Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cisowianka napisał(a):
Pisałam o oczach, uszy też ma nieprzeciętne :lol:

Masz rację. Jedno ucho ma fantazyjnie ukształtowane (prawdopodobnie dzięki innemu psu). ;)

A ogon? Co o nim myślisz? :cool3:

Posted

cisowianka napisał(a):
Wydaję mi się że jest z typu "wiecznie (ew. wietrznie)merdających ;)
Moja ma ładniejszy :eviltong:bo fantazyjnie zakręcony.

Coś w tym jest. ;) Ma ogon jak puszysta, lisia kita... Piękny i zwiewny - dopóki nim nie przywali. :-P

Chwalipięta. :lol:

Posted

Biedna dziewczynka,ale to właśnie nie trzeba jej uspokajać,bo wtedy podkreśla się fakt,że dzieje się coś złego.

Najlepiej zachowywać sie normalnie,podgłośnić radio lub telewizor.

Posted

azalia napisał(a):
Biedna dziewczynka,ale to właśnie nie trzeba jej uspokajać,bo wtedy podkreśla się fakt,że dzieje się coś złego.

też tą opcję wybieramy, a że sama się boję burzy to jak jestem w domu wszystkie pakujemy się do jednego pokoju pod kołdrę, ponoć psy ten hałas grzmotów może nawet boleć zwg na wyczulony słuch.
Zeszła wiosna i lato nie szczędziły burz psiakom z korabiewic :(

Posted

azalia napisał(a):

Ciężko zachowywać się normalnie, gdy pies ważący około 28 kg miota się po mieszkaniu, zrzuca przedmioty, obija się o meble, skacze na drzwi. Inne psy też się boją, ale nie reagują tak gwałtownie i destrukcyjnie. ;)

Posted

Biedna Fortuna, Ty też biedna...

Moja Sara też tak ma, wchodzi mi na szafki, na które nie może się zmieścić, zrzuca z nich wszystko, ostatnio lampkę nocną, masakra.
Nie sposób nad tym zapanować i jej uspokoić.

Co ciekawe- reaguje tak na petardy i strzały ale na burzę, na szczęście nie.

Posted

No tak każdy psiak jest inny, mój nieżyjący Rex w młodości uwielbiał burzę, sama musiałam go ściągać do domu (jak biegał po podwórku) jak zaczęło grzmieć, ale na stare lata mu się odmieniło, nawet w nocy o północy ładował się do łóżka,ale tam wcale spokojnie nie czekał na koniec burzy, dosłownie właził mi na głowę a ważył ponad 35 kg.Nowa lokatorka Blue - burza bez paniki, pani leży i drzemie ona to samo, burza? coś tam wali na zewnątrz, nawet nie ucieka do swojego tajnego schowka pod stołem, myślę że czuje się bezpieczna.;)