Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nie mam kotów, ale kwiatków też nie:P

Kluska nauczyła się od Rudełka jedzenia trawy na dworze - takie idealne dwie krówki na wypasie :D

Ale potem stwierdziła chyba, że szkoda czasu na spacerze na jedzenie trawy, skoro można jeść w domu. I tak pożarła jukę, która stała na podłodze. A że był to jeden z ukochanych kwiatków mojej teściowej, które nam zostawiła po swojej wyprowadzce, to wpadła i pozabierała pozostałe, bo "my się nawet kwiatkami nie umiemy zająć, to jak możemy mieć psy" ;D

A to przecież nie nasza wina. Pies się chociaż upomni, że trzeba go podlać albo odlać, a że kwiatek nie szczeka to jego strata :P

• Upvote 1
Posted

Lepiej nie zostawiać w takim razie roślinek, bo one się nie uchowają, a mogą zaszkodzić zwierzaczkom. Wiem, że wiele substancji trujących, występujących w roślinach, odkłada się w organizmie zwierzaka i z czasem daje o sobie znać poważną chorobą.

Posted
17 godzin temu, EVA2406 napisał:

Lepiej nie zostawiać w takim razie roślinek, bo one się nie uchowają, a mogą zaszkodzić zwierzaczkom. Wiem, że wiele substancji trujących, występujących w roślinach, odkłada się w organizmie zwierzaka i z czasem daje o sobie znać poważną chorobą.

Teraz to już mamy kennel i brak kwiatków, połączenie idealne :D

Posted
O 16.04.2016o21:56, EVA2406 napisał:

Konto Polci wzbogaciło się  o 60 zł.

Można prosić o dane tego konta, wzbogacanego tak ładnie od czterech lat? W tym: nazwa hoteliku, adres, miesięczny koszt pobytu psa, warunki zakwaterowania, strona www.

Uzyskane informacje wykorzystane zostaną do opracowania Spisu płatnych domów tymczasowych (PDT) i hotelików dla psów (HdP) na Dogomanii.

• Downvote 2
Posted
2 godziny temu, Ryss napisał:

Można prosić o dane tego konta, wzbogacanego tak ładnie od czterech lat? W tym: nazwa hoteliku, adres, miesięczny koszt pobytu psa, warunki zakwaterowania, strona www.

Uzyskane informacje wykorzystane zostaną do opracowania Spisu płatnych domów tymczasowych (PDT) i hotelików dla psów (HdP) na Dogomanii.

https://www.facebook.com/KADIF-hotelowanie-i-transport-zwierz%C4%85t-179740165435271/info/?tab=page_info

Konto jest moje prywatne, bo to ja robię przelewy za hotelik. Co do ceny, to jest to stawka uzgodniona z właściecielami hoteliku i to Oni mogą podać cennik. Pola już 4 lata szuka DS, ale ze względu na wiek, brak cech rasy, a szczególnie na nie najlepszy charakterek ma niewielkie szanse na DS. Boję się, że już do końca życia pozostanie u Ani. Polcia jednak czuje się tam dobrze. Bardzo kocha swoją Panią, a szczególnie Pana, bo od zawsze była w domku z mężczyzną.

Hotelik polecam, ponieważ psy są w warunkach domowych. Jest duży teren do biegania dla psów. Na terenie znajduje się staw z którego psy również mogą korzystać. Nie ma boksów na zewnątrz. W domu jest kilkanaście psów i zawsze jest czysto. Każdy pies ma swoją karmę. Psy są szczepione i jak jest potrzeba, to hotel organizuje pomoc weterynaryjną. Jest stały kontakt z hotelikiem. Ania robi dużo zdjęc i filmików, co pomaga robić ogłoszenia i szukać domu. Na stronie jest bardzo dużo zdjęć i filmików, które pokazują warunki w hotelu. Do KADIFu przyjeżdża dużo ludzi, dlatego jest sporo adopcji. Jest tam sporo psów w typie jamnika, ale nie tylko.

Dodam jeszcze, że hotel prowadzi działalnośc gospodarczą i wystawia rachunki za każdy miesiąc pobytu psa. Ja rozliczma się tu na wątku z wpływów i wydatków na Polę. Jeśli masz jakieś wątpliwości to proszę zapoznać się z rozliczniem na 1 stronie wątku.

Posted
1 godzinę temu, EVA2406 napisał:

https://www.facebook.com/KADIF-hotelowanie-i-transport-zwierz%C4%85t-179740165435271/info/?tab=page_info

Konto jest moje prywatne, bo to ja robię przelewy za hotelik. Co do ceny, to jest to stawka uzgodniona z właściecielami hoteliku i to Oni mogą podać cennik. Pola już 4 lata szuka DS, ale ze względu na wiek, brak cech rasy, a szczególnie na nie najlepszy charakterek ma niewielkie szanse na DS. Boję się, że już do końca życia pozostanie u Ani. Polcia jednak czuje się tam dobrze. Bardzo kocha swoją Panią, a szczególnie Pana, bo od zawsze była w domku z mężczyzną.

Hotelik polecam, ponieważ psy są w warunkach domowych. Jest duży teren do biegania dla psów. Na terenie znajduje się staw z którego psy również mogą korzystać. Nie ma boksów na zewnątrz. W domu jest kilkanaście psów i zawsze jest czysto. Każdy pies ma swoją karmę. Psy są szczepione i jak jest potrzeba, to hotel organizuje pomoc weterynaryjną. Jest stały kontakt z hotelikiem. Ania robi dużo zdjęc i filmików, co pomaga robić ogłoszenia i szukać domu. Na stronie jest bardzo dużo zdjęć i filmików, które pokazują warunki w hotelu. Do KADIFu przyjeżdża dużo ludzi, dlatego jest sporo adopcji. Jest tam sporo psów w typie jamnika, ale nie tylko.

Dodam jeszcze, że hotel prowadzi działalnośc gospodarczą i wystawia rachunki za każdy miesiąc pobytu psa. Ja rozliczma się tu na wątku z wpływów i wydatków na Polę. Jeśli masz jakieś wątpliwości to proszę zapoznać się z rozliczniem na 1 stronie wątku.

Dzięki, Evo. O takie informacje właśnie mi chodzi. Nie interesuje mnie zupełnie Twoje konto prywatne, ani sposób rozliczania z hotelem. Chodzi mi tylko o info dotyczące samego hotelu - w tym przypadku hotelu Kadif w Halinowie - i warunków hotelowania tam psów. Jeśli pozwolisz, to wykorzystam Twoją opinię o tym hotelu we wspomnianym Spisie PDT i HdP.

2 godziny temu, RudyKas napisał:

Proponuję zupełnie olać trolla. Szkoda słów.

Jeśli nie masz nic do powiedzenia na temat, to sp... spadaj.

• Downvote 1
Posted

Ja znam hotel ze zdjęć z wątku starego Pimpka. Na ówczas nie było chyba ogrodzenia, teren wokół domu wyglądał na niezagospodarowany, jak w trakcie budowy. Na parterze domu wyodrebnione było pomieszczenie (pokój) dla psów, w nim rozłozone na podłodze metalowe klatki, wersalka, fotele. Hotel przyjmuje wyłącznie psy zdrowe, ze względu na ryzyko zarażenia innych psów. Pamiętam, że kundelek Pimpek mieszkał w hotelu kilka lat, na starość, gdy zaczął niedomagać i podsikiwać, właścicielka hotelu poprosiła o znalezienie mu nowego lokum. Kiedyś właścicielka hotelu była aktywna na dogo umieszczała zdjęcia.

Posted
12 minut temu, Perełka1 napisał:

Ja znam hotel z wątku starego Pimpka. Na ówczas nie było chyba ogrodzenia, teren wyglądał na niezagospodrowany, jak podczas budowy. Na piętrze domu wyodrebnione było pomieszczenie (pokój) dla psów, w nim klatki i wersalka i jakieś fotele. Hotel przyjmuje wyłącznie psy zdrowe, ze względu na ryzyko zarażenia innych psów. Pamiętam, że kundelek Pimpek mieszkał w hotelu kilka lat, na starość, gdy zaczął niedomagać i podsikiwać, właścicielka hotelu poprosiła o znalezienie mu nowego lokum. Kiedyś właścicielka hotelu była aktywna na dogo.

Perełko, to co piszesz, to chyba prehistoria. Pola jest u DIF od 4 lat. Ogrodzenie jest pełne dookoła domu. Teren jest duży i cały dostępny dla psów. Nie bardzo rozumiem określenia "niezagospodarowany". Trudno mając w hotelu psy, które mogą swobodnie biegać wszędzie, mieć piękne grządki z kwiatkami. Na terenie, tak jak napisałam jest staw i wokół teren trawiasty. Prze domem stoi ławka, stół i pod zadaszeniem kanapa, na której psy też mogą poleżeć jak jest ciepło. Pola chętnie z niej korzysta. Pimpek był psem starszym i niestety nie zgadzał się z wieloma psami. Pamiętam go. Ania przeniosła go na górę, żeby miał spokój od reszty towarzystwa.

Cytat z wątku hotelowego na Dogo:

" Psy są zamykane w klatkach tylko jak wychodzę z domu, w porze posiłków oraz w nocy dlatego bardzo dla mnie jest ważne, żeby psy się ze sobą zgadzały."

Klatki są bardzo duże. W każdej jest spanko, zabawki i miski. Psy są zamykane tylko doraźnie, bo przeważnie zawsze jest ktoś w domu. Wystarczy popatrzeć na psy i widać, że są zadbane, szczęśliwe i bardzo zżyte z rodziną.