Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='majqa']Jeśli qpa żyła swoim życiem i to tak, jak opisujesz to w moim odczuciu powinny być dogrywki tabletkowe.[/QUOTE]

Też tak uważam, pomimo, że dehinel jest dosyć mocnym preparatem przeciwrobaczym.
Zawiera 3 składniki: febantel, pyrantel embonian i prazikvantel i jest porównywalny z aniprazolem i drontalem, chociaż jest od nich tańszy. Miałam kiedyś ściągnięte z forum molosów super porównanie preparatów na robaki, stąd się tak wymądrzam:oops:.
Ale dla mnie jest szczególnie ważne odrobaczenie, bo przecież mam małe dzieci w domu, które na co dzień mają kontakt ze zwierzakami. Głaszczą, tulą, bawią się i śpią z nimi.

Posted

Wiem, wiem, o jakie tabele porównawcze Ci chodzi. Czasem trzeba się do tego przyłożyć, zarówno dla dobra Twoich dzieciaków, samej suni jak i innych Twoich podopiecznych. U mnie szedł hurtem aniprazol.

Posted

A ja się nie znam na tych preparatach. Wiem tylko, że szczeniaki padają po odrobaczeniu, bardzo często :(.
Sunia pewnie nigdy nie była odrobaczana, więc żeby nie przeholować z dawką....... nie znam się.......może zapytaj weta........

Posted

Niestety w kwestii odrobaczenia zawsze kierowałam sie wskazaniami wetów, wiec wymądrzać się nie będę... macie w tym względzie większe doświadczenie. Wiem jedno- trzeba tych "pasażerów" zlikwidowac dla dobra wszystkich.

Czy sunia miała jakąś książeczkę? Chodzi mi min. także o szczepienia. Wiecie coś na ten temat?
Jeśli umknęła mi informacja, przepraszam za medzenie.

Posted

z tego co wiem Pola nie miała książeczki i żadnych szczepień, chyba w tym roku nie była nawet szczepiona przeciw wściekliźnie :(
Przed chwilą dostałam w garść od Agnieszki (koleżanki z pracy) 50 zł dzisiaj zrobię przelew

Posted

Byłam u Polci:multi::multi::multi:. Jest śliczna, ma cudne mięciutkie futerko i jest mniejsza niż mi się wydawało. Trochę się mnie bała, ale do Ani już podchodzi i merda ślicznym, puszystym, zwiniętym w rogalik, ogonkiem.
Zawiozłam jedzonko. Niestety marketowe, ale w tej chwili mamy inne ważne wydatki, a kasy mamy malutko.
Polcia ma straszne robale :(. Po dzisiejszym odrobaczaniu powtórka musi być za 2 tygodnie. Wtedy to będzie dopiero można zrobić badanie krwi i umawiać sterylkę. Martwię się, że odciąga się nam ta sterylka.........
W piątek Ania podejdzie z Polusią do weta żeby sprawdził czy jeszcze można poczekać ze sterylką......bo szczeniaczków nie chcemy.....oj, nie chcemy ....:shake:

Psiaki w hoteliku wszystkie cudne i zadbane co na własne oczy widziałam. I muszę Wam powiedzieć, że jest to raj........tylko proszę nie kojarzyć z innym "rajem" czy " hospicjum".........:(
Polcia ma piękne białe ząbki, bez śladu kamienia i absolutnie nie wygląda na 9-10 lat i myślę, że tyle nie ma. jak tylko trochę nabierze odwagi, to będzie super psinka. Oby tylko szybko dobry domek się znalazł.

Aniu, dziękuję za wszystko :). Miło było Cię poznać :)

[B]Acha, i jeszcze dobra wiadomość. mamy następną deklarację:
- moja koleżanka Ania - 30 zł ( Aniu dziękuję bardzo :calus:)[/B]

Posted

Dobre, dobre wieści, aż miło się czyta. :-)
Ewo, a może być zmodyfikowała nieco tytuł, uaktualniła na hm... zgrabny apel o pomoc w opłaceniu hotelikowania? Hm? Gooopio radzę?

Posted

[quote name='majqa']Dobre, dobre wieści, aż miło się czyta. :-)
Ewo, a może być zmodyfikowała nieco tytuł, uaktualniła na hm... zgrabny apel o pomoc w opłaceniu hotelikowania? Hm? Gooopio radzę?[/QUOTE]

Też już o tym pomyślałam.......może coś wymyślisz......;)

Deklaracji mamy w tym momencie na 200 zł, czyli brakuje drugie tyle :(

Posted

A na pewno robiłaś edycję zaawansowaną?
To może wejdź z innej przeglądarki.
Wiecie, ja nie widziałam nigdy robaków w kale, mam nadzieję, że nie zobaczę...

Posted (edited)

Dziękuję za podpowiedź, bo już kilkakrotnie próbowałam, ale bez efektu.
No, Polcia zaopiekowana i nikt więcej do niej nie zagląda :(

Kaju, wpłynęło od Ciebie 50 zł......czy to od Pani Agnieszki?

Edited by EVA2406
Posted

Zobaczcie co się dzieje:
[URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=139465[/URL]

W porównaniu ze zwierzakami z powyższego wątku Polcia została bardzo dobrze potraktowana przez spadkobierców ........

Posted

Zaglądam do Poli. Przekichane z tymi robalami. Kiedyś u mojej Koli po odrobaczeniu w kupce były podejrzane białe kreseczki. Weterynarz polecił odrobaczyć po dwóch tygodniach jeszcze raz. I na tym u nas skończyła się walka z życiem wewnętrznym Koli. Oby u Poli też tak było.

Posted

Witamy się z rana! Wczoraj nie zaglądałam z powodu braku czasu.

Ewuś! Było mi szalenie miło Cię poznać i muszę Ci powiedzieć, że nadajemy na tych samych falach. Lubię takich ludzi jak Ty i mówię "bez wazeliny"! :evil_lol: Fajnie, że podobały Ci się "moje" psiaki.... Mam same "perełki", chociaż jedna z nich ma kolor, może nie czarny, ale szary. Wiesz o kim mówię.

Polcia na razie cały czas siedzi tam gdzie siedziała.
Wczoraj wieczorem zrobiła qpę w której nie widziałam robaków - ani żywych ani martwych. Dzisiaj rano tak samo.

Próbowałam ją dzsiaj zapoznać z dwoma suniami z naszego hotelu, ale niestety nie jest za dobrze... Polcia warczy i szczerzy kły. Na razie nie panikuję, bo to był kilkuminutowy i delikatny kontakt, za godzinkę spróbuję ponownie z dwoma kolejnymi. Ona po prostu musi zaczaić, że nie jest jedyna w tym miejscu.
Będzie dobrze...... ;)

Evuś! Hotel nie będzie kosztował 400 zł, tylko mniej.
11 zł za dobę, bo to mały piesek.
Jak ją odchudzimy to na pewno będzie poniżej 10 kg! :evil_lol:

Posted (edited)

Trzymam kciuki, żeby Polcia dogadała się z innymi Pieskami.
EVA ten przelew na 50 zł to był ode mnie na karmę, a dopiero dzisiaj rano zrobiłam przelew na 50 zł od mojej koleżanki Agnieszki (to deklaracja jednorazowa), bo wczoraj znowu padłam jak przecinak :)
i jeszcze mam dobrą wiadomość sprzed chwili - moja znajoma Maria deklaruje jednorazową wpłatę na Polcię - 100 zł, jak tylko pieniążki dostanę to zrobię przelew - prawdopodobnie jutro wieczorem, jak wrócę z Wałbrzycha

Edited by kaja8888
Posted

DIFciu o tych "falach" też podobnie pomyślałam :loveu:.

Dziękuję, że Poleńka będzie trochę taniej kosztować, bo jak widzisz z deklaracjami kiepsko :(
Myślę, że ona nie jest gruba, tylko to futerko dodaje jej objętości :lol:

Mam nadzieje, że Polcia zrozumie, że to jeszcze nie ten domek na wyłączność, że to dopiero początek jej drogi ku lepszemu życiu :)

Poleńko, bądź grzeczną dziewczynką i poznaj nowe koleżanki :)

Posted

Musi być szczepiona przeciwko wściekliźnie i przeciwko chorobom wirusowym też. Poza tym musi być zabezpieczona od kleszczy, tylko tego wszystkiego nie jesteśmy w stanie zrobić równocześnie.

Posted

[quote name='EVA2406']Musi być szczepiona przeciwko wściekliźnie i przeciwko chorobom wirusowym też. Poza tym musi być zabezpieczona od kleszczy, tylko tego wszystkiego nie jesteśmy w stanie zrobić równocześnie.[/QUOTE]
Ewo, powolutku, nie denerwuj się tym tak bardzo, co piszę z doświadczenia. Dobry, mądry wet pomoże Ci podjąć decyzje i przyjąć kolejność priorytetów według pilności potrzeb. Ania też łebska babka więc wspólnymi siłami dacie radę z ogarnięciem tej kolejki. :-)