cisowianka Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 Pisałam o oczach, uszy też ma nieprzeciętne :lol: Quote
hop! Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 cisowianka napisał(a):Pisałam o oczach, uszy też ma nieprzeciętne :lol: Masz rację. Jedno ucho ma fantazyjnie ukształtowane (prawdopodobnie dzięki innemu psu). ;) A ogon? Co o nim myślisz? :cool3: Quote
cisowianka Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 hop! napisał(a): A ogon? Co o nim myślisz? :cool3: Wydaję mi się że jest z typu "wiecznie (ew. wietrznie)merdających ;) Moja ma ładniejszy :eviltong:bo fantazyjnie zakręcony. Quote
mysza 1 Posted April 19, 2012 Author Posted April 19, 2012 Zabrakło mi komentarza ale chciałam zaznaczyc swoją obecność. ;) Quote
hop! Posted April 19, 2012 Posted April 19, 2012 cisowianka napisał(a):Wydaję mi się że jest z typu "wiecznie (ew. wietrznie)merdających ;) Moja ma ładniejszy :eviltong:bo fantazyjnie zakręcony. Coś w tym jest. ;) Ma ogon jak puszysta, lisia kita... Piękny i zwiewny - dopóki nim nie przywali. :-P Chwalipięta. :lol: Quote
hop! Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Fortuna je teraz karmę Bozita Original XL. Warto pomyśleć o zgromadzeniu kasy na kolejny worek/kolejne worki. Najtańsza (zwłaszcza w zestawie: za 2 worki 225zł) jest w sklepie zooplus.pl - http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/bozita/bozita/47443 Quote
cisowianka Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 [quote name='hop!']Fortuna je teraz karmę Bozita Original XL. Warto pomyśleć o zgromadzeniu kasy na kolejny worek/kolejne worki. Najtańsza (zwłaszcza w zestawie: za 2 worki 225zł) jest w sklepie zooplus.pl - http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/bozita/bozita/47443 To może jakiś odjechany bazarek?:cool3: Quote
mysza 1 Posted April 20, 2012 Author Posted April 20, 2012 Na razie zrobiłam cegiełkowy na psa, który też jest u Hop!- Pako. Straszne ma długi :( Zapraszam http://www.dogomania.pl/forum/threads/226046-Daj-małe-szczęście-biednemu-Pako-cegiełkowy-na-zadłużonego-onka-do-4-05-do-21 Quote
hop! Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 [quote name='cisowianka']To może jakiś odjechany bazarek?:cool3: Na razie nie planuję. ;) [quote name='mysza 1']Na razie zrobiłam cegiełkowy na psa, który też jest u Hop!- Pako. Straszne ma długi :( Zapraszam http://www.dogomania.pl/forum/threads/226046-Daj-małe-szczęście-biednemu-Pako-cegiełkowy-na-zadłużonego-onka-do-4-05-do-21 Bardzo dobrze. Przynajmniej mój pomysł z eliksirem się nie zmarnował. ;) Quote
hop! Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Dzisiaj była burza. Fortuna panicznie boi się błyskawic i grzmotów. Nie mogłam jej uspokoić. Quote
azalia Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 Biedna dziewczynka,ale to właśnie nie trzeba jej uspokajać,bo wtedy podkreśla się fakt,że dzieje się coś złego. Najlepiej zachowywać sie normalnie,podgłośnić radio lub telewizor. Quote
tripti Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 azalia napisał(a):Biedna dziewczynka,ale to właśnie nie trzeba jej uspokajać,bo wtedy podkreśla się fakt,że dzieje się coś złego. Najlepiej zachowywać sie normalnie,podgłośnić radio lub telewizor. też tą opcję wybieramy, a że sama się boję burzy to jak jestem w domu wszystkie pakujemy się do jednego pokoju pod kołdrę, ponoć psy ten hałas grzmotów może nawet boleć zwg na wyczulony słuch. Zeszła wiosna i lato nie szczędziły burz psiakom z korabiewic :( Quote
hop! Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 azalia napisał(a):Biedna dziewczynka,ale to właśnie nie trzeba jej uspokajać,bo wtedy podkreśla się fakt,że dzieje się coś złego. Najlepiej zachowywać sie normalnie,podgłośnić radio lub telewizor. Ciężko zachowywać się normalnie, gdy pies ważący około 28 kg miota się po mieszkaniu, zrzuca przedmioty, obija się o meble, skacze na drzwi. Inne psy też się boją, ale nie reagują tak gwałtownie i destrukcyjnie. ;) Quote
mysza 1 Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Biedna Fortuna, Ty też biedna... Moja Sara też tak ma, wchodzi mi na szafki, na które nie może się zmieścić, zrzuca z nich wszystko, ostatnio lampkę nocną, masakra. Nie sposób nad tym zapanować i jej uspokoić. Co ciekawe- reaguje tak na petardy i strzały ale na burzę, na szczęście nie. Quote
cisowianka Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 No tak każdy psiak jest inny, mój nieżyjący Rex w młodości uwielbiał burzę, sama musiałam go ściągać do domu (jak biegał po podwórku) jak zaczęło grzmieć, ale na stare lata mu się odmieniło, nawet w nocy o północy ładował się do łóżka,ale tam wcale spokojnie nie czekał na koniec burzy, dosłownie właził mi na głowę a ważył ponad 35 kg.Nowa lokatorka Blue - burza bez paniki, pani leży i drzemie ona to samo, burza? coś tam wali na zewnątrz, nawet nie ucieka do swojego tajnego schowka pod stołem, myślę że czuje się bezpieczna.;) Quote
hop! Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Fortuna prezentuje łapy i brzuch po przepędzeniu świerzbowców... ;) Quote
cisowianka Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 Już chyba jest znudzona sesją fotograficzną ;) Quote
hop! Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 cisowianka napisał(a):Już chyba jest znudzona sesją fotograficzną ;) Pewnie tak. ;) Na końcu zaczęła zasypiać. :lol: Quote
mysza 1 Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Ładna ta Fortuna, lubię takie blondynki ;) W ogóle mam bardzo ładne psy do adopcji... Tylko gdzie domy... Ogłoszenia dla Fortuny będą po niedzieli. Quote
hop! Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 mysza 1 napisał(a):Ładna ta Fortuna, lubię takie blondynki ;) Gdyby była ogniście ruda, byłaby ładniejsza. ;) Quote
mysza 1 Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 hop! napisał(a):Gdyby była ogniście ruda, byłaby ładniejsza. ;) No nie wiem ;) Quote
tripti Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 hop! napisał(a):Gdyby była ogniście ruda, byłaby ładniejsza. ;) może marchewka pomoże na wyostrzenie koloru? ;) fajna jest, taka piaskowa. Quote
Recommended Posts