))))))[/QUOTE]

whisky mniam-widzę,że co do trunków się dogadamy :)

Posted

[quote name='Joanna K.']Ula ? Dlaczego nie ma nowych wieści z DT ?[/QUOTE]

Ty to mnie potrafisz telepatycznie ściągnąć:eviltong:

Wpadłam na minutkę i już opowiadam:cool3:

Akcja dopięta na ostatni guzik, przekazuję plan działania na jutrzejszy WIELKI dzień:loveu::
1. Godzina 16:03 - przechwyt Pauliny (dotychczasowj opiekunki) z pracy, żeby było szybciej;
2. Godzina 16:17 - dojaz na miejsce do DT i parkowanie;
3. Godzina 16:25 - Lusia pożegna Paulinę;
4. Godzina 16:46 - wizyta w TOZ - zdjęcie szwów po sterylce, doszczepianie na wirusówki i przegląd techniczny;
5. Godzina 17:02 - wyjazd do ARLENY!!!!:multi:
Przyjazd tak szybko, ile fabryka da i policja pozwoli:diabloti:

Jestem po rozmowach z Arleną i Pauliną. Arlena czeka:p. Parę słów od Pauliny: sunia cudowna, zabawowa, taka delikatna w zachowaniu, nie narzuca się, lubi podejść, wtulić się w nogi, Paulina jest nią zachwycona. Na spacerach zachowuje się dobrze, jest przyjacielska do wszystkich psów. Trochę ciągnie, ale Paula mówi, że mała korekta i reaguje (ale za chwilę znowu powtórka). Umie komendy siad i umie dawać łapę. Przez przypadek miała spotkanie bezpośrednie z kotem:crazyeye: Pauliny (a to prawdziwy bandzior:evil_lol:), kocur zaczą prychać, syczeć itd. a sunia nie zareagowała, troszkę się zjeżyła, nic poza tym. Paula uważa, że z "normalnymi" :evil_lol:kotami sunia będzie żyła w zgodzie. Nic nie zniszczyła będąca codziennie przez jakiś czas sama w domu. Paula mówi, że uwielbia mężczyzn (zwłaszcza młodych:diabloti:). Zaczęła jeść, ale trzeba ją cały czas zachęcać:p...I żeby nie było, że coś ukryłam:eviltong:, paula powiedziała, że rano zdarzyło się suni przez ten tydzień 2 razy siku:oops: i raz malutka koopka:oops: ups:oops:, jak zaczęła "lepiej" trochę jeść. Tyle wieści, jutro będzie fotorelacja.

Do kosztów jutrzejszej szczepionki dorzuciła się moja cudowna koleżanka Iwonka K-W:loveu:, którą pozdrawiam i jej dziewczyny, Paulinę i Patrycję, bo ostro pomagają w ogłaszaniu suni. Dzięki!!!

No i na koniec skład jutrzejszej "wyprawy" ja driwer i moja ukochana Asia B.:loveu::loveu::loveu: na którą patrzę aktualnie i przesyłam buziaczka:buzi:, no i najtwardsza z towarzystwa, moja córcia Ala:loveu:.

Teraz uciekam, do wieczorka:multi:

Posted

[quote name='BajUla']Agata, to ja Ciebie przepraszam, że moje zakupy zawalają Ci chałupę, obiecuję, że w końcu odbiorę. Wyrwij w końcu i plastika sobie wstaw, na bazarku uzbieramy:diabloti:

Zapraszam w imieniu dziewczyn na zakupy dla bullątek:lol:

ps, ja w bagażniku trzy torby ciuchów dla Ciebie wożę....i nie dojechałam...nastepnym razem:oops:[/QUOTE]

hahaha no to nieźle już zaczynam się bać

dziś wchodzę i wątek Lusi ruszył jak szalony! Ula normalnie wymiatasz :D potrafisz zmobilizować towarzystwo :)
to ja teraz nadrabiam i czytam te dobre wieści

a co do zęba przygód ciąg dalszy, ale na 2 m mam mieć ponoć spokój

Posted

To się dopiero nazywają wieści:) Stopniowo a sunia się wszystkie nauczy. Widać na zdjęciach, że bardzo fajna, oczęta ma zabójcze. Cieszę się, że nie będzie już teraz w schronisku.

Posted

Lusia dostarczona szczęśliwie!!!!!:loveu:

Powiem Wam, że ktoś tam u góry nad nią czuwa;), bo trafiła na Anioła, naprawdę, uwierzcie. Hotelik.....to za mało powiedziane, to prawdziwy psi dom:iloveyou:, sama sobie zaklepuję turnus latem:lol:. Boksy hotelowe??? Jakie boksy, to pokoje, kolorowe jak w przedszkolu, połączone z domem, prosto do salonu i na wybieg. Ogrzewana podłoga, poduchy i pełne SPA. Lusia świetna, Paulina odwaliła kawał dobrej roboty. Dzisiaj sunia zachowywała się w końcu jak prawdziwe psie dziecko, radosna, ufna, brak mi słów....a to nieczęsto się zdarza....Psy Arleny fantastyczne:lol:....przywitały dziewczynkę znakomicie...Sunia dom zwiedziła i SAMA:loveu: położyła się w swoim pokoiku na poduchach. Zjadła całą porcję karmy, na własne oczy widziałam, ach...żeby każdy biedak miał takiego anioła....Zaszczepiona, szwy zdjęte, rana doskonale zagojona. Dzisiaj poznała moją Alę, żałujcie, że nie widziałyście, wspaniały widok, całą drogę się w nią wtulała....Była ze mną koleżanka Asia, ona bardzo wrażliwa....bała się widoku Lusi, że nie da rady...i nawet się nie popłakała:evil_lol:...A hotelikiem całą droge się zachwycałyśmy....Będę informować na bieżąco.

A teraz smutna informacja:oops:, ukatrupicie mnie:mad:....zdjęć nie ma...aparat wysiadł...a baterie były naładowane, nie wiem co się stało...

Posted

Ja się wogóle nie martwiłam o Luśkę. wiedziałam że dziewczyna da sobie świetnie radę, w przeciwieństwie co do Swojej opiekunki :diabloti:

[quote name='BajUla']

A teraz smutna informacja:oops:, ukatrupicie mnie:mad:....zdjęć nie ma...aparat wysiadł...a baterie były naładowane, nie wiem co się stało...[/QUOTE]
No tak, a Ja tak czekałam na nowe fotki Lusi...chciałam wrzucić na FB :cool3:

Ok,poczekam.

Posted

[quote name='BajUla']
Hotelik.....to za mało powiedziane, to prawdziwy psi dom:iloveyou:, sama sobie zaklepuję turnus latem:lol:. Boksy hotelowe??? Jakie boksy, to pokoje, kolorowe jak w przedszkolu, połączone z domem, prosto do salonu i na wybieg. Ogrzewana podłoga, poduchy i pełne SPA..[/QUOTE]
Hmm,kurcze...psi raj :D

Posted

[quote name='Joanna K.']Ja się wogóle nie martwiłam o Luśkę. wiedziałam że dziewczyna da sobie świetnie radę, w przeciwieństwie co do Swojej opiekunki :diabloti:

No tak, a Ja tak czekałam na nowe fotki Lusi...chciałam wrzucić na FB :cool3:

Ok,poczekam.[/QUOTE]

Aż taka jestem przewidywalna??:evil_lol:

Jak moja Basia będzie się dobrze czuła po sterylce piątkowej, to w niedzielę pojadę:lol:

ps trochę prywaty:oops:
trzymajcie kciuki w piątek, bo chyba umrę...i to za mnie:placz:

Posted

[quote name='FredziaFredzia']A mówiłam że ten hotel to psi raj? :)
Na takie wieści czekałam, teraz tylko ogłaszać i czekać na dom![/QUOTE]

Fredzia, psi raj to prawdziwsze niż hotelik:p

Ale te psy Arleny piękne i białe i duże, a jakie wszystkie wyczesane, to masz prawdziwego olbrzyma:crazyeye: i cały czas uśmiechnięte:lol: